Trenard

profiel Trenard

Naam

Tessa Renard

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

22 July 2015

Favorieten

Fav. land

Italië

Fav. stad

Rome, Bangkok, Londen

Over mij

Ik ben Tessa, 20 jaar en ik studeer diergeneeskunde. Mijn droom is mijn beroep later te kunnen combineren met mijn grootste wens: de hele wereld over reizen. Ook wil ik in mijn leven minimaal de helft van mijn boek, 1000 plekken die je echt gezien moet hebben, bezoeken. Daarbij heb ik ook nog een bucketlist, die op dit moment uit 6 A4'tjes, 76 landen en nog veel meer plekken om ooit aan te doen bestaat.

Ik ben de afgelopen weken naar India & Nepal geweest, een prachtige reis! Hiervan zal ik snel foto's online gaan plaatsen.

Mijn Motto

'Take the road less traveled by'

Over mijn camera

Merk

Sony

Model

HX9V

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "Trenard"

 • profile image comment
  Door AdriaanV• geplaatst op 09 Oct 2016 | 09:16:46

  Ik hoop dat je heel oud mag worden ,anders is het wel haasten als ik al je wensen lees!

  Bericht aangepast op 18:45:46
 • profile image comment
  Door MaJaTa• geplaatst op 09 Oct 2016 | 05:33:48

  Dank voor je leuke reactie op mijn coral grouper foto.
  een fijn weekend en groetjes Marjo

  Bericht aangepast op 23:28:11
 • profile image comment
  Door Marcvankessel• geplaatst op 15 Oct 2016 | 09:12:44

  Thanks Tessa

  Bericht aangepast op 01:09:53
 • profile image comment
  Door Djmeijst• geplaatst op 03 Oct 2016 | 20:51:45

  ik voel me vereerd om na zo een lange tijd nog en reactie te mogen ontvangen
  dank je, Tessa.

  Bericht aangepast op 00:36:42
 • profile image comment
  Door Dianadm• geplaatst op 19 Jun 2016 | 06:34:20

  Wat leuk dat je fan van me geworden bent. Ik ben zeer vereerd;)
  Je eerste foto was al een heel bijzondere. Ik ben benieuwd wat je nog meer gaat plaatsen.

  Groetjes Diana

  Bericht aangepast op 17:36:51
 • profile image comment
  Door Dianadm• geplaatst op 04 Apr 2016 | 15:00:07

  Geen dank Tessa. Ben benieuwd wat je nog meer gaat plaatsen.

  Groetjes Diana

  Bericht aangepast op 13:46:15
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 04 Apr 2016 | 14:37:26

  Je hebt nog maar 65 landen te gaan, zo te zien ...;-)

  Bericht aangepast op 13:45:58
 • profile image comment
  Door JMoerkens• geplaatst op 08 Feb 2016 | 12:05:33

  Een fan erbij, wat leuk!
  Ik zie dat je zelf nog geen foto's of blogs geplaatst hebt, ga je dat nog wel doen? Ben benieuwd!
  Fijne dag,
  Hans

  Bericht aangepast op 08:28:08

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'541091' door Trenard '541091' door Trenard

NepalMount Everest

NepalMount Everest

On top of the world

Trenard

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van mijn reis in Nepal was de Mount Everest. Helaas kan ik niet zeggen dat ik zo stoer was om hem zelf te beklimmen, maar ik ben er wel met een vliegtuigje overheen gevlogen. Het leek eerst vrij bewolkt, maar langzamerhand begonnen er bergtoppen boven de wolken uit te komen die op deze manier leken op eilandjes in een zee. Vol spanning zat ik te wachten tot de Mount Everest eindelijk in beeld zou komen en toen het moment daar was, was het nog veel indrukwekkender dan gedacht. Ik kan echt aan iedereen aanraden om deze vlucht te maken. Het kost wat, maar je krijgt er ook heel veel voor terug!

'540682' door Trenard '540682' door Trenard

IndiaKhajuraho

IndiaKhajuraho

Op blote voeten

Trenard

Onderweg van Orchha naar Khajuraho kwamen we een groep pelgrims tegen die aan het lopen waren naar Varanasi. Dit deden ze voor Kanwar Mela, een bedevaartstocht voor de aanbidding van Shiva. Ze hadden er al 400 km op zitten en moesten er nog rond de 175. En dat allemaal op blote voeten... De mannen, genaamd Kanvarias, zijn helemaal gekleed in het oranje en dragen op hun schouder een soort bogen, die rijkelijk versierd zijn. Aan het uiteinde van die bogen hangen 2 potjes/flesjes, die ze met water uit de Ganges gaan vullen. Dit water wordt vervolgens in de Shiva tempel in het dorp waar ze vandaan komen, geofferd.

'526744' door Trenard '526744' door Trenard

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De parels tussen de..

Trenard

Al weer bijna 3 jaar geleden heb ik een rondreis gemaakt door Thailand. Veel gezien, veel meegemaakt. Fietsen door drukke markten en nauwe straatjes, kanoën op een bamboevlot door de ongerepte natuur, een bezoek aan een olifantenziekenhuis, naar een drijvende markt, snorkelen bij de Phi Phi-eilanden, allemaal waren ze op hun eigen manier leuk, mooi en bijzonder. Er is echter één dag die me het meest bij is gebleven. Nietsvermoedend stapte ik in een bootje; we zouden een tocht gaan maken over de Menam. Al snel hadden we de luxe achter ons gelaten en voeren we een heel andere wereld binnen. Een wereld vol houten hutjes op palen met daken van oude reclameborden, golfplaten en andere materialen die wij als troep beschouwen. Misschien was het het enorme contrast tussen arm en rijk binnen een steenworp afstand, misschien was het de vriendelijkheid van de mensen die allemaal uit hun hutje kwamen om ons te begroeten, misschien was het de enorme varaan die ons na een bocht verraste, misschien was het de armoede die ik zag en de schuld die ik voelde. Het maakte erg veel indruk op me en ik keek mijn ogen uit. Het ironische; toen ik de boot uitstapte, stond ik 5 minuten later weer in een van de duurste winkelgalerijen/hotels van Bangkok.

Ik ben fan van (2)

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik