Travelbag

'1139514' door Travelbag '1139514' door Travelbag

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Een rode wereld

Travelbag

De Tatacoa woestijn. Twee werelden. Je hebt namelijk het grijze en het rode gedeelte. Beide gebieden hebben hun charme. Het grijze heeft vreemde vormen, het rode ook wel, maar valt meer op door de rode kleur. In beide gebieden kun je lekker wandelen en de omgeving al lopende in je opnemen. Het ligt wat van de geijkte route, maar het ommetje waard. Veel toeristen hebben wij er niet gezien.

'1139411' door Travelbag '1139411' door Travelbag

IerlandAchill Eiland

IerlandAchill Eiland

Tropisch Ierland

Travelbag

Maak in Ierland een uitstapje naar Achill Island. Met mooi weer waan je je op sommige plekjes op een tropisch eiland. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en met mooi weer zoek je een lekker stukje strand. Het is een plekje dat net even wat buiten het gebaande ligt.

'1139370' door Travelbag '1139370' door Travelbag

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

Op de kliffen

Travelbag

De Cliffs of Moher, prachtige hoge kliffen met veel natuur. Op aangelegd pad kun je twee kanten op wandelen langs de kliffen. Hoe verder je loopt hoe rustiger het ook wordt. Het ene uitzichtpunt is nog mooier dan het andere.

'1139308' door Travelbag '1139308' door Travelbag

UgandaWestern Region

UgandaWestern Region

Moeders zit

Travelbag

De gorilla's, wat een ervaring. Het kostbare permit, dat je trouwens ruim op tijd moet aanvragen, is zeer de moeite waard. De tocht om ze op te zoeken is al spannend. Gaan we ze zien en wanneer, want het is soms even zoeken. Dat kan variëren van een uur tot enkele uren. De rangers weten vaak ze zitten dus de garantie dat je ze ziet is redelijk groot. En als je ze dan ziet, dan ben je gewoon even sprakeloos en staan ze op je netvlies gebrand.

'1139253' door Travelbag '1139253' door Travelbag

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

De spire of hope

Travelbag

De St Annes Kathedraal, de moeite waard om even binnen te kijken. De kathedraal is vooral bekend om The Spire of Hope. Een enorme lange pilaar, die een torenspits moet vervangen. Vanwege het wegzakken van de kathedraal in de modderige en zanderige grond, kan de kathedraal geen officiële torenspits hebben. Het weg zakken zou daardoor nog sneller gaan. Men zocht naar een vervanger. Uit een wedstrijd van architecten is de keuze gevallen op de 80 m lange pilaar die s avonds wordt verlicht. Vanuit het binnenste van de kathedraal zelf kun je door een glazen platform langs de pilaar naar de hemel kijken. Het is inmiddels een highlight in Belfast.

'1139208' door Travelbag '1139208' door Travelbag

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

De smalste in Belfast

Travelbag

Heb je zin in een lekker biertje of een whiskey, na je verkenning van Belfast, bezoek dan de smalste pub van de stad. De Bittles Bar. Een bar met een historisch karakter, veel soorten bier en Whiskey. Je vind hem op Musgrave Channel Road.

'1139195' door Travelbag '1139195' door Travelbag

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

Op hoogte

Travelbag

De Cliffs of Moher, de bezienswaardigheid van Ierland. Het gebied is niet vrij toegankelijk. In juni dit jaar moest er nog steeds een tijdsslot worden geboekt. Maar een keer lopend langs de kliffen is het genieten. In het midden vind je de ronde uitkijktoren de O' Brianstower. Je kunt vanaf deze toren zowel naar links als naar rechts wandelen. Het pad is aangelegd en dit dien je te volgen.

'1139072' door Travelbag '1139072' door Travelbag

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Boven water

Travelbag

Heerlijk het geluid van kwakende kikkers, behalve als ze je s nachts uit je slaap houden. Wanner het zonnig is zie je ze veel boven water en zijn ze leuk om te fotograferen. Hoe stiller je aan de waterkant gaat zitten, hoe dichter ze bij je komen. Een leuk tijd verdrijf dichtbij huis.

'1139061' door Travelbag '1139061' door Travelbag

IerlandLimerick

IerlandLimerick

Humor in Het...straat

Travelbag

Hoe fleur je het sombere straatbeeld een beetje op. Je pakt wat verf, een normaal betonnenpaaltje in het straatbeeld en voegt er nog wat humor aan toe. En zie een en al vrolijkheid op straat. Van haai, tot politieman tot een vis. De kunstenaars maakten van die sombere paaltjes erg leuke dingen waar je even bij blijft staan.

'1138996' door Travelbag '1138996' door Travelbag

IerlandCounty Donegal

IerlandCounty Donegal

Londonderry

Travelbag

Londonderry, een stad waar je niet veel over hoort. Toch heeft het wel een rijke geschiedenis en een aantal bezienswaardigheden. Een daarvan is de mooie, onder architectuur gebouwde Peace bridge. Deze verbindt de stad, omdat die wordt doorsneden door de Foyle rivier. De brug is geschikt voor wandelaars en fietsers

'1138912' door Travelbag '1138912' door Travelbag

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Genieten in Albanië

Travelbag

Albanië is een land dat landschappelijk veel te bieden heeft aan iemand die van de natuur houd. Het heeft mij in ieder geval verrast. Onderweg is het zeker de moeite waard om af en toe even uit te stappen. Veel leuker is het om in dit land een wandelreis te doen. Je ervaart de mooie landschappen op een hele andere manier en er zijn veel mooie gebieden om te ontdekken. Al wandelend is je bereik natuurlijk wel wat minder, maar je krijgt er geen spijt van.

'1138889' door Travelbag '1138889' door Travelbag

Ierland

Ierland

De Giants Cause Way

Travelbag

Een bijzondere plek die door velen niet zal worden overgeslagen op een reis door Ierland, de Giants Cause Way. Je bent hier dan ook niet alleen. Op dit moment is het reserveren van een tijdslot nog steeds nodig. Je hebt het tijdstip dus niet helemaal voor het uitkiezen. Vol is vol. Jammer van de plek is dat mensen overal op klimmen voor hun selfies. Het mooie van de Cause way verloor hierdoor voor mij wel zijn schoonheid. Maar ach de omgeving is ook prachtig en je kunt er heerlijk wandelen. Toch mag je deze wereld erfgoedplek niet missen

'1138823' door Travelbag '1138823' door Travelbag

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Kleur tussen het groe

Travelbag

Darjeerling, de naam van een theesoort en de streek van de thee in India. Het ontbreekt in deze streek dan ook niet aan grote, groene theevelden met vele theefabriekjes waar je vaak een rondleiding kunt krijgen. Je leert er dan van alles over het theeproces. Leuk is het natuurlijk als de pluksters in de velden aan het plukken zijn. Dit is niet altijd Het geval.

'1138715' door Travelbag '1138715' door Travelbag

IerlandAchill Eiland

IerlandAchill Eiland

De tropen, nee Achill

Travelbag

Achill Island, een schiereiland gelegen aan de west kust, verbonden door een draaibrug met het vast land. Een pareltje om in Ierland te ontdekken. Mooie kliffen, afgelegen baaitjes met (mooi weer) zelfs tropisch aandoende strandjes en veel loslopende schapen. Een stuk Ierland dat nog niet plat gewalst wordt door toeristen. Je kunt het makkelijk bereiken van Sligo of Galway. Eigen vervoer is een pre. Er is geen openbaar vervoer. In mei/juni bloeien de rododendrons er erg mooi. Het eiland leent zich ook uitstekend om actief bezig te zijn.

'1138677' door Travelbag '1138677' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Typisch Chinees

Travelbag

Heerlijk al die typische Chinese gezichten die er af en toe voor de lens verschijnen in Yunnan. De meesten hebben er ook geen moeite mee. Voor hun is het vaak een serieuze aangelegenheid, terwijl wij meer van het spontane houden.

'1138583' door Travelbag '1138583' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Even een momentje

Travelbag

We bezoeken een klein plattelandsdorpje. Er is een bijeenkomst aan de gang bij het kleine klooster. Er zijn veel mensen op de been en veel luisteren naar een monnik die iets aan het voorlezen is. Deze man pakt echter even zijn eigen momentje en trekt zich in een rustig hoekje even terug.

'1138521' door Travelbag '1138521' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Twee oude mannen

Travelbag

Heerlijk het straatbeeld in de wat kleinere dorpjes die je in Yunnan nog kunt vinden. Het leven kabbelt er rustig voort en men lijkt zich niet heel erg druk te maken. Lekker even ergens zitten, de dag door nemen en kijken wat er aan je voorbij komt. Het rustige dorpsleven.

'1138065' door Travelbag '1138065' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

In het blauw

Travelbag

In het zuiden van China in Yunnan heeft het leven op sommige plekken wat stil gestaan. Vooral in de kleine plaatsjes vind je nog ouderen die in het blauw gekleed lopen. De kleur van Mao. Vaak ontbreekt de bekende Mao pet ook niet

'1138033' door Travelbag '1138033' door Travelbag

KeniaLake Nakuru

KeniaLake Nakuru

We kijken niet

Travelbag

Lake Nakuru stond vroeger bekend om zijn grote hoeveelheden flamingos. Grote stukken van het meer kleurde roze. Sinds de grote overstromingen 2012/2014 zijn er helaas geen enorme hoeveelheden meer te vinden. Toch doet een enkeling het bij elkaar nog goed.

'1137924' door Travelbag '1137924' door Travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Uien, uien en uien

Travelbag

Wat valt er veel te zien op straat. Het is net een film die aan je voorbij trekt. Overal gebeurt wel iets. In straten zijn vaak zaken van hetzelfde gebundeld. Zelfs een hele straat met alleen maar uien en uien. Je kunt je ook we voorstellen hoe het er dan ruikt.

'1137872' door Travelbag '1137872' door Travelbag

IndiaMumbai (Bombay)

IndiaMumbai (Bombay)

Mannen aan de was

Travelbag

Bezoek in Mumbai een van de grote wasplaatsen. Veel was uit de stad wordt naar dit soort plekken gebracht. Het is er een en al bedrijvigheid om alle vieze was weer schoon en soms zelfs gestreken weer klaar te krijgen. Het werk wordt er gedaan door mannen. Het is zwaar werk, want het wordt nog met de hand gedaan.

'1137852' door Travelbag '1137852' door Travelbag

BhutanPunakha

BhutanPunakha

Kijk op veel groen

Travelbag

Punakha, een vrij groen gebied met veel rijstvelden. Een gebied dat zich goed leent voor een wandeling. Zoals op veel plekken in heel Bhutan voelt het of ben je hier alleen als reiziger. Je komt haast geen toeristen tegen. Dat is nu ook juist het mooie aan eigenlijk heel Bhutan.

'1137800' door Travelbag '1137800' door Travelbag

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Drukte en kleur

Travelbag

Kolkata, druk en heet, maar een fleurige plek is wel de kleurrijke flower market. Aan de voet van de Howhra bridge. Mensen kopen offerslingers, werklieden lopen met grote balen bloemen, het is er een al bedrijvigheid. Je komt er ogen te kort. Tip, ga niet te laat op de dag, de bloemen liggen er dan niet meer zo vers bij.

'1137726' door Travelbag '1137726' door Travelbag

BhutanParo

BhutanParo

Tijgersnest in de...v

Travelbag

Zeg je Bhutan, dan denk je meteen aan een van de belangrijkste locaties in het land, het Tijgersnest. Een op grote hoogte gelegen klooster. Je kunt er alleen lopend komen, waarbij je wat hoogte meters moet overbruggen. Ga vroeg in de ochtend, neem voldoende water mee en ga rustig omhoog. Iets voor de helft van je tocht, kun je wat drinken, dat is de enige plek. Het Tijgersnest zie je dan al mooi in verte liggen. Hier kun je stoppen of verder gaan.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik