UrvilleDjasim

profiel UrvilleDjasim

Naam

Urville Djasim

Reviews

0

Foto's & tips

30

Blogs

0

Lid sinds

05 October 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Yogyakarta

Over mij

Een wanna-be full-time reisfotograaf!

Ooit 'moest' ik als biologiestudent een maandje naar Indonesie voor veldwerk. Ik was toen nog geen ervaren reiziger, maar als je er dan toch bent... Ik besloot dus om er maar meteen een maand aan vast te plakken om er te backpacken. Toen is mijn passie voor reizen ontstaan.

Ik had voor mijn veldwerk ook een fotocamera nodig. Dus kaapte ik de oude spiegelreflex van mijn vader. Zo'n oud geval uit het pre-digitale tijdperk. Als complete leek op fotografiegebied onderging ik in Indonesie de 'trial and error'-fase. Maar al doende begon ik het spelletje door te krijgen, en wat een dankbaar onderwerp is het fotogenieke Indonesie dan! Toen is mijn passie voor fotografie ontstaan.

Inmiddels begin ik al iets grijzer te worden. Inmiddels heb ik al iets meer reiservaring. Inmiddels heb ik een beest van een digitale camera. Maar wat niet veranderd is, is dat ik tot op de dag van vandaag niets mooier vind dan beide passies te combineren!

Ik geloof dat ik nog 'maar' ~200 landen te gaan heb... :)

Mijn Motto

'Reizen? Hoe meer, hoe beter!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 1D Mark III

Overige

Canon EF 17-40 f/4L, Canon EF 70-200 f/4L, Canon Speedlite 420EX, Canon IXUS 105, Manfrotto 190XPROB + Manfrotto 486RC2

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (30)

'336645' door UrvilleDjasim '336645' door UrvilleDjasim

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Portico Bolognese

UrvilleDjasim

Het straatbeeld van (het historische centrum van) Bologna valt al snel op door een kenmerk: de portico. Tientallen (!) kilometers-lange portico's geven de stad een uniek eigen gezicht, en deze zuilengalerijen zijn dan ook door UNESCO bestempeld als werelderfgoed.

'334562' door UrvilleDjasim '334562' door UrvilleDjasim

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Say cheese!

UrvilleDjasim

Op reis door Marokko zul je vaak ervaren dat Marokkanen niet graag op de foto worden gezet. Dit is van oudsher bepaald vanuit hun geloofsovertuiging, waarin het creeeren van evenbeelden van de mens (dus ook middels het maken van een foto) alleen is voorbehouden aan Allah. Des te opvallender is dan ook deze foto: jonge Marokkaanse vrouwen die, op een dagje uit in Casablanca, foto's van elkaar nemen voor een van de enorme deuren van de Hassan II moskee. Wie ben ik dan om daar zelf geen foto van te maken...?

'336845' door UrvilleDjasim '336845' door UrvilleDjasim

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

De heuvels rond...Bol

UrvilleDjasim

Het landschap van de provincie Emilia-Romagna doet weinig onder voor dat van het alom bewierookte en aangrenzende Toscane. Ook in Emilia-Romagna vind je glooiende heuvels met eindeloze rijen cipressen. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de gezellige provinciehoofdstad Bologna, waar je jezelf kunt trakteren op de originele spaghetti bolognese. Of Parma, waar de bekende ham vandaan komt. Liefhebbers van snelle auto's gaan naar Ferrari-thuisbasis Maranello, vlakbij Modena. Genoeg te zien en te beleven dus!

Mijn fans (1)

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik