Trude

'1121624' door Trude '1121624' door Trude

Nederland

Nederland

Landgoed Staverden

Trude

Landgoed Staverden behoort tot het Geldersch Landschap. Het is het startpunt voor veel wandelingen. De wandelingen voeren door oude bossen, statige lanen, slingerende beken en weilanden. Vooral nu met de herfstkleuren is het er schitterend. Er is goede parkeergelegenheid en een brasserie. Door corona is de brasserie momenteel gesloten. Ik wandelde er vanmorgen en heb genoten van deze mooie plek.

'1121409' door Trude '1121409' door Trude

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Urquhart Castle

Trude

Op een landtong in Loch Ness staat de ruïne van het 13de -eeuwse Urquhart Castle, eens een van de machtigste kastelen van Schotland. Aan het einde van de 17de eeuw werd het kasteel opgeblazen. Het ligt erg mooi aan het meer. Je kunt hier eindeloos ronddwalen in de talloze gangen. Helaas ben je niet de enige die hier rondloopt.

'1120394' door Trude '1120394' door Trude

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Schaapskudde op het..

Trude

In de provincie Drenthe lopen verschillende schaapsherders met hun kudde schapen. Op een mooie zomerdag ontmoette ik een schaapskudde ) met herder en hond) van 400 schapen op het Balloërveld. Prachtig gezicht.

'1120392' door Trude '1120392' door Trude

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Kamp Westerbork

Trude

In Drenthe ligt Kamp Westerbork. Een indrukwekkende plek om te bezoeken. Het beste kun je starten in het museum. Hier zijn de persoonlijke verhalen te horen en te lezen van overlevenden. Vanaf het museum voert een wandeling van ongeveer 2,7 kilometer naar de plek waar het kamp heeft gestaan. Na de oorlog zijn alle barakken afgebroken, omdat men er toen niet aan herinnerd wilden worden welke vreselijke dingen zich hier hebben afgespeeld. Op de voormalige appelplaats van het kamp staan 102.000 stenen . Voor alle 102.000 mensen die hier zijn vermoord of gedeporteerd is 1 steen geplaatst. Een plek om stil te worden.

'1119565' door Trude '1119565' door Trude

NederlandHunebedden

NederlandHunebedden

Schaapskudde op de...

Trude

Drenthe biedt talloze fiets- en wandelmogelijkheden. Een provincie waar nog veel te ontdekken valt. Vorige week was ik op het Balloerveld. Het ligt niet ver van de plaats Rolde. De heide staat volop in bloei en kleurde het landschap paars. Op het Balloerveld zijn naast een hunebed veel grafheuvels te vinden. Tijdens de wandeling (op zoek naar het hunebed) ontmoette ik een schaapsherder met een kudde van 400 schapen. Drentse heideschapen bevatte deze kudde. Het Drentse heideschaap behoort tot het oudste schapenras van West-Europa. Na een fikse wandeling brengt de schaapsherder aan het einde van de dag zijn kudde weer terug naar de schaapskooi.

'1115383' door Trude '1115383' door Trude

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Visdiefjes op Texel

Trude

In de jaren 70 is Wagejot ontstaan. Het is een langgerekte plas met een rijk vogelleven. Op dit moment broeden hier veel vogelsoorten zoals de kluut, kokmeeuw, bergeend en het visdiefje. Het visdiefje is familie van de sternen. Vanaf de lancasterdijk heb je een mooi uitzicht op het vogelleven, zonder dit te verstoren. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe zij vanaf zee met voedsel naar hun nesten vliegen.

'1110018' door Trude '1110018' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Canyonlands

Trude

In Canyonlands ligt het Needles district. Dit wordt minder bezocht en dat is zeer onterecht. Want het is hier prachtig en erg rustig. Het landschap verandert voortdurend. Het ene moment ben je omsloten door rotsformaties en het volgende moment rijd je door een plat deel met alleen maar smalle rode rotspieken.

'1110016' door Trude '1110016' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

Arches National Park ligt in de staat Utah. Het park is fotogeniek met zijn talloze rode rotsformaties. De wegen zijn goed berijdbaar en er zijn mooie uitzichtpunten en goede parkeerplaatsen. Zeker een bezoek waard.

'1109779' door Trude '1109779' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Gallatin Range

Trude

Naast de gebruikelijke geisers en andere geothermische fenomenen, heb je in Yellowstone ook talloze fraaie vergezichten. Een groot deel van Yellowstone bestaat uit een plateau op een hoogte van 2100 - 2400 meter boven de zeespiegel, omringd door bergen die vele honderden meters hoog reiken. In het noordwesten ligt de Gallatin Range met Mount Holmes en Electric Peak, twee bergen boven de 3000 meter. (foto even openen)

'1109777' door Trude '1109777' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Rotsformaties van...A

Trude

Arches National Park ( niet ver van de plaats Moab in de staat Utah) staat bekend om zijn zalmkleurige, smalle, langgerekte en steile rotsformaties. Arches is klein genoeg om in 1 dag te bezoeken. Raadzaam is om in de morgen te starten, omdat het licht dan mooi is. Later op de dag kan het hier bijzonder warm zijn. Het is een fraai park met voldoende parkeergelegenheid voor een eventuele wandeling en niet te vergeten mooie plaatjes te schieten.

'1109725' door Trude '1109725' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

In Mammoth Hot Springs vinden we honderden hete bronnen, variërend van minieme stroompjes tot echte riviertjes, die laag na laag glanzend witte terrassen van afzettingsgesteente opbouwen. Door de aanwezigheid van bacteriën en mineralen in het water kunnen deze de onwaarschijnlijkste kleurschakeringen aannemen. ( foto even openen)

'1109701' door Trude '1109701' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Wie geothermische verschijnselen onder natuurlijke omstandigheden wil zien, is in Yellowstone aan het juiste adres. We vinden hier veel variatie en kleuren van dit natuurfenomeen. Je kunt er fantastisch wandelen en je komt hier dan van alles tegen. Echt genieten. ( foto even openen)

'1109698' door Trude '1109698' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Weerspiegeling

Trude

Yellowstone National Park biedt een diversiteit aan geothermische verschijnselen. waaronder de vele geisers. Maar ook de kleuren in dit gebied zijn fantastisch. Op deze foto heb ik een detail gefotografeerd van een van de vele terrassen met een weerspiegeling van een paar toeristen.

'1109402' door Trude '1109402' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

Arches staat bekend om zijn zandstenen bogen, pinakels, spitsen en balancerende rotsen. Dit woestijnpark is 31.000 hectare groot en ligt op 8 kilometer van de plaatst Moab ( Utah). Werkelijk schitterend zijn deze rode rotsformaties. Het is aan te raden dit park in de vroege ochtend te bezoeken, want later op de dag is het hier erg warm.

'1109401' door Trude '1109401' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Yellowstone

Trude

Het grootste deel van Yellowstone bestaat uit een plateau op een hoogte van 2100-2400 m boven de zeespiegel, omringd door bergen die vele honderden meters hoog reiken.

'1109304' door Trude '1109304' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Het is echt de moeite waard om een paar dagen door te brengen in Yellowstone. Er is hier zoveel te zien. We zijn hier bij het derde belangrijkte geothermische gebied; Mammoth Hot Springs. Via een vlonder pad kom je langs waanzinnig mooie plekken.

'1109302' door Trude '1109302' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Norris Geyser Basin

Trude

In Yellowstone vinden we het Norris Geyser Basin. Men zegt dat het hier de heetste ondergrond is van het park. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op de poelen en de fumaroles.

'1109274' door Trude '1109274' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Needles district...Ca

Trude

Komend vanuit Moab (Utah) is het aan te raden het Needles district te bezoeken. Het is een zeer rustig gebied vol fraaie kleurige rotsformaties. We kwamen hier ook een bewoonde boerderij tegen die de gelegenheid bood het gebied te paard te verkennen.

'1109271' door Trude '1109271' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Grand Prismatic Sprin

Trude

Het is lastig om een rustig moment te vinden om de Grand Prismatic Spring te fotograferen. Iedereen wil deze fraaie kleuren bewonderen. Het meest rustige moment is zo vroeg mogelijk in de ochtend.

'1109270' door Trude '1109270' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Spasmodic Geyser in..

Trude

Terwijl iedereen op overvolle bankjes zit te wachten op het spuiten van Old Faithful, kies ik voor het maken van een wandeling door dit adembenemende gebied. Ik sta hier bij de Spasmodic Geyser. De erupties van deze geyser zijn erg onregelmatig. De geyser spuit vanuit twee verschillende krater water in de lucht. Ook schitterend zijn die fraai versteende kalkranden.

'1109224' door Trude '1109224' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

In de buurt van Moab zijn deze schitterende bogen te vinden. Het is aan te raden om dit zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken. Het is dan nog niet zo druk en het licht is waanzinnig mooi. Ook in het avondlicht is het hier schitterend.

'1109208' door Trude '1109208' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Black Canyon of the..

Trude

In de staat Colorado vinden we The Black Canyon of The Gunnison. Het is een van de langste, smalste en diepste kloven ter wereld. De rivier de Gunnison stroomt hier doorheen. De wanden zijn ongeveer 600 meter hoog. Er zijn diverse uitzichtpunten en een wandeling hier naartoe is zeker de moeite waard.

'1109203' door Trude '1109203' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Garden of the Gods

Trude

Niet ver van Colorado Springs ligt Garden of the Gods. Het is een openbaar natuurpark van 526 hectare aan de voet van Pikes Peak. Er zijn hier veel spectaculaire rotsformaties te zien. Het is een mooi gebied om een wandeling te maken.

'1108457' door Trude '1108457' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Great Fountain Geyser

Trude

We staan hier bij de Great Fountain Geyser. Deze geyser bevindt zich in het Lower Geyser Basin binnen Yellowstone . Je hoeft hier nooit lang op een uitbarsting te wachten, want dat gebeurt met grote regelmaat.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik