Twiggy

8
Duitsland
Twiggy was hier 31 Mar 2015
Ik ben een romanticus. Ik droom weg bij het idee van vervlogen tijden waarin het digitale "zijn" ons niet volledig beheerste en het leven relatief eenvoudig was. Ik besef dat de verschillen tussen de mensen groot waren en dat de meerderheid heel hard moest werken om Überhaupt te kunnen bestaan, dat men vaak al op jonge leeftijd stierf en dat je als vrouw weinig tot niks te zeggen had, maar bij het zien van een kasteel ben ik dat allemaal onmiddellijk vergeten. Ik heb er dan ook al aardig wat bezocht en misschien is het precies daarom dat ik dit huiselijke pareltje zo weet te waarderen. De meeste kastelen zijn een en al bewonderingswaardige pracht en praal, maar dit stenen sprookje -zoals de eigenaars het zelf noemen- zou je met recht een behaaglijke burcht kunnen noemen. Neem bij de parkeerplaats aangekomen de wandelroute van ongeveer 15 minuten i.p.v. het personenbusje, zodat je de burcht rustig vanaf een afstandje kunt bewonderen. Na ons bezoek hebben we in Cochem een heerlijk stuk taart in een authentieke Konditorei genutigd en zijn we s'avonds in een restaurant met uitzicht op de Moezel een lekker schnitzeltje gaan eten. Aanrader voor een weekendje weg, of als tussenstop. Je kunt er in de omgeving ook heerlijk wandelen, maar ik moet er eerlijkheidshalve bij vermelden dat wij de volgende dag weer lekker naar huis gereden zijn aangezien mijn partner geen wandelaar is en hoewel de dorpjes erg charmant zijn, lijken ze allemaal op elkaar en ben je er ook zo doorheen gelopen...
Land
  • Mooie burcht
  • Afstand goed voor een weekend weg
  • Cochem, gezellig dorp
  • Mooie wandelroutes
  • Gemiddelde leeftijd ligt hoog
  • Gemiddelde leeftijd ligt hoog
Review geplaatst op 2016-11-02 Door Twiggy

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik