Ambassadeur ThijsVDenBurg

9
Bolivia La Paz
ThijsVDenBurg was hier 31 Jul 2011
In de hoogste hoofdstad van de wereld La Paz en de omgeving, kun je je hart ophalen als je aparte activiteiten en dingen wilt zien. Naast een heksenmarkt met rariteiten, soms een sterke maag vragend. Adembenemende downhill routes met de mountainbike, verschillende bijzondere uitgaans gelegenheden en ander vertier. Zo ook het volgende volksvermaak Cholita Fighting genaamd. De meeste hostels en hotels weten wanneer en waar het is. Wie bekend is met het Amerikaanse Showworstelen kan hier zijn hart ophalen. Verschillende 'vechters', lees acteurs die best goed kunnen bewegen, bestrijden elkaar in de ring in zelfgemaakte scheefgenaaide pakjes. Opkomend door een gouden douchegordijn, geven ze een hilarisch slechte show weg. Aan timing doen ze niet echt en de reactie op een klap komt vaak pas een seconde later. De wedstrijden worden ingevuld door verschillende individuen, maar de dames (cholita's) stelen de show. Zelfs zij maken nog enkele salto's vanaf de touwen van de ring. Aangespoord door een juichende menigte van westerse backpackers en net zoveel lokale bevolking die het erg serieus nemen en al joelend laten horen of ze het goed of niet vinden. Al met al een met tranen van het lachen gevulde avondinvulling. Een echte echte aanrader.
Regio
  • lokale bevolking die helemaal los gaat
  • indrukwekkende acrobatiek
  • gratis popcorn en een drankje bij de entree
  • Hilarische show
  • beetje buitenaf in La Paz
Review geplaatst op 2018-12-30 Door ThijsVDenBurg
7
Mexico
ThijsVDenBurg was hier 30 Jun 2018
Veel mensen zijn bekend met de terrassen van kalkafzettingen in het plaatsje Pamukkule in Turkije. Een apart samenspel van geografische eigenschappen creeert hagelwitte badkuipen. Maar naast de locatie in Turkije zijn er nog twee plekken op de wereld waar dit bijzondere verschijnsel voorkomt. Deze liggen beide in Mexico in de deelstaat Oaxaca. Het verschil is dat dit een tientallen metershoge versteende waterval is die steeds wordt aangevuld door de afzettingen. Het is vooral een trekpleister voor de lokale bevolking en wat toeristen die hier met een tour komen. Neem je zwemkleding mee en warme kleren als er een flinke wind staat. Je kan badderen in de ietwat troebele baden maar over de rand hangend heb je een fantastisch uitzicht. Er zijn ook nog kleine paadjes naar andere plekken voor andere uitzichten. Let wel op waar je gaat en staat want niet overal is het even veilig. Op de weg er naartoe heb je een prachtig zicht op deze kalkwaterval en zie je pas echt hoe groot het is.
Land
  • De weg er naartoe is mooi met prachtige uitzichtpunten
  • Klein entreebedrag
  • Zwemmogelijkheden met prachtig uitzicht
  • Minder bezocht door toeristen van buitenaf
  • relatief koud water
  • veiligheid rondom paadjes de rotspunten op
  • Wat primitieve faciliteiten
Review geplaatst op 2018-11-21 Door ThijsVDenBurg
8
Mexico hierve-el-agua
ThijsVDenBurg was hier 30 Jun 2015
Veel mensen zijn bekend met de terrassen van kalkafzettingen in het plaatsje Pamukkule in Turkije. Een apart samenspel van geografische eigenschappen creeert hagelwitte badkuipen. Maar naast de locatie in Turkije zijn er nog twee plekken op de wereld waar dit bijzondere verschijnsel voorkomt. Deze liggen beide in Mexico in de deelstaat Oaxaca. Het verschil is dat dit een tientallen metershoge versteende waterval is die steeds wordt aangevuld door de afzettingen. Het is vooral een trekpleister voor de lokale bevolking en wat toeristen die hier met een tour komen. Neem je zwemkleding mee en warme kleren als er een flinke wind staat. Je kan badderen in de ietwat troebele baden maar over de rand hangend heb je een fantastisch uitzicht. Er zijn ook nog kleine paadjes naar andere plekken voor andere uitzichten. Let wel op waar je gaat en staat want niet overal is het even veilig. Op de weg er naartoe heb je een prachtig zicht op deze kalkwaterval en zie je pas echt hoe groot het is.
Activiteit Highlight
  • De weg er naartoe en op verschillende uitkijkspunten is fenomenaal
  • Je kunt zwemmen met een prachtig uitzicht
  • Relatief goedkope entree
  • Minder bezocht door toeristen van buitenaf
  • Beetje fris water
  • Kleine paadjes op de rotsen zijn mooi voor foto;'s maar aan veiligheid alle gebrek
  • Wat primitieve faciliteiten
Review geplaatst op 2018-11-21 Door ThijsVDenBurg
7
China songpan
ThijsVDenBurg was hier 30 Apr 2011
Het kleine plaatsje Sōngpān is een Tibetaanse dorpje ten Noorden van Chengdu. Een prachtig klein dorpje met een muur ter bescherming in het verleden. Het kan een startpunt zijn naar het Jiŭzhàigōu National Park. Maar aangezien de meeste toeristen daar Chinezen zijn die met busladingen erheen gaan vanuit Chengdu wordt dit dorpje vaak overgeslagen. De mensen leven hier op eigen tempo en de oude mensen zitten hierop bankjes te jeugd te bekritiseren. Dat toerisme wel groeiende is, is te merken aan de borden boven elk huis en winkel. Een Chinese naam vertaald in het Engels. Ik kan het niet laten om er even drie uit te pikken. 3e plaats is voor: Romantic foot washing centre, 2e plaats voor: Bridge and tunnel building material store. En de nummer 1 in dit kleine bergdorp: Spring once more erotic goods store. Er zijn maar weinig slaapmogelijkheden maar des te interessanter.
Regio
  • Weinig toeristen
  • Uitvalsbasis naar Jiŭzhàigōu NP
  • Rustige sfeer
  • Lastiger te bereiken met openbaar vervoer
Review geplaatst op 2018-10-15 Door ThijsVDenBurg
9
India
ThijsVDenBurg was hier 28 Feb 2011
India kent een groot aantal highlights die door heel veel toeristen worden bezocht. Er zijn echter nog veel meer prachtige plekken die minder worden bezocht. Een van deze plekken is het kleine stadje Orchha in de deelstaat Madhya Pradesh. Ongeveer 150 kilometer ten Zuiden van Agra. Het is ongeveer ene 500 jaar geleden gesticht. Een prachtig paleis fort is midden in de stad te bewonderen. Naast de rivier de Betwa staat een verdedigingsmuur met enkele torens en Chhatris. Een paar prachtige tempels, onderhouden en vervallen, geven verschillende architectonische tijdperken weer. Je waant je soms een paar eeuwen terug in de tijd vooral als er geen andere toeristen in de buurt zijn. Rondom zijn enkele hogere uitkijkpunten waar je een prachtig overzicht over de stad krijgt. Door het kleine intieme karakter van de stad heeft het een fijne en vooral niet drukke sfeer. S'avonds kun je heerlijk rondstruinen over het plein en genieten van een goede Indian curry.
Land
  • prachtige gebouwen en geschiedenis
  • Rustige sfeer in de stad
  • Niet zo druk bezocht door toeristen
  • wat lastiger te bereiken met openbaar vervoer
Review geplaatst op 2018-10-09 Door ThijsVDenBurg
9
Mexico San Cristobal de las Casas
ThijsVDenBurg was hier 31 Jul 2015
Dat het Katholieke geloof erg ingebed is in Mexico, is alom bekend. Over de eeuwen is het eigen geworden binnen het volk. Er zijn talloze afsplitsingen hierin te vinden en inheemse groeperingen eren wat zij belangrijk vinden. Het dorp San Juan ongeveer tien kilometer ten noordwesten van San Cristobal de las Casas. wordt bevolkt door de Chamulans. Door de vele jaren verschillende oorlogen hebben zij er een apart geloof op nagehouden. Evangelische elementen komen terug, Johannes de Doper wordt het meest aanbeden. Op het algemene plein zie je de mannen in traditionele kleding al staan, bestaande uit een vest van ongesponnen wol, wit of zwart soms met een witte sjaal of bandana benadrukt. De kerk is spierwit met groenblauw beschilderde bogen. Binnen zorgen enkele lichtstralen door kleine raampjes voor lichtstralen die de met wierooknevel begeven ruimte oplichten. De rest van het licht zijn de honderden kaarsen die branden. De vloer van de kerk is bezaaid met naalden van naaldbomen welke gaandeweg worden aangevuld en herschikt. Mensen zitten op de grond en bidden of worden ritueel gezuiverd of genezen. Ze worden met eieren ingesmeerd of botten ingesmeerd tijdens het prevelen van onverstaanbare woorden. Alle mensen drinken vooral softdrinks en boeren er op los omdat dit slechte geesten zou verdrijven. Je mag stil rondlopen maar er mogen voor de kerk en in de kerk absoluut geen foto's genomen worden. Houdt je hier strikt aan en dan is het een heel bijzondere ervaring
Stad
  • Kijkje in een gesloten gemeenschap
  • Heel bijzondere ervaring
  • Klein entreebedrag ten goede van de kerk en gemeenschap
  • Geen foto's mogelijk (ook wel weer mooi)
Review geplaatst op 2018-09-08 Door ThijsVDenBurg
7
China dengfeng
ThijsVDenBurg was hier 30 Apr 2011
Dengfeng is een relatief klein stadje in de provincie Henan in China. Bekend om de wereldberoemde Shaolin monniken die hier opgeleid worden. Er staan veel scholen in de pplaats waar jonge Chinese kinderen naartoe worden gestuurd. Soms uit noodzaak vanwege weinig geld en toekomst mogelijkheden. De kinderen trainen 3 keer per dag elke dag van de week. Alleen de allerbesten na jaren trainen worden opgenomen in de groep monniken die de hele wereld over gaan om hun bizarre lichamelijke kunde en kunsten te laten zien. Op de plek waar het allemaal begon staat een tempel (niet oud vanwege een verwoesting opnieuw opgebouwd) waar ook een verkorte maar zeer indrukwekkende show wordt opgevoerd. De omgeving leent zich voor prachtige wandelingen tegen rotswanden aan. Een redelijke conditie is wel aan te bevelen gezien het aantal trappen die genomen moeten worden. Maar de echte ervaring is om een dag (of meerdere, een week, of zoals enkelen doen een paar maanden) mee te trainen met de jonge monniken. Als je naar een hostel of guesthouse gaat kunnen zij je in contact brengen met een van de scholen. Voor een x bedrag wordt je meegenomen in het trainingsritueel. Een bijzondere ervaring ook om met de Chinese bevolking in contact te komen. En spierpijn naderhand is gegarandeerd.
Activiteit Cultuur Wandelroute Highlight
  • mogelijkheden om mee te trainen
  • Inzicht in Shaolin levenswijze
  • Oude Chinese cultuur
  • Interessante wandelingen te maken
  • Prachtige natuurlijke omgeving
  • De tempel wordt wel door toeristen veel bezocht
  • Spierpijn naderhand ;)
Review geplaatst op 2018-08-25 Door ThijsVDenBurg
9
Nepal Pokhara
ThijsVDenBurg was hier 31 Jan 2011
Nepal is het land bij uitstek om trekkingen in het hooggebergte te doen. Jaarlijks trekken er hordes toeristen vanuit Kathmandu richting de eeuwig besneeuwde toppen. Ook de voormalig hippiestad Pokhara is een van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Nepal. De meeste toeristen komen echter niet verder dan het toeristische Lake Side om vanuit daar een trekkingstocht naar en om de Annapurna te doen. Als je er langer verblijft leer je ook wat de omgeving verder nog te bieden heeft buiten de stad. Een van de beste manieren om dit te ontdekken is om op een tweewieler de weg op te gaan. Voor de gemotoriseerde mensen onder ons is het huren van een Royal Enfield een echte aanrader. Maar vooral met de fiets is het leuk om met mensen in contact te komen. Een kilometer of 10 ten Zuiden van Pokhara liggen de twee zoetwatermeren Begnas Lake en Rupa Tal. Omgeven door een groene bosrijke omgeving. Om er te komen ga je de laatste 2 kilometer voor een zandweg. Wandelen of zwemmen in alle rust, buiten wat locals om. Alternatief te bereiken door een taxi of de bus naar het plaatsje Lekhnath en dan wandelen naar de meren.
Stad
  • Prachtige natuurlijke omgeving
  • Relatief eenvoudig te bereiken
  • Weinig bezocht door toeristen
  • Ben je op de fiets dan is het laatste stukje wat zwaarder
Review geplaatst op 2018-08-17 Door ThijsVDenBurg
2
Duitsland feldberg
ThijsVDenBurg was hier 30 Jun 2018
Het voordeel van op de bonnefooi wegrijden en bezienswaardigheden en plekken on the spot uitzoeken is dat je op prachtige locaties kunt komen zonder dat je het verwacht. Maar ook het tegenovergestelde is mogelijk. Het Zwarte Woud is Zuid Duitsland is een prachtig gebied met bosrijke gebieden en enorm veel wandelmogelijkheden. Het leek ons leuk om het hoogste punt te bezoeken omdat we ergens hadden gelezen dat hier veel wandelroutes vandaan vertrokken. Met een ideaalbeeld in ons hoofd reden we de berg omhoog door een prachtlandschap. Helaas verdween dit gevoel doordat we op de top verrast werden door massa's toeristen. Parkeren in een enorme parkeergarage tegen een ok prijs. De toeristenattracties en enkele hotels staan naast de garage zodat men niet ver hoeft te lopen. Er gaat ook nog een skilift omhoog richting het hoogste punt. Deze 2 minuten tocht kost maarliefst een schandalige 10 Euro. Aangezien er veel gezinnen zijn wordt dit met gemak binnengehaald. Wij hebben het maar overgeslagen omdat het ook prima te lopen is. Wij hebben een drankje en korte wandeling gedaan en zijn snel naar beneden gevlucht. Het uitzicht was wel mooi.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Attractie
  • de weg er naartoe
  • uitzicht over de heuvels
  • gericht op eenvoudig toerisme
  • Erg duur
  • massa's toeristen
Review geplaatst op 2018-08-13 Door ThijsVDenBurg
8
Sri Lanka Kataragama
ThijsVDenBurg was hier 30 Apr 2016
Sri Lanka is een topbestemming, cultuur, natuurparken op land en water en religie. In Kandy staat de belangrijkste tempel en wordt elkedag druk bezocht. In de buurt van Yala National Park is het kleine plaatsje Kataragama te vinden. HIer vinden elke dag ook bijzondere rituelen plaats die je op niet veel andere plekken in Sri Lanka zult zien. Het is een pelgrimsoord voor Boeddhisten, Hindoeisten en Moslims. En vanuit heel Sri Lanka komen mensen hierheen om bij de tempel en de eeuwenoude stoepa hun eerbetoon te laten gelden. Een langeschoongeveegde weg leidt naarde tempel. Onderweg staan stalletjes vol met bloemen en fruitpakketten om te offeren. Pas op voor de apen aan het begin want ze deinsen nergens voor terug als je wat eetbaars meedraagt. Eenmaal binnen is het een waar spektakel. Mensen die in groepjes zitten te bidden (luidruchtig en ingetogen). Dansende mensen en vooral de drank vloeit rijkelijk om in een soort extase te komen. Een soort demonische dans wordt uitgevoerd door een vrouw die al krijsend ter aarde stort. Men moet een brandende kokosnoot tegen een rots kapotgooien voor voorspoed. En bijna iedereen is in het wit gekleed (als toerist steek je wat af in een gekleurd T-shirt. Een bijzondere en soms wat bizarre ervaring. Maar zeker een echte aanrader. En wij waren op 1 andere vrouw de enige andere Westersse toeristen.
Stad
  • Prachtige omgeving en goed startpunt voor Yala NP
  • Gemoedelijke sfeer
  • weinig toeristen (behalve uit Sri Lanka zelf)
  • Bijzondere rituelen
  • Wat lastiger om te komen met openbaar vervoer
Review geplaatst op 2018-07-23 Door ThijsVDenBurg
9
Bolivia Potosi
ThijsVDenBurg was hier 30 Jun 2011
Bolivia is een van de armste landen van Zuid Amerika maar ook een van de meest interessante als het gaat om aparte dingen om te zien en te doen. Een voorbeeld heirvan is de mijnstad Potosi. Dit stadje ligt op iets meer dan 4000 meter hoogte en is daarmee een van de hoogstgelegen steden in de wereld. Zilver is wat er hier uit de mijnen wordt gehaald en in hoogtij dagen was dit een enorm rijk bolwerk. Dalende prijzen en minder erts heeft er voor gezorgd dat de stad minder floreert dan vroeger. De meeste toeristen in Bolivia slaan Potosi over. Maar wil je een erg aparte en actieve ervaring dan kun je met een groepje een mijn in waar gewerkt wordt. Een overall en lamp wordt aan iedereen verstrekt. Je daalt af in de mijn en gaat kijken bij de arbeiders en onder welke omstandigheden zij dit moeten volbrengen. Het is een gewoonte dat je voor hen iets meebrengt (liefst water, of ander drinken, eten of een staaf dynamiet). Dat laatste kun je gewoon kopen in speciale winkels. HIernaast mag je even meehelpen wat ze lachend accepteren. Ook de berggeesten en eerplaatsen worden aangedaan. Een bezoek aan de mijn is lichamelijke inspannend en je moet ook tegen kleine ruimtes kunnen. Maar het is een ervaring om nooit te vergeten en geeft je nog meer respect voor de mensen die dit elke dag moeten doen om hun dagelijkse kost te verdienen.
Regio
  • lichamelijk pittige inspanning
  • minder toeristen dan in de rest van Bolivia
  • Heel aparte ervaring in de mijn
  • Je kan last hebben van de hoogte
  • erg warm in de mijn
  • lichamelijk pittige inspanning
Review geplaatst op 2018-07-15 Door ThijsVDenBurg
9
Nepal Pokhara
ThijsVDenBurg was hier 28 Feb 2011
In de tweede stad van Nepal, Pokhara heb je naast de relaxte sfeer en het mooie uitzicht op de Himalaya ook enkele grot bezienswaardigheden. Zo is er het kleine Devi Falls, welke bij droog weer bijna leegstaat. De Mahendra cave in het Noorden van Pokhara, Indrukwekkende grot maar niet bijster goed onderhouden. Dicht in de buurt is the Batcave. Niet met de batmobiel maar wel met honderden vleermuizen die op een halve meter van je hoofd hangen. Leuk om mee te maken. Maar een gids van de Batcave gaf aan dat hij nog een grottenstelsel kende waar bijna geen toeristen kwamen. Een beetje wantrouwend zijn we met hem meegegaan. 45 minuten door de landerijen wandelen. Prachtig uitzicht over de gele koolzaadvelden. Tot opeens een kleine grotopening opdoemde. De naam the Cristal cave was helemaal terecht. Fonkelende wanden wanneer er licht op geschenen werd. Een klein jongetje zat een vuurtje te stoken, oftewel hier komen niet veel mensen anders zou dat nooit kunnen. Het was zeker de moeite waard. Maar het is geluk hebben of de grot bekend is bij de gidsen.
Stad
  • Grot is erg toegankelijk
  • Wandeling naartoe is prachtig
  • (bijna) geen andere toeristen
  • Gidsen zijn op hun hoede vanwege directie batcave
  • Niet bekend bij veel gidsen
Review geplaatst op 2018-07-12 Door ThijsVDenBurg
8
Uruguay Colonia del Sacramento
ThijsVDenBurg was hier 31 Jul 2011
Uruguay is een relatief klein land in Zuid Amerika en niet heel veel bezocht door een groot gedeelte toeristen, zeker het binnenland niet. De kustplaatsten zijn de plekken waar men meer neerstrijkt. Vooral de hoofdstad Montevideo en het kleine koloniale kustplaatsje Colonia del Sacremento. Een veelgemaakte dag- of weekentrip is de boot vanuit Buenos Aires. Er zijn verschillende maatschappijen om uit te kiezen maar het komt veelal op hetzelfde neer. Iets sneller aankomen is iets meer betalen. Het plaatsje zelf is klein en goed rustig te belopen en bekijken in een goede dag. Er zijn overblijfselen van de oude nederzetting maar ook gebouwen uit latere koloniale perioden. De met kinderkopjes belegde straatjes verbinden kleine gezellige pleintjes waar je kunt genieten van kunstzinnige cafe's. Een aanrader is ook om de kleine vuurtoren te bezoeken voor een overzicht van het stadje. Natuurlijk dineer je in een van de restaurantjes of een oude auto die omgebouwd is als dinerplek.
Stad
  • Sfeervolle pleintjes en eetgelegenheden
  • Veel geschiednis terug te vinden in de gebouwen
  • Klein en goed in 1 dag te bezoeken
  • Het licht aan het strand maar het nodigt niet uit om een duik te nemen
Review geplaatst op 2018-07-01 Door ThijsVDenBurg
7
Macau
ThijsVDenBurg was hier 30 Apr 2011
Een vreemde eend in de bijt in Zuid Oost Azie is het kleine landje Macau. Een koloniale geschiedenis met Nederlandse, Engelse maar vooral portugese roots. Enkele gebouwen herleiden hier nog aan terug. Er worden geregeld films opgenomen in dit politiek vrije landje. Liggend tussen China en Hong Kong is er weinig te merken van de Chinese invloeden behalve dat voor de Chinezen dit een uitje is voor een lang weekend. Macau is een kleine kopie van Las Vegas. Dezelfde (soort) casino's zijn er gebouwd met dezelfde ambiance. Mocht je Las Vegas nog nooit bezocht hebben en in Azie zitten is Macau een prima alternatief. Engels is de gebruikelijke voertaal ipv het Kantonees in deze regio. In de avond kun je genieten van de lichtshows en een klein gokje wagen om de vakantie weer terug te verdienen.
Land
  • Mooie koloniale gebouwen en stadscentrum
  • Engels is gangbare taal
  • Goed punt om China in te reizen
  • Rustige behapbare stad (land)
  • Weinig goedkope onderkomens
  • Als je niet van gokken houdt is dit niets voor je
Review geplaatst op 2018-06-30 Door ThijsVDenBurg
7
Uruguay Montevideo
ThijsVDenBurg was hier 31 Aug 2011
Een bezoek aan de hoofstad van Uruguay is een aangename verrassing. Het is een relatief kleine stad met de hoogtepunten vrij dicht bij elkaar. Al wandelend is het een prachtige stad om te ervaren. Natuurlijk de plazas met hun standbeelden en oude koloniale gebouwen. Hiernaast zijn er enkele stranden waar je naartoe kunt gaan al is het water vaak erg bruin vanwege de ligging en de stroming van de zee. Maar vooral de straatjes in het oude stadsgedeelte zijn leuk om in rond te slenteren. Een bezoekje aan het kleine carnaval museum (denk aan de stijl van Brazilie) met optreden is de moeite waard. En als afsluiter om een echte Zuid Amerikaanse Assado (grote BBQ) te ervaren is een diner in Mercado del Puerto een absolute must. Niet voor de vegetarier, maar eeen vleesliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De sfeer in grote martkhal met ijzeren bogen en de rokerige bbq luchten straalt gezelligheid uit. Zeker als hier nog wat livemuziek wordt gespeeld.
Stad
  • Overzichtelijke stad
Review geplaatst op 2018-06-11 Door ThijsVDenBurg

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik