VerelleSmith

7
Zwitserland Graubünden
VerelleSmith was hier 28 Feb 2019
Tot voor kort had ik nog nooit van skigebied Samnaun gehoord, het bestaat uit de volgende bergdorpen Samnaun, Compatsch, Laret, Ravaisch en Samnaun-Plan. Tot 1902 was dit gebied alleen te bereiken via Oostenrijk, door het afgelegen karakter van dit gebied is dit al jaren een douanevrije zone, net zoals het nabijgelegen Livigno in Italië. Zo ver ik heb kunnen constateren dat alleen rookwaren en benzine iets goedkoper waren dan in Nederland. Als je goedkoop luxe goederen wilt inslaan kun je veel beter naar Livigno gaan, bovendien hebben ze daar een veel groter assortiment. Ook après-ski is duur en uit eten gaan idem, het blijft natuurlijk wel Zwitzerland. Even een vergelijking te geven, een pizza in Samnaun kost toch al gauw tussen de 16 en 21 euro, in Livigno betaal je beduidend minder, namelijk tussen de 7 en 15 euro. De Samnaun pistes liggen in het Silvretta ski-gebied en je kunt zo skiënd de grens met Oostenrijk oversteken naar het grotere en veel drukkere Ischgl. Het skigebied is behoorlijk groot, namelijk 239 km, en er liggen weinig liften direct in het dorp waar wij waren en moesten de bus naar de Bergbahn nemen. Toen wij er waren heeft het gigantisch gesneeuwd en waren de pistes en een flink aantal liften gesloten voor bijna twee dagen, we hebben toen sneeuwschoenen gehuurd en op deze manier ons uitstekend vermaakt. De twee dagen erna scheen de zon en waren de pistes en de liften weer grotendeels opengesteld en hebben we nog twee prachtige skidagen gehad.
Regio
 • mooie omgeving
 • 239 km skigebied
 • Bergbahn ligt buiten het dorpscentrum
 • duur
Review geplaatst op 2019-03-23 Door VerelleSmith
9
Tanzania
VerelleSmith was hier 31 Aug 2017
Na een verblijf van een paar dagen in Stone Town, vertrokken we per taxi naar het dorp Jambiani aan de oostkant van Zanzibar. Toen we bij Mwezi Resort aankwamen werden we begroet met een glas vers meloensap. Na een korte uitleg over de voorzieningen, die het resort biedt, werden we naar onze "hut" bracht. Onze Moon hut lag iets verder naar achteren, maar gaf hierdoor wellicht iets meer privacy. De accommodatie is redelijk ruim, met een mooie badkamer. Omdat er overal zand ligt, is er bij de ingang van de hut een terracotta schaal geplaatst waar je je voeten kan wassen voordat je de hut instapt. Ik heb 5 dagen lang geen schoenen aangehad. Het enige minpuntje van de hut zijn de deuren, de sluitingen zijn te hoog aangebracht, waardoor ik moeite had om de deuren in de ochtend weer open te krijgen. Hierdoor zou je je zelf makkelijk kunnen opsluiten. Er staan behoorlijk wat palmbomen in het resort waardoor je bij het grote zwembad eigenlijk altijd schaduw kunt vinden. Zwemmen in de zee is niet altijd mogelijk vanwege het grote eb en vloed verschil. Één dag konden we het zwembad niet gebruiken, omdat de onderwaterverlichting gemaakt moest worden en hebben we verkoeling gezocht in de zee. Het dorp Jambiani is makkelijk met een strandwandeling te bereiken, via de weg ga je door een gebied wat behoorlijk vervallen aandoet. Dit deed ons iets onveiliger aan, maar dat is wellicht gevoelsmatig. Al met al vond ik dit een prachtlocatie en je waant je echt in paradijs.
Land
 • Ontspannen sfeer
 • Paradijselijke omgeving
 • Personeel is zeer vriendelijk & behulpzaam
 • Grote lounges ruimte boven en beneden
 • geen ruim assortiment voor het ontbijt
 • Menukaart te Italiaans
 • Avondeten is redelijk goed, maar kan beter
Review geplaatst op 2017-11-11 Door VerelleSmith
9
Spanje
VerelleSmith was hier 31 Aug 2008
Een prachtig mooi gebied, wellicht wat minder bekend & toeristisch dan andere plekken in Spanje. Overweldigende bergtoppen en landschappen, heerlijk ruikende Eucalyptusbossen, de zee & strand op de relatieve korte afstand van de bergen, leuke kleine stadjes om wat cultuur op te schuiven. Kortom het complete pakket.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
 • Prachtige natuur
 • Vriendelijk bevolking
 • Goed eten, relatief lage prijzen
 • Weinig openbaar vervoer
Review geplaatst op 2017-08-18 Door VerelleSmith

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik