Tigoswol

'434076' door Tigoswol '434076' door Tigoswol

Gambia

Gambia

Eet smakelijk

Tigoswol

Deze foto is gemaakt in de tuin van het hotel waar de apen gewoon los rondlopen, In de buurt is een apen bos direct aan het strand. Deze apen waren alle bloemknoppen uit de plant aan het afbreken en opeten. Ik weet niet hoe deze aap heet maar misschien kom ik dit hier te weten. Groetjes Tiny

'433885' door Tigoswol '433885' door Tigoswol

IndonesiëMedan

IndonesiëMedan

Oerang Oetang baby

Tigoswol

Dit kleine punkertje vermaakte zich goed met een stuk hout waar hij zijn tanden steeds inzette. Moeders vond dit niet goed maar dit punkertje was er niet van te scheiden. Deze foto is tijdens een trekking in de jungle gemaakt. Groetjes Tiny

'433882' door Tigoswol '433882' door Tigoswol

IndonesiëMedan

IndonesiëMedan

Oeran Oetang moeder..

Tigoswol

Oeran Oetang moeder met kind in Bulit Lawang, Sumatra. Een geweldige ervaring om zo tussen de Oerang Oetangs door te lopen. Vele moeders hadden een baby bij zich. Deze foto is in de jungle tijdens een trekking gemaakt.

'415833' door Tigoswol '415833' door Tigoswol

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Pygmy Kingfisher...(d

Tigoswol

Deze foto is gemaakt in een bosgebied in de omgeving van Brikama in Gambia . Daar heb ik een poosje gezeten met mijn gids en gewoon gewacht tot er iets te zien zou zijn. Ik heb daar verschillende soorten vogels kunnen spotten.

'362270' door Tigoswol '362270' door Tigoswol

Duitsland

Duitsland

Op een houtje bijten

Tigoswol

Ik zag net dat het maandthema spreekwoorden en gezegden zijn en dan komt deze foto goed van pas van de Jan van Gent op Helgoland.

'362269' door Tigoswol '362269' door Tigoswol

Duitsland

Duitsland

Balts van Jan van...G

Tigoswol

Vorige week een paar dagen de Jan van Genten op Helgoland gefotografeerd, wat een mooi eiland voor fotografen. Ook het eiland Dune dat op 5 minuten varen ligt is prachtig om daar de zeehonden te fotograferen.

'357307' door Tigoswol '357307' door Tigoswol

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Marrokaans Pilsje

Tigoswol

Na 7 weken rond te hebben getrokken door Marokko en geen druppel alcohol konden krijgen was dit een volkomen verrassing dat wij ergens in de middel of nowhere zo maar een pilsje en een glaasje wijn konden krijgen. Dat heeft ons heerlijk gesmaakt.

'357302' door Tigoswol '357302' door Tigoswol

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Doorkijk

Tigoswol

Een doorkijkje onderweg van Corraleggo naar het zuiden. De meeste mensen vinden dit eiland niks, veel te kaal enz. Maar wij hebben genoten van de natuur die door de weersinvloeden zijn gevormt.

'357192' door Tigoswol '357192' door Tigoswol

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Zonsondergang

Tigoswol

Deze foto is gemaakt aan de kust van Los Molinos op het eilend Fuerteventura, Wij zaten daar helemaal in ons eentje te genieten van deze vurige lucht.

'341104' door Tigoswol '341104' door Tigoswol

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Smoking

Tigoswol

Deze Rokende vrouw zat op een trapje voor een tempeldeur haar sigaretje te roken. In eerste instantie wilde deze vrouw niet op de foto met een sigaret maar door even met haar gepraat te hebben trapte ze er toch in. ;-) Groetjes Tiny

'341032' door Tigoswol '341032' door Tigoswol

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Steenharse plassen

Tigoswol

Deze foto is gemaakt in een prachtig naturgebied de Steenhaarse plassen in het Buurseveen in Twente. Dit gebied is vrij onbekend maar de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Het was een mooie windstille dag met veel zon vandaar de mooie weerspiegeling in het water. Ook Nederland is erg mooi!! Groetjes Tiny die na lange tijd weer eens iets plaatst

'336089' door Tigoswol '336089' door Tigoswol

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Communicatie

Tigoswol

Hier communiceert onze kameel drijver vanuit de woestijn Erg Chebbi met de bewoonde wereld. Een mooi contrast met de gele duinen en het blauwe pak van de kameel drijver

'310430' door Tigoswol '310430' door Tigoswol

NepalPokhara

NepalPokhara

Vest

Tigoswol

Als het erg warm is en je hebt zo geen hoed of pet bij de hand, dan trek je toch gewoon je vest uit en drapeer dat op je hoofd.

'308471' door Tigoswol '308471' door Tigoswol

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Houd je hoofd koel

Tigoswol

En nu maar zien om verschillende foto's te plaatsen met als onderwerp hoofddeksels. Deze foto is genomen in het plaatsje Nagarkot in Nepal. Zij was verkoopster bij een standje aan de kant van de weg.

'308098' door Tigoswol '308098' door Tigoswol

Nepal

Nepal

Ochtendgloren langs d

Tigoswol

Vroeg in de morgen een tocht over de Rapti rivier in Chitwan bij mist en opkomende zon. Het geluk was met ons dat er net een Olifant met begeleider overstak.

'307955' door Tigoswol '307955' door Tigoswol

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Gipsy in Rajasthan

Tigoswol

Vrouw onderweg van Pushkar naar Ranakpur, De meeste vrouwen vragen gelijk geld als ze op de foto worden gevraagd. Maar deze vrouw was zeer vriendelijk en wilde wel zonder geld op de foto gezet worden. Daarna hebben wij haar wat meusli repen gegeven.

'306144' door Tigoswol '306144' door Tigoswol

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Oma met kleinzoon

Tigoswol

Toen wij na een trekking aankwamen in dit dorpje in the middle of nowhere kwamen wij dit stel tegen oma met haar kleinzoon. In dit dorpje woonden alleen maar Christenen wat best bijzonder is voor Thailand. Hier kon je alleen maar lopend komen, geen auto's en fietsen. Wij hebben hier gegeten en overnacht. Met de kippen op stok (geen stroom) en heeeeel vroeg weer op. Dit was een hele moie ervaring en die nemen ze mij niet meer af.

'305939' door Tigoswol '305939' door Tigoswol

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Tollen

Tigoswol

Dit is een spel wat ik veel heb gezien in kleine dorpjes . De kinderen hebben een tol en dan moeten ze proberen om met hun tol tegen de andere te kletsen. Deze kinderen waren hier zeer fanatic mee.

'305725' door Tigoswol '305725' door Tigoswol

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Maori

Tigoswol

Op onze reis in Nieuw-Zeeland waren we in Roturua waar wij een Maori dag hebben gehad in een Maori dorp. Het ging er heel serieus aan toe en hebben daar een prachtige dag gehad met eten dat in de grond werd bereid en de echte Maori dansen en rituelen.

'305582' door Tigoswol '305582' door Tigoswol

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Man met snor

Tigoswol

Jullie zullen al wel begrijpoen dat ik erg veel van potretten houd, Deze man kwam ik tegen in de buurt van Johdpur, mooi gerimpeld gezicht en een oorbel met een mooie baard en snor. Naturlijk de tulband niet te vergeten.

'305200' door Tigoswol '305200' door Tigoswol

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

100+ jarige

Tigoswol

In een plaatsje tussen Jodhpur en Pushkar kwamen wij deze dame tegen haar familie vertelde dat ze de 100 jaar al gepasseerd was maar wisten niet precies hoe oud ze was. Aan haar ogen (waarschijnlijk staar) en al die rimpels te zien, zou het maar zo kunnen. Maar ja je weet het bij deze mensen nooit. Ik vond het een prachtige vrouw, helaas heb ik haar niet lachend op de foto gekregen hoewel ze dat wel een paar keer deed.

'304866' door Tigoswol '304866' door Tigoswol

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bladgoud en parelmoer

Tigoswol

Wat Pho, tempel van de grootste liggende Boedha ter wereld. Dit is echt een immens groot beeld. De tenen hebben al een doorsnede van minstens een halve meter en het beeld zelf is 46 meter lang en 15 meter hoog. Het is bedekt met bladgoud en parelmoer.

'304754' door Tigoswol '304754' door Tigoswol

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Verlichte Brug over d

Tigoswol

Deze foto is genomen van de verlichte brug over de Chao Phraya in Bangkok. Al eeuwenlang is de Chao Phraya rivier een belangrijke doorgang voor de bevolking van Thailand. De oorsprong van de rivier ligt 370 kilometers ten zuiden van de provincie Nakhon Sawan. De Chao Phraya is één van de grootste en belangrijkste rivieren in Thailand.

'304739' door Tigoswol '304739' door Tigoswol

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Kinderen in Nepal

Tigoswol

Wij stonden erg bebaasd dat bij deze kinderen de ogen opgemaakt zijn. Ik heb een poging gedaan waarom dit zo is maar ben er tot nu toe nog niet achter. Misschien dat één van jullie dat weet?

Community updates

WEDSTRIJD: STEM OP JOUW FAVORIETE GRIEKSE GEHEIM!
16-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd. De Columbus-redactie heeft een eerste kwaliteitscontrole gedaan. Nu is het tijd om te stemmen op de grote favoriet. De prijs: een weekje Kreta voor twee t.w.v. € 2.495! Stem mee!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 41 | Community toppers

IJsvogel in de vlucht Foto: Antwan

1. Topreview: Bayuda Volcanic-field, Soedan door Dianadm
2. Topfoto & tip: IJsvogel in de vlucht door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Hestermaasdam
5. Nieuwkomer: Reisdromen

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik