Trude

'1138244' door Trude '1138244' door Trude

Nederland

Nederland

De grutto

Trude

Op Texel ligt het in 2021 geopende De Marel van Natuurmonumenten. In Nederland neemt het aantal grutto's af. Natuurmonumenten streeft ernaar om de grutto in aantal toe te laten nemen. Tevens organiseren zij wandelingen door het mooie gebied wat rijk is aan weidevogels. Deze foto van de grutto maakte ik vanaf een vogelscherm aan het einde van de Hoofdweg (richting de Cocksdorp) op Texel. Met name in het broedseizoen kun je hier mooie foto's maken, zonder daarbij de vogels de storen.

'1132409' door Trude '1132409' door Trude

IJsland

IJsland

Solfatarenveld

Trude

Hverir is een solfatarenveld wat vlakbij de ringweg ligt, dus erg goed bereikbaar. Het is een veld vol hete bronnen waar goede wandelpaden door lopen. Erg indrukwekkend om al het gesis te horen en de dampen te zien en te ruiken. Echt een bezoek waard.

'1132405' door Trude '1132405' door Trude

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Aanlegsteiger op Texe

Trude

Even buiten de Cocksdorp ligt deze beroemde houten steiger. Vanaf deze steiger brengt de "Vriendschap" je in 1 uur naar de Vliehors op Vlieland. Door een eilandbewoner heb ik me laten vertellen dat deze steiger is gebouwd voor opnames van de film Zomerhitte, naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers.

'1132404' door Trude '1132404' door Trude

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Molen van Het Noorden

Trude

Sinds september 2017 is is de Vereniging Natuurmonumenten eigenaar van de Molen van Het Noorden op Texel. De molen is gebouwd in 1878 en behoort tot het type "Grondzeiler". Iedere keer als ik op het eiland ben, moet ik even langs deze fotogenieke molen fietsen.

'1131981' door Trude '1131981' door Trude

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Molen van Het Noorden

Trude

Op Texel even onder De Cocksdorp (niet ver van het plaatsje Oost) staat deze mooie en fotogenieke " Molen van het Noorden". Ik vind dit een van de prachtigste plekken van het eiland.

'1121624' door Trude '1121624' door Trude

Nederland

Nederland

Landgoed Staverden

Trude

Landgoed Staverden behoort tot het Geldersch Landschap. Het is het startpunt voor veel wandelingen. De wandelingen voeren door oude bossen, statige lanen, slingerende beken en weilanden. Vooral nu met de herfstkleuren is het er schitterend. Er is goede parkeergelegenheid en een brasserie. Door corona is de brasserie momenteel gesloten. Ik wandelde er vanmorgen en heb genoten van deze mooie plek.

'1121409' door Trude '1121409' door Trude

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Urquhart Castle

Trude

Op een landtong in Loch Ness staat de ruïne van het 13de -eeuwse Urquhart Castle, eens een van de machtigste kastelen van Schotland. Aan het einde van de 17de eeuw werd het kasteel opgeblazen. Het ligt erg mooi aan het meer. Je kunt hier eindeloos ronddwalen in de talloze gangen. Helaas ben je niet de enige die hier rondloopt.

'1120394' door Trude '1120394' door Trude

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Schaapskudde op het..

Trude

In de provincie Drenthe lopen verschillende schaapsherders met hun kudde schapen. Op een mooie zomerdag ontmoette ik een schaapskudde ) met herder en hond) van 400 schapen op het Balloërveld. Prachtig gezicht.

'1120392' door Trude '1120392' door Trude

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Kamp Westerbork

Trude

In Drenthe ligt Kamp Westerbork. Een indrukwekkende plek om te bezoeken. Het beste kun je starten in het museum. Hier zijn de persoonlijke verhalen te horen en te lezen van overlevenden. Vanaf het museum voert een wandeling van ongeveer 2,7 kilometer naar de plek waar het kamp heeft gestaan. Na de oorlog zijn alle barakken afgebroken, omdat men er toen niet aan herinnerd wilden worden welke vreselijke dingen zich hier hebben afgespeeld. Op de voormalige appelplaats van het kamp staan 102.000 stenen . Voor alle 102.000 mensen die hier zijn vermoord of gedeporteerd is 1 steen geplaatst. Een plek om stil te worden.

'1119565' door Trude '1119565' door Trude

NederlandHunebedden

NederlandHunebedden

Schaapskudde op de...

Trude

Drenthe biedt talloze fiets- en wandelmogelijkheden. Een provincie waar nog veel te ontdekken valt. Vorige week was ik op het Balloerveld. Het ligt niet ver van de plaats Rolde. De heide staat volop in bloei en kleurde het landschap paars. Op het Balloerveld zijn naast een hunebed veel grafheuvels te vinden. Tijdens de wandeling (op zoek naar het hunebed) ontmoette ik een schaapsherder met een kudde van 400 schapen. Drentse heideschapen bevatte deze kudde. Het Drentse heideschaap behoort tot het oudste schapenras van West-Europa. Na een fikse wandeling brengt de schaapsherder aan het einde van de dag zijn kudde weer terug naar de schaapskooi.

'1115383' door Trude '1115383' door Trude

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Visdiefjes op Texel

Trude

In de jaren 70 is Wagejot ontstaan. Het is een langgerekte plas met een rijk vogelleven. Op dit moment broeden hier veel vogelsoorten zoals de kluut, kokmeeuw, bergeend en het visdiefje. Het visdiefje is familie van de sternen. Vanaf de lancasterdijk heb je een mooi uitzicht op het vogelleven, zonder dit te verstoren. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe zij vanaf zee met voedsel naar hun nesten vliegen.

'1110018' door Trude '1110018' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Canyonlands

Trude

In Canyonlands ligt het Needles district. Dit wordt minder bezocht en dat is zeer onterecht. Want het is hier prachtig en erg rustig. Het landschap verandert voortdurend. Het ene moment ben je omsloten door rotsformaties en het volgende moment rijd je door een plat deel met alleen maar smalle rode rotspieken.

'1110016' door Trude '1110016' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

Arches National Park ligt in de staat Utah. Het park is fotogeniek met zijn talloze rode rotsformaties. De wegen zijn goed berijdbaar en er zijn mooie uitzichtpunten en goede parkeerplaatsen. Zeker een bezoek waard.

'1109779' door Trude '1109779' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Gallatin Range

Trude

Naast de gebruikelijke geisers en andere geothermische fenomenen, heb je in Yellowstone ook talloze fraaie vergezichten. Een groot deel van Yellowstone bestaat uit een plateau op een hoogte van 2100 - 2400 meter boven de zeespiegel, omringd door bergen die vele honderden meters hoog reiken. In het noordwesten ligt de Gallatin Range met Mount Holmes en Electric Peak, twee bergen boven de 3000 meter. (foto even openen)

'1109777' door Trude '1109777' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Rotsformaties van...A

Trude

Arches National Park ( niet ver van de plaats Moab in de staat Utah) staat bekend om zijn zalmkleurige, smalle, langgerekte en steile rotsformaties. Arches is klein genoeg om in 1 dag te bezoeken. Raadzaam is om in de morgen te starten, omdat het licht dan mooi is. Later op de dag kan het hier bijzonder warm zijn. Het is een fraai park met voldoende parkeergelegenheid voor een eventuele wandeling en niet te vergeten mooie plaatjes te schieten.

'1109725' door Trude '1109725' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

In Mammoth Hot Springs vinden we honderden hete bronnen, variërend van minieme stroompjes tot echte riviertjes, die laag na laag glanzend witte terrassen van afzettingsgesteente opbouwen. Door de aanwezigheid van bacteriën en mineralen in het water kunnen deze de onwaarschijnlijkste kleurschakeringen aannemen. ( foto even openen)

'1109701' door Trude '1109701' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Wie geothermische verschijnselen onder natuurlijke omstandigheden wil zien, is in Yellowstone aan het juiste adres. We vinden hier veel variatie en kleuren van dit natuurfenomeen. Je kunt er fantastisch wandelen en je komt hier dan van alles tegen. Echt genieten. ( foto even openen)

'1109698' door Trude '1109698' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Weerspiegeling

Trude

Yellowstone National Park biedt een diversiteit aan geothermische verschijnselen. waaronder de vele geisers. Maar ook de kleuren in dit gebied zijn fantastisch. Op deze foto heb ik een detail gefotografeerd van een van de vele terrassen met een weerspiegeling van een paar toeristen.

'1109402' door Trude '1109402' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

Arches staat bekend om zijn zandstenen bogen, pinakels, spitsen en balancerende rotsen. Dit woestijnpark is 31.000 hectare groot en ligt op 8 kilometer van de plaatst Moab ( Utah). Werkelijk schitterend zijn deze rode rotsformaties. Het is aan te raden dit park in de vroege ochtend te bezoeken, want later op de dag is het hier erg warm.

'1109401' door Trude '1109401' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Yellowstone

Trude

Het grootste deel van Yellowstone bestaat uit een plateau op een hoogte van 2100-2400 m boven de zeespiegel, omringd door bergen die vele honderden meters hoog reiken.

'1109304' door Trude '1109304' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Het is echt de moeite waard om een paar dagen door te brengen in Yellowstone. Er is hier zoveel te zien. We zijn hier bij het derde belangrijkte geothermische gebied; Mammoth Hot Springs. Via een vlonder pad kom je langs waanzinnig mooie plekken.

'1109302' door Trude '1109302' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Norris Geyser Basin

Trude

In Yellowstone vinden we het Norris Geyser Basin. Men zegt dat het hier de heetste ondergrond is van het park. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op de poelen en de fumaroles.

'1109274' door Trude '1109274' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Needles district...Ca

Trude

Komend vanuit Moab (Utah) is het aan te raden het Needles district te bezoeken. Het is een zeer rustig gebied vol fraaie kleurige rotsformaties. We kwamen hier ook een bewoonde boerderij tegen die de gelegenheid bood het gebied te paard te verkennen.

'1109271' door Trude '1109271' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Grand Prismatic Sprin

Trude

Het is lastig om een rustig moment te vinden om de Grand Prismatic Spring te fotograferen. Iedereen wil deze fraaie kleuren bewonderen. Het meest rustige moment is zo vroeg mogelijk in de ochtend.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik