Toppertje

profiel Toppertje

Naam

Harold Topper

Reviews

0

Foto's & tips

17

Blogs

0

Lid sinds

04 April 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Utrecht

Over mij

Reizen geeft een gevoel van vrijheid en ontspanning. Al vele landen mogen bezoeken, maar na een stage in Zuid-Afrika blijft dit land het meeste trekken. Inmiddels reizen we als gezin met twee kinderen naar vele verschillende plekken en beleven we nieuwe avonturen samen met onze kinderen.

Mijn Motto

'Ontspanning en verrijking!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3300

Overige

AF-S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6g

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (17)

'527025' door Toppertje '527025' door Toppertje

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Monument Nelson...Man

Toppertje

Aan van de routes van de Midlands Meander in de Kwazulu-Natal Midlands ter hoogte van Howick (langs de R103) bevindt zich de Mandela Capture Site. Dit is de plek waar op 5 augustus 1962 Nelson Mandela werd aangehouden en gevangen genomen door het apartheids regime om vervolgens 27 jaar in gevangenschap te moeten leven. Op deze plek is in 2012 een monument opgericht. Dit monument bestaat uit een vijftigtal stalen pilaren. Vanaf de weg gezien lijkt het ook niet meer dan vijftig pilaren die willekeurig in een vierkant geplaatst zijn. Als je echter op een specifieke plek gaat staan vormen deze vijftig pilaren een portret van Nelson Mandela. Als je weer dichterbij komt worden het weer gewoon pilaren waar je tussendoor kan wandelen. Een bijzondere optische illusie. Deze zeker de moeite waard is om zelf te ervaren. Bij dit monument bevindt zich een kleine expositie. Tijdens ons bezoek in het voorjaar van 2015 waren er bouwactiviteiten om deze tijdelijke expositie die nu gehuisvest in een schuur van een degelijker gebouw te voorzien.

'526862' door Toppertje '526862' door Toppertje

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Map of Africa...Viewp

Toppertje

Vanuit Wilderness kan je naar het viewpoint Map of Africa rijden. Het is vanuit het dorp redelijk goed aangegeven. Het eerste stuk is vrij steil en het laatst stuk is een goed begaanbare gravel weg. Je wordt beloond met een mooi viewpoint waarin je de vorm van het afrikaanse continent kan herkennen.

'527282' door Toppertje '527282' door Toppertje

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Olifantenliefde

Toppertje

Neem ook eens de tijd om wat langer in één van de vele hides te gaan zitten die zich in de parken van Zuid-Afrika bevinden. In Pilanesberg National Park werden wij gedurende een aantal uur getrakteerd op meerdere olifanten, gnoes, nijlpaarden en vele fantastische vogels. Vooral de olifanten waren zeer indrukwekkend. De aanwezigheid van meerdere jonge olifanten zorgde voor veel spelend spektakel zowel op het land als in het water. Moeilijk kiezen tussen de vele mooie opnames van de olifanten. Na het spelen eindige deze twee jonge olifanten met de hoofden liefdevol tegen elkaar aan waarna ze met moeders weer in de bush verdwenen.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik