Treglem

profiel Treglem

Naam

Erica Melgert

Reviews

0

Foto's & tips

161

Blogs

0

Lid sinds

04 January 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Fav. stad

vele

Over mij

Kunstenaar en freelance tourleader. Creatief, ondernemend, spontaan, kleur-, vorm- en sfeergevoelig. Het reizen brengt kleur in mijn leven en geeft me inspiratie voor mijn werk. De foto's gemaakt tijdens het reizen zijn ook een bron van inspiratie. Wil je mijn foto's gebruiken dan even toestemming vragen.

Mijn Motto

'Niet het doel maar de weg ernaartoe. Reizen moet een sensatie zijn voor mijn zintuigen.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

Hx20V sinds juli 20

Overige

Spiegelreflex Canon Eos Rebel Panasonic TZ10

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (161)

'370550' door Treglem '370550' door Treglem

PortugalPorto

PortugalPorto

Trap in boekenwinkel

Treglem

De Livraria Lello is de oudste boekenwinkel (opgericht in 1906) van Porto. Volgens mij ook de mooiste boekenwinkel ter wereld. Het interieur is overweldigend. Binnen wordt de indruk van veel houtgebruik gewekt, maar dit is in feite geschilderd pleisterwerk. Meest opvallend is echter de wenteltrap. Het licht valt de boekhandel binnen door prachtig gebrandschilderd glas in het plafond. Naast het indrukwekkende interieur is ook de Art Nouveau façade van het gebouw erg mooi Tegenwoordig mag men geen foto’s meer maken van het interieur. Teveel toeristische kijkers en geen kopers denk ik

'405981' door Treglem '405981' door Treglem

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Het mysterie van God

Treglem

Het moet volgens zeggen een van de meest gefotografeerde plekken op aarde zijn. Gods Window een onderdeel of uitzichtpunt van Blyde river Canyon, is een plek met magnifieke uitzichten. Het uitzicht: een ravijn van 700 meter diep, met regenwoud, watervallen en stijle rotsen. Zo ver je ogen kunnen kijken zie je ravijnen en jungle. Maar God had die dag zijn raam dicht. Voor de mensen die speciaal hier naar toe gereisd zijn om de meest gefotografeerde plek vast te leggen blijft het uitzicht dan ook een mysterie.

'461786' door Treglem '461786' door Treglem

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

The lost city

Treglem

The lost city is een drama uit 2005 van Andy Garcia en gaat over Havana als bruisende stad in 1958. Door toedoen van Fidel Castro en "Che" verliest de stad echter zijn glorie. Roghudi Vecchio is een dorp gelegen in de Aspromonte van Calabria . In 1971 eiste de burgemeester de evacuatie van alle nog aanwezige gezinnen omdat na eeuwen van verzet de aardverschuivingen niet meer te stoppen waren. Deze verloren stad op een smalle bergkam gebouwd staat ten dode opgeschreven. Wij konden er nog rustig ronddolen maar dat zal niet meer lang mogelijk zijn. Het was een heel bijzondere en indrukwekkende belevenis

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'479534' door Giraffe '479534' door Giraffe

BangladeshChittagong

BangladeshChittagong

Permits om Chittagong

Giraffe

Eén van de prachtige regio's in Bangladesh is Chittagong Hill Tracts. Een regio die grenst aan Myanmar en India en waar maar liefst 14 verschillende etnische groepen wonen. Kleine dorpjes, marktjes en heel veel vriendelijke en gastvrije mensen. Als je deze regio bezoekt doe je af en toe een stapje terug in de tijd en mag je meegenieten van een levensstijl die nog heel traditioneel en basic is. Het is echter ook een regio waar in de jaren 70 en 80 Bengalen naar verhuisden en in conflict kwamen met de locale stammen. Sinds 1997 is er een vredesverdrag. Als toerist is het een gebied waar je niet zo maar naar toe kunt. Je hebt travelpermits nodig. Dat betekent dat je vooraf je reisroute moet bepalen. Voor je het gebied bezoekt moet je je reisplannen indienen bij de locale autoriteiten. Je hebt langs de toegangswegen een aantal checkpoints waar je een kopie van je reisplannen moet achterlaten en je moet registreren. Ook in de kleine dorpen moet je je registreren bij de politie. Als je dit zelf wilt regelen is dat een heel gedoe. Een gids kan hierbij erg behulpzaam zijn. Bovendien betekent aankomen zonder gids in deze regio vaak dat je gewapende politie escorte krijgt, waarvoor jij moet betalen. Bangladesh Ecotours ([url="http://www.bangladeshecotours.com/" target="_blank"]http://www.bangladeshecotours.com/[/url]) is een betrouwbare reisorganisatie met goede connecties in deze regio. Zij kunnen je tegen betaling helpen met permits en als je dat wilt een gids leveren. Het klinkt misschien wat omslachtig om dit gebied te bezoeken, maar ik kan alleen maar benadrukken dat het meer dan de moeite waard is om dit prachtige gebied te bezoeken.

'478282' door PaulHoo '478282' door PaulHoo

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Goedkoop vervoer naar

PaulHoo

Vorige week ben ik teruggekomen uit Istanbul. We zijn daar van zaterdagavond tot en met woensdagavond geweest, erg lekker maar eigenlijk te kort om alles te zien. Bij het boeken van onze reis hebben we een aantal zaken gedaan waardoor de reis goedkoper uitviel: 1) we boekten ons hotel op Koninginnedag, betekende extra korting op hotel via Hotels.com 2) we vlogen op Sabiha Gokcen, de relatief wat nieuwere, kleinere vluchthaven op het Aziatische deel. Onze vlucht viel daarmee goedkoper uit dan wanneer je via Ataturk zou vliegen. De luchthaven is klein, overzichtelijk en we hadden ook snel onze koffers. Wanneer je de exit bordjes volgt kom je vrijwel rechtstreeks bij de Havas Shuttle bussen terecht, deze kosten slechts 14 Lira per persoon, gaan elk half uur en brengen je bijvoorbeeld tot Taksim, gelegen op het noordelijk deel van de stad (veerboten op zaterdagavond geen alternatief: duur en gaan tot 21.30, in ons geval geen optie). Vanuit Taksim neem je de Funicular (een soort treintje) en vervolgens de tram naar waar je moet zijn. Al met al kost je dit anderhalf uur wanneer je hotel gelegen is in de buurt van het Topkapi en de Haga Sophia, maar wanneer je genoeg tijd hebt en kosten belangrijk vind, een te overwegen alternatief. De totale kosten enkele reis voor 2 personen vanaf de luchthaven bedroeg slechts 35 Lira, wat neerkomt op nog geen 15 euro. Vergelijk dit met vervoer vanaf Ataturk en het duurdere ticket.

'473634' door Jelle51 '473634' door Jelle51

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Bezoek Orissa

Jelle51

Orissa Tribes Het is moeilijk om individueel een bezoek te brengen aan de verschillende hoogland tribes in Orissa.. Op internet is er maar weinig informatie te vinden hoe je individueel de stammen kan bezoeken. Wij hebben tijdens onze reis een bezoek gebracht aan de reisagent die onze reis verzorgde in Orissa. Deze reisagentschap bied ook reizen aan voor individuele reizigers. Hij werkt uitsluitend met mensen die geboren zijn in Orissa en de taal spreken van de verschillende tribes. Ook zijn zij op de hoogte van de verschillende levenswijze van de verschillende stammen. J e reist met een gids en een chauffeur, vaak tevens de kok. Met deze mensen bezoek je ook de meer afgelegen tribe's . Ver weg van de gebaande wegen, want wegen zijn er vaak niet en je maakt soms lange wandelingen door een prachtige natuur om de dorpen te bereiken. Het is geen reis voor mensen die van luxe houden, want hotels zijn er niet in de buurt en het kamperen is vaak primitief. Maar het is echt de moeite waard en wacht niet te lang want er zijn bijvoorbeeld nog maar enkele vrouwen uit de Ghandabadorpjes, die de enorme nekringen en oorbellen dragen. Er zijn een aantal regels die worden gehanteerd door dit reisagentschap Wees terughoudend met fotograferen, vooral de mannen van de verschillende tribe's kunnen daar agressief op reageren Respecteer de privacy en loop geen huizen binnen Geef geen snoep, vreemde T shirts, ballonnen en plastic speelgoed En als laatste en belangrijkste, geef de mensen een glimlach, want een glimlach is universeel en kan leuke contacten tot stand brengen. Je kan de reis combineren met bezoek aan verschillende unieke wildparken en verschillende tempels waaronder de schitterende konark tempel. Voor wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Alternatief Tours Pvt. Ltd . Bhubaneswar- 751020 Orissa India tel 91-674-2590830-2593436 Email: travelclub@ortel.net of kijk op www.travelclubindia.com

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik