VerelleSmith

7
Zwitserland Graubünden
VerelleSmith was hier 28 Feb 2019
Tot voor kort had ik nog nooit van skigebied Samnaun gehoord, het bestaat uit de volgende bergdorpen Samnaun, Compatsch, Laret, Ravaisch en Samnaun-Plan. Tot 1902 was dit gebied alleen te bereiken via Oostenrijk, door het afgelegen karakter van dit gebied is dit al jaren een douanevrije zone, net zoals het nabijgelegen Livigno in Italië. Zo ver ik heb kunnen constateren dat alleen rookwaren en benzine iets goedkoper waren dan in Nederland. Als je goedkoop luxe goederen wilt inslaan kun je veel beter naar Livigno gaan, bovendien hebben ze daar een veel groter assortiment. Ook après-ski is duur en uit eten gaan idem, het blijft natuurlijk wel Zwitzerland. Even een vergelijking te geven, een pizza in Samnaun kost toch al gauw tussen de 16 en 21 euro, in Livigno betaal je beduidend minder, namelijk tussen de 7 en 15 euro. De Samnaun pistes liggen in het Silvretta ski-gebied en je kunt zo skiënd de grens met Oostenrijk oversteken naar het grotere en veel drukkere Ischgl. Het skigebied is behoorlijk groot, namelijk 239 km, en er liggen weinig liften direct in het dorp waar wij waren en moesten de bus naar de Bergbahn nemen. Toen wij er waren heeft het gigantisch gesneeuwd en waren de pistes en een flink aantal liften gesloten voor bijna twee dagen, we hebben toen sneeuwschoenen gehuurd en op deze manier ons uitstekend vermaakt. De twee dagen erna scheen de zon en waren de pistes en de liften weer grotendeels opengesteld en hebben we nog twee prachtige skidagen gehad.
Regio
 • mooie omgeving
 • 239 km skigebied
 • Bergbahn ligt buiten het dorpscentrum
 • duur
Review geplaatst op 2019-03-23
9
Tanzania
VerelleSmith was hier 31 Aug 2017
Na een verblijf van een paar dagen in Stone Town, vertrokken we per taxi naar het dorp Jambiani aan de oostkant van Zanzibar. Toen we bij Mwezi Resort aankwamen werden we begroet met een glas vers meloensap. Na een korte uitleg over de voorzieningen, die het resort biedt, werden we naar onze "hut" bracht. Onze Moon hut lag iets verder naar achteren, maar gaf hierdoor wellicht iets meer privacy. De accommodatie is redelijk ruim, met een mooie badkamer. Omdat er overal zand ligt, is er bij de ingang van de hut een terracotta schaal geplaatst waar je je voeten kan wassen voordat je de hut instapt. Ik heb 5 dagen lang geen schoenen aangehad. Het enige minpuntje van de hut zijn de deuren, de sluitingen zijn te hoog aangebracht, waardoor ik moeite had om de deuren in de ochtend weer open te krijgen. Hierdoor zou je je zelf makkelijk kunnen opsluiten. Er staan behoorlijk wat palmbomen in het resort waardoor je bij het grote zwembad eigenlijk altijd schaduw kunt vinden. Zwemmen in de zee is niet altijd mogelijk vanwege het grote eb en vloed verschil. Één dag konden we het zwembad niet gebruiken, omdat de onderwaterverlichting gemaakt moest worden en hebben we verkoeling gezocht in de zee. Het dorp Jambiani is makkelijk met een strandwandeling te bereiken, via de weg ga je door een gebied wat behoorlijk vervallen aandoet. Dit deed ons iets onveiliger aan, maar dat is wellicht gevoelsmatig. Al met al vond ik dit een prachtlocatie en je waant je echt in paradijs.
Land
 • Ontspannen sfeer
 • Paradijselijke omgeving
 • Personeel is zeer vriendelijk & behulpzaam
 • Grote lounges ruimte boven en beneden
 • geen ruim assortiment voor het ontbijt
 • Menukaart te Italiaans
 • Avondeten is redelijk goed, maar kan beter
Review geplaatst op 2017-11-11
9
Spanje
VerelleSmith was hier 31 Aug 2008
Een prachtig mooi gebied, wellicht wat minder bekend & toeristisch dan andere plekken in Spanje. Overweldigende bergtoppen en landschappen, heerlijk ruikende Eucalyptusbossen, de zee & strand op de relatieve korte afstand van de bergen, leuke kleine stadjes om wat cultuur op te schuiven. Kortom het complete pakket.
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
 • Prachtige natuur
 • Vriendelijk bevolking
 • Goed eten, relatief lage prijzen
 • Weinig openbaar vervoer
Review geplaatst op 2017-08-18

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier