Casablanca

Casablanca (letterlijk vertaald: Wit Huis) staat bekend om de hoeveelheid witte gebouwen die je hier vindt. Met elf miljoen inwoners is het de grootste stad en tevens de belangrijkste havenstad van het land, gelegen aan de Atlantische Oceaan in het westen van Casablanca. Op het gebied van architectuur is Casablanca een verrassende stad: van het moderne Casablanca Twin Center tot de historische Hassan II-moskee.

Informatie over Casablanca

Beste foto's & tips van Casablanca

'457646' door ErwinenManon '457646' door ErwinenManon

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Hassan ii moskee

ErwinenManon

De Hassan II Moskee is gelegen in Casablanca. Het is de grootste moskee van het land. De minaret van deze moskee is met 210 meter de hoogste ter wereld. En dat is niet het enige bijzondere aan deze moskee, het gebouw is namelijk half op land en half boven zee gebouwd. Een gedeelte van de vloer van het complex is van glas, zodat de biddende gelovigen direct boven het water knielen. Het complex is ook zeer modern, het is ontworpen om bestand te zijn tegen aardbevingen, de deuren zijn elektrisch aangestuurd en het complex heeft een uitschuifbaar dak.

'341542' door hansdewildt '341542' door hansdewildt

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Glas !

hansdewildt

De Hassan II moskee in Casablanca is zo mooi, daar kan je niet aan voorbij gaan. De gebedsruimte van 100 x 200 m is zo groot dat er 25.000 gelovigen in kunnen. Deze moskee is de op een na grootste van de wereld. De deuren zijn van koper en glas, de vloeren zijn van marmer en glas. De spiegeling is onwerkelijk. !!

'332192' door Obiwan '332192' door Obiwan

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

1000 en 1 nacht

Obiwan

Soms is een foto mooier dan in werkelijkheid, als een sprookje zoals hier in Casablanca met de Atlantische Oceaan recht vooruit, links de lichten van de stad en rechts het (groene) licht van de vuurtoren. Voor diegene die trouwens denken dat Marokko heet is, blijf aan de kust en vergeet vooral je jas niet. (Zomer 2011) Of misschien ben ik wel een koukleum.

Laat kaart zien