TravelsbyMonique

profiel TravelsbyMonique

Naam

Monique

Reviews

4

Foto's & tips

66

Blogs

0

Lid sinds

29 June 2021

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Maastricht, Meran, Mantua

Over mij

Tijdens het reizen verblijf ik het liefst tussen de lokale bevolking. Eigenlijk zijn het de contacten die het reizen voor mij heel bijzonder maken en mij veel plezier en inspiratie geven.

Mijn favoriete seizoenen zijn de herfst en de winter. En naast reizen en fotograferen wandel en fiets ik graag en vind ik wintersporten het einde. Verder schrijf ik reisverhalen en ben ik graag op pad als reisreporter, of voor een persreis. Want mijn passie is: “inspireren & verbinden”.

Fotograferen (en bloggen) is voor mij een manier om te verbinden. Verbinden met wat mijn hart ziet. Dat kunnen sfeervolle accommodaties zijn. Dromerige landschappen. Of op een vroege herfst of winter ochtend, bij zonsopkomst, of het zachte avondlicht.

Wil je mijn reizen op de voet volgen, neem dan een kijkje op
Instagram: @travelsbymonique

Mijn Motto

'“We don't remember days, we remember moments"'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

Lumix FZ1000 II

Overige

OnePro 9Plus

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (66)

'1133377' door TravelsbyMonique '1133377' door TravelsbyMonique

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Het verdwenen dorp

TravelsbyMonique

Het blijft een apart gezicht deze kerktoren die boven het water oppervlakte uitsteekt in de Reschensee. Deze middeleeuwse kerk en het dorp moesten jaren geleden plaatsmaken voor een stuwdam. In de zomer is het hier te druk met toeristen, maar daar heb ik nu in november geen last van ;-) Ik wilde graag bij/vlak na zonsopkomst deze foto maken en met de weersvoorspelling wist ik dat ik vandaag goede kans zou maken. Apart hè, de maan is ook nog te zien. De Reschenpas/Passo Resia verbindt Zuid-Tirol (Italië) met Tirol in Oostenrijk. Na de Reschensee/ Reschenpas bereik je het Vinschgau/Venosta dal in Italië. Een dal met vele mogelijkheden, want hier ligt naast Italië en Oostenrijk ook Zwitserland aan je voeten. Eigenlijk een ‘3-landen regio’. De voertaal in Zuid-Tirol is overigens Duits, ofschoon hier ook Italiaans wordt gesproken. Nu het toch winter wordt: Aan de Oostenrijkse kant vinden wintersporters hun weg naar de skipisten van Nauders en Schöneben. Twee leuke gebieden (geen massa toerisme). Aan de Italiaanse kant is dat Sulden/Sulda, met de Ortler als “huisberg”. En daar vlakbij kan ook op de Stilfersjoch/Stelvio pas (ook zomers) geskied worden. Deze pas trekt in de zomer (en voor- en najaar) veel bekijks van wielrenners, motorrijders en ook dagjes toeristen. Vooral niet in het weekend aan te raden om er dan van het uitzicht te willen gaan genieten.

'1136673' door TravelsbyMonique '1136673' door TravelsbyMonique

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Ochtendlicht

TravelsbyMonique

Ik kreeg zo’n voorgevoel dat ik er weer vroeg uit wilde, voor de zonsopkomst. Ik vroeg aan de eigenaar van het hotel/restaurant of hij een locatie wist om naar de zonsopkomst te kijken. Hij dacht na en reageerde: “Misschien bij Watles ?” Deze plek dus! Locatie: Vinschgau/ Val Venosta, een regio in het westen van Zuid-Tirol. Prachtig gebied overigens

'1133465' door TravelsbyMonique '1133465' door TravelsbyMonique

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Onbekend terrein

TravelsbyMonique

Het overkwam ons een jaar geleden. Niets vermoedend nemen we s'ochtends de skilift naar Kronplatz om daar een rondwandeling te maken met niet te veel hoogtemeters, acclimatisering ;-). Als we op de Alm uit de lift komen, dan worden we getrakteerd op dit uitzicht! Ik blijf maar foto's maken terwijl mijn man denkt, “Ik ga lekker aan de koffie, op het terras”. Even later beginnen we aan de geplande rondwandeling. Het is even zoeken naar het beginpunt. Dat wordt niet makkelijk aangegeven, want er zijn daar zoveel aanwijzingen naar verschillende interessante locaties, dat het ons even duizelt. Met een visuele tomtom in ons hoofd zetten we koers in de goede richting. De wandeling in zo’n 6 à 7 km en onderweg is een berghut/restaurant. Ook om bij goed weer de besneeuwde top van de Marmolada gletsjer te zien. PS. Voor de liefhebbers van Reinhold Messner en over 'Mountain Photography', heb ik de volgende tip: Er zijn, boven op Kronplatz, twee musea nl. Messner-Mountain-Museum.it en Lumenmuseum.it De eerste staat in het teken van de legendarische bergbeklimmer Reinhold Messner en in het andere museum is een tentoonstelling over de geschiedenis van 'bergfotografie'. Geïnteresseerd in meer informatie? Neem dan een kijkje op deze site: https://www.kronplatz.com/en/acitivities/hiking Op Google Maps is de rondwandeling ook te zien (al moet je dan wel weten waar/hoe die loopt,,,)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (2)

'1138537' door Henk Vanetie '1138537' door Henk Vanetie

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Super maan in Nijmege

Henk Vanetie

Gisteravond op pad geweest om de Super maan te fotograferen. Ik wilde de super maan fotograferen met op de voorgrond de skyline van Nijmegen en de Sint Stevenskerk. Hier sta ik aan de overkant van de waal. Wat verplaatst de maan zich snel dat wist ik natuurlijk wel maar als je toch weer daar mee bezig bent wordt je er in het begin mee verrast.

'1133767' door MirandaNoomen '1133767' door MirandaNoomen

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Tre Cime di Lavaredo

MirandaNoomen

In de Sextener Dolomieten ligt de keten Tre Cime di Lavaredo ofwel de Drei Zinnen: drie enorm steile rotstorens van Dolomieten gesteente. Ze zijn een ikoon in dit gebied en een walhalla voor rotsklimmers. Er lopen ook diverse Via Ferrata routes. Mocht dit iets te heftig zijn......er zijn ook talloze wandelpaden in het gebied: van relatief eenvoudig tot zwaar uitdagend. Je kunt natuurlijk vanaf het dal naar boven lopen (dat zou mijn absolute aanrader zijn, maar bereid je dan wel voor op een lange uitdagende tocht) of een deel van de route via een dure tolweg ( 30,-) omhoog rijden tot Refigio Auronzo. Vanaf daar start een relatief eenvoudige halve dag wandeling (ca. 500 hoogtemeters) rond het massief. In de zomer schijnt het enorm grote parkeerterrein binnen anderhalf uur bommetje vol te staan, maar in de derde week van oktober waren de auto's op 2 handen te tellen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier