Travelbag

'1121681' door Travelbag '1121681' door Travelbag

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Thee plukken

Travelbag

Darjeerling, het theegebied. Om de theevelden kun je niet heen. Overal fris groen. De Darjeerling thee is zwarte thee. Een exclusieve kweek bezorgt deze thee een kenmerkend aroma. Op enkele theeplantages mag je rondkijken en kun je het proces van de thee aanschouwen. Op de plantages wordt niet altijd gewerkt, maar als dat zo is, is het leuk om even een kijkje te nemen. De dames doen zwaar werk en een beetje waardering hiervoor van onze kant kan geen kwaad.

'1121627' door Travelbag '1121627' door Travelbag

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Inkopen doen

Travelbag

Het stadsbeeld in India is heerlijk. Vaak gekleurd en chaotisch. Je moet hier van houden en wel wat tegen de drukte kunnen. Overal zijn mensen en verkeer, maar als je je daar een beetje voor afsluit, krijg je de meest mooie straattaferelen te zien. De bevolking is op straat altijd wel met iets bezig, wat onze aandacht trekt. Zelfs het dood normale boodschappen doen levert een mooi tafereel op.

'1121595' door Travelbag '1121595' door Travelbag

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Geen woorden voor

Travelbag

Heb je het over Uganda, dan heb je het over gorilla's. De berggorilla's. In Bwindi Impenetrable Forest kun je die gaan spotten. Je moet ver van te voren een permit aanvragen. Deze permits zijn 2019 flink qua prijs omhoog gegaan. Je betaald nu zo ongeveer 700 dollar voor een trekking naar de gorilla's. Uganda heeft nu 17 gorillafamilies. In Rwanda ligt de prijs op het het dubbele. In kleine groepjes van max 8 personen ga je ze zoeken. Geen paden en het is klimmen en klauteren door de vegetatie, maar als je dan na heel wat inspanning (want je zit ook op hoogte) oog in oog met ze staat, zijn er geen woorden voor. En dan ook nog de silverback zien die stoer de struiken uit komt lopen en zich tussen de dames neer laat vallen

'1121519' door Travelbag '1121519' door Travelbag

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Een teken van de...he

Travelbag

De herfst is goed in aantocht en dat merken wij elke dag weer wat meer. De mooie kleuren in het landschap, de paddenstoelen en zoals vanochtend dichte mist. De mist maakte van de spinnenwebben ware kunstwerkjes.

'1121456' door Travelbag '1121456' door Travelbag

AlbaniëTheth

AlbaniëTheth

Al wandelend

Travelbag

Een gedeelte van een land al wandelend ontdekken is een leuke manier. Een wandelreis in Albanië is echt een aanrader. Mijn reis duurde 2 weken, heel intensief, kost veel energie door de vele klimmetjes waar de dag meestal mee begon en om over toppen heen te komen, maar oh zo leuk. Je ontdekt een gebied op een hele andere manier. Een mooie route van de reis was de dag wandeling van Valbona naar Theth. Een beetje conditie voor deze tocht is wel gewenst. Afhankelijk van het seizoen kan het zijn dat je alsnog in sneeuwgedeelten terecht komt. De grote bagage werd gelukkig door paarden gedragen die voorop gingen.

'1121361' door Travelbag '1121361' door Travelbag

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Rondom de kerk

Travelbag

Niet alleen de binnenkant van de kerken in Lalibela zijn interessant. Ook het leven rondom de kerken is een schouwspel op zich. Veel witte gewaden en omslagdoeken. Je krijgt het gevoel of stap je soms zo de bijbel binnen. Het wordt ook gewaardeerd als je als toerist in witte kleding een kerk bezoekt.

'1121308' door Travelbag '1121308' door Travelbag

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

De rode formaties in.

Travelbag

Monument Valley met zijn unieke rotsformaties is een schitterend gebied. De vormen, de rode kleur van het steen/zand dragen daar aan bij. Hier John Fords point. Je voelt je hier in het wilde westen. Het is wel een van de meest gefotografeerde plekken van Amerika, maar ondanks dat viel de drukte mij hier ontzettend mee. Het officieel Amerikaans grondgebied, maar de exploitatie is in handen van de indianen.

'1121246' door Travelbag '1121246' door Travelbag

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

De hoogte in

Travelbag

San Felix, een klein slaperig dorpje in de bergen. Tevens het gebied met de grote wax palmen. Om hier te komen is het leuk om een Willy te nemen. Dit is een gigantische oude jeep uit de jaren 70 en het comfort is ver te zoeken. Ze rijden echter als een trein en brengen je over een slechte weg van steen, modder, kuilen en veel stof op de plaats van je bestemming op een hoogte van 3000 meter. De plek met de enorme hoge waxpalmen. Het zijn de grootste in hun soort. Je kunt er heerlijk wandelen en van de wax palmen genieten. hou er wel rekening mee dat je op een behoorlijke hoogte zit. San Felix is een plek in Colombia die veel minder wordt bezocht dan Valle de Cocora. Het aantal toeristen was op een hand te tellen.

'1121217' door Travelbag '1121217' door Travelbag

BhutanThimphu

BhutanThimphu

Weerspiegeld

Travelbag

Net even buiten Thimphu, op een heuvel gelegen, vind je de enorme Boeddha Dordenma. In de Boeddha zijn meer dan honderdduizend andere boeddha beeldjes te vinden. Rondom de boeddha vind je allerlei enorme grote goud gekleurde beelden. Ze steken mooi af tegen de achtergrond en sommige worden mooi weerspiegeld.

'1121190' door Travelbag '1121190' door Travelbag

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Omhoog met de kabel

Travelbag

Medellin heeft lange tijd de naam gehad van een hele gevaarlijke stad. 's avonds is het er nog goed uitkijken, maar de stad is overdag bruisend en leuk om te ontdekken. Er is veel geïnvesteerd om de stad veiliger te maken. Plaza Botero met zijn beelden is zo'n leuke plek. de beelden zijn gratis te bezichtigen. Het heeft zelfs een botanische tuin. Een deel van het metronetwerk bestaat uit kabelbanen die naar de heuvels rondom de stad gaan, richting de sloppenwijken. Je metrokaartje is ook hier geldig. Vanuit de kabelbaan heb je een mooi uitzicht over de stad en de wijken. Zorg er wel voor dat je niet in de verkeerde wijken uitstapt. Laat je dus wel even goed voorlichten, voordat je instapt. Er wordt door de locals ook veel gebruik van gemaakt.

'1121159' door Travelbag '1121159' door Travelbag

MaliMopti

MaliMopti

Plekje zoeken op de..

Travelbag

Mopti, gelegen in het oosten van Mali. Vroeger een klein vissersdorpje. Heden ten dage is de plek groter gegroeid. Het is het commerciële centrum van het land geworden. De haven hier is een spektakel. Een chaotische drukte, boten vol beladen met van alles en nog wat. Tussen al die spullen proberen de passagiers dan ook nog een plekje te zoeken. De boten varen af en aan. Haast alle stammen van het land komen hier hun handelswaar verhandelen, wat zorgt voor een bont spektakel.

'1121013' door Travelbag '1121013' door Travelbag

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Hutten in het...lands

Travelbag

Lalibela is natuurlijk heel bekend om zijn mooie rotskerken, maar in de buurt kun je ook heerlijke wandelingen maken. Hou je van een uitdaging dan zijn er zelfs meerdaagse wandelingen te maken. Het achterland heeft een prachtig bergketen. Wat door veel toeristen nog links gelaten wordt. Maar ook op zoek naar de verschillende kerken, die her en der verspreid liggen, kom je mooie landschappen tegen.

'1120968' door Travelbag '1120968' door Travelbag

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh heeft twee.

Travelbag

Rishikesh is een plek gelegen aan de voet van de Himalaya en wordt ook wel de meditatie of yoga stad genoemd. De plek is omgeven door bergen met als centrum de heilig rivier de Ganges. Voor veel hindoes is het dan ook een heilige stad. Er zijn veel ashrams te vinden en voor een spirituele workshop ben je hier ook op je plek. Het is verder een plek om lekker niet te veel doen, maar daarnaast kun je er ook verschillende trekkingen in de omgeving maken. Er zijn twee grote hangbruggen waar het de hele dag een drukte van jewelste op is. De meeste activiteit vind je dan ook rondom deze bruggen.

'1120911' door Travelbag '1120911' door Travelbag

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Eenvoud langs de Nige

Travelbag

Een boottocht van Mopti naar Timboektoe op de Niger laat je kennismaken met het echte Mali. Al varend in een piroque over de Niger ga je terug in de tijd. Je vaart langs kleine dorpjes en lemen hutten. Kinderen roepen vanaf de kant en vrouwen doen de was. De Niger is tevens een waterweg waar veel gebruik van wordt gemaakt. Sommige plekken zijn lekker rustig, terwijl er even verderop wat roering kan zijn omdat er sprake is van een soort pontje dat mensen vervoert naar de andere kant van d rivier of een punt waar mensen op weg zijn naar de dichtstbij zijnde markt. Kortom je hoeft je tijdens deze meerdaagse trip zeker niet te vervelen.

'1120682' door Travelbag '1120682' door Travelbag

BhutanPunakha

BhutanPunakha

Op rubber laarzen een

Travelbag

Op weg naar Punakha, op af en toe bergweggetjes van alleen maar gravel en plassen. Geen vangrails te bekennen. Ook niet veel auto's trouwens. Op grote hoogte tref je dan ineens midden op de weg een grote witte stupa aan met vlaggetjes en iemand die er bezig is om zijn rondgang er omheen te maken op zijn rubberlaarzen en met rozenkrans. Zo'n bijzonder gezicht.

'1120628' door Travelbag '1120628' door Travelbag

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Puffin of...papegaaid

Travelbag

Puffin of papegaaiduiker. Je kunt ze op IJsland op verschillende plekken spotten. De donzige vacht zorgt er voor dat het dier goed geïsoleerd is tegen de kou en zijn kleuren zorgen voor de camouflage. Elke lente legt deze vogel één ei en na 40 to 49 dagen verlaat het jong het nest. Tijdens de broedperiode zijn ze vrij actief met zoeken naar voedsel en het is zo leuk om ze vanaf een afstandje te observeren.

'1120579' door Travelbag '1120579' door Travelbag

IndiaKerala

IndiaKerala

Zegeningen op een...h

Travelbag

In Kerala, langs de rivier, stoppen wij bij een heilige plek. Er wordt door mannen een bad genomen in de rivier. Fotograferen is hier verboden. Logisch, wij willen in bad ook niet op de foto. Op het terrein langs het water is het een drukte. Overal zitten mannen met potjes en kannetjes. Veel van deze mannen hebben klanten voor zich op de grond zitten. Ze vragen om zegeningen voor allerlei zaken. De locals geloven er daar heilig in. Meneer heeft net zijn laatste klant gehad en is bezig zijn verdienste .weg te stoppen.

'1120526' door Travelbag '1120526' door Travelbag

CubaHavana

CubaHavana

Herinneringen aan Cub

Travelbag

Ansichtkaarten, wie verstuurd ze nog? Dat zullen er niet veel zijn. Toch worden ze in veel landen nog steeds verkocht. Toch was het altijd leuk om een kaartje ergens uit de wereld te ontvangen. Het was vaak een hele zoektocht naar postzegels en een postkantoor om je kaartje weg te krijgen. Toch kunnen het nog steeds leuke herinneringen aan een land zijn. Soms zijn dingen niet vast te leggen met de camera, een ansichtkaart kan dan de oplossing zijn.

'1120477' door Travelbag '1120477' door Travelbag

CubaVinales

CubaVinales

Het rustige leven in.

Travelbag

Vinales is een heerlijk gebied op Cuba. Even de steden achter je laten en genieten van het platteland en de vele sigaren boerderijtjes die hier te vinden zijn. Je kunt het gebied het beste ontdekken per fiets, lopend of te paard. Zo sta je veel dichterbij de natuur. Het gebied doet echt heel relaxed aan en overnachten doe je hier het beste in de casa particulares. Mensen die hun huizen/kamer voor toeristen openstallen. Een hele leuke ervaring. Meestal ontbijt je er, maar sommigen maken op verzoek ook weleens een avond maaltijd. Heerlijk genieten dus in Vinales.

'1120402' door Travelbag '1120402' door Travelbag

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Welke deur

Travelbag

In de kloosters valt altijd wel wat te zien. Lekker rond dwalen en observeren wat er om je heen gebeurt. In veel kloosters heb je de bedrijvigheid van de monniken. Daarnaast vind je in de kloosters veel mooie stillevens. Ik krijg er zelf niet genoeg van. Vaak valt mijn oog er van zelf op.

'1120348' door Travelbag '1120348' door Travelbag

IndiaKerala

IndiaKerala

Aan het werk in de...

Travelbag

In het oude gedeelte van Kochi vind je de grote Chinese vissersnetten. Er wordt niet heel veel meer gevist , maar het is wel leuk om te zien hoe deze netten werken. 's morgens vind je er de meeste bedrijvigheid. De netten worden via een systeem van stenen en katrollen met een man of vijf omhoog gehaald. Naast de netten zijne er nog vele vissers te vinden die met hun dagelijkse bezigheden bezig zijn. Men probeert je te lokken om mee te helpen, dat gaat je geld kosten. Wil je dit, spreek dan vooraf duidelijk een prijs af. Een tip: loop en zit daar een tijdje alles te observeren, je valt dan niet meer op en je hebt vrij spel om alles rustig te fotograferen, niemand doet dan meer moeilijk.

'1120283' door Travelbag '1120283' door Travelbag

IJslandSkaftafell

IJslandSkaftafell

Aan de voet van het..

Travelbag

Het een na het andere mooie landschap komt er voorbij op IJsland. Wat heeft dit land qua landschappen wat te bieden. Er is geen landschap dat verveelt.. Een mooie ervaring was om daar aan de voet van de gletsjer te staan. Wat voel je je dan nietig in de natuur. Skaftafel ligt aan de zuidkust niet ver van Höfn. Het is onderdeel van het NP Vatnajökul. Het landschap in deze streek is gevormd door erupties van vulkanen. De Vatnajökul is de grootste gletsjer van IJsland.

'1120243' door Travelbag '1120243' door Travelbag

MaliDogonland

MaliDogonland

Op grote hoogte

Travelbag

De Dogon streek, die je vaak al wandelend in 4 a 5 dagen ontdekt, staat bekend om zijn gemaskerde dansen en ceremonies. Gelukkig heeft het toerisme nog weinig invloed gehad op deze cultuur. De dansen worden alleen door mannen uitgevoerd. Vrouwen mogen niet meedoen en zelfs niet meehelpen. Ze kijken van gepaste afstand toe. De dansen stellen een andere wereld voor. Alle maskers zijn van natuurlijke materialen gemaakt. Bij een van de dansen worden steltlopers gebruikt. Zij moeten vogels vorstellen

'1120158' door Travelbag '1120158' door Travelbag

CubaVinales

CubaVinales

Kunst of kitsch

Travelbag

Mural de la Prehistoria: Een enorme grote muurschildering uit de jaren 60. Het is leuk om hier even langs te gaan als je in Vinales bent. Een echt hoogstand kunstwerk is het niet. Je kunt dit doen te fiets, lopend of te paard. Ook met een auto natuurlijk. Het ligt ongeveer 4 km van het centrum. De weg er naar toe is vol met tabaksplantages en koffieplantages. De schildering is niet te missen. Ook van de weg is die goed te zien. Dat scheelt weer een entreeprijs.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik