UrvilleDjasim

profiel UrvilleDjasim

Naam

Urville Djasim

Reviews

0

Foto's & tips

30

Blogs

0

Lid sinds

05 October 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Yogyakarta

Over mij

Een wanna-be full-time reisfotograaf!

Ooit 'moest' ik als biologiestudent een maandje naar Indonesie voor veldwerk. Ik was toen nog geen ervaren reiziger, maar als je er dan toch bent... Ik besloot dus om er maar meteen een maand aan vast te plakken om er te backpacken. Toen is mijn passie voor reizen ontstaan.

Ik had voor mijn veldwerk ook een fotocamera nodig. Dus kaapte ik de oude spiegelreflex van mijn vader. Zo'n oud geval uit het pre-digitale tijdperk. Als complete leek op fotografiegebied onderging ik in Indonesie de 'trial and error'-fase. Maar al doende begon ik het spelletje door te krijgen, en wat een dankbaar onderwerp is het fotogenieke Indonesie dan! Toen is mijn passie voor fotografie ontstaan.

Inmiddels begin ik al iets grijzer te worden. Inmiddels heb ik al iets meer reiservaring. Inmiddels heb ik een beest van een digitale camera. Maar wat niet veranderd is, is dat ik tot op de dag van vandaag niets mooier vind dan beide passies te combineren!

Ik geloof dat ik nog 'maar' ~200 landen te gaan heb... :)

Mijn Motto

'Reizen? Hoe meer, hoe beter!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 1D Mark III

Overige

Canon EF 17-40 f/4L, Canon EF 70-200 f/4L, Canon Speedlite 420EX, Canon IXUS 105, Manfrotto 190XPROB + Manfrotto 486RC2

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (30)

'336645' door UrvilleDjasim '336645' door UrvilleDjasim

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Portico Bolognese

UrvilleDjasim

Het straatbeeld van (het historische centrum van) Bologna valt al snel op door een kenmerk: de portico. Tientallen (!) kilometers-lange portico's geven de stad een uniek eigen gezicht, en deze zuilengalerijen zijn dan ook door UNESCO bestempeld als werelderfgoed.

'334562' door UrvilleDjasim '334562' door UrvilleDjasim

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Say cheese!

UrvilleDjasim

Op reis door Marokko zul je vaak ervaren dat Marokkanen niet graag op de foto worden gezet. Dit is van oudsher bepaald vanuit hun geloofsovertuiging, waarin het creeeren van evenbeelden van de mens (dus ook middels het maken van een foto) alleen is voorbehouden aan Allah. Des te opvallender is dan ook deze foto: jonge Marokkaanse vrouwen die, op een dagje uit in Casablanca, foto's van elkaar nemen voor een van de enorme deuren van de Hassan II moskee. Wie ben ik dan om daar zelf geen foto van te maken...?

'336845' door UrvilleDjasim '336845' door UrvilleDjasim

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

De heuvels rond...Bol

UrvilleDjasim

Het landschap van de provincie Emilia-Romagna doet weinig onder voor dat van het alom bewierookte en aangrenzende Toscane. Ook in Emilia-Romagna vind je glooiende heuvels met eindeloze rijen cipressen. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de gezellige provinciehoofdstad Bologna, waar je jezelf kunt trakteren op de originele spaghetti bolognese. Of Parma, waar de bekende ham vandaan komt. Liefhebbers van snelle auto's gaan naar Ferrari-thuisbasis Maranello, vlakbij Modena. Genoeg te zien en te beleven dus!

Mijn fans (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier