Vincent_van_Dijk

profiel Vincent_van_Dijk

Naam

Vincent

Reviews

0

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

03 July 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Lecce

Over mij

Eilandgek, of zoals Boudewijn Büch het zo mooi noemde: isolafiel. Dol op natuur en met name vogels, maar een interessante stad sla ik ook niet over. Op zoek naar die ene foto en dus meestal onafscheidelijk met mijn Nikon D500. Lukt niet altijd, maar ook een iPhone bewijst goede dienst.

Mijn Motto

'Je wilt daarheen omdat het daar is'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D500

Overige

Panasonic Lumix DMC-FZ100 iPhone Olympus OM-1 (analoog)

 

3 reactie(s) bij "Vincent_van_Dijk"

 • profile image comment

  Hoi Vincent, Antarctica was echt onbeschrijfelijk mooi. Je moet het zelf ervaren om daar een idee bij te krijgen. Ik mag zeggen dat ik heel veel van de wereld gezien heb, maar dit was het meest indrukwekkend. Het lijkt wel een sprookjeswereld. Bij mijn foto's kom je er een behoorlijk aantal van Antarctica tegen. Fijne avond! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-10-13 14:50:53
 • profile image comment

  Dag Vincent, Dank voor je leuke reactie op mijn foto's! Bhutan is zeker bijzonder, lees mijn blog van deze week maar eens. We hebben er enorm genoten, het is er nog zo puur. Fijn weekend, Corrie PS De Farne eilanden zijn ook geweldig!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-09-20 13:38:59
 • profile image comment

  Hoi Vincent, dank je wel voor je antwoorden op mijn vragen :-). Ik zie dat je een eilandfan bent, en ook nog een vogelfan. Ik ben opgegroeid op Texel, dus je begrijpt dat jouw beschrijving mij aanspreekt. ben benieuwd naar meer van je foto´s. Groet, Fransje

  Door sidonius • geplaatst op 2019-07-04 10:47:26

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'1098511' door Vincent_van_Dijk '1098511' door Vincent_van_Dijk

Noorwegen

Noorwegen

Kvalrossbukta

Vincent_van_Dijk

Mijn eerste reisfoto op deze site. Gelijk maar even met de deur in huis vallen dat ik een eilandengek ben. Jan Mayen is een eiland ten noordoosten van IJsland in de Noordelijke ijszee. Heel bijzonder om op dit strand aan land te komen. Welkom geheten worden door de Noorse commandant van de basis (die je paspoort stempelt vanaf de motorkap van zijn landrover) draagt bij aan het bijzondere eilandgevoel. Niet alleen een historische plek in de (duistere) geschiedenis van de Nederlandse walvisvaart, maar qua natuur, overweldigend! Een strand met krijsende Noordse stormvogels, bezaaid met drijfhout en walvisbotten. Het ruige en vrijwel kale landschap, gedomineerd door donker lavazand is fenomenaal om in je op te nemen. Ik zal nog een aantal andere foto's plaatsen van dit bijzondere en redelijk onbereikbare eiland.

'1108375' door Vincent_van_Dijk '1108375' door Vincent_van_Dijk

Duitsland

Duitsland

Wie is daar?

Vincent_van_Dijk

Iedereen kent TVTAS natuurlijk wel, het rijtje Nederlandse waddeneilanden. Maar de wadden stoppen niet bij onze oostgrens. Ze gaan verder als "Welcher Seemann liegt bei Nacht im Bett". Nederlanders laten deze Duitse wadden links (of eigenlijk rechts) liggen, maar dat is niet helemaal terecht. Hoewel hopeloos (Duits) toeristisch, hebben de Duitse wadden zeker hun charme. Inmiddels ben ik tot Spiekeroog gekomen (de Seemann dus). Net als op veel Nederlandse waddeneilanden, kom je al snel niemand meer tegen als je een stuk het strand op bent. Deze zeehond is dan ook erg nieuwsgierig wat deze Nederlandse eiland gek komt doen.

'1100082' door Vincent_van_Dijk '1100082' door Vincent_van_Dijk

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Chillen doe je zo

Vincent_van_Dijk

In Nederland zijn we geneigd om het over Spitsbergen te hebben. Als vanaf zee de witte punten opdoemen, kun je ook wel begrijpen waarom Barentsz voor deze naam heeft gekozen. De Noren kennen deze archipel echter als Svalbard. Spitsbergen is maar één van de eilanden. Prins Karls Forland maakt ook deel uit van de eilanden die Svalbard rijk is. Behalve een prachtig stukje natuurschoon, biedt dit stukje land ook een rustplaats voor een grote groep walrussen (allemaal mannetjes). En wat doen ze daar? Helemaal niets! Een beetje zwemmen, een beetje slapen, beetje grommen en doen wat mannen onder elkaar doen, boeren en scheten laten. Het is fantastisch om (op gepaste afstand) deze troep gade te slaan. Waarom zou je ook verder weggaan, het is daar mooi genoeg.

Mijn fans (1)