TicoTica

'1112445' door TicoTica '1112445' door TicoTica

MarokkoMarrakesh

MarokkoMarrakesh

Vuilnis ophalen

TicoTica

Tijdens een fietstocht door het stadscentrum van Marrakesh stonden we even stil bij het treinstation. HIer liep ook deze man, hij haalde hier en daar wat vuilnis op met zijn bak.

'1109963' door TicoTica '1109963' door TicoTica

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Het kleine huisje aan

TicoTica

In het prachtige pitoreske Gloppen hebben wij 2 nachten geslapen in een geweldig blauw huisje aan het water. We hadden er ook een waterfiets bij en konden zo naar de andere kant van het meer "fietsen". Daar stond dit mooie rode huisje midden in de natuur en aan het prachtige meer.

'1109893' door TicoTica '1109893' door TicoTica

NamibiëCape Cross

NamibiëCape Cross

Klein maar dapper

TicoTica

Bij Cape Cross is een enorme kolonie zeerobben te vinden. Heel bijzonder om zoveel dieren bij elkaar te zien (en ruiken) Dit kleintje hield zich goed staande tussen die enorme hoeveelheid zeerobben. Buiten 1 fotograaf, hebben we hier geen enkele andere toerist gezien.

'1109809' door TicoTica '1109809' door TicoTica

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Wachten op klanten

TicoTica

In Marrakech zie je regelmatig mannen met karretjes staan. Ze wachhten op klanten die met hun koffers naar hun hotel in de oude stad lopen. Je mag hier niet met de auto komen, dus het laatste stukje moet gelopen worden. Heel handig als je een (te) zware tas/koffer bij je hebt.

'1109778' door TicoTica '1109778' door TicoTica

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Muurschildering

TicoTica

Tijdens een weekend Marrakech maakten we een fietstocht door de stad. Bij het station bleven we even staan om de omgeving te bekijken. Tegenover het station was een benzine pomp met een flatgebouwtje erachter, waar deze muurschildering levensgroot op stond.

'1109716' door TicoTica '1109716' door TicoTica

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Khanom beach

TicoTica

Thailand heeft nog steeds plekjes waar je je helemaal alleen kan voelen op het strand. Een half uurtje rijden van de Don Sak pier (waar veel mensen de boot naar de eilanden nemen) ligt het plaatsje Khanom. HIer staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Er zijn plekjes waar je wat kan eten. Maar als je iets verderop in het dorp overnacht heb je de strandenzelfs helemaal alleen.

'1109597' door TicoTica '1109597' door TicoTica

Sri LankaKataragama

Sri LankaKataragama

Wassen in de Menik...

TicoTica

De pelgrims komen uit het hele land om het Kataragama festival mee te maken. Voor alles kan beginnen moet iedereen zich eerst gewassen hebben in de Menik Ganga rivier. De rivier loopt voor het tempelterrein. Er is een fijn grasveld bij zodat je lekker op je gemakje kan zitten kijken. Wij voelden ons heel welkom. Mensen kwamen ons er regelmatig bijhalen om met hen mee te feesten.

'1109561' door TicoTica '1109561' door TicoTica

Sri LankaOost Sri Lanka

Sri LankaOost Sri Lanka

Schutting van gedroog

TicoTica

We warem met een tuktuk onderweg van Nilaveli naar Pullmodai enkwamen we langs allerlei leuke dorpjes. Ook kwamen we dit huisje tegen met een leuke schutting van gedroogd palmblad.

'1109540' door TicoTica '1109540' door TicoTica

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Arun tempel

TicoTica

Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex in Bangkok in Thailand, vernoemd naar de god Aruna. Volgens een legende zou koning Taksin in 1767 deze plek bereikt hebben vanuit de oude, geplunderde hoofdstad Ayutthaya waarna hij hier een tempel liet bouwen voor de Smaragdgroene Boeddha -Wiki-

'1109491' door TicoTica '1109491' door TicoTica

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

De Lofoten op en top

TicoTica

Wat hebben wij genoten van de Lofoten! Je rijd van de ene wonderschone plek naar de andere. Eerlijk is eerlijk, wij hadden enorm veel geluk met het weer, maar wat is dit mooi...

'1109428' door TicoTica '1109428' door TicoTica

NoorwegenJostedalsbreen

NoorwegenJostedalsbreen

Blauw ijs

TicoTica

Toen we de tour op de gletsjer boektem stond erbij dat het afhankelijk van het weer was hoe blauw het ijs zou zijn (lijken). We hadden geluk, de zon scheen en het ijs was zo mooi blauw. https://www.bfl.no/en/nigardsbreen-en/blue-ice-hike

'1109356' door TicoTica '1109356' door TicoTica

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Eenzame boom in de...

TicoTica

In de Deathvlei was 1 van de mooiste plekken in Namibië die ik heb gezien. De leegte en de dode bomen die er staan hebben een hele bijzondere sfeer. De kleuren steken af tegen de blauwe lucht en ademen een rust uit die je bijna nergens vindt.

'1109247' door TicoTica '1109247' door TicoTica

ItaliëRome

ItaliëRome

Slingerend naar...ben

TicoTica

In 1932 werd deze wenteltrap geplaatst in het Vaticaans museum. De trap is ontworpen door Guiseppe Momo. De trap heeft allerlei mooie ornamenten in de balustrade en is erg mooi om te zien. Het was lastig om de trap leeg te fotograferen, maar met wat geduld is het toch gelukt.

'1109179' door TicoTica '1109179' door TicoTica

NoorwegenAlesund

NoorwegenAlesund

Papagaaiduikers

TicoTica

Runde was voor mij 1 van de plekken die ik in Noorwegen erg graag wilde bezoeken. 1 van de redenen was het zien van de papagaaiduikers. Ik had ze hier al vaker op de site langs zien komen en wilde ze graag in levende lijve zien. Op naar Runde dus.. We boekten een tour met de aquila (te boeken bij de plaatselijke camping) en konden ze op deze manier vanaf het water bekijken. Het was eind van het seizoen en dan zijn er meer op het water dan dat ze op de rots te vinden zijn. Gelukkig hadden we geluk en konden we ze van beide kanten goed zien.

'1109094' door TicoTica '1109094' door TicoTica

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Ryten

TicoTica

De Ryten hike kan je wandelen in de Lofoten. Je kan hem vanaf 2 kanten wandelen, vanuit Fredvang en vanuit Ytresand. Vanaf beide kanten heb je de mogelijkheid om de auto te parkeren. Wij liepen het vanuit Ytresand. Hiervandaan is de wandeling ongeveer 8 km heen en terug. De wandeling is zeer goed te doen en onderweg heb je prachtige uitzichten. Bovenaan heb je uitzicht op het Kvalvika strand. Ga zo vroeg mogelijk, dan heb je het gebied helemaal voor jezelf...

'1109073' door TicoTica '1109073' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Kijk mam!!!...Neushoo

TicoTica

In Mulu np hebben we een treetop tour gedaan. We liepen over bruggen tussen de bomen. Met geweldige uitzichten over de jungle. Plotseling riepen de kinderen, MAAAAMMMMM!!!! Kijk, 2 neushoornvogels!!!! Je hoorde ze van veraf al aankomen. Het was een stelletje van enorm formaat. Voor ons kon de dag niet meer stuk, wat geweldig om te zien. De foto wordt op ander formaat weergegeven. Even openen om de foto geheel te zien.

'1109048' door TicoTica '1109048' door TicoTica

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Zon, zee en strand is

TicoTica

Zon, zee en strand zijn de 3 ingrediënten die bij reizen met kinderen het eigenlijk altijd goed doen. Waar je ook bent, je kind vermaakt zich altijd wel op het strand. Hier waren we op het strand van Permai Rainforest. Hier hadden we een boomhuis , eentje waar we nog regelmatig aan terugdenken. Het was er zo mooi midden in de jungle! En ook nog direct aan het strand. Een absolute aanrader om met kinderen naartoe te gaan. http://www.permairainforest.com/

'1109032' door TicoTica '1109032' door TicoTica

NoorwegenJostedalsbreen

NoorwegenJostedalsbreen

De gletsjer beklimmen

TicoTica

Afgelopen zomer zijn we met de kinderen naar Noorwegen geweest. Wat hoog op ons "to do" lijstje stond was het beklimmen van een gletsjer. Het is de Nigardsbreengletsjer geworden. Samen met een gids gingen we met een boootje het gletsjermeer over en moesten we eerst een stuk lopen voor we bij de gletsjer aankwamen. Daar werden we aan elkaar gekoppeld met touwen, kregen we spikes en een houweel en waren we klaar voor het beklimmen van de gletsjer. We waren compleet verrast van de schoonheid van het blauwe ijs, de gleuven die ontstaan waren, maar ook de hoeveelheid ijs wat smelt in een relatief korte periode. Wij hebben de tour geboekt bij https://www.bfl.no/en/nigardsbreen-en/blue-ice-hike Je kan hier verschillende routes boeken, waarbij ook aangegeven wordt voor welke leeftijden het geschikt is. Zeer de moeite waard.

'1108881' door TicoTica '1108881' door TicoTica

NamibiëBushmenland

NamibiëBushmenland

Jagen met pijl en boo

TicoTica

Tijdens onze reis in Namibië hebben we de bosjesmannen (San) bezocht. We kregen uitleg over hoe ze overleven zonder moderne atributen en hoe ze alles uit de natuur halen. Ook werd er uitgelegd hoe te jagen met pijl en boog. Onze zoon vond dat echt geweldig! Ze leerden hem hoe hij een pijl en boog moest maken en daarna kreeg hij een kleine les in pijl en boog schieten. Samen met de stam oudste en zijn zoon trok hij even kort door de bush. Hij heeft niets "geschoten" maar de herinnering hieraan vindt hij nog steeds fantastisch.

'1108858' door TicoTica '1108858' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Voetballen met de...l

TicoTica

Baby point ( Arugam bay) is een gezellig deel van het strand waar de golven niet hoog zijn, veel locals komen en waar lekker veel te zien is. Dit is ook het deel waar beginnende surfers hun skills kunnen oefenen. Voor kinderen een ideale plek, want ze kunnen er lekker in zee spelen, op strand bezig zijn en af en toe een potje voetbal spelen met 1 of meer locals. Ze laten de bal zien en ze weten gelijk wat de bedoeling is. Superleuk om te zien en te doen. En als je klaar bent met alle activiteiten kan je er heerlijk eten en drinken in 1 van de lokale restaurantjes.

'1108812' door TicoTica '1108812' door TicoTica

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Kameleon in de Namib.

TicoTica

Swakopmund is een geweldige lokatie om met kinderen en zonder kinderen te bezoeken. Je kan er zeer veel activiteiten ondernemen, zoals kajakken met zeeleeuwen, quadrijden door de woestijn, maar ook het ontdekken van de Levende dieren in de Namib woestijn. Wij hebben een tour gedaan met Tommy's living dessert en dit was een groot succes. Met een geweldig grappig woestijnmobiel gingen we op zoek naar allerlei dieren die in de woestijn leven. Maar ook werd er even flink over de duinen gesjeest. Hier geeft onze zoon een kameleon die we onderweg zagen, samen met Tommy, wat lekkers. We hebben alle vier genoten! Wil je deze tour ook doen? Kijk dan op: http://www.tommys.iway.na/

'1108788' door TicoTica '1108788' door TicoTica

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Wandelen door de...ri

TicoTica

Ruteng is een plaats welke bekend is om de spinneweb rijstvelden, het traditionele dorpje Ruteng p'u en om de homo floreansis. Maar net buiten Ruteng zijn geweldige rijstvelden te zien. Je kan en mag er doorheen lopen (als je netjes op de gemaakte bultjes loopt) en de mensen willen je graag uitleggen wat ze er doen en hoe de rijst verbouwd wordt. Enorm leuk om met kinderen te doen. Ze worden er met open armen ontvangen.

'1108743' door TicoTica '1108743' door TicoTica

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

HELP!!!!

TicoTica

De Lofoten zij geweldig om met kinderen te bezoeken. Als je geluk hebt met het weer kan je er zelfs naar het strand gaan. De stranden zien er soms net zo uit als in de tropen. Wij hebben hier zelfs in het ijskoude zeewater gezwommen bij ruim 20 graden. Het Kvalvika strand is 1 van de moeilijk te bereiken stranden. Je kan er niet komen met de auto en is alleen mogelijk om er via de Ryten hyke te komen. Het is goed te doen (niet met kleine kinderen), onderweg heb je geweldige uitzichten, mooie meertjes en hier en daar verhoogde paadjes van hout. Aan het eind van de wandelling wordt je getrakteerd op het mooie uitzicht op Kvalvika. Hier is ook een rots waar je leuke capriolen kan uithalen, zoals wij gedaan hebben. Je zou toch bijna denken dat onze dochter hier gered moet worden ;-)

'1108716' door TicoTica '1108716' door TicoTica

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Hop on hop off

TicoTica

We wisten niet zo goed of het voor de kinderen wat teveel gevraagd zou zijn om Dune 45 te beklimmen. Ze waren er zelf zeker van dat dat toch moest gaan lukken. Vol goede moed klommen we het duin op en eerlijk is eerlijk, onze twijfels waren niet terecht. De kinderen waren sneller als wij en we hebben ervan genoten met z'n viertjes. Maar wat nog leuker was, was naar beneden rennen.... Wel opletten dat het niet te snel ging, vlak na deze foto lag onze dochter met haar neus in het zand ;-) Sossusvlei is een mooie bestemming om met kinderen naartoe te reizen, zoals heel Namibië!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier