Travelbag

'1141315' door Travelbag '1141315' door Travelbag

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Vliegend boven lake..

Travelbag

Lake Argyle, een van de grootste kunstmatige meren van het land. Ontstaan door het aanleggen van een dam. Een heerlijk gebied voor een boottocht. Er valt onderweg, als je geluk hebt, wel wat moois te spotten. Het mooie landschap waarin je vaart en je kunt de rock wallabies en de walleroes spotten. Daarnaast nog krokodillen en verschillende vissen en krokodillen.

'1141193' door Travelbag '1141193' door Travelbag

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Grillige vormen

Travelbag

De Tatacoa woestijn is geen echte woestijn van zand, maar een gedeelte van rood en grijs tufsteen. Elk gebied heeft zijn eigen charme, sfeer en mooie vormen. Het is heerlijk wandelen in dit gebied, maar wel erg warm. Neem voldoende water mee. Het is nog een plek, waar je weinig of geen toeristen tegenkomt, omdat het niet echt op de geijkte route ligt. De omweg zeker waard.

'1141136' door Travelbag '1141136' door Travelbag

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Quokka

Travelbag

Voor de kust vlakbij Perth ligt Rotnest island. Veel natuur, mooie baaien en je kunt er heerlijk fietsen. Wat er ook voorkomt is de quokka. Een klein soort buideldier lijkend op een kangoeroe. Je ziet ze daar op bepaalde plekken. Daar zijn ze niet heel schuw en ze zijn gewend aan mensen.

'1141050' door Travelbag '1141050' door Travelbag

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Vreemde vormen duiken

Travelbag

Twee en half uur rijden van Perth ligt het Nambung NP, of ook wel the Pinnacles. In het landschap doemen ineens vreemde vormen op. Grote en kleine pieken van kalksteen verspreid over een groot gebied. Vroeg in de ochtend heb je het gebied voor jezelf. Je kunt het gebied verkennen door een 1,5 km wandeling. Maar ook met de auto kun je het gebied verkennen mocht je wat slechter ter been zijn.

'1141043' door Travelbag '1141043' door Travelbag

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

De outback in de...Ki

Travelbag

Het gebied de Kimberleys, in het westen van Australië, is de moeite waard. Het heeft ruige en woeste landschappen en is nog ongerept. Het gebied wordt niet overspoeld met toeristen zoals de oostkant van het land en je hebt er echt nog het gevoel van de outback.

'1139937' door Travelbag '1139937' door Travelbag

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

De laatste

Travelbag

Zal dit dan de laatste foto zijn? Ik ga deze week richting Australië en zal daarom niets meer plaatsen. Ik denk dat als ik terug kom de site waarschijnlijk niet meer zal werken. Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de leuke reacties, verhalen, mooie foto's en tips en de leuke contacten. Misschien treffen we elkaar nog ergens, dat zou leuk zijn.

'1139715' door Travelbag '1139715' door Travelbag

OegandaWestern Region

OegandaWestern Region

Indringend

Travelbag

Ik krijg er zelf geen genoeg van. De gorilla's in Uganda. Een unieke ervaring om oog in oog met deze dieren te staan. Het zoeken naar ze is al een avontuur op zich. Al lopend door het struikgewas met rangers met machetes, ga je op zoek. Het kan soms even duren voordat je ze gevonden hebt, dus stel je erop in, dat je wat uurtjes moet lopen. Maar eenmaal gevonden, dan wordt je er toch even sprakeloos van. Komt goed uit, want er mag niet gesproken worden in de nabijheid van de dieren.

'1139638' door Travelbag '1139638' door Travelbag

IndiaKerala

IndiaKerala

Alledaags

Travelbag

India en haar straatbeeld. Ik kan er zelf geen genoeg van krijgen. Of zit je soms in een film. Overal om je heen gebeurt er wel iets. Het zijn vaak de gewone alledaagse taferelen die je aandacht trekken. Je leert er het land en de mensen ook wat beter door kennen en soms levert het ook leuke ontmoetingen op.

'1139604' door Travelbag '1139604' door Travelbag

IerlandLimerick

IerlandLimerick

De oudheid in Limeric

Travelbag

Limmerick is een plek om toch even te stoppen. Een bezoekje aan het King John's Castle is een leuke onderbreking. Het is mooi gelegen aan de rivier de Channon. Op het binnenplein zijn voor de kinderen en de liefhebbers middeleeuwse spellen te doen. Beklim zeker een van de torens voor een mooi overzicht over rivier en de stad.

'1139514' door Travelbag '1139514' door Travelbag

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Een rode wereld

Travelbag

De Tatacoa woestijn. Twee werelden. Je hebt namelijk het grijze en het rode gedeelte. Beide gebieden hebben hun charme. Het grijze heeft vreemde vormen, het rode ook wel, maar valt meer op door de rode kleur. In beide gebieden kun je lekker wandelen en de omgeving al lopende in je opnemen. Het ligt wat van de geijkte route, maar het ommetje waard. Veel toeristen hebben wij er niet gezien.

'1139411' door Travelbag '1139411' door Travelbag

IerlandAchill Eiland

IerlandAchill Eiland

Tropisch Ierland

Travelbag

Maak in Ierland een uitstapje naar Achill Island. Met mooi weer waan je je op sommige plekjes op een tropisch eiland. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en met mooi weer zoek je een lekker stukje strand. Het is een plekje dat net even wat buiten het gebaande ligt.

'1139370' door Travelbag '1139370' door Travelbag

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

Op de kliffen

Travelbag

De Cliffs of Moher, prachtige hoge kliffen met veel natuur. Op aangelegd pad kun je twee kanten op wandelen langs de kliffen. Hoe verder je loopt hoe rustiger het ook wordt. Het ene uitzichtpunt is nog mooier dan het andere.

'1139308' door Travelbag '1139308' door Travelbag

OegandaWestern Region

OegandaWestern Region

Moeders zit

Travelbag

De gorilla's, wat een ervaring. Het kostbare permit, dat je trouwens ruim op tijd moet aanvragen, is zeer de moeite waard. De tocht om ze op te zoeken is al spannend. Gaan we ze zien en wanneer, want het is soms even zoeken. Dat kan variëren van een uur tot enkele uren. De rangers weten vaak ze zitten dus de garantie dat je ze ziet is redelijk groot. En als je ze dan ziet, dan ben je gewoon even sprakeloos en staan ze op je netvlies gebrand.

'1139253' door Travelbag '1139253' door Travelbag

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

De spire of hope

Travelbag

De St Annes Kathedraal, de moeite waard om even binnen te kijken. De kathedraal is vooral bekend om The Spire of Hope. Een enorme lange pilaar, die een torenspits moet vervangen. Vanwege het wegzakken van de kathedraal in de modderige en zanderige grond, kan de kathedraal geen officiële torenspits hebben. Het weg zakken zou daardoor nog sneller gaan. Men zocht naar een vervanger. Uit een wedstrijd van architecten is de keuze gevallen op de 80 m lange pilaar die s avonds wordt verlicht. Vanuit het binnenste van de kathedraal zelf kun je door een glazen platform langs de pilaar naar de hemel kijken. Het is inmiddels een highlight in Belfast.

'1139208' door Travelbag '1139208' door Travelbag

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

De smalste in Belfast

Travelbag

Heb je zin in een lekker biertje of een whiskey, na je verkenning van Belfast, bezoek dan de smalste pub van de stad. De Bittles Bar. Een bar met een historisch karakter, veel soorten bier en Whiskey. Je vind hem op Musgrave Channel Road.

'1139195' door Travelbag '1139195' door Travelbag

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

Op hoogte

Travelbag

De Cliffs of Moher, de bezienswaardigheid van Ierland. Het gebied is niet vrij toegankelijk. In juni dit jaar moest er nog steeds een tijdsslot worden geboekt. Maar een keer lopend langs de kliffen is het genieten. In het midden vind je de ronde uitkijktoren de O' Brianstower. Je kunt vanaf deze toren zowel naar links als naar rechts wandelen. Het pad is aangelegd en dit dien je te volgen.

'1139072' door Travelbag '1139072' door Travelbag

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Boven water

Travelbag

Heerlijk het geluid van kwakende kikkers, behalve als ze je s nachts uit je slaap houden. Wanner het zonnig is zie je ze veel boven water en zijn ze leuk om te fotograferen. Hoe stiller je aan de waterkant gaat zitten, hoe dichter ze bij je komen. Een leuk tijd verdrijf dichtbij huis.

'1139061' door Travelbag '1139061' door Travelbag

IerlandLimerick

IerlandLimerick

Humor in Het...straat

Travelbag

Hoe fleur je het sombere straatbeeld een beetje op. Je pakt wat verf, een normaal betonnenpaaltje in het straatbeeld en voegt er nog wat humor aan toe. En zie een en al vrolijkheid op straat. Van haai, tot politieman tot een vis. De kunstenaars maakten van die sombere paaltjes erg leuke dingen waar je even bij blijft staan.

'1138996' door Travelbag '1138996' door Travelbag

IerlandCounty Donegal

IerlandCounty Donegal

Londonderry

Travelbag

Londonderry, een stad waar je niet veel over hoort. Toch heeft het wel een rijke geschiedenis en een aantal bezienswaardigheden. Een daarvan is de mooie, onder architectuur gebouwde Peace bridge. Deze verbindt de stad, omdat die wordt doorsneden door de Foyle rivier. De brug is geschikt voor wandelaars en fietsers

'1138912' door Travelbag '1138912' door Travelbag

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Genieten in Albanië

Travelbag

Albanië is een land dat landschappelijk veel te bieden heeft aan iemand die van de natuur houd. Het heeft mij in ieder geval verrast. Onderweg is het zeker de moeite waard om af en toe even uit te stappen. Veel leuker is het om in dit land een wandelreis te doen. Je ervaart de mooie landschappen op een hele andere manier en er zijn veel mooie gebieden om te ontdekken. Al wandelend is je bereik natuurlijk wel wat minder, maar je krijgt er geen spijt van.

'1138889' door Travelbag '1138889' door Travelbag

Ierland

Ierland

De Giants Cause Way

Travelbag

Een bijzondere plek die door velen niet zal worden overgeslagen op een reis door Ierland, de Giants Cause Way. Je bent hier dan ook niet alleen. Op dit moment is het reserveren van een tijdslot nog steeds nodig. Je hebt het tijdstip dus niet helemaal voor het uitkiezen. Vol is vol. Jammer van de plek is dat mensen overal op klimmen voor hun selfies. Het mooie van de Cause way verloor hierdoor voor mij wel zijn schoonheid. Maar ach de omgeving is ook prachtig en je kunt er heerlijk wandelen. Toch mag je deze wereld erfgoedplek niet missen

'1138823' door Travelbag '1138823' door Travelbag

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Kleur tussen het groe

Travelbag

Darjeerling, de naam van een theesoort en de streek van de thee in India. Het ontbreekt in deze streek dan ook niet aan grote, groene theevelden met vele theefabriekjes waar je vaak een rondleiding kunt krijgen. Je leert er dan van alles over het theeproces. Leuk is het natuurlijk als de pluksters in de velden aan het plukken zijn. Dit is niet altijd Het geval.

'1138715' door Travelbag '1138715' door Travelbag

IerlandAchill Eiland

IerlandAchill Eiland

De tropen, nee Achill

Travelbag

Achill Island, een schiereiland gelegen aan de west kust, verbonden door een draaibrug met het vast land. Een pareltje om in Ierland te ontdekken. Mooie kliffen, afgelegen baaitjes met (mooi weer) zelfs tropisch aandoende strandjes en veel loslopende schapen. Een stuk Ierland dat nog niet plat gewalst wordt door toeristen. Je kunt het makkelijk bereiken van Sligo of Galway. Eigen vervoer is een pre. Er is geen openbaar vervoer. In mei/juni bloeien de rododendrons er erg mooi. Het eiland leent zich ook uitstekend om actief bezig te zijn.

'1138677' door Travelbag '1138677' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Typisch Chinees

Travelbag

Heerlijk al die typische Chinese gezichten die er af en toe voor de lens verschijnen in Yunnan. De meesten hebben er ook geen moeite mee. Voor hun is het vaak een serieuze aangelegenheid, terwijl wij meer van het spontane houden.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >