Travelbag

8
Colombia Huila
Travelbag was hier 04 Oct 2019
Als je aan Colombia denkt, denk je aan stranden, koffie en bergen. Maar waar je niet zo snel aan denkt is een woestijn. Laat colombia die nu ook hebben. De Desierto de la Colombia. Het ligt buiten het gebaande pad, 40 km van Neiva en wordt door veel mensen overgeslagen. Je moet wat moeite doen om er individueel te komen. Toch is dit stukje van het land echt de moeite waard. Er is een rood en een grijs gedeelte. Bezoek ze allebij. Ze zijn heel verschillend. Mooie rode of grijze gevormde rots formaties, met hier en daar cactussen, waar de erosie goed zijn best heeft gedaan. Je waant je er af en toe in een maanlandschap. Het aantal bezoekers was op een hand te tellen. Het gebied leent zich ook heel goed om de sterren te zien, omdat er weinig lichtvervuiling is.
Regio
  • Gebied om te genieten van het sterrenstelsel, weinig licht vervuiling
  • Je waant je even in een andere wereld
  • Je kunt er wandelen, fietsen en paardrijden
  • Gebied buiten het gebaande pad
  • Bekijk goed de plattegrond aan het begin, verder weinig/geen wegwijzers
  • Het is niet heel makkelijk om er individueel te komen
  • Het kan erg warm zíjn
Review geplaatst op 2021-07-26
8
Uganda Western Region
Travelbag was hier 19 Oct 2012
Bwindi Impenetrabele NP. De plek om nog oog in oog te komen staan met de berggorilla's. Na een serieuze briefing ga je op pad met rangers. Geweer over de schouder en machete in de hand. Het avontuur tegemoet. Wordt je verwachting werkelijkheid? Al lopend door de vochtige en doordringende groene jungle ga je op zoek. Van te voren weet je niet hoe lang je moet lopen om de gorrilla's te vinden. De hellingen zijn steil en door mist en regen kan het glibberig zijn. Ook de hoogte kan je enigszins parten spelen. Opeens staat de ranger stil, je hebt het nog niet eens zo snel in de gaten, maar dan sta je ineens oog in oog met deze fantastische dieren. Een uur mag je van ze genieten, niet praten, niet flitsen (die is afgeplakt) en niet rondlopen. De dieren gaan relaxed hun gang en vooral de kleintjes halen gekke capriolen uit. Na een uur heb je iets ervaren dat op je netvlies staat gebrand.
Regio
  • Het zien van deze dieren is niet te beschrijven, je moet het zelf zien en ervaren
  • Je begeeft je in een prachtige groene wereld
  • Je steunt er projecten mee om deze dieren te beschermen
  • Het voelt alsof je op expeditie bent
  • Een unieke ervaring die in Uganda nog mogelijk is
  • Beetje conditie is wel vereist
  • Permit moet soms ver van te voren worden geregeld
  • Geen garantie dat je ze ziet
  • Beperkt aantal permits per dag
  • De permit zijn erg duur, nu zo rond de 600 dollar
Review geplaatst op 2021-07-04
7
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Dat Bhutan zijn cultuur wil beschermen is wel bekend. Doordat toeristen $ 250,00 per dag moeten besteden, bereiken ze dit doel ook aardig. Wanneer je bestedingspatroon het toelaat, is het een aanrader om je reis rondom een festival te plannen. In Thimphu heb je in september/oktober een van de grootste Tsjechus van het land. Een groot en druk bezocht boeddhistisch festival van 3 dagen lang. Het wordt bezocht door de lokale bevolking die echt uit alle hoeken van het land komt. Op hun mooist gekleed komen ze met hele families naar het festival. Hier kun je als toerist van mee genieten. Het aantal toeristen is tussen de massa te tellen. Dus het voelt daardoor best wel bijzonder aan. Er wordt voornamelijk gedanst in kleurrijke gewaden en er worden mooie maskers gebruikt. De omgeving is vaak in een klooster of Dzong wat daardoor mooi bijdraagt aan de sfeer. Een mooie ervaring en herinnering aan Bhutan.
Land
  • De bevolking is op zijn mooist gekleed in de traditionele kleding
  • Het duurt 3 dagen, dus 3 mogelijkheden om het bij te wonen
  • Bijzonder om dit mee te maken en mee te genieten met de lokale bevolking
  • Er mag niet gerookt worden
  • Vaak geen zitplaats meer te vinden
  • Het is enorm druk
Review geplaatst op 2021-05-18
8
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Bhutan, een pareltje, verborgen in de Himalaya. Een koninkrijkje van 150 km breed en 300 km lang. Mooie boeddhistische kloosters, dzongs, kloosters, tempels, kleurrijke festivals en natuurlijk de pure natuur met valleien en sneeuw bedekte bergtoppen. Alles draait er om het bruto nationaal geluk (balans tussen materieel en spiritueel geluk) en wederzijds respect. Traditie staat hoog in het vaandel. Dit kenmerkt zich ook in het straatbeeld. De werkklasse dient volgens de voorschriften gekleed te gaan. De mannen in een Gho (knielange mantel) en de vrouwen in een enkellange jurk met een kort jasje er over heen. De beste tijd om het land te bezoeken is van maart tot mei en van september tot oktober. De hotels zijn van goede klasse, het eten kan wat eentonig zijn. Neem voldoende cash mee, in Bhutan betaalt men graag met cash. Bhutan houdt zijn grenzen aardig dicht. Je bent verlicht om per dag $ 250,00 te besteden. Wanneer je georganiseerd gaat, zijn de prijzen al inbegrepen. Ga je individueel dan ben je verplicht met een gids te reizen en ook de $250,00 per dag te besteden. Wanneer dit niet wordt besteed, mag je het land niet in. Hierdoor is reizen in Bhutan een kostbare aangelegenheid. Je brengt er dan ook geen drie of vier weken door. Maar eenmaal binnen is het echt een schitterend land om te ontdekken. De wegen zijn niet overvol, schoon, veel rust, respect, vriendelijkheid en ontspannen rondreizen om de vele mooie plekken in het land te ontdekken.
Land
  • mooie en meerdere festivals per jaar
  • vriendelijke bevolking
  • traditioneel land
  • wandelmogelijkheden in mooie gebieden, zowel in de bergen als de valleien
  • Geen massa toerisme
  • Nog een puur land om te ontdekken
  • Het verplicht te besteden bedrag van $250,00 maakt het erg prijzig
  • cash betalen
  • Tabak mag er niet verkocht worden
  • Reizen met gids of georganiseerd
Review geplaatst op 2021-01-30
7
Colombia Medellin
Travelbag was hier 22 Oct 2019
Het betreft hier niet een review over Meddellin, maar er is helaas geen optie voor de plek Palma de Cera Forest even buiten San Felix. Via Salamina, 30 km verderop gelegen te bereiken. Gebruik Salamina als uitgangspunt voor een bezoek aan de grootste palmen ter wereld. De tocht er naar toe is een belevenis op zich. Je kunt er met oude Willy s naartoe. (oude jeeps uit de jaren 70, zonder comfort). De weg is slecht en stoffig, trek niet je beste kleren aan. Geniet van de mooie uit- en vergezichten. Bovenaan gekomen kun je al wandelend genieten van de schitterende omgeving vol hoge palmen. Op de top vind je een huisje waar je iets kunt drinken. De man is graag bereid om je iets meer over de palmen te vertellen. Al wandelend verken je dit mooie en unieke gebied het best. Trek goede wandelschoenen aan en hou er rekening mee dat je op een hoogte van zo ongeveer 3000m zit.
Stad
  • Groene omgeving
  • Heerlijk ontspannen wandelgebied
  • Niet overlopen zoals het gebied Valle de Cocora
  • Een uniek gebied. Deze palmen zie je alleen Colombia
  • Het ligt op een hoogte van 3000 meter, hou hier rekening mee
  • Slechte stofferige weg vol kuilen er naar toe
Review geplaatst op 2021-01-17
5
Colombia San Andrés and Providencia
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Colombia stijgt op de lijst van veel reizigers. Men zoekt naar plekken die je kunt ontdekken, zonder daar met honderden andere toeristen rond te lopen. Tierradentro is zo'n plek. Het is de tweede archeologische site van het land waar hypogea (grafkelders) en monumentale beelden zijn gevonden. Toch wemelt het er niet van de toeristen (tijdens mijn bezoek drie andere bezoekers). Het is een plek waar je historie en actief bezig zijn(wandeling van een aantal uur) kunt combineren. Er zijn ondergrondse grafkelders te vinden. Door wie ze zijn gebouwd, hoe en wanneer is nog steeds een raadsel. De grafkelders en beelden liggen op verschillende plekken en hoogteniveaus. Goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel aan te raden. Vroeger waren de tombes onbeschermd, maar tegenwoordig liggen ze onder afdakjes en worden ze bewaakt. De tombes liggen onder de grond. In een smalle doorgang klim je op ongelijke treden van behoorlijke hoogte naar beneden en weer omhoog. Soms verdwijn je meer dan 7 meter onder de grond. Een zaklamp is nodig om de decoraties en de beschilderingen beneden te kunnen bekijken.Het gebied waarin de grafkelders liggen, is lang afgesloten geweest, omdat het er niet veilig was. De plek kan je bekoren als je van grafkelders en historie houdt.
Regio
  • Voor de liefhebber van graftombes
  • Gezien het de 2e archeologische site van het land is, moet je hem bezoeken
  • Actief gecombineerd met cultuur/historie
  • Nog een plek waar het niet wemelt van de toeristen
  • Het ligt wat afgelegen van de route
  • Zaklamp mee om de schilderingen beneden goed te kunnen bekijken
  • Je moet tegen kleine ruimten kunnen
  • Je moet goed ter been zijn
Review geplaatst op 2020-07-12

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik