Treglem

'461914' door Treglem '461914' door Treglem

OmanNizwah

OmanNizwah

The Mask

Treglem

De film The Mask is een komische film uit 1994 en gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Dark Horse Comics. Behalve de titel van de film is er verder geen enkele overeenkomst met het portret. Deze Bedoeïenen vrouw met een traditioneel snavelmasker kwam ik tegen op de geitenmarkt in Nizwa. Zij was de vrouw die besliste of de koop door ging en het geld na aankoop in ontvangst nam. Achter het masker schuilde dus een echte zakenvrouw. De maskers die gedragen worden door de vrouwen zijn divers van vorm, stof en kleur en soms aangepast is bij de kleding. Ja het blijven vrouwen. Creatief en zakelijk.

'461792' door Treglem '461792' door Treglem

Bolivia

Bolivia

Before Sunset

Treglem

Before Sunset is een film uit 2004 en de opvolger van Before Sunrise en gaat over een toevallige ontmoeting die erg veel indruk achterlaat. Een jongen en meisje hebben slechts een paar uur de tijd om een beslissing te nemen die grote invloed op de toekomst zal hebben. Wij bereikten op onze Che Guevara route het dorpje Pucara Before Sunset. Het dorpje met slechts 795 inwoners ligt op 2455m boven zeespiegel heeft enorme indruk op ons gemaakt. Het leek of de tijd, sinds de stichting in 1748, hier stil had gestaan en de nog aanwezig bewoners zich nog even koesterden in de laatste zonnestralen. Een moment om nooit te vergeten!!

'461786' door Treglem '461786' door Treglem

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

The lost city

Treglem

The lost city is een drama uit 2005 van Andy Garcia en gaat over Havana als bruisende stad in 1958. Door toedoen van Fidel Castro en "Che" verliest de stad echter zijn glorie. Roghudi Vecchio is een dorp gelegen in de Aspromonte van Calabria . In 1971 eiste de burgemeester de evacuatie van alle nog aanwezige gezinnen omdat na eeuwen van verzet de aardverschuivingen niet meer te stoppen waren. Deze verloren stad op een smalle bergkam gebouwd staat ten dode opgeschreven. Wij konden er nog rustig ronddolen maar dat zal niet meer lang mogelijk zijn. Het was een heel bijzondere en indrukwekkende belevenis

'461780' door Treglem '461780' door Treglem

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Tracks

Treglem

Tracks is een film uit 2013 en is een verbazingwekkend verhaal van een jonge vrouw die een zoektocht naar zich zelf maakt door de woestijn van 2500km. Deze zoektocht in Australie wordt echter verstoord door toeristen en journalisten. Hier in de Wahib Sands is de zandvlakte weliswaar niet zo groot maar ik begrijp dat je in een oneindige vlakte jezelf behoorlijk tegenkomt en dat het afgezien van de schoonheid van het landschap een kwestie van overleven is als je er door reist. Wij hebben gelukkig vooral genoten en hoefden niet af te zien.

'461258' door Treglem '461258' door Treglem

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Out of Africa

Treglem

Out of Africa een Amerikaanse film met Robert Redford and Meryl Streep. Toen me gevraagd werd een reis te begeleiden naar Kenia en Tanzania heb ik ter informatie o.a de film Out of Afrika voor de 2e keer maar weer eens gezien. Was nu niet zo onder de indruk van het verhaal maar wel van de beelden. Het boek van Karen Blixen zelf "Een lied van Afrika" geeft een veel fraaier beeld dan de wel erg geromantiseerde film. Hoewel Azie voor wat cultuur en natuur betreft altijd mijn voorkeur had heb ik nu de Serengeti wel in optima forma kunnen beleven tijdens de gnoetrek. Wat een fantastisch afwisselend landschap en wat heeft mijn groep dankzij de uitstekende rangers veel dieren in hun natuurlijk habitat kunnen spotten. Het was op en top genieten !

'461255' door Treglem '461255' door Treglem

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Room with a view

Treglem

In de Britse film uit 1985 room with a view klaagt een Engelse dame dat haar kamer in Florence niet het gewenste uitzicht heeft. Het uitzicht vanuit deze kamer in een woestijnkamp in de Wahibi Sands is zeker geen reden toto klagen. Terwijl de ochtend nevelen zich oplosten door de warmte van de zon maakten de mensen van het kamp zich klaar voor de dingen van de dag en konden wij nadat na 1 uur wachten de zon helemaal was doorgebroken onze eigen weg met 4WD weer vervolgen. Wat een avontuur daar in de woestijn!

'461254' door Treglem '461254' door Treglem

OmanNizwah

OmanNizwah

Lawrence of Arabia

Treglem

Deze man kon zo uit de Engelse biografische avonturenfilm Lawrence of Arabia uit 1962 met Peter O'Toole en Omar Sharif Lawrence zijn gelopen. Deze geitenverkoper zagen we door de telelens op de vrijdagochtend markt in Nizwa. 16 jaren geleden hadden we deze ook bezocht. De tijd heeft daar stil gestaan en aan sfeer niets ingeboet. Het blijft een fantastisch traditioneel kleurrijk schouwspel.

'482833' door Treglem '482833' door Treglem

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Filmdocu van fotograa

Treglem

In o.a Groningen draait nog steeds de geweldige documentaire The Salt of the Earth. Dit is een Braziliaans-Frans-Italiaanse documentaire uit 2014 onder regie van Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado Het is een portret van fotograaf Sebastião Salgado die voornamelijk vergeten gebieden, mensen en opmerkelijke gebeurtenissen met zijn camera vastlegt. De mensen die hij in extreme situaties vastlegt zijn het zout der aarde en de smaakmakers. Wij zijn de toeschouwers van zijn indrukwekkende beelden die je tot op het bot raken. Een must voor alle fotografen ter inspiratie of bezinning. Het is op en top genieten van beeld en inhoud.. Gaat het zien! Ongetwijfeld ook elders in het land te zien. Gewoon even googelen of in de gaten houden.

'461108' door Treglem '461108' door Treglem

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Blue Eyed

Treglem

De film Blue Eyed is een docu uit 1996 van Bertram Verhaar en gaat over racisme. In de light art centre van Piet Hein Eek in Eindhoven is tijdens de Glow het werk van de Japanner Koji Ogura te zien. Hij weet middels een kopspiegellamp (in de midden) en een zwart schermpje op pootjes een schitterend effect te creëren. Kom er maar eens op!

'461102' door Treglem '461102' door Treglem

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

The salt of the earth

Treglem

The salt of the earth is een Braziliaans-Frans-Italiaanse documentaire uit 2014 onder regie van Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado De film is een portret van fotograaf Sebastião Salgado die voornamelijk vergeten gebieden, mensen en opmerkelijke gebeurtenissen met zijn camera vastlegt. De mensen die hij in extreme situaties vastlegt zijn het zout der aarde en de smaakmakers. Wij zijn de toeschouwers van zijn indrukwekkende beelden die je tot op het bot raken. Deze opname van de op een na grootste zoutvlakte van de wereld in Uyuni is in een andere betekenis het zout der aarde. Maar ook dit zout der aarde raakte ons diep tijdens onze trektocht door Boliva.

'461100' door Treglem '461100' door Treglem

RoemeniëTranssylvanië

RoemeniëTranssylvanië

Once upon a time

Treglem

Dit stilleven in een desolaat landschap tussen Targu Mures en Cluj Napoca deed me direct denken aan Once upon a time (in the west) Door de wind hoorde je slechts het geluid van de emmer tegen de paal en in de weide omgeving was er verder niets te zien of te horen. Rondreizen in Transsylvanie was een reis terug in de tijd.

'481665' door Treglem '481665' door Treglem

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Spectaculaire " prive

Treglem

Een bijna spectaculaire privé zonsondergang in Bagan kun je genieten op de uitzichttoren (Bagan viewing Tower) naast het Aureum Palace Hotel in Bagan. Dit is wel even iets anders dan op een pagode met vele honderden toeristen met grote telelenzen staan te wachten op dat ene moment. Als je niet overnacht in dit geweldige Resort dat te midden van de tempels ligt op een 27 hectare rustige tuin betaal je een kleine vergoeding voor het beklimmen van de toren. Op de toren heb je een fantastisch uitzicht over en op de Baganvlakte. Vooral ook omdat je op de toren een rondom doorlopend groot terras hebt is het optimaal genieten van de fascinerende skyline van Bagan. Het Resort complex vloeit moeiteloos over in het landschap en de tempels die hierin verspreid liggen. In de vroege ochtend kun je de vele luchtballonnen die weerspiegelen in het zwembad zien opstijgen. Ook dat is een spectaculair moment dat op je netvlies gebrand blijft. Uren kun je blijven genieten van dit speciale zen moment. Zie mijn foto van Bagan en kijk op de site van aureumbagan@myanmar.com.mm

'413746' door Treglem '413746' door Treglem

SpanjeBilbao

SpanjeBilbao

Spanjaarden en kunst.

Treglem

Een bezoek aan het Guggenheim museum in Bilbao was voor mij een lang gekoesterde wens . Het gebouw door velen al geweldig vastgelegd en dus herkenbaar, voldeed beslist aan mijn verwachtingen. Het interieur is echter minstens zo verrassend. Omdat er geen foto's van de kunst gemaakt mogen worden zoek je naar een alternatief. De verrassende ruimtes zijn door de wisselende lichtinval erg boeiend om naar te kijken. Deze Spanjaarden hadden alle aandacht voor het beeldscherm maar mijn aandacht werd getrokken door de ruimte waarin zij figureerden.

'413745' door Treglem '413745' door Treglem

NepalHimalaya

NepalHimalaya

In vogelvlucht over d

Treglem

Once in a life time is het maken van een vlucht over de Himalaya. Nu maar hopen dat het zicht helder is en je voldoende gelegenheid krijgt om mooie foto's te maken. Gelukkig zat alles die dag mee en mocht men zelfs een voor een in de cockpit om foto's te maken van dit overweldigende bergmassief en de Mount Everest. Buddha Air geeft zelfs na afloop een vluchtbewijs dat er uit ziet als een diploma Himalaya vliegen. Het was een spectaculaire vlucht !

'413702' door Treglem '413702' door Treglem

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Weg naar een top

Treglem

In noord India, van Leh richting Lamayuru is het motorrijden een belevenis om nooit te vergeten. Langs steile afgronden slingert, de veelal slechte weg, omhoog en kun je na een adembenemende rit weer terug kijken op de weg die net afgelegd is . Je verwondert je nog meer daarboven over het spectaculaire landschap waar je net door heen bent gereden, een landschap dat je met al je zintuigen hebt waargenomen en waar je een onderdeel van bent geweest.

'413700' door Treglem '413700' door Treglem

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Kinderogen

Treglem

Varend over de Mekong van Thailand naar Laos gingen we aan wal in Ban Bor, een dorpje waar niet elke dag een toerist rondloopt. Het regende enorm en de steile modderige helling naar het dorpje toe was dan ook net een glijbaan. Echter onze klim werd ruimschoots beloond door de pure sfeer van het dorpje en kinderen die je vol verbazing aanstaarden en niet iets van je wilden. Een heerlijke natte onderbreking van de 2 daagse vaartocht over de Mekong.

'413283' door Treglem '413283' door Treglem

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zicht op La Graciosa

Treglem

Vanuit de Mirador del Rio, een uitzichtpunt op 475m hoogte heb je een fantastisch zicht op het 2km noordelijk gelegen eiland La Garciosa. Dit eiland werd vroeger door piraten gebruikt voor het begraven van schatten. Het bestaat nagenoeg volledig uit vulkaanzand en telt slechts 700 inwoners. De enige haven heet Caleta. Voor het uitzichtpunt vanwaar deze foto is genomen moet je 4,50€ entree betalen en bestaat uit een dure souvenirshop en een restaurant in 1973 ontworpen door de kunstenaar Cesar Manrique. Wandel je direct naar links vanaf de parkeer plaats dan kun je gratis van het uitzicht genieten en sta je niet tussen de vele toeristen.

'413277' door Treglem '413277' door Treglem

Tibet

Tibet

Tractor bij het ...Y

Treglem

Boven op de Khambala pas (4795m) heb je een fantastisch uitzicht op het Yamdrok Tso. Dit meer is een van de vier heilige meren van Tibet en ligt 82 km ten zuiden van Lhasa. Het Yamdrok Tso (op 4488m) heeft de vorm van de scharen van een kreeft en het water is prachtig turquoise. De tocht er naar toe is adembenemend en het uitzicht is zelfs niet in superlatieven uit te drukken.

'413273' door Treglem '413273' door Treglem

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Tempels van Bagan in.

Treglem

Hoog in een uitkijktoren wachtend op de ondergaande zon is het eindeloos genieten van Bagan en zijn tempels. Ver weg van de vele mensen die elders op de een tempel staan om ook dat ene moment vast te kunnen leggen. Dit moment met 8 mensen te kunnen delen maakte me gelukkig en voelde me dan ook enorm bevoorrecht.

'413271' door Treglem '413271' door Treglem

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

RoemeniëZwarte Zee kustgebied

Zebra design

Treglem

Je verwacht toch niet dat er in een zeer eenvoudige hotel in Roemenië je geconfronteerd wordt met designstoel Vanuit een hoogstandpunt en ingezoomd ziet deze zebrastoel er heel boeiend uit. Zonde om er op te gaan zitten. Maar wel gedaan en tot de conclusie gekomen dat het niet lekker zat.

'406322' door Treglem '406322' door Treglem

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Klop op de deur

Treglem

Deuren oefenen op mij altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig wat er zich achter bevindt ( gluur dan ook vaak stiekem) Geen enkele deur is hetzelfde en verbergt hetzelfde. De lelijkste deuren hebben soms de meeste charme. Dit is duidelijk een klooster deur en hier achter speelde zich een onvoorstelbaar tafereel af die niet voor het toeristen oog bestemd was nl geld tellende monniken. Achter een grote berg papiergeld zaten 3 monniken onverstoord te tellen. Al lachend deelde men ons mede dat fotograferen verboden was en dat konden we ook wel weer begrijpen.

'406320' door Treglem '406320' door Treglem

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Mysterieus bouwwerk .

Treglem

Niets vermoedend rijdend over de afsluitdijk met blik op oneindig en dan bij het dorp Winkel zien we vanuit de auto deze bouwwerken. Dus vol op de rem in stromende regen. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is. Hij maakt gebruik van allerhande materialen, zoals bouwafval, tegels en trottoirbanden. Sommige gebouwen zijn wel 10 meter hoog; Leegwater heeft zelf methodes bedacht om al het materiaal omhoog te hijsen. Vanwege de vele torens en koepeltjes is de bouwstijl van de gebouwen te vergelijken met de gebouwen aan het Kremlin in Moskou. Ger is graag bereid je tegen een kleine onkostenvergoeding rond te leiden.

'406317' door Treglem '406317' door Treglem

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Onbegrijpelijk wonen

Treglem

Onderweg naar Rügen het grootste eiland van Duitsland. Rügen ligt in de Oostzee en behoort tot de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren en is via de Hanzestad Stralsund te bereiken. Het eiland, heeft een maximale lengte van 52 km en een maximale breedte van 41 km in het zuiden. De kust is erg grillig door de vele bochten en de vooruitspringende schiereilanden en landtongen. (bekend om de krijtrotsen geschilderd door Caspar Friedrich) Maar dit huis aan de L29 bij Gustow (dankzij GPS op de camera) heeft wel heel mysterieuze bewoners.

'406088' door Treglem '406088' door Treglem

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Geheimzinnige Cueva..

Treglem

Op Lanzarote bevindt zich de langste lavatunnel ter wereld. Het groen in de naam heeft niets met de kleur te maken maar met de familienaam Verdre die de grot ontdekte in de 17e eeuw en deze gebruikte als schuilplaats tegen de piraten. Het grottenstelsel is verbonden met de eerder bezochte Jameos del Agua en met de vulkaan de Monte Corona de totale lengte is 7km. Door een grote, halfopen trechter daal je in de grot af. Bij de ondergrondse meren is de betovering compleet! Het mysterie rondom dit meer mag niet onthuld worden. Zelf ondergaan en je verbazen.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >