Tomas.nl

profiel Tomas.nl

Naam

Tomas Hoen

Reviews

0

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

27 December 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Australië

Fav. stad

Sydney

Over mij

Ik ben Tomas,

in 2014 maakte ik samen met een vriend een Roadtrip door Europa, dit was tevens pas mijn eerste echte reiservaring. Onvoorbereid en met een kleine voorraad aan levensmiddelen lieten we Nederland achter ons om te kijken welk avontuur ons te wachten stond. “We are going on an adventure!”
Eenmaal terug in Nederland raakten we niet uitgepraat over deze Roadtrip.
Kwam dit omdat dit mijn eerste echte reiservaring was of omdat dit het begin was van een passie waarvan ik nog niks vanaf wist?

Één ding wist ik wel en dat was dat ik hier meer van wilde proeven maar veel verder dan Europa was ik nog niet gekomen. Totdat ik in 2015 mijn eerste echte intercontinentale reis maakte. Ondanks dat ik nog nooit had gevlogen, koos ik ervoor om naar één van de verste uithoeken van de wereld te reizen… Australië it was mate!

Tijdens deze reis wist ik dat reizen een van mijn grootste passies ging worden maar om dit te kunnen combineren met fotografie (wat ik ten tijde ook aan het ontdekken was), maakte het hele plaatje compleet.

Ook veranderde mijn hele kijk op het leven. Ik ben de kleine dingen meer gaan waarderen en respecteren. “Wat je niet hebt, mis je ook niet”; was een slogan die ik eens voorbij zag komen. Ik als moderne westerling hechtte hier zoveel waarde aan dat ik minimalistisch ben gaan leven met als enige doel om zo geld te besparen voor tickets naar nog niet bezochte bestemmingen.

What’s next…?

Mijn Motto

'Reizen... één van de beste levenslessen die een mens kan krijgen!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 6D Mark II

Overige

Iphone XS Max | GoPro Hero 4 Black

Laat een reactie achter

6 reactie(s) bij "Tomas.nl"

 • profile image comment
  Door Henk Vanetie• geplaatst op 24 Oct 2020 | 12:30:02

  Hoi Tomas - top een kroontje gefeliciteerd !

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 23 Oct 2020 | 16:26:00

  Hoi Tomas, van harte gefeliciteerd met je kroontje!

 • profile image comment
  Door Henk Vanetie• geplaatst op 23 Sep 2020 | 22:29:25

  Dank je Tomas voor je leuke reactie??

 • profile image comment
  Door Graaf• geplaatst op 16 Sep 2020 | 07:58:58

  Bij jouw profielfoto moet ik gelijk denken aan mijn zoon, die nu in Australië woont en werkt; ook altijd een pet op dezelfde manier op zijn hoofd.

 • profile image comment
  Door Travelbag• geplaatst op 03 Aug 2020 | 14:38:45

  Van harte met je rode ster

 • profile image comment
  Door ThijsVDenBurg• geplaatst op 27 Dec 2018 | 19:23:14

  Dank je wel Tomas, voor je mooie compliment op mijn foto. Welkom op de site. Geniet van alle inspiratie die je hier opdoet

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'1120489' door Tomas.nl '1120489' door Tomas.nl

DuitslandWierschem

DuitslandWierschem

The icon of the green

Tomas.nl

Ik als fervent reiziger kon het niet weerstaan om naar een jaar lang hard gewerkt te hebben niet op reis te kunnen of mogen door de barre tijden waarin we nu leven. Daarom besloten ik en twee maten om met de auto een roadtrip te gaan maken richting Oostenrijk. We vertrokken al vroeg, rond een uur of 3 in de nacht omdat we vroegtijdig bij onze eerste fotospot wilden zijn. De fotospot waarom het betreft is een icoon als het om kastelen gaat. Op nog geen 2,5 uur rijden ligt sinds 1157 deze burcht op deze bijzondere locatie in Wierschem, Duitsland. We gaan naar Burg Eltz! Na eerst verkeerd te zijn gereden en we bijna zouden stranden in de wildernis doordat we wat te veel op de navigatie reden, kwamen we dan eindelijk om kwart over zes in de ochtend aan op de plaats van bestemming. Doordat we zo vroeg in de ochtend op deze bijzondere locatie aankwamen waren we dus ook de grote groepen toeristen voor en kregen we deze prachtige burcht op zijn mooist op de foto. :)

'1114941' door Tomas.nl '1114941' door Tomas.nl

OostenrijkOberösterreich

OostenrijkOberösterreich

The beauty and the...

Tomas.nl

Daar zijn we dan, Hallstatt. Voor velen van jullie een bekend dorpje in Oostenrijk en misschien ook wel één die op je bucketlist staat. Met een kleine 900 inwoners en liggend aan de Hallstättersee fungeert dit kleine dorpje voornamelijk als toeristische trekpleister. Echter mag dat de pret niet drukken want het is er prachtig! Hallstatt is niet alleen uniek om haar kenmerkende Oostenrijkse bouwstijl en de prachtige ligging maar ook de weg er na toe kijk je je ogen uit. De slingerwegen tussen de bergen en het mooie uitzicht op de Hallstättersee laten je ogen smachten naar meer. Dit samen maakt het ook wel één van de mooiste dorpjes van de wereld. Een leuk weetje is dat de Chinezen zo onder de indruk waren van deze plek, dat ze in eigen land een volledige kopie hebben nagebouwd. Weliswaar in spiegelbeeld. Wij bezochten Hallstatt als laatste bestemming van een roadtrip die we maakten in september 2018. Een goeie afsluiter wat mij betreft om naderhand terug te keren naar ons kleine kikkerlandje. :)

'1114162' door Tomas.nl '1114162' door Tomas.nl

SloveniëBled

SloveniëBled

The fairytale of Lake

Tomas.nl

In september 2018 maak ik samen met een goeie vriend een roadtrip door Europa. Voorafgaand aan deze roadtrip hebben we een route uitgestippeld die zal gaan lopen door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije en Slovenië. De laatste vier landen van deze selectie waren landen die geen van ons beiden nog bezocht hadden en daarom was dit voor ons reden voor een bezoek. Onze weg zal voornamelijk langs de hoofdsteden van deze landen leiden en hierdoor zal deze roadtrip tevens een uitgebreide stedentrip worden! De eerste stop die we maakten is in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Na hier overnacht te hebben in een Airbnb vervolgden we onze reis. Wanneer we twee hoofdsteden, twee overnachtingen en een kleine 1000 kilometer op de teller extra verder zijn, zijn we aangekomen in Bled een stadje in Slovenië dat ongeveer 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad Ljubljana ligt. Bled staat voornamelijk bekend om zijn meer. Naast het kraakheldere water staat er te midden van dit meer een pittoresk kerkje op een eiland. De gondels die af en aan varen, van en naar het eiland maken de atmosfeer van deze omgeving extra sprookjesachtig. Deze impressie heb ik geprobeerd vast te leggen op de foto. :)

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (2)

'1120210' door Henk Vanetie '1120210' door Henk Vanetie

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Quin in the Mist

Henk Vanetie

Deze foto is gewoon in Nederland genomen, ik kreeg reacties waar is deze foto genomen? Lijkt wel in het buitenland. Gewoon 25 minuten rijden vanaf Nijmegen . Het NP Maasduinen in Afferden Limburg. Auto parkeren op de Nieuw Erfse Kerkweg in Afferden. 100 meter rechts wat berg op en viola je ziet de schoonheid van dit unieke landschap. Lekker vroeg opstaan voordat de zon opkomt, de mooiste kleuren kunnen voorbij komen.

'1112898' door Menno Schaefer '1112898' door Menno Schaefer

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Free......

Menno Schaefer

Tijdens de 2 uur dat we de Orka's konden bewonderen heb ik vele foto gemaakt. Los van het water plonzend en ook net als deze vanuit het water komend om te springen. Wat een machtige twee uur was dit. Heb twee uur met kippenvel in de zodiac gezeten.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik