TonyUyttenhove

'1000491' door TonyUyttenhove '1000491' door TonyUyttenhove

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Géén toeristen

TonyUyttenhove

Op zo’n 25 kilometer van Ella af, op de weg naar het zuiden, ligt het plaatsje Buduruwagala. De hoofdattractie van dit plaatsje zijn de prachtige beeldgroepen uit de 10e eeuw, dit is absoluut een bezoek waard. Het unieke aan deze site, is het feit dat je hier géén honderden toeristen ziet, een paar enkelingen en een paar pelgrims....Wat een magische plek. De beeldengroep ligt ergens verscholen in een stille omgeving met de omringende jungle. Zelfs de kleine weg er naar toe is al de moeite, je passeert een groot stuwmeer, met kleine poelen, die bezaaid liggen met waterlelie's. Hier wonen alleen grote groepen apen en fladderen de vlinders. Olifanten komen in de hete maanden drinken in het 1700 jaar oude stuwmeer. De tempel zelf bestaat uit een steile rotswand met hierin 7 beelden gehakt. De beelden zelf zijn waarschijnlijk gemaakt in de 10e eeuw. Letterlijk betekent de naam van de tempel Boeddha’s in de rots. De grootste staat in het midden en is een 17 meter hoge Boeddha. De Boeddha heeft een hand omhoog als teken van bescherming voor zijn volgelingen. Naast de Boeddha staan aan weerszijde verschillende beelden. Als laatste volledige dag in Sri Lanka, kon dit wel tellen, dit moet je gewoon met je eigen ogen zien. Met dank aan een Columbusmagazine, die ergens in onze boekenkast stond, waar een artikel hierover werd gewijd, en aan mijn reispartner die er op stond om de 25km ernaar toe, te overbruggen met een TukTuk. Bedankt!

'1000276' door TonyUyttenhove '1000276' door TonyUyttenhove

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Ghosts

TonyUyttenhove

De Tempel van de Tand (Dalada Maligawa) is één van de meest heilige Boeddhistische plaatsen ter wereld. In deze tempel wordt de linkerboven-hoektand van Boeddha bewaard. Iedere dag komen duizenden gelovigen naar de tempel in de hoop een glimp op te kunnen vangen van de tand. De tand zelf kun je niet zien, omdat deze in een gouden kistje wordt bewaard. Drie keer per dag wordt er hier een ceremonie (pooja) met traditionele muziek gehouden en dit is heel indrukwekkend om mee te maken. Het is dan wel erg druk in de tempel. Maar door die drukte juist niet weer te geven, gebruik ik een klein statiefje in de vorm van een gorillapad die ik overal makkelijk kan meenemen en niet storend is voor de talloze pelgrims én toeristen. Wanneer ik dan fotografeer met een lange sluitertijd, vervaagt als het ware de menigte.... Deze maakte ik bij het naar buiten gaan via de trappen van de grote inkom. Beetje zoeken naar een goed standpunt, instellingen juist zetten, paar keer testen, beetje zweten, én zie het resultaat. Er is er maar ééntje die het niet altijd leuk vind, wanneer ik mijn statiefje uithaal, mijn reispartner....Maar geloof me, wanneer ik dan de foto toon aan haar en een local, zijn die laaiend enthousiast over het resultaat, en daar haal ik nu net de meeste voldoening uit.

'1000197' door TonyUyttenhove '1000197' door TonyUyttenhove

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

"Vlug nog een selfie.

TonyUyttenhove

Zelf hou ik niet zo van selfie's nemen. Al die rare toeristen, die constant rondhuppelen met hun selfiesticks. Zelfs op de meest gevaarlijke plaatsen, staan ze stil om toch maar de beste foto te maken. Hierboven op de Lion's Rock in Sigirya, staan ze werkelijk aan de rand van de rots, waar je een val kunt maken van 150m. En toch...hadden zij op deze moment niet een selfie genomen, en had ik mij niet in hun richting gedraaid, want ik was zelf al op weg om weer af te dalen, had ik nooit gezien, dat dit wel een goeie foto zou kunnen opleveren, door het perspectief, de invalshoek, de onheilspellende lucht, én met het typische Sri Lankaanse landschap op de achtergrond. Dus een hartelijke dank aan de toeristen met hun selfie's, doe zo verder! Hahaha

'998247' door TonyUyttenhove '998247' door TonyUyttenhove

Sri LankaAnuradhapura

Sri LankaAnuradhapura

Hulpje

TonyUyttenhove

is dit een tip? Neen, eigenlijk niet. Ik wou gewoon deze foto plaatsen, omdat er weinig foto's op de site zijn die gemaakt zijn in zwart wit, en omdat het één van mijn persoonlijke favorieten is. Er hangt ook wel een klein verhaal aan vast... De persoon in kwestie was het hulpje van onze gastvrouw in Anuradhapura. Zij was een vrome dame, advocate van beroep én heel gastvrij. Bij onze aankomst, werden we heel goed ontvangen, én werd onze bagage, onze rugzakken van 15kg, gedragen door een klein onderdanig mannetje, waar ik dusdanig van onder de indruk was, door zijn beleefdheid en bescheidenheid. Hij woonde in de tuin van de gastvrouw, in een klein huisje, waar een tv ging die groter was dan hijzelf. Op een dag, ergens in een late namiddag was hij ijverig aan het werk in de tuin, en via gebarentaal vroeg ik hem of ik een foto van hem mocht maken. Prompt liet hij alles vallen en poseerde als een fiere gieter. Hij wist met zijn dankbaarheid en geluk géén weg, toen ik hem het resultaat toonde. Naar alle waarschijnlijkheid had hij zichzelf nog nooit op foto gezien....

'994894' door TonyUyttenhove '994894' door TonyUyttenhove

Sri LankaJaffna

Sri LankaJaffna

Kleurrijke...hindoeïs

TonyUyttenhove

In het uiterste noorden van Sri Lanka ligt Jaffna. Deze kustplaats is pas sinds enkele jaren weer open voor toeristen. De burgeroorlog in Sri Lanka – die pas in 2009 is afgelopen – was het heftigst in het noorden van het land. Toeristen mochten daarom deze regio niet in. Nog altijd wordt het noorden van Sri Lanka aanzienlijker minder bezocht dan het zuiden. Zonde, want het is een ontzettend leuke en authentieke regio. Jaffna is de bekendste stad in dit gedeelte van het land, is minder toeristisch én de sfeer is hier ook totaal anders. Dit maakt het juist zo leuk, ook de vele tempels die je kunt bekijken maken dit een gave bestemming. Wat ons het meest bekoorde, was het bezoek aan een tempel gelegen op een eilandje ten westen van Jaffna. Enkel te bereiken via een ferry volgestouwd met pelgrims én géén enkele westerling, behalve wij dan.... Wil je echt of the beaten track reizen, dit is the place.

'992301' door TonyUyttenhove '992301' door TonyUyttenhove

Sri LankaAnuradhapura

Sri LankaAnuradhapura

Waar kijkt ze naar?

TonyUyttenhove

Zo’n 11 kilometer ten noordoosten van Anuradhapura ligt de bergtop Mihintale. Deze bergtop is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten op Sri Lanka. Mihintale wordt gezien als de plek waar het boeddhisme op Sri Lanka van start ging. Hier vond de ontmoeting plaats tussen de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiya Tissa, die vervolgens het boeddhisme in Sri Lanka introduceerde. De grote witte stoepa, Maha Seya genaamd, valt je meteen op. De stoepa staat op de top van de Mihintale bergheuvel en heeft een diameter van 41 meter. Een stenen trap gaat naar de top van de heuvel waar de frangipani-bomen met hun bekende witte bloemen zorgen voor schaduw. Vanaf de stoepa heb je een prachtig uitzicht. Aan de zijkant staat een groot wit Boeddhabeeld, deze bereik je via een trap uitgehouwen uit rotsen. Aan het beeld, tussen vele toeristen én pelgrims, viel mij dit vrouwtje op die beweegloos bleef staren naar het Boeddhabeeld én de omgeving. Kwam zij daar voor het eerst? Had ze er de dag ervoor ook geweest? Ik weet het niet....Misschien kwam ze elke keer tijdens het Poson Poya festival, telkens bij volle maan in juni? Trouwens, een absoluut hoogtepunt om mee te maken, mocht je rond die tijd in Sri Lanka zijn. Op deze dag wordt de bekering tot het Boeddhisme van Mahinda Devanampiya Tissa gevierd, een van de eerste koningen van Sri Lanka. In ieder geval.....Ze wekte bij mezelf, gewoon door naar haar te kijken én haar te observeren, een sfeer op van rust én een vredig gevoel. De innerlijke rust die ik toen ervaarde, hielp me dan ook om deze foto te maken.....

'980980' door TonyUyttenhove '980980' door TonyUyttenhove

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Oma

TonyUyttenhove

Soms kunnen bepaalde onverwachte momenten, de beste zijn....op weg naar onze logeerplaats, stuiten we op een familietafereel, oma, moeder én kleindochter...en het was de grootmoeder die met haar innemende blik het meest indruk op me maakte. Ik vroeg in het engels aan de kleindochter, of ik een foto van haar mocht nemen, en ben redelijk tevreden met het resultaat. Met dank aan de lieve oude dame.

'980979' door TonyUyttenhove '980979' door TonyUyttenhove

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Little Adam’s Peak

TonyUyttenhove

Een paar kilometer buiten het centrum van Ella vind je Little Adam’s Peak. Deze berg is vernoemd naar Adam’s Peak in de buurt van Nuwara Eliya, omdat het een vergelijkbare vorm heeft. Adam’s Peak slaan wij over in verband met de moeilijkheidsgraad, 5500 treden naar boven én in de zomer, minder kans op goed weer. Maar Little Adam’s Peak schijnt ook erg mooi te zijn, dus gaan we die beklimmen. We hebben in het dorpje één van de tuktuks op de kop weten te tikken en dus rijden we tot aan de parkeerplaats onderaan de toegang tot Little Adam’s Peak. Vanaf hier begint de wandeling, ook al is dit slechts de toegangsweg. Via een steil, maar eenvoudig pad sta je op een half uurtje op de top, met een mooi uitzicht op het specifieke Sri Lankaanse landschap.

'570834' door TonyUyttenhove '570834' door TonyUyttenhove

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Wind trotseren in...S

TonyUyttenhove

Stavoren is misschien wel bekend bij de meeste van onze lezers, maar vond de locatie en de foto wel leuk om te delen, zeker met de hoge in het midden, waar je goed het contrast zien tussen land én water...en de bijhorende weersomstandigheden maken het nog iets meer dramatischer.

'562823' door TonyUyttenhove '562823' door TonyUyttenhove

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Sit, relax and enjoy.

TonyUyttenhove

Er zijn zo van die plaatsen, waarvan je zegt...hier wil ik gewoon blijven zitten, genietend van het uitzicht, de stilte, de grootsheid, het onbereikbare...van de bergen. Ja zelfs in Griekenland bestaan van die plekjes. Het rare is, dat je ze soms tegenkomt op een tijdstip wanneer je het niet verwacht. In de afdaling van het afgelegen plekje Mikro Papingo, stuit je dan, aan de rand van de weg, op een uitklapbaar verroest bankje, die je enkel maar uitnodigt om er in plaats te nemen. Ik zou zeggen, wanneer je er passeert, en je moet goed opletten, want voor je het weet, ben je het al kwijt, stop even en vlijt je neer...je zal er geen spijt van hebben. De bergen op de achtergrond zijn trouwens de "Papigo towers" met aan de rechterzijde het begin van de Vikos kloof.

'562690' door TonyUyttenhove '562690' door TonyUyttenhove

Griekenland

Griekenland

Wat een verrassende..

TonyUyttenhove

Parga is een van de leukste plekjes van het Griekse district Epirus. Hoewel de toeristische invloeden duidelijk te merken zijn in dit pittoreske stadje, heeft Parga een leuke en gemoedelijke sfeer. Parga ligt prachtig tegen een kleine berghelling en het uitzicht van boven is magisch. De gekleurde huizen van het stadje aan zee geven het plaatsje een geweldige uitstraling. De terrasjes zijn gezellig en er zijn veel kleine, leuke winkeltjes en smalle steegjes. Overal zijn karakteristieke Venetiaanse huizen. De stranden van Parga zijn erg mooi en schoon. Accommodaties zijn er veel, maar in het hoogseizoen niet voldoende om alle toeristen te verwelkomen. Parga ligt aan de noordwestkust van Griekenland. Het ligt niet ver van de Albanese grens en tegenover het mooie eiland Corfu en de eilandjes Paxi. Parga ligt aan de heldere Ionische zee en wordt dagelijks door dagjes toeristen uit diverse eilanden bezocht (ook uit Lefkas). Het achterland is mooi groen, dankzij natuurlijke bronnen en historische plaatsen zijn goed bewaard gebleven. Parga heeft 's avonds gezelligheid, overdag kun je verschillende mooie stranden opzoeken of de natuur en cultuur in het binnenland bekijken. Parga hoort, wat mij betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland. Dit was een echte verrassing!

'562632' door TonyUyttenhove '562632' door TonyUyttenhove

GriekenlandChalkidiki

GriekenlandChalkidiki

Verboden voor vrouwen

TonyUyttenhove

Athos, ook wel Mount Athos genoemd, is de autonome monnikenrepubliek met als hoofdstad Karyes. Het ligt op het meest oostelijke schiereiland van Chalkidiki en heeft een zeer ruig bergland, is dichtbebost en heeft de hoogste top van Chalkidiki van 2.033 meter. Daar ligt tot mei vaak nog sneeuw op. De monniken, in totaal 1.500, leven in 20 kloosters op en in aparte gemeenschappen op Athos in een gebied van 336 km2. Er zijn 17 Griekse kloosters, een Bulgaars, een Russisch en een Servisch klooster. De kloosters houden bijen, hebben wijngaarden en bouwland en in de Athos kloosters schilderen de monniken religieuze iconen. De kloosters kan je bereiken over land, maar de beste manier is over zee, waar je de kloosters, die bijna het water raken, het best kan zien. Voor ze te fotograferen, is het handig om een sterke zoomlens mee te nemen.

'559680' door TonyUyttenhove '559680' door TonyUyttenhove

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

De Villa Cavrois

TonyUyttenhove

Niet ver over de Belgisch-Franse grens vind je dit historisch gebouw: Het Centre des monuments nationaux opende recent de deuren van de villa Cavrois in Croix (Nord). De Villa Cavrois, een echte parel van de modernistische architectuur, werd ontworpen door Robert Mallet-Stevens en voltooid in 1932. Tot 1987 verleent ze onderdak aan de familie Cavrois. Op 10 december 1990 wordt ze geklasseerd als historisch monument, wat echter niet kan beletten dat de villa in 1988 en 2001 sterk beschadigd raakt. In 2001 wordt de villa aangekocht door de Franse staat, die haar in 2008 schenkt aan de beheerinstelling, het Centre des monuments nationaux. De daaropvolgende jaren staat er veel op het programma voor dit belangrijke XXste-eeuwse monument: restauratie van het park en de vertrekken, opwaardering en presentatie aan het publiek. De omvangrijke restauratie van de omheinde en overdekte zones, die in 2003 gestart werd door het Regionale Bestuur van culturele zaken van Nord-Pas-de-Calais, is nu door het CMN voltooid. Dit historische monument staat sinds kort op de lijst van het wereldwijde Iconic Houses Network, een in 2011 opgestart programma ter bescherming van emblematische huizen van de XXste eeuw. Hét bewijs dat deze woning vanaf haar ontwerp kan gerekend worden bij het beste wat de moderne architectuur van de XXste eeuw te bieden heeft.

'559626' door TonyUyttenhove '559626' door TonyUyttenhove

KroatiëZadar

KroatiëZadar

Zonsondergang

TonyUyttenhove

Eigenlijk vind ik Zadar gewoon heel erg gezellig. Hier is altijd leven! De zee, de eilanden, het prachtige cultuur-historische centrum.’s Avonds op een klein en gezellig terrasje mensen kijken. Hoewel je er toeristen ziet lopen, pik je de ‘locals’ er zo uit. Wat mij zo boeit aan Zadar is dat de stad veel historie kent, een mooie binnenstad met vele kleine straatjes ,en leuke terrassen. Bovendien is zeker ook een hoogtepunt, het concert live gegeven door de Adriatische Zee. Het zeeorgel staat aan de zuidelijke kade van de stad die een mooi uitzicht biedt op de eilanden. De zuidelijke kade is nu voorzien van een speciaal orgel die in tegenstelling tot gewone orgels door de zee wordt ‘bespeeld’. De Zonnegroet bestaat uit glazen tegels, die oplichten op basis van zonne-energie. Maar het meest impressionante schouwspel is zonder twijfel de zonsondergang. De Britse regisseur Alfred Hitchcock noemde het ooit de mooiste ter wereld. Terecht.

'559625' door TonyUyttenhove '559625' door TonyUyttenhove

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Wandelen door Plitvic

TonyUyttenhove

Een bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat je camera helemaal opgeladen is en je een extra memory card bij je hebt, want je kunt nergens mooiere foto’s maken dan in Plitvice!  Echter: Nationaal Park Plitvice is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken, ieder seizoen in het park is bijzonder. In de zomer komen er meer dan 10.000 bezoekers naar het park dus dan kan het er erg druk zijn. Indien je de mogelijkheid hebt om het park voor of na de zomer te bezoeken dan raden we je aan om dit te doen. Wij hebben in juni geweest, én het was er nog druk! Dus massa's foto's nemen is moeilijk! Neem vooral een grijsfilter mee, zo kan je lange sluitertijden gebruiken, de watervallen zijn nevelig en de mensen worden "schaduwen".

'539775' door TonyUyttenhove '539775' door TonyUyttenhove

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Reflectie van 2 local

TonyUyttenhove

Humayun's tomb is het graf van de Mughal Keizer Humayun in Delhi, India. Het graf werd in opdracht van Humayun's zoon Akbar in 1569-1570 gebouwd, en ontworpen door Mirak Mirza Ghiyas, een Perzische architect. Het was het eerste tuin-graf op het Indiase subcontinent, en is gelegen in het oosten van Delhi, India, in de buurt van de Dina-panah citadel ook wel bekend als de Red Fort. Het graf werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in 1993, en heeft sindsdien uitgebreide restauratiewerken ondergaan.

'536786' door TonyUyttenhove '536786' door TonyUyttenhove

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Het...Russisch-Georgi

TonyUyttenhove

Het Russisch-Georgische Vriendschap Monument of Verdrag van Georgievsk Monument is een monument gebouwd in 1983 om voortdurende vriendschap tussen Georgië en de Sovjet-Unie te vieren. Gelegen aan de Georgische militaire Highway tussen de skibestemming Gudauri en de Jvari pas op een hoogte van ca 2500m. Het monument is een grote ronde betonstructuur met uitzicht op de Devil's Valley in de bergen van de Kaukasus. Binnen in het monument is een grote tegel muurschildering die de gehele omtrek van de structuur overspant en schildert scènes van de Georgische en de Russische geschiedenis.

'531295' door TonyUyttenhove '531295' door TonyUyttenhove

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

'houten vissershutjes

TonyUyttenhove

Niet alle stranden aan de Adriatische kust zijn zandstranden. Bij Pescara zijn er wel zandstranden, maar richting het zuiden, costa dei Trabocchi, zijn er hoofdzakelijk kiezelstranden met kiezels soms zo groot en rond als eieren. Deze ‘costa dei Trabocchi’ wordt zo genoemd vanwege de vele ‘Trabocchi’. Dit zijn houten vissershutjes die op palen staan in de zee. Vanaf de kustweg van Pescara tot aan Vasto kun je een aantal van deze Trabocchi in de zee zien staan. Na een kleine wandeling tref je onderaan de heuvel prachtige rotskusten of kiezelstranden met uitzicht op een trabocco. De Trabocchi van Abruzzo zijn uniek en staan op de monumentenlijst.

'530301' door TonyUyttenhove '530301' door TonyUyttenhove

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

'The American'

TonyUyttenhove

Castel del Monte is bekroond tot een van de mooiste dorpjes van Italië. De Nederlander Anton Corbijn deelde die mening en koos het dorp als locatie voor zijn film 'The American' met George Clooney. www.comune.casteldelmonte.aq.it

'529599' door TonyUyttenhove '529599' door TonyUyttenhove

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

“Great Waterfall”

TonyUyttenhove

Cascade de Rouget: Rijd door Sixt Fer a Cheval en sla rechts af in het centrum om deze prachtige waterval te bezoeken. Zeker een kijkje nemen als je in de buurt bent, zeker de moeite waard.Bij zonlicht ontstaat er een regenboog door het opspattende water.

'517380' door TonyUyttenhove '517380' door TonyUyttenhove

BelgiëLuik

BelgiëLuik

Trappen beklimmen doe

TonyUyttenhove

Een geweldig gevoel en vooral vermoeiend gevoel om in korte tijd veel hoogte te winnen, en wat voor de rest een doodgewone stadsrondwabeling leek. Het uitzicht op de stad Luik is uitmuntend.Het goede weer en de loper waren een geschenk om de foto dynamischer te maken. Geniet van Montagne de Bueren

'507055' door TonyUyttenhove '507055' door TonyUyttenhove

Turkije

Turkije

Emli Vallei

TonyUyttenhove

Ons tentje aan de voet van het Taurus gebergte, met als beginpunt de Emli Vallei, een vallei bezaaid met naaldbomen, landschappen die je soms doet denken aan canadese wouden en je zelfs doen afvragen, ben ik nog wel in Turkije...

'507054' door TonyUyttenhove '507054' door TonyUyttenhove

Turkije

Turkije

Eerstgeborene

TonyUyttenhove

In het Aladaglar Milli parki waren wr op een ochtend getuige van een pasgeboren berggeitje, het kon amper op zijn pootjes staan, de moeder keek argwanend toe terwijl ik in stilte de foto nam en terwijl genoot van een tafereel die je enkel maar in de natuur meemaakt op een hoogte van pakweg 3000m

'507053' door TonyUyttenhove '507053' door TonyUyttenhove

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Zandstorm

TonyUyttenhove

Tijdens het laatste stukje van een wandeling door de Rose Valley, zien we in de afdaling naar Goreme, een zandstorm oplaaien, ik moest vlug mijn camera uit de rugzak halen, focussen, scherpstellen en de foto nemen want luttele seconden na het nemen van de foto was de zandstorm even snel verdwenen als hij gekomen was

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik