VerelleSmith

'1116020' door VerelleSmith '1116020' door VerelleSmith

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Bees Galore

VerelleSmith

Deze foto is gemaakt in de tuin van de Bed & Breakfast Ruigenhof in St Jansklooster. We hadden deze B&B uitgekozen vanwege de locatie en de toegang tot het nabije nationale park de Weerribben-Wieden. Je kunt maar een klein gedeelte van dit park te voet begaan omdat het park merendeels uit water bestaat. Bovendien was het Laarzenpad gesloten door Covid-19 en het broedseizoen van de vogels. Maar wat een mooi stukje natuur is dit. Wel goed insmeren met anti-muggen spul, want toen wij er waren barstte het er van de "midges", een soort kleine mugjes en die zijn erg bijtgraag. Dat je soms niet ver hoef te reizen om toch dicht bij de natuur te zijn bleek in de achtertuin van deze B&B. Ze hadden hier een grote Vuurdoorn haag aangelegd en dat bleek een ware trekpleister voor diverse soorten bijen en andere insecten te zijn. Het was een gegons vanjewelste, ik had nog nooit zo veel bijen bijeen gezien. En ik kon rustig heel dicht bij de bijen komen zonder dat ze geagiteerd werden.

'1110435' door VerelleSmith '1110435' door VerelleSmith

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Il Cervino

VerelleSmith

Il Cervino aka de Matterhorn. Een paar jaar geleden waren we al eens in de Valle d' Aosta geweest om te skien. Dit jaar hadden we besloten vanwege het groote skigebied om naar Valtournenche & Breuil-Cervinia te gaan. Dit gebied heeft aansluiting met Zwitserland en met de 3 gebieden tezamen heb je in totaal 330+ km piste. En door de hoogte van het gebied is het behoorljk sneeuwzeker. Deze foto heb ik de eerste dag gemaakt met mijn telefoon, ik dacht dat ik de rest van de week tijd genoeg zou hebben om mijn camera mee te nemen. Maar harde winden hebben een spaak in het wiel gestoken, want de rest van de week is de verbinding met Zwitserland gesloten geweest en hadden we maar twee keer de mogelijkheid om in Cervinia te skien. Al met al hebben we maar een fractie van het gebied kunnen verkennen. Prachtig zonnige dagen, flinke laag sneeuw boven de 1800 meter en de meeste skiliften gesloten, iet wat frustrerend was het wel moet ik bekennen. *foto is genomen van de kant van Zwitserland op de grens met Italie.

'1109505' door VerelleSmith '1109505' door VerelleSmith

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Breithorn en Klein...

VerelleSmith

Vanuit Breuil-Cervinia kun je met de kabelbaan Cime Bianche kun je vanuit Italie zo Zwitserland in skien. Langs een mooie afdaling richting Trockener Steg kom de langs dit landschap. De meest rechtse piek is de Klein Matterhorn (3882mt) en aan de linkerkant de hogere piek met de gletchers de Breithorn (4165mt). De Klein Matterhorn is met een nieuwe kabelbaan makkelijk te bereiken en hier kun je het hele jaar door skien. Note* Foto genomen met mijn telefoon, had geen camera mee.

'1108680' door VerelleSmith '1108680' door VerelleSmith

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Kuang Si Falls

VerelleSmith

De watervallen liggen een stukje buiten Luang Prabang, zeker op een warme dag kunnen de poelen heerlijk verkoeling geven. Er zijn een paar eenvoudige kleedhokjes mochtje willen omkleden. Voor mij was het wat aan de drukke kant, maar de watervallen zijn prachtig en ondanks de drukte een bezoekje waard. We wilden helemaal naar de top van de waterval lopen, maar net onder de top was het laatste stuk van het pad geheel ondergelopen en besloten we niet verder te gaan,

'1107336' door VerelleSmith '1107336' door VerelleSmith

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Wakati wa machweo (at

VerelleSmith

De foto is genomen bij Morona Hill Lodge, het ligt verstopt in de heuvels. Het dichtsbijzijnde gelegen dorp, afgezien van de Maasai nederzetting, is Mto wa Mbu op zo'n 8 kilometer afstand. Vanaf het terras kijk je in de verte uit over de Rift vallei en je kunt ook nog een glimps van Lake Manyara zien. Bijna elke avond werden we tjdens ons verblijf getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Omdat je hier niet zo ver van de evenaar af zit , duurt de zonsondergang hier betrekkelijk kort.

'1107220' door VerelleSmith '1107220' door VerelleSmith

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Morona Hill Lodge (Mt

VerelleSmith

Morona Hill Lodge ligt iet wat verstopt in de heuvels in de buurt van Mto wa Mbu, om er te komen moet je met een 4x4 drive een kilometer of 8 door Maasai land rijden. Toen wij wij er waren was alles kurkdroog en denk je waar rijden we in vredesnaam naar toe. Er is geen weg, je rijdt dwars over de vlakte. langs Maasai hutjes en door diverse "washs" heen. De 4x4 moest nog behoorlijke kuren uithalen om naar boven te komen, maar als je eenmaal boven bij de accommodatie bent aangekomen, dan heb je ook wel wat. Vanaf ons balkon hadden we een prachtig mooi uizicht over de vallei die aan onze voeten lag. In de verte konden we de koeien en geiten horen die door hun herders terug vanuit de heuvels naar huis werden geleidt. Ik heb best wel een aantal mooie zonsondergangen gezien tijdens mijn reizen, maar zelden werd ik emotioneel zo aangegrepen door de natuur als op deze plek. Zo sterk zelfs dat ik een traantje heb moeten plengen toen de zon langzaam achter de horizon wegzakte. Deze plek lijkt door god en alles verlaten te zijn, maar heeft een ongelofelijk schoonheid die ik niet kan beschrijven.

'1104758' door VerelleSmith '1104758' door VerelleSmith

VietnamSapa

VietnamSapa

In dubbio!

VerelleSmith

Op een avond in Sa Pa zaggen we dit kindje langs de kant van de stoep zitten, de ouders waren in geen velden of wegen te bekennen, hij/zij zat daar in z'n uppie, in het donker. Het kindje was daar overduidelijk neergezet om wa souveniers te verkopen. De verleiding was zeer groot om iets te kopen voor een paar Dong, maar hoe verleidelijk het ook was , we hebben het niet gedaan. Onze lokale gids, zelf Red Dao, had ons aanbevolen niets te kopen van kinderen, omdat het uiteindeljk ouders nog meer aanzet om kinderen in te zetten voor verkoop van hun souveniers. In Vietnam is kinderarbeid bij wet verboden, maar het komt toch op grote schaal voor. Ik kijk met gemixte gevoelens naar deze foto, aan de ene kant vind het een mooie foto met een prachtig kindje, maar aan de andere kant weet ik dat er een harde realiteit achter schuilt. Dit kindje zal ik nooit weer zien, maar ik zou zo graag willen weten of zijn of haar leven gaat verlopen.

'1104436' door VerelleSmith '1104436' door VerelleSmith

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Nam Lik River (Laos)

VerelleSmith

Tijdens de rit van Luang Prabang richting Vang Vieng kwamen we over de Pha Ngern View Point, zeker een aanraden om hier te stoppen. Een stuk verder bijna in de vallei kwamen we dit landschap tegen. Het deed mij sterk denken aan de Nisqually River in Mount Ranier, alleen dit was een stukje tropischer. Een machtige rivier gereduceerd tot een klein stroompje. Wat hier na volgde is terug te lezen in mijn Blog - Niets is wat het lijkt.

'1104390' door VerelleSmith '1104390' door VerelleSmith

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Red Torch Ginger...Fl

VerelleSmith

Tijdens ons bezoek aan de Mekong Delta gingen we een stukje fietsen en kwamen we uit bij een Home Stay, Hai Dao, in Vinh Long, waar we een fantastische lunch voorgeschoteld kregen. In hun tuin waren prachtige bloemen, waaronder deze Red Torch Ginger, Etlingera elatior is de latijnse naam.

'1104114' door VerelleSmith '1104114' door VerelleSmith

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

Silver Pagoda (Royal.

VerelleSmith

Van alle steden die we tijdens onze reis naar Azie hebben bezocht stak Phnom Pehn er voor mij niet met kop en schouders bovenuit, maar het bezoek aan de Royal Palace en de Zilveren Pagoda (Wat Preah Keo) vond ik prachtig. Het kwam letterlijk met bakken de lucht uit tijdens ons bezoek, maar ik vond juist dat de donkere luchten prachtig afstaken tegen de gouden ornamenten en het groen/blauwe van de hekwerken. Helaas mochten we binnen geen foto's maken, de vloer van deze pagode is bedekt met 5000 zilveren tegels die één kilogram per stuk wegen. Dit is gelukkig bewaard gebleven tijden het regime van de Rode Khmer, wat over een hele boel andere relikwieën niet gezegd kan worden, helaas.

'1103681' door VerelleSmith '1103681' door VerelleSmith

VietnamSapa

VietnamSapa

The cloudy mountain..

VerelleSmith

O Quy Ho-pas, langste bergweg van Việt Nam. Een 50-kilometer lange weg, die loopt door de Hoang Lien Son bergketen, tussen de noordelijke provincies Lao Cai en Lai Chau. De pas O Quy Ho ligt meer dan 2.000 meter boven zeespiegel en is meestal gehuld in wolken en draagt dan ook de naam the cloudy mountain pass. De pas is een half uurtje rijden van Sa Pa en slechts een paar kilometer van de Silver Waterfalls. De vergezichten zijn prachtig als je stopt bij Heaven Gate Hotel, dit hotel staat op de top van de pas. Toen wij er waren leek het hotel gesloten, maar er waren allerlei werkzaamheden gaande. Via een pad kun je naar een hogergelegen gedeelte lopen, ook hier zijn ze hard aan het bouwen. Het lijkt erop dat er een soort botanische tuin gebouwd wordt bij de tempel. Het doet mij een beetje kitcherig aan, maar het uitzicht is prachtig. Ik had graag hier wat meer tijd willen doorbrengen, maar we hadden maar heel even voordat we verder moesten gaan.

'1103265' door VerelleSmith '1103265' door VerelleSmith

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Lady in Red (part 2)

VerelleSmith

De laatste tijd hoor je wel vaker dat bepaalde plekken nu ineens worden overspoeld met mensen die perse voor hun social media account een bepaalde plek moeten hebben bezocht en dan met voorkeur voor foto's met zich zelf erin. In Azie werd ik voor het eerst geconfronteerd met hordes mensen, vaak dames die complete fotoshoots doen voor hun social media, ze nemen rustig de tijd om hun foto's te nemen en trekken zich niets aan van anderen, die wellicht ook een foto zouden willen nemen. Je herkent ze meteen, het zijn veel al meisjes of jonge vrouwen, strak in de make-up, hun haren perfect gedaan en vaak een maxi-dress in een opvallende kleur en dan quasi nonchalant poserend. Dit meisje zou zo kunnen voldoen aan het bovenstaande, maar was op het moment van het maken van deze foto in ieder geval niet aan het poseren. Ik vond het contrast van haar jurk met de pilaar waar ze tegen aan zit zo mooi, vandaar dat ik haar heb vastgelegd.

'1103254' door VerelleSmith '1103254' door VerelleSmith

VietnamSapa

VietnamSapa

Lady in Red (Cat Cat.

VerelleSmith

Een middag de toerist uithangen in Cat Cat Village, in eerste instantie dacht wat moet ik hier, het is ongelovelijk toeristisch met alle kraampjes en stalletjes met souveniers, maar hoe verder we liepen kreeg ik steeds meer het gevoel in een attractiepark te zijn beland en begon ik het vreemd genoeg nog aardig vinden. Toen we bij de rivier aankwamen waren er een aantal Aziatische dames bezig met hun "fotoshoot" bij de enorme hangmatten die in de rivier hangen. De dames leken zich uitstekend te vermaken en ze deden er alles aan om zo goed mogeljk op de foto te komen. De dame in het rood deed de meeste moeite en nam allerlei poses aan, ik kon de verleiding niet weerstaan om haar op de plaat te zetten. Ik vind het nog al een prestatie om zo gekleed te gaan, terwijl het toch een beste trippel is en aan het einde van de wandeling moet je toch weer omhoog klimmen. Per slot van rekening moet je iets over hebben voor je Instagramvolgers.

'1100652' door VerelleSmith '1100652' door VerelleSmith

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Weg in eigen land,...

VerelleSmith

Aangenaam verrast waren we toen we een paar weken geleden onverwacht een dagje in Elburg waren. Ondanks dat dit stadje stadsrechten heeft, een voormalig vissersstadje en hanzestad is, voelt het naar mijn mening meer dorps aan. Het centrum is klein en heeft geen grote winkelketens van betekenis, die overal elder in Nederland het winkelbeeld bepalen. Bij sommige winkels stap je hier met recht terug in de tijd, wat in mijn optiek een bepaalde charme heeft die je tegenwoordig te weinig tegenkomt. Wat ik zelf bijzonder vond is, dat er in een aantal achteraf straten eigenlijk echte geen tuinen zijn, maar de bewoners hebben het bijna tot een kunst verheven om er een kleurrijk geheel van te maken. Ik heb eigenlijk nog nooit zo veel bloemen- en plantenbakken in een straatbeeld gezien. Dit geeft een prachtig pitoresk geheel.

'1097103' door VerelleSmith '1097103' door VerelleSmith

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Peek-a-Boo

VerelleSmith

Alleen door de vastberadenheid van mijn chauffeur en alleen door hem kregen ik de unieke gelegenheid om deze prachtige luipaard van zo dichtbij te zien en natuurlijk ook te fotograferen. Er waren andere voertuigen waren in de buurt, maar geen van de andere chauffeurs hadden de luipaard gezien, zelfs niet door de spotters, die sommige groepen bij zich hadden. Dit exemplaar zit hoog in de boom tussen een wir war van takken. Hierdoor was hij/zij haast niet te zien. Als ik die blik in zijn/haar ogen zie, ben ik best wel benieuwd wat er door dat koppie gaat. (foto: Sept 2018)

'1096601' door VerelleSmith '1096601' door VerelleSmith

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Stukje Japan in Den..

VerelleSmith

Jaren geleden was ik al eens in de Japanse Tuin in Den Haag geweest, deze tuin maakt deel uit van het Clingendael landgoed en is maar een week of 6 geopend in de lente en een paar weken in het najaar. Gisteren stonden de azaleas en rododendrons stond bijna allemaal in de knop of waren al aan het bloeien, het was nog behoorlijk fris, maar af en toe kwam de zon te voorschijn. In het weekend kun je de tuin beter mijden, want het was behoorlijk druk, wellicht vroeg in de ochtend gaan is ook een optie.

'1096575' door VerelleSmith '1096575' door VerelleSmith

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

Hyena cubs - Nakuru..

VerelleSmith

Tijdens een game drive waarbji we eigenlijk bar weinig te zien kregen, het was namelijk zwaar bewolkt en regenachtig, hadden we een tijd bij een gazelle staan kijken. Deze gazelle leek zich steeds te verstoppen voor "iets", maar het niets kwam maar niet te voorschijn. Uiteindelijk zijn we verder gereden en kwam we op een open plek in het bos. Plotseling zagen we een 7/8-tal Hyena pups bij hun hol. Vader en moeder waren in geen velden of wegen te zien, de wat oudere pups waren super allert, een van de grotere pups kwam zelfs onze richting op lopen om ons te bekijken. Precies opdat moment kwamen vanuit het bos een groep giraffen statig aanlopen, meteen richtte de aandacht van alle hyena's zich op hen. Maar ook de giraffen waren heel allert, het was duidelijk te zien dat ze zenuwachtig waren ondanks dat er geen volwassen hyenas te bekennen waren. We zijn geruime tijd op deze plek gebleven, om deze dieren te observeren, maar toen het langszaam donker begon te worden moesten we terug racen naar de lodge, we hadden graag nog wat langer willen blijven, maar we hadden een deadline te halen vanwege de strikte regels die er in het nationale park gelden.

'1095980' door VerelleSmith '1095980' door VerelleSmith

DuitslandRhineland-Palatinate

DuitslandRhineland-Palatinate

Ivy cemetery

VerelleSmith

Tijdens een recente reis naar Trier belandde we na een bezoek aan de Dom van Trier aan de achterkant van de dom, hier bevindt zich een binnenplaats. In eerste instantie had ik niet in de gaten dat het ook dient als begraafplaats, dit komt omdat de grafstenen allemaal plat liggen en geen hoofdsteen hebben en bovendien allemaal omgeven zijn met een dikke laag klimop en buxusbollen. Ik heb dit nog nooit eerder gezien in bij een soortgelijke binnenplaats van een kerk of kathedraal, ik vind het prachtig in zijn eenvoud. Bij oudere, vervallen begraafplaatsten zie je wel vaak klimop, maar daar neemt de natuur de begraafplaats over, in dit geval was het prachtig bijgehouden zonder dat het meteen het een gevoel gaf dat er graven lagen.

'1095068' door VerelleSmith '1095068' door VerelleSmith

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Guadalupe Mountains /

VerelleSmith

Mijn partner en ik zijn in het verleden fervente Amerikagangers geweest, in der loop der jaren hebben we zo'n 40+ staten aangedaan. Een van onze favoriete plekken is Guadalupe Mountains in Texas, we hebben dit nationale park ik denk een keer of drie aangedaan en elke keer hebben we de top van Signal Peak beklommen. Weinig Nederlanders zullen weten dat er toch een paar redelijke hoge bergen in de staat Texas te vinden zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat deze locatie behoorlijk van van de bewoonde wereld is, er zijn geen hotels en restaurants van betekenis in de buurt, de meeste mensen die deze plek aan doen zullen per motorhome of auto en tent komen. Toch is het een bezoekje waard als je van wandelen en natuurschoon houdt, want dat is er in overvloed. Guadalupe Peak (Signal Peak) is 2,667 m hoog, de trek naar de top is goed te doen, wel het advies is om 's morgens heel vroeg te starten, omdat de temperatuur aardig kan oplopen. De trek naar de top is 6.8 km met een hoogte verschil van iets meer dan 900 meter. Op de top van de berg staat een gedenkteken die de 100ste-verjaardag van de Butterfield Overland Mail markeert, dit was een postkoets route, die door deze bergen liep. Note* de laatste keer dat wij hier waren was in 2009.

'1094793' door VerelleSmith '1094793' door VerelleSmith

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

The other side of...K

VerelleSmith

Een soort gelijke foto deed ons triggeren om ook Mount Kenya te willen bedwingen. Ik denk dat de trek naar Mount Kenya eigenlijk nog mooier is dan de wandeling naar de top van Kilimanjaro. Er waren veel minder mensen op de berg en zeker op de route die wij hebben gelopen, daar waren we soms de enige personen samen met onze dragers en gids. Als je door dit landschap loopt waan je je totaal niet in Afrika, maar ergens in de Alpen, dit geeft zo'n andere beeld van Afrika en bevestigd hoe divers dit continent eigenlijk is. Terugkijkend kan ik soms niet bevatten dat onze voetstappen hier nu liggen en dat ik bevoorrecht ben dat we deze trek hebben kunnen doen.

'1093428' door VerelleSmith '1093428' door VerelleSmith

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Een beetje te veel...

VerelleSmith

Vorige week een lang weekend naar het Silvretta skigebied in Samnaun geweest, het zouden een paar dagen lenteskieën moeten worden, maar het weer had iets anders in petto. Toen we in Samnaun aankwamen was het al aan het sneeuwen en dat heeft twee dagen geduurd. Gevolg, pistes en liften grotendeels dicht, na twee dagen klaarde het op en hebben we nog prachtig skiweer gehad, en hebben we een groot deel van het Silvretta skigebied kunnen verkennen en zijn we tot aan in Ischgl afgedaald, wat voor mij iets te druk was. Dan vond ik Samnaun iets meer karakter hebben. Al met al een mooi skigebied, al vond ik het toch best nog wel druk in vergelijking met bijvoorbeeld Livigno wat daar niet zo ver vandaan ligt, het was immers al mid maart.

'1092616' door VerelleSmith '1092616' door VerelleSmith

KeniaNakuru County

KeniaNakuru County

Hippo's, a force to b

VerelleSmith

Tijdens een boottochtje op Lake Naivasha kwamen we redelijk dichtbij een paar nijlpaarden, ik vond dat niet prettig, omdat nijlpaarden gevaarlijk en zeer onvoorspelbaar kunnen zijn. Maar onze skipper verzekerde dat alles in orde zou zijn, maar het gaf mij een unheimisch gevoel. Veel later kwam ik er achter dat er bij Lake Naivasha in 2018 door nijlpaard aanvallen alleen al 6 doden zijn gevallen. Wij waren er in de maand september, en in augustus waren er meerdere incidenten, waarbij er doden en een gewonde zijn gevallen. Een lokale visserman is door een nijlpaard in zijn borst gebeten en overleed vrijwel direct. Twee Chinese toeristen zijn aan de oever van het meer aangevallen toen ze foto's aan het maken waren, een van de toeristen is hierdoor overleden., de ander gewond en kwam in het ziekenhuis terecht. Hoe de twee toeristen aangevallen konden worden is onduidelijk, omdat je niet zonder begeleiding van gids naar het meer mag lopen. Ook op land kunnen nijlpaarden behoorlijk hard rennen en in het water zijn ze onverwacht wendbaar.

'1092417' door VerelleSmith '1092417' door VerelleSmith

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Mamma, wacht op mij!

VerelleSmith

Een goede safari gids/chauffeur kan je safari trip maken of breken, dat hebben we vorig jaar in Kenia wel geleerd. We kwamen tijdens onze reis een Nederlands stel tegen die te kennen gaven dat ze hun gids eigenlijk maar niets vonden en dat hun trip door desinteresse en onkundigheid van de gids behoorlijk tegen viel. Onze chauffeur had eerder die dag hun gids waardevolle informatie geven over een luipaard, echter bleek dat hun gids de instructies niet had opgevolgd en dat ze het dier uiteindelijk amper hebben kunnen zien. Daarentegen bleek dat onze chauffeur juist wel een goede spotter te zijn en had er veel voor over om het ons naar het zin te maken. We hadden laten ontvallen dat we in het jaar er voor Kilimanjaro hadden beklommen en toen we eenmaal in Amboseli aankwamen wilde onze gids ons het perfecte plaatje geven met Kilimanjaro op de achtergrond. Nu laten dieren in het wild zich moeilijk sturen, maar omdat de gids precies het gedrag van de dieren kon voorspellen kregen we na lang wachten toch uiteindelijk de kans om een foto te maken met deze olifanten en de berg op de achtergrond. Tot onze spijt bleek dat de camera van mijn partner het voorgezien te houden ongeveer op dit moment, later op de dag heeft hij de camera tijdelijk nog even aan de praat gekregen, om vervolgens er helemaal mee uit te scheiden. Ik ben superblij dat ik dit plaatje heb kunnen maken, maar het was een wrang moment voor hem, omdat hij niet van dit moment kon genieten. *note de camera is uiteindelijk terug in Nederland gefixt en dit betekent dat we gewoon nog een keer terug moeten gaan en dit gedeelte van de reis over moeten doen, :-)

'1092278' door VerelleSmith '1092278' door VerelleSmith

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Liki North Campground

VerelleSmith

Voor onze hike naar de top van Mount Kenya hadden we gekozen voor overnachtingen in hutten, echter tijdens de briefing met onze lead guide bleek dat er is mis was gegaan met onze boeking en bleek dat er geen hutten waren gereserveerd en dat we in een tent zouden overnachten. Voor ons was dat geen optie, want we hadden hiermee geen rekening gehouden, we hadden wel onze eigen slaapzakken maar niet onze eigen matjes meegenomen. Het materiaal dat normaal gesproken aangeboden wordt kan van niet al te beste kwaliteit zijn. Na wat heen en weer gebeld te hebben met onze touroperator kregen we te horen dat we wel in hutten zouden overnachten, behalve 1 nacht, namelijk bij Liki North Campground zijn geen hutten. Tijdens onze hike bleken alle andere groep een andere route te volgen en liepen wij als enige naar de Liki vallei. Tegen de tijd dat we in camp aankwamen werd het bewolkt en begon het zelfs te regenen. De nacht was koud en het matje waarop ik sliep bleek lek te zijn, kan niet zeggen dat dit de meeste comfortable nacht was in mijn leven. In de ochtend bleek dat het behoorlijk gevroren had, de grond was hard door de vorst, maar gelukkig kwam de zon op en werd het meteen een tikkeltje warmer. Hoe hoger de zon rees hoe meer de vallei transformeerde in goudkleurige tinten. Voor mij is dit één van de mooiste gebieden in Kenia en zijn we blij dat we ondanks wat ontberingen dit een ondeel van onze trek was.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik