Vincent_van_Dijk

profiel Vincent_van_Dijk

Naam

Vincent

Reviews

0

Foto's & tips

18

Blogs

0

Lid sinds

03 July 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Lecce

Over mij

Eilandgek, of zoals Boudewijn Büch het zo mooi noemde: isolafiel. Dol op natuur en met name vogels, maar een interessante stad sla ik ook niet over. Op zoek naar die ene foto en dus meestal onafscheidelijk met mijn Nikon D500. Lukt niet altijd, maar ook een iPhone bewijst goede dienst.

Mijn Motto

'Je wilt daarheen omdat het daar is'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D500

Overige

Panasonic Lumix DMC-FZ100 iPhone Olympus OM-1 (analoog)

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (18)

'1098511' door Vincent_van_Dijk '1098511' door Vincent_van_Dijk

Noorwegen

Noorwegen

Kvalrossbukta

Vincent_van_Dijk

Mijn eerste reisfoto op deze site. Gelijk maar even met de deur in huis vallen dat ik een eilandengek ben. Jan Mayen is een eiland ten noordoosten van IJsland in de Noordelijke ijszee. Heel bijzonder om op dit strand aan land te komen. Welkom geheten worden door de Noorse commandant van de basis (die je paspoort stempelt vanaf de motorkap van zijn landrover) draagt bij aan het bijzondere eilandgevoel. Niet alleen een historische plek in de (duistere) geschiedenis van de Nederlandse walvisvaart, maar qua natuur, overweldigend! Een strand met krijsende Noordse stormvogels, bezaaid met drijfhout en walvisbotten. Het ruige en vrijwel kale landschap, gedomineerd door donker lavazand is fenomenaal om in je op te nemen. Ik zal nog een aantal andere foto's plaatsen van dit bijzondere en redelijk onbereikbare eiland.

'1108375' door Vincent_van_Dijk '1108375' door Vincent_van_Dijk

Duitsland

Duitsland

Wie is daar?

Vincent_van_Dijk

Iedereen kent TVTAS natuurlijk wel, het rijtje Nederlandse waddeneilanden. Maar de wadden stoppen niet bij onze oostgrens. Ze gaan verder als "Welcher Seemann liegt bei Nacht im Bett". Nederlanders laten deze Duitse wadden links (of eigenlijk rechts) liggen, maar dat is niet helemaal terecht. Hoewel hopeloos (Duits) toeristisch, hebben de Duitse wadden zeker hun charme. Inmiddels ben ik tot Spiekeroog gekomen (de Seemann dus). Net als op veel Nederlandse waddeneilanden, kom je al snel niemand meer tegen als je een stuk het strand op bent. Deze zeehond is dan ook erg nieuwsgierig wat deze Nederlandse eiland gek komt doen.

'1111295' door Vincent_van_Dijk '1111295' door Vincent_van_Dijk

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Midden in de oceaan

Vincent_van_Dijk

Als eilandgek was het mijn grote wens om Sint Helena te bezoeken met het Royal Mailship St. Helena. Toen ik hoorde dat het schip uit de vaart zou gaan, kwam het realiseren van deze wens in een stroomversnelling (eind 2017). De vijfdaagse zeereis was een ervaring op zich met alle traditionele Britse rituelen van dien, inclusief een cricketmatch op het achterdek. Aangewezen als teamcaptain, wist mijn team ook nog te winnen. Het is geen drukke zeeroute en je bent dus alleen op een hele grote oceaan. Af en toe komt een zeevogel even poolshoogte nemen, wat dat schip daar doet. Zie ook mijn foto van een voorbijvliegende albatros. Het is dan ook heel bijzonder om na 5 dagen opeens weer land te zien. Het bergachtige eilandje doemt opeens op vanuit de zeemist en heet je van harte welkom. Wat een bijzonder gezicht moet dat ooit geweest zijn voor onze Oost-Indiëvaarders, want ook hier zijn wij als Nederlanders in het verleden al geweest. Daar is niet heel veel meer van te zien, behalve dan de enorme hoeveelheid vlasplanten, die ooit geplant zijn voor de touwproductie. Op de foto de hoofdstad Jamestown, met op de achtergrond de RMS St. Helena. De weg links op de foto is één van de hoofdwegen trouwens. Het was een genot om hier te mogen zijn!

Mijn fans (1)

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik