Vincent_van_Dijk

profiel Vincent_van_Dijk

Naam

Vincent

Reviews

0

Foto's & tips

18

Blogs

0

Lid sinds

03 July 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Lecce

Over mij

Eilandgek, of zoals Boudewijn Büch het zo mooi noemde: isolafiel. Dol op natuur en met name vogels, maar een interessante stad sla ik ook niet over. Op zoek naar die ene foto en dus meestal onafscheidelijk met mijn Nikon D500. Lukt niet altijd, maar ook een iPhone bewijst goede dienst.

Mijn Motto

'Je wilt daarheen omdat het daar is'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D500

Overige

Panasonic Lumix DMC-FZ100 iPhone Olympus OM-1 (analoog)

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Vincent_van_Dijk"

 • profile image comment
  Door Dalix• geplaatst op 13 Oct 2019 | 14:50:53

  Hoi Vincent,
  Antarctica was echt onbeschrijfelijk mooi. Je moet het zelf ervaren om daar een idee bij te krijgen. Ik mag zeggen dat ik heel veel van de wereld gezien heb, maar dit was het meest indrukwekkend. Het lijkt wel een sprookjeswereld. Bij mijn foto's kom je er een behoorlijk aantal van Antarctica tegen.
  Fijne avond!
  Groet,
  Marcel

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 20 Sep 2019 | 13:38:59

  Dag Vincent, Dank voor je leuke reactie op mijn foto's! Bhutan is zeker bijzonder, lees mijn blog van deze week maar eens. We hebben er enorm genoten, het is er nog zo puur.
  Fijn weekend,
  Corrie
  PS De Farne eilanden zijn ook geweldig!

 • profile image comment
  Door Sidonius• geplaatst op 04 Jul 2019 | 10:47:26

  Hoi Vincent, dank je wel voor je antwoorden op mijn vragen :-). Ik zie dat je een eilandfan bent, en ook nog een vogelfan. Ik ben opgegroeid op Texel, dus je begrijpt dat jouw beschrijving mij aanspreekt. ben benieuwd naar meer van je foto´s. Groet, Fransje

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (18)

'1098511' door Vincent_van_Dijk '1098511' door Vincent_van_Dijk

Noorwegen

Noorwegen

Kvalrossbukta

Vincent_van_Dijk

Mijn eerste reisfoto op deze site. Gelijk maar even met de deur in huis vallen dat ik een eilandengek ben. Jan Mayen is een eiland ten noordoosten van IJsland in de Noordelijke ijszee. Heel bijzonder om op dit strand aan land te komen. Welkom geheten worden door de Noorse commandant van de basis (die je paspoort stempelt vanaf de motorkap van zijn landrover) draagt bij aan het bijzondere eilandgevoel. Niet alleen een historische plek in de (duistere) geschiedenis van de Nederlandse walvisvaart, maar qua natuur, overweldigend! Een strand met krijsende Noordse stormvogels, bezaaid met drijfhout en walvisbotten. Het ruige en vrijwel kale landschap, gedomineerd door donker lavazand is fenomenaal om in je op te nemen. Ik zal nog een aantal andere foto's plaatsen van dit bijzondere en redelijk onbereikbare eiland.

'1108375' door Vincent_van_Dijk '1108375' door Vincent_van_Dijk

Duitsland

Duitsland

Wie is daar?

Vincent_van_Dijk

Iedereen kent TVTAS natuurlijk wel, het rijtje Nederlandse waddeneilanden. Maar de wadden stoppen niet bij onze oostgrens. Ze gaan verder als "Welcher Seemann liegt bei Nacht im Bett". Nederlanders laten deze Duitse wadden links (of eigenlijk rechts) liggen, maar dat is niet helemaal terecht. Hoewel hopeloos (Duits) toeristisch, hebben de Duitse wadden zeker hun charme. Inmiddels ben ik tot Spiekeroog gekomen (de Seemann dus). Net als op veel Nederlandse waddeneilanden, kom je al snel niemand meer tegen als je een stuk het strand op bent. Deze zeehond is dan ook erg nieuwsgierig wat deze Nederlandse eiland gek komt doen.

'1111295' door Vincent_van_Dijk '1111295' door Vincent_van_Dijk

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Midden in de oceaan

Vincent_van_Dijk

Als eilandgek was het mijn grote wens om Sint Helena te bezoeken met het Royal Mailship St. Helena. Toen ik hoorde dat het schip uit de vaart zou gaan, kwam het realiseren van deze wens in een stroomversnelling (eind 2017). De vijfdaagse zeereis was een ervaring op zich met alle traditionele Britse rituelen van dien, inclusief een cricketmatch op het achterdek. Aangewezen als teamcaptain, wist mijn team ook nog te winnen. Het is geen drukke zeeroute en je bent dus alleen op een hele grote oceaan. Af en toe komt een zeevogel even poolshoogte nemen, wat dat schip daar doet. Zie ook mijn foto van een voorbijvliegende albatros. Het is dan ook heel bijzonder om na 5 dagen opeens weer land te zien. Het bergachtige eilandje doemt opeens op vanuit de zeemist en heet je van harte welkom. Wat een bijzonder gezicht moet dat ooit geweest zijn voor onze Oost-Indiëvaarders, want ook hier zijn wij als Nederlanders in het verleden al geweest. Daar is niet heel veel meer van te zien, behalve dan de enorme hoeveelheid vlasplanten, die ooit geplant zijn voor de touwproductie. Op de foto de hoofdstad Jamestown, met op de achtergrond de RMS St. Helena. De weg links op de foto is één van de hoofdwegen trouwens. Het was een genot om hier te mogen zijn!

Mijn fans (1)

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik