Trude

'1115383' door Trude '1115383' door Trude

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Visdiefjes op Texel

Trude

In de jaren 70 is Wagejot ontstaan. Het is een langgerekte plas met een rijk vogelleven. Op dit moment broeden hier veel vogelsoorten zoals de kluut, kokmeeuw, bergeend en het visdiefje. Het visdiefje is familie van de sternen. Vanaf de lancasterdijk heb je een mooi uitzicht op het vogelleven, zonder dit te verstoren. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe zij vanaf zee met voedsel naar hun nesten vliegen.

'1110018' door Trude '1110018' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Canyonlands

Trude

In Canyonlands ligt het Needles district. Dit wordt minder bezocht en dat is zeer onterecht. Want het is hier prachtig en erg rustig. Het landschap verandert voortdurend. Het ene moment ben je omsloten door rotsformaties en het volgende moment rijd je door een plat deel met alleen maar smalle rode rotspieken.

'1110016' door Trude '1110016' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

Arches National Park ligt in de staat Utah. Het park is fotogeniek met zijn talloze rode rotsformaties. De wegen zijn goed berijdbaar en er zijn mooie uitzichtpunten en goede parkeerplaatsen. Zeker een bezoek waard.

'1109779' door Trude '1109779' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Gallatin Range

Trude

Naast de gebruikelijke geisers en andere geothermische fenomenen, heb je in Yellowstone ook talloze fraaie vergezichten. Een groot deel van Yellowstone bestaat uit een plateau op een hoogte van 2100 - 2400 meter boven de zeespiegel, omringd door bergen die vele honderden meters hoog reiken. In het noordwesten ligt de Gallatin Range met Mount Holmes en Electric Peak, twee bergen boven de 3000 meter. (foto even openen)

'1109777' door Trude '1109777' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Rotsformaties van...A

Trude

Arches National Park ( niet ver van de plaats Moab in de staat Utah) staat bekend om zijn zalmkleurige, smalle, langgerekte en steile rotsformaties. Arches is klein genoeg om in 1 dag te bezoeken. Raadzaam is om in de morgen te starten, omdat het licht dan mooi is. Later op de dag kan het hier bijzonder warm zijn. Het is een fraai park met voldoende parkeergelegenheid voor een eventuele wandeling en niet te vergeten mooie plaatjes te schieten.

'1109725' door Trude '1109725' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

In Mammoth Hot Springs vinden we honderden hete bronnen, variërend van minieme stroompjes tot echte riviertjes, die laag na laag glanzend witte terrassen van afzettingsgesteente opbouwen. Door de aanwezigheid van bacteriën en mineralen in het water kunnen deze de onwaarschijnlijkste kleurschakeringen aannemen. ( foto even openen)

'1109701' door Trude '1109701' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Wie geothermische verschijnselen onder natuurlijke omstandigheden wil zien, is in Yellowstone aan het juiste adres. We vinden hier veel variatie en kleuren van dit natuurfenomeen. Je kunt er fantastisch wandelen en je komt hier dan van alles tegen. Echt genieten. ( foto even openen)

'1109698' door Trude '1109698' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Weerspiegeling

Trude

Yellowstone National Park biedt een diversiteit aan geothermische verschijnselen. waaronder de vele geisers. Maar ook de kleuren in dit gebied zijn fantastisch. Op deze foto heb ik een detail gefotografeerd van een van de vele terrassen met een weerspiegeling van een paar toeristen.

'1109402' door Trude '1109402' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

Arches staat bekend om zijn zandstenen bogen, pinakels, spitsen en balancerende rotsen. Dit woestijnpark is 31.000 hectare groot en ligt op 8 kilometer van de plaatst Moab ( Utah). Werkelijk schitterend zijn deze rode rotsformaties. Het is aan te raden dit park in de vroege ochtend te bezoeken, want later op de dag is het hier erg warm.

'1109401' door Trude '1109401' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Yellowstone

Trude

Het grootste deel van Yellowstone bestaat uit een plateau op een hoogte van 2100-2400 m boven de zeespiegel, omringd door bergen die vele honderden meters hoog reiken.

'1109304' door Trude '1109304' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

Trude

Het is echt de moeite waard om een paar dagen door te brengen in Yellowstone. Er is hier zoveel te zien. We zijn hier bij het derde belangrijkte geothermische gebied; Mammoth Hot Springs. Via een vlonder pad kom je langs waanzinnig mooie plekken.

'1109302' door Trude '1109302' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Norris Geyser Basin

Trude

In Yellowstone vinden we het Norris Geyser Basin. Men zegt dat het hier de heetste ondergrond is van het park. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op de poelen en de fumaroles.

'1109274' door Trude '1109274' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Needles district...Ca

Trude

Komend vanuit Moab (Utah) is het aan te raden het Needles district te bezoeken. Het is een zeer rustig gebied vol fraaie kleurige rotsformaties. We kwamen hier ook een bewoonde boerderij tegen die de gelegenheid bood het gebied te paard te verkennen.

'1109271' door Trude '1109271' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Grand Prismatic Sprin

Trude

Het is lastig om een rustig moment te vinden om de Grand Prismatic Spring te fotograferen. Iedereen wil deze fraaie kleuren bewonderen. Het meest rustige moment is zo vroeg mogelijk in de ochtend.

'1109270' door Trude '1109270' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Spasmodic Geyser in..

Trude

Terwijl iedereen op overvolle bankjes zit te wachten op het spuiten van Old Faithful, kies ik voor het maken van een wandeling door dit adembenemende gebied. Ik sta hier bij de Spasmodic Geyser. De erupties van deze geyser zijn erg onregelmatig. De geyser spuit vanuit twee verschillende krater water in de lucht. Ook schitterend zijn die fraai versteende kalkranden.

'1109224' door Trude '1109224' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Arches National Park

Trude

In de buurt van Moab zijn deze schitterende bogen te vinden. Het is aan te raden om dit zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken. Het is dan nog niet zo druk en het licht is waanzinnig mooi. Ook in het avondlicht is het hier schitterend.

'1109208' door Trude '1109208' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Black Canyon of the..

Trude

In de staat Colorado vinden we The Black Canyon of The Gunnison. Het is een van de langste, smalste en diepste kloven ter wereld. De rivier de Gunnison stroomt hier doorheen. De wanden zijn ongeveer 600 meter hoog. Er zijn diverse uitzichtpunten en een wandeling hier naartoe is zeker de moeite waard.

'1109203' door Trude '1109203' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Garden of the Gods

Trude

Niet ver van Colorado Springs ligt Garden of the Gods. Het is een openbaar natuurpark van 526 hectare aan de voet van Pikes Peak. Er zijn hier veel spectaculaire rotsformaties te zien. Het is een mooi gebied om een wandeling te maken.

'1108457' door Trude '1108457' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Great Fountain Geyser

Trude

We staan hier bij de Great Fountain Geyser. Deze geyser bevindt zich in het Lower Geyser Basin binnen Yellowstone . Je hoeft hier nooit lang op een uitbarsting te wachten, want dat gebeurt met grote regelmaat.

'1108454' door Trude '1108454' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hotsprings

Trude

In Yellowstone National Park bevinden zich veel geothermische gebieden. Een belangrijke is Mammoth Hot Springs. Hier zijn honderden hete bronnen te vinden die variëren van minieme stroompjes tot riviertjes die laag na laag glanzend witte terrassen van afzettingsgesteente opbouwen.

'1108452' door Trude '1108452' door Trude

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mesa Verde

Trude

In Mesa Verde National Park bevinden zich 13e eeuwse rotswoningen uit de nadagen van de Anasazi in de Four Corners . De mensen woonden in gedeeltelijk ondergrondse kuilwoningen. O.l.v. een gids mag je dit complex bezoeken. Het is reuze indrukwekkend dat de mensen in die tijd dit konden bouwen.

'1108075' door Trude '1108075' door Trude

FinlandLapland

FinlandLapland

Kerkje van Pielpajarv

Trude

Wanneer je met de sneeuwscooter over het meer van Inari rijdt, kom je na verloop van tijd aan bij het idyllische kerkje van Pielpajarvi. Het kerkje stamt uit 1800 maar werd in 1940 verwoest. De kerk werd hersteld en wordt nu alleen gebruikt voor huwelijken die in de zomer worden voltrokken.

'1107994' door Trude '1107994' door Trude

Finland

Finland

Noorderlicht aan het.

Trude

Het is altijd een verrassing of je het Noorderlicht wel of niet zult zien. Vorige jaar februari reisde ik naar het noorden van Fins Lapland. Ik had twee avonden heel veel geluk en zag op beide avonden het Noorderlicht. Ontzettend indrukwekkend om het licht overal om je heen te zien dansen in soms roze en/of groene kleuren. Zorg ervoor dat je een plek zoekt waar weinig of geen licht om je heen is. Het is prachtig om dit licht met eigen ogen waar te nemen.

'1102731' door Trude '1102731' door Trude

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Old Town

Trude

Edinburgh is echt een bezoek waard. Met name in augustus zijn er veel festivals en straatfeesten. Het is een prachtige en interessante stad om te voet te verkennen. De oude gebouwen en de vele uitzichten op de oude stad zijn verbluffend. Deze foto geeft een klein beeld van de mooie gebouwen compleet met onheilspellende lucht die zo bij dit land past.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik