Ambassadeur ThijsVDenBurg

'1141373' door ThijsVDenBurg '1141373' door ThijsVDenBurg

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Meest bijzondere reis

ThijsVDenBurg

Het is en blijft mijn meest bijzondere reis. En hoe neem je nu afscheid van een gebied, plaats of land waar je zo graag bent. Kijk je nog een keer om of sla je het op in je geheugen door er te zijn? duizenden foto's? Of spreek je met jezelf af om er weer terug te keren? Voor mij resten nu de foto's en de beelden gegrift in mijn geheugen. Ik hoop nog eens terug te keren. En dat er ook nog genoeg sneeuw en ijs is om van te genieten. Niet voor mezelf maar wel voor anderen en de rest van de wereld.

'1140975' door ThijsVDenBurg '1140975' door ThijsVDenBurg

Groot-BrittanniëBen Nevis

Groot-BrittanniëBen Nevis

Meest afgelegen...tre

ThijsVDenBurg

Schotland is een prachtland om te wandelen. Enkele lange afstandswandelingen worden druk bezocht zoals de WestHighland Way en the Great Glen Way. Maar ook kleine tochten kun je goed zelf plannen en de mogelijkheden zijn enorm. Wil je wat meer afgelegen wandelen dan is loch Ossian een aanrader. Om daar te komen moet je naar het meest afgelegen treinstation van Schotland namelijk Corrour station. Een prachtige treinrit die eindigt of begint in Fort William. Het kleine stationnetje ligt in the middle of nowhere en is een fijn startpunt om rond het meer te lopen. De koffie en cakejes zijn heerlijk voor en na het wandelen. De wandeltocht is eenvoudig zolang er niet te veel midges zijn.

'1140807' door ThijsVDenBurg '1140807' door ThijsVDenBurg

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Three sisters of...Gl

ThijsVDenBurg

Schotland, en dan vooral the highlands zijn een prachtige plek om te wandelen. Hoe Noordelijker je gaat des te solitair zul je je voelen. Maar ook in de wat drukkere bezochte plekken zoals rondom Fort Wiliam en Loch Ness is het volop genieten en kun je minder bezochte paden bewandelen. Ga je nog wat buiten het hoogseizoen dan heb je kans dat je alleen wat locals tegenkomt. Neem wel warme en regenkleding mee. Op weg naar Fort William vanuit eht zuiden kom je langs Glencoe en ook de Three Sisters of Glencoe. Een prachtige vallei met enkele iconische heuvels (bergen hoe je ze ook wilt noemen). Op het juiste tijdstip met het juiste licht wordt het een magisch schouwspel. Puur genieten Hieronder info over de three Sisters of Glencoe: bron Wikipedia: The most noticeable features of the Bidean nam Bian massif are the famous Three Sisters of Glen Coe, three steeply-sided ridges that extend north into the Glen. Two of the sisters, Gearr Aonach ('short ridge') and Aonach Dubh ('black ridge') converge at Stob Coire nan Lochan, a 1,115-metre (3,658 ft) subsidiary peak of Bidean nam Bian that lies about 1 km to the northeast of the actual summit. The final, most easterly sister, Beinn Fhada ('long mountain'), joins the Bidean nam Bian massif at the summit of Stob Coire Sgreamhach. Beinn Fhada is separated from Gearr Aonach by a glen known as Coire Gabhail ('glen of the capture'), often known as the 'Hidden' or 'Lost Valley', as it has a wide flat area concealed from Glen Coe by the landslip which blocked the entrance and allowed a loch to form. The glen was used by Clan Macdonald to hide their livestock from raiders, or hide cattle they themselves had stolen. The steep rough path up from Glen Coe skirts a wooded ravine, and is a popular short walk (around 4 kilometres or 2+1⁄2 miles in total), though it involves a river crossing and some rocky sections

'1140578' door ThijsVDenBurg '1140578' door ThijsVDenBurg

Zweden

Zweden

In de nazomerzon...do

ThijsVDenBurg

Toch nog even door met de community dan kan een bijdrage niet achter blijven. In Zweden zijn er ook zwoele, zij het iets frissere, zomeravonden. De natuur is prachtig en eigenlijk zijn er honderden onontdekte plekjes waar je kunt genieten. In the middle of nowhere of gewoon op een iets drukkere camping. Na een halve dag rijden vanuit het noorden en nog even flink ravotten in het water konden we in de avond genieten van een mooie zonsondergang en een visser gadeslaan die met zijn vangst terug naar de wal kwam. Ultiem genieten.

'1139312' door ThijsVDenBurg '1139312' door ThijsVDenBurg

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Afscheid van de...com

ThijsVDenBurg

Met weemoed neem ik afscheid van deze communitysite. Jarenlang het inspiratie-reisplatform vol met prachtige foto's, verhalen, tips en trucs. Gedeeld door andere passievolle reizigers en fotografen waar menig vriendschap is gesloten. Ik kijk terug op al dit moois met als toppunt de reisfotograaf van het jaar 2018 te mogen zijn. Zonder de inzet van iedereen en vooral van het Columbusteam was dit alles nooit mogelijkgeweest. Natuurlijk moet het haalbaar blijven om het te kunnen onderhouden en een meerwaarde voor de site zijn. Hopelijk komt hier iets moois voor terug in welke vorm dan ook. Als toevoeging moet dan ook afgesloten worden met een foto van mijn mooiste reis. Antarctica met stip. Onbeschrijflijk en een plek om nooit te vergeten. Tot snel allen in welke vorm dan ook

'1136732' door ThijsVDenBurg '1136732' door ThijsVDenBurg

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Schuilen voor de zon

ThijsVDenBurg

Op deze snikhete dag besloten we om naar Ajmer af te reizen. Een van de oudste steden van Rajasthan en voormalig hoofdstad in de 12e eeuw. Met prachtige gebouwen en oude paleizen om te bezoeken. Deze stad is iets minder druk bezocht als de andere highlights in Rajasthan. Het is nu vooral een van de belangrijkste Islamitische pelgrimsoorden in Azie. Er wordt gezegd dat een bezoek aan Ajmer en de heilige tempel staat tot 1/8 keer Mekka. Nietsvermoedend liep ik het complex binnen waar een tien minuten later een dienst van circa twee uur zou beginnen. Alleen mannen mogen op het terrein en iedereen wil zo dicht mogelijk bij de tombe van de Sufi heilige Moinuddin Chishti komen. het gebed begon en iedereen ging zitten om te bidden. Daar stond ik dan ongemakkelijk rechtop met mijn korte broek en grote camera. Een koffiestandhouder aan de zijkant grinnikte wat en wenkte me naar zijn plaats. Gelukkig mocht ik de dienst een beetje in de luwte gade slaan. Een mooie ervaring rijker om het tafereel en de dienst zo dicht te kunnen beleven. Vooral de bijzondere devotie voor de heilige was indrukwekkend. Al duurt 2 uur wel lang, zeker als er buiten iemand op je staat te wachten.

'1135188' door ThijsVDenBurg '1135188' door ThijsVDenBurg

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Cruisen door de...ijs

ThijsVDenBurg

De ijzige stilte tijdens een zodiac tour tussen grote ijsbergen nabij Enterprise Island overviel me. De blauwe hemel met zonnetje en rond de 5 graden was heerlijk. Na een tijdje met de zodiac rondgevaren te zijn, ging de pruttelende motor eventjes uit. Een kalme zee en af en toe een plons en een tiental genieters die hun adem inhielden. Voor mij was dat ultiem genieten van de stille pracht.

'1135050' door ThijsVDenBurg '1135050' door ThijsVDenBurg

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Olifanten...kleurenpr

ThijsVDenBurg

Als wel een land kleurrijk is is het India. Altijd wat te beleven en zintuigen die aan alle kanten geprikkeld worden. Naast het Holi festical waar kleuren op iedereen wordt gesmeerd zijn er ook feestelijkheden waarbij dieren en bovenal olifanten een kleur krijgen en mooi worden versierd. Deze kleurrijke reus kwamen wij tegen nabij Amber Fort in Rajasthan. Net een week te laat om het eigenlijke festival mee te maken maar de kleuren blijven nog wel staan. Een ritje werd aangeboden maar dat hebben we maar even bewust aan ons voorbij laten gaan. Van een afstand zijn ze veel leuker om van te genieten.

'1134976' door ThijsVDenBurg '1134976' door ThijsVDenBurg

AntarcticaDeception Island

AntarcticaDeception Island

Verlangen naar...dece

ThijsVDenBurg

Hoewel de plek anders doet vermoeden is Deception Island allesbehalve dan een deceptie. Vaak is dit de laatste stop van een Antarctica reis. Deception is een eiland dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Shetlandeilanden gelegen nabij het Antarctisch Schiereiland. Deception eiland is bekend als een van de veiligste havens van Antarctica en vanwege het feit dat het de caldera van een actieve vulkaan is. Dat is ook nog te merken aan het zwarte strand dat warm aanvoelt en met een beetje graven zelfs heet. Het koude water stoomt omhoog en geeft een mystieke sfeer aan deze omringde baai. Zeker als de blik gericht is op de grote roestgekleurde silo's van een oud walvisverwerkingsstation. Een flinke wandeling naar de rand is alle moeite waard. Een prachtig uitzicht over de oceaan en enkele naburige eilanden is de verdienste. Het eiland is ongeveer cirkelvormig met een doorsnede van 12 km. Het hoogste punt van het eiland, Mt. Pond, is 542 m hoog. Het eiland heeft een grote baai, Port Foster, van 9 km lengte en 6 km breedte. Deze baai heeft een nauwe ingang van slechts 230 m breed, genaamd Blaasbalg van Neptunus (bron: wiki). Ook voor mij was het de laatste stop op Antarctica en zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. En met weemoed denk ik terug aan die fantastische reis naar dit onherbergzame continent.

'1133966' door ThijsVDenBurg '1133966' door ThijsVDenBurg

LitouwenVilnius

LitouwenVilnius

Vilnius van bovenaf

ThijsVDenBurg

Na een dag lang door de stad heen slenteren wilde niemand meer de heuvel op waar de Gediminastoren bovenop torent. Zonde want de zonsondergang was ingezet en het uitzicht op deze relatief kleine heuvel toch prachtig. Kleurenschakeringen die steeds veranderden en de verschillende gebouwen, oud en nieuw, werden in de mooiste tinten gehuld. Een plek waar ook vooral verliefde stelletjes van het prachtige uitzicht genieten. Je zal het niet snel voor jezelf hebben. Maar van genieten is het niet minder.

'1133872' door ThijsVDenBurg '1133872' door ThijsVDenBurg

LitouwenVilnius

LitouwenVilnius

Vergane glorie in...V

ThijsVDenBurg

Oude Sovjetglorie is nog volop te vinden in Vilnius. Groteske imposante gebouwen in verscheidene vormen en maten. Zo ook het Vilnius Concert en Sports hall, oud sovjet modernisme. In 1971 gebouwd en in gebruik genomen. In hoogtij dagen konden er 4400 mensen in. Sinds 2004 als onveilig verklaard en het raakte in verval. Vanwege een oude Joodse begraafplaats en de wens om deze plek te behouden, gebrek aan geld en investeerders voor renovatie, blijft het statische gebouw in deze staat. Representatief voor de vergane Sovjettijd. Er is in principe geen toegang tot het gebouw al worden er toch nog wat rondleidingen verzorgd. Of het veilig is is een tweede. Maar van buiten heeft het door het verval toch zijn schoonheid. Hopelijk wordt het ooit nog eens in ere hersteld. Net als de Gediminastoren die op de achtergrond de lucht in torend. Eens deel van een kasteel, vergaan en opnieuw opgebouwd, en nu een van de meest mooie plekken om Vilnius van bovenaf te zien.

'1133838' door ThijsVDenBurg '1133838' door ThijsVDenBurg

EstlandTallinn

EstlandTallinn

Gemoderniseerd...have

ThijsVDenBurg

Tallin staat bekend als de hoofdstad waar je terug in de tijd naar de middeleeuwen gaat. Een prachtig oud historisch centrum met een intacte muur met kastelen en torens. Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden als je je buiten dit centrum begeeft. Zoals in veel steden worden oude bedrijventerreinen en gebieden omgetoverd tot hipp buurten en nieuwe culturele centra. Zo ook het havengebied in het noorden van Tallin, Kalamaja genaamd. Een prachte make-over aan oude pakhuizen. Moderne strakke architectuur afgewisseld met oude industriele elementen. Strak maar ook speels met vrolijke kleuren. De kunst en restaurantscene is in een flinke ontwikkeling, maar toch zie je vooral nog de locale Est daar het meeste. Het is een mooi contrast met de oude binnenstad, en er is veel leuks te ontdekken. Heerlijk lopen langs de havenkades en koffietentjes. Ook voor de kinderen is er wat leuks te ontdekken zoals PROTO Invention Factory, een blik op oude en nieuwe technologische ontwikkelingen met een vleug van Rond de wereld in 80 dagen gevoel. Al met al heerlijkomeen goede middag in dit gebied te vertoeven.

'1133489' door ThijsVDenBurg '1133489' door ThijsVDenBurg

LetlandGauja NP

LetlandGauja NP

Met oudheden genieten

ThijsVDenBurg

Hoewel relatief jong (1973) is Gauja National Park in hartje Letland toch het oudste en grootste NP van het land. Een driehoekig stuk natuur met de rivier de Gauja als leidraad op de punten enkele oude steden en de Cesis in het midden. Een prachtig wandelgebied waarin loofbos, naaldbos en gemengd bos elkaar afwisselen. Langs de rivier zijn door de eeuwen heen prachtige zandsteenformaties ontstaan. Te voet en per kayak te ervaren en ontdekken. Naast de natuur zijn er enkele kleine plaatsen te bezoeken met oude kastelen en ruines en andere archeologische monumenten. Hoewel de plaatsen Sigulda en Cesis wat drukker bezocht worden door toeristen is het een groot omvangrijk gebied waar je ook uren lang kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Turaida Castle is een van de mooie bouwwerken in het gebied. In 1214 werd er begonnen met de bouw en door de eeuwen heen werd het steeds verder uitgebreid met verschillende heersers tot het in 1776 verlaten werd na een grote brand. Het is nu gerestaureerd en huist een museum. De hoogste ronde toren is te beklimmen en geeft je een prachtig beeld over de uitgestrektheid van het nationale park. Maar het mooiste is toch wel om het kasteel van de andere kant van de Gauja rivier te bekijken.

'1133323' door ThijsVDenBurg '1133323' door ThijsVDenBurg

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Schapen hoeden op de.

ThijsVDenBurg

Zoals de afgelopen 2 jaar tijdens Corona hebben we het Nederlandse land weer ontdekt en leren waarderen. Er zijn verscheidene prachtige nationale parken te vinden waaronder het in Drenthe gelegen Dwingelderveld. Eind van de zomer staat de heide mooi in bloei, welke je kunt doorkruisen op de vele fiets- en wandelpaden. Elke dag kun je bij de uitkijktoren de schaapsherders met de kudde binnen zien komen. Erg leuk voor kinderen om te zien. Goed te combineren met veel korte wandelroutes voor kinderen en een leuk bezoekerscentrum. Een bezoekje aan de grote radiotelescoop in het noorden van het park is een echte aanrader.

'1133190' door ThijsVDenBurg '1133190' door ThijsVDenBurg

LetlandRiga

LetlandRiga

Eenzame klanken in ee

ThijsVDenBurg

Wat mij opviel in Riga was dat er veel straatmuziekanten waren. De ene wat beter dan de ander, ook het toerismegehalte was hierin verschillend. Meestal blij ik wat langer hangen bij iemand die ik goed vind spelen of die mij op een of andere manier raakt. Zo ook deze dame. Helemaal in zichzelf gekeerd stond ze te spelen, niet veel mensen passeerden. De klanken eenzaam galmend tegen de oude stadsmuren aan. In stilte genoten

'1133015' door ThijsVDenBurg '1133015' door ThijsVDenBurg

LetlandRiga

LetlandRiga

Markthallen in Riga

ThijsVDenBurg

Marktjes, curiosawinkels en alle andere soorten van verkooppunten hebben mij altijd geboeid. ik kan het dan ook niet laten om deze te bezoeken op nieuwe bestemmingen. Vooral de straatjes achteraf, het spel van afdingen waar nodig en het proberen van apart uitziende lekkernijen is een must. Hoewel de markthallen in Riga niet echt van de gebaande paden is. Is het toch een mooie en interessante plek om te bezoeken. Vijf aaneengeschakelde grote hallen met vis vlees en groente verdeeld. Het doet en is wat Oost Europees aan. Groot en kaal maar er hangt toch een gezellige sfeer. En weer een goede lunch kin je daar zeker terecht. Geef je ogen en smaakpapillen goed de kost. Ook achter de hallen zijn nog wat leuke kraampjes te vinden.

'1132779' door ThijsVDenBurg '1132779' door ThijsVDenBurg

LitouwenVilnius

LitouwenVilnius

Een bloemetje om je o

ThijsVDenBurg

Deze dames in Vilnius heb ik een tijdje gade geslagen. Zorgvuldig hun schaarse maar mooie goederen uitgestald. Helaas liepen de meeste mensen ze voorbij, maar het was nog vroeg op de dag. Ik vermoed dat de boeketjes verkocht zijn en de bloemen mensen hebben opgefleurd, zo dat er ook een lach bij deze dames is verschenen.

'1132698' door ThijsVDenBurg '1132698' door ThijsVDenBurg

Estland

Estland

Ondergaande zon in...

ThijsVDenBurg

Het prachtige Estland heeft vooral met haar cultuur en geschiedenis erg veel te bieden. Het landschap aan de kustregio's zijn prachtig. Maar de kleine hoofdstad Tallinn is een lust voor het oog voor degene die van de middeleeuwen en sprookjes houden. Een prachtige omuurde stad met oude kleine straten en huizen om uren in rond te dwalen. Zowel overdag als in de avond. Vergeet niet op een van de vele viewing platforms de zon onder te zien gaan. Je zal niet alleen zijn maar het is het zeker waard. vooral Piiskopi is een topplek.

'1130475' door ThijsVDenBurg '1130475' door ThijsVDenBurg

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Kayakken met de...pin

ThijsVDenBurg

Het klimaat verandert helaas met rasse schreden. Dat is steeds meer zichtbaar op plekken op deze aardbol. Een van de plekken waar het enorm hard gaat is Antarctica. Deze prachtige witblauwe wereld met een enorme schat aan fauna is erg onderhevig aan de opwarming. Hopelijk kunnen we nog lang van deze prachtige plek genieten. Deze foto is genomen van Cuverville Island. Een bekende stop als je het schier-eiland van Antarctica aandoet. Kies altijd voor een boot met veel activiteiten zodat je ook echt en anders met dit werelddeel in aanraking komt. Kayakken is een van de mooie ervaringen en met een beetje geluk zwemmen er pinguins of zelfs een walvis met je mee.

'1130370' door ThijsVDenBurg '1130370' door ThijsVDenBurg

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Banjeren op de muren.

ThijsVDenBurg

Als een echte liefhebber van oude steden, forten en piraten is het plaatsje Galle een topper. Toeristisch? Jazeker maar erg de moeite waard om wat nachten te verblijven binnen de vesting. Mooie straten met oude koloniale huizen. De avonden zijn zwoel met soms een enorme maar verfrissende regenbui. De luchten zijn fenomenaal gekleurd met alles wat het kleurenpalet te bieden heeft. Op de laatste avond hing er een gouden gloed in de lucht en de stadmuren werden volop bezicht om in de verte te staren. De silhouetten kregen we er gratis bij.

'1130144' door ThijsVDenBurg '1130144' door ThijsVDenBurg

AustraliëBungle Bungles

AustraliëBungle Bungles

Rode warme rotsgloed

ThijsVDenBurg

West Australie wordt lang niet zo veel bezocht als het wat minder rauwe oosten. Maar juist daarom een echte aanrader. Natuurlijk is een camper onontbeerlijk. heerlijk langs de immense kustlijn cruisen. Met hier en daar een uitstap naar wonderlijke natuurschoon en kleine stadjes. Helemaal naar het noorden zijn enkele prachtige National parks, waaronder de Bungle Bungles in de Kimberley. Bijzondere rotsformaties, rivieren en prachtig 'ongedierte'. Elke avond worden we getrakteerd op een prachtig schouwspel gefaciliteerd door de zon. De groenpaarse vlakte wordt met vele tinten rood en bruin beschenen, een reflectie van de zakkende avondzon op de alsmaar veranderende kleurenpracht van de rotsmassieven. Van lichtbruin tot diep bloedrood. In stilte bovenop de camper genieten van het schouwspel. Om daarna snel in de rooftoptent te duiken om vliegen en muggen te ontvluchten. Maar wel met een biertje erbij.

'1130091' door ThijsVDenBurg '1130091' door ThijsVDenBurg

ThailandChangwat Mae Hong Son

ThailandChangwat Mae Hong Son

Lokaal tankstation

ThijsVDenBurg

Bewapend met een mooie roze scooter rijd ik vrolijk rond in het noorden van Thailand. Vanuit Chang Mai een roundtrip via Pai naar Mae Hong Son en langs de Myanmarese grens naar beneden om zo via Doi Inthanon weer terug naar Chang Mai. De meeste backpackers komen niet verder dan het hippie plekje Pai met de prachtige natuur er omheen. Maar het loont om door te tuffen/reizen naar Mae Hong Son. Een slaperig stadje met erg mooie settings vooral in de vroege ochtend. Belangrijk hierbij is dat je op de weg er naartoe wel oplet datje genoeg benzine in de tank hebt. Al genietend cruise ik van dorpje en neem hier en daar een afslag. Een lange weg leg ik af met het idee dat ik wel ergens kan tanken. Lichtelijke paniek slaat toe als het al rode lampje driftig begint te knipperen. Stilstaan in de middle of nowhere wil ik zeker niet. Een paar daken in het zicht is mijn nieuwe doel. Wonder boven wonder kom ik bij mijn redder uit en met zijn ton met een eigen pompinstallatie vormt het een piepklein tankstation. Met een nog grotere vrolijkheid gooit hij de tank vol. Nog een half uurtje over koetjes en kalfjes verlaat ik al jubelend deze topper, om 20 meter verder bijna in mijn been gebeten te worden door een gitzwarte slang. Dubbel geluk zullen we maar zeggen.

'1125389' door ThijsVDenBurg '1125389' door ThijsVDenBurg

AntarcticaParadise Bay

AntarcticaParadise Bay

Geruisloos bewegen...

ThijsVDenBurg

Even een plekje op het schip opzoeken waar ik alleen in stilte kan genieten van deze prachtige omgeving. Een avondzon die mij met haar warme gloed opwarmt in deze winterse witte wereld. Paradise Bay is niet voor niets zo genoemd door de eerste bezoekers. Geruisloos glijden we door het water heen, alleen enkele kleine ijsschotsen die tegen de romp aantikken breekt de stilte. Als ik om mij heen kijk is dat voor mij puur genieten en puur geluk.

'1125138' door ThijsVDenBurg '1125138' door ThijsVDenBurg

Groot-BrittanniëOxford

Groot-BrittanniëOxford

Bezoek aan Oxford...U

ThijsVDenBurg

Zoals vandaag ook de gehele dag regen in het eigen land, is dit ook in Engeland van alle dag. Maar regen of zonneschijn een bezoek aan de stad Oxford is altijd de moeite waard. Met leuke kleine straatjes en winkeltjes vol curiosa kun je een dag vooruit. Maar waar Oxford toch echt om bekend staat is voor haar universiteit. Een van de meest gerenomeerde ter wereld. Deze stature wordt ook in het aanzicht nogmaals herhaald. Enkele prachtige oude gebouwen waar je je echt terug in de tijd waant. Een rondleiding met gids mag niet ontbreken om alle interessante gegevens en plekjes te bezoeken. Ik ben gek van bibliotheken en ook deze heeft mij niet teleurgesteld. Zeker met het idee wat en welke boeken er daar opgeslagen liggen. De dag werd natuurlijk wel afgesloten met een goede pint, maar dan op zijn Engels uitgesproken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier