Trenard

profiel Trenard

Naam

Tessa Renard

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

22 July 2015

Favorieten

Fav. land

Italië

Fav. stad

Rome, Bangkok, Londen

Over mij

Ik ben Tessa, 20 jaar en ik studeer diergeneeskunde. Mijn droom is mijn beroep later te kunnen combineren met mijn grootste wens: de hele wereld over reizen. Ook wil ik in mijn leven minimaal de helft van mijn boek, 1000 plekken die je echt gezien moet hebben, bezoeken. Daarbij heb ik ook nog een bucketlist, die op dit moment uit 6 A4'tjes, 76 landen en nog veel meer plekken om ooit aan te doen bestaat.

Ik ben de afgelopen weken naar India & Nepal geweest, een prachtige reis! Hiervan zal ik snel foto's online gaan plaatsen.

Mijn Motto

'Take the road less traveled by'

Over mijn camera

Merk

Sony

Model

HX9V

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'541091' door Trenard '541091' door Trenard

NepalMount Everest

NepalMount Everest

On top of the world

Trenard

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van mijn reis in Nepal was de Mount Everest. Helaas kan ik niet zeggen dat ik zo stoer was om hem zelf te beklimmen, maar ik ben er wel met een vliegtuigje overheen gevlogen. Het leek eerst vrij bewolkt, maar langzamerhand begonnen er bergtoppen boven de wolken uit te komen die op deze manier leken op eilandjes in een zee. Vol spanning zat ik te wachten tot de Mount Everest eindelijk in beeld zou komen en toen het moment daar was, was het nog veel indrukwekkender dan gedacht. Ik kan echt aan iedereen aanraden om deze vlucht te maken. Het kost wat, maar je krijgt er ook heel veel voor terug!

'540682' door Trenard '540682' door Trenard

IndiaKhajuraho

IndiaKhajuraho

Op blote voeten

Trenard

Onderweg van Orchha naar Khajuraho kwamen we een groep pelgrims tegen die aan het lopen waren naar Varanasi. Dit deden ze voor Kanwar Mela, een bedevaartstocht voor de aanbidding van Shiva. Ze hadden er al 400 km op zitten en moesten er nog rond de 175. En dat allemaal op blote voeten... De mannen, genaamd Kanvarias, zijn helemaal gekleed in het oranje en dragen op hun schouder een soort bogen, die rijkelijk versierd zijn. Aan het uiteinde van die bogen hangen 2 potjes/flesjes, die ze met water uit de Ganges gaan vullen. Dit water wordt vervolgens in de Shiva tempel in het dorp waar ze vandaan komen, geofferd.

'526744' door Trenard '526744' door Trenard

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De parels tussen de..

Trenard

Al weer bijna 3 jaar geleden heb ik een rondreis gemaakt door Thailand. Veel gezien, veel meegemaakt. Fietsen door drukke markten en nauwe straatjes, kanoën op een bamboevlot door de ongerepte natuur, een bezoek aan een olifantenziekenhuis, naar een drijvende markt, snorkelen bij de Phi Phi-eilanden, allemaal waren ze op hun eigen manier leuk, mooi en bijzonder. Er is echter één dag die me het meest bij is gebleven. Nietsvermoedend stapte ik in een bootje; we zouden een tocht gaan maken over de Menam. Al snel hadden we de luxe achter ons gelaten en voeren we een heel andere wereld binnen. Een wereld vol houten hutjes op palen met daken van oude reclameborden, golfplaten en andere materialen die wij als troep beschouwen. Misschien was het het enorme contrast tussen arm en rijk binnen een steenworp afstand, misschien was het de vriendelijkheid van de mensen die allemaal uit hun hutje kwamen om ons te begroeten, misschien was het de enorme varaan die ons na een bocht verraste, misschien was het de armoede die ik zag en de schuld die ik voelde. Het maakte erg veel indruk op me en ik keek mijn ogen uit. Het ironische; toen ik de boot uitstapte, stond ik 5 minuten later weer in een van de duurste winkelgalerijen/hotels van Bangkok.

Ik ben fan van (2)

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >