Teunhuisman

'459359' door Teunhuisman '459359' door Teunhuisman

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Tranen van Chios

Teunhuisman

Achter de foto van deze paar druppels mastiek die uit de insnede van een mastiektak sijpelen gaat een groot deel van de geschiedenis van het eiland Chios schuil. (A.u.b. vergroten) 'Kauwgomballenboom Sinds klassieke tijden groeit en gedijt op het Griekse eiland Chios de mastiekboom als nergens anders. Deze boom voorziet een groot deel van de eilandbewoners in hun dagelijkse levensonderhoud en is een boeiend verhaal over kauwgom, likeur en tandenstokers.' (publicatie Tjerk Miedema)

'459358' door Teunhuisman '459358' door Teunhuisman

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Zelfreflectie

Teunhuisman

Om een ander goed te zien kan het geen kwaad regelmatig naar jezelf te kijken en je af te vragen wat de ander ziet. Op China Light zag ik Holland door de ogen van de Chinezen. Dat zegt veel! Een prachtig driedimensionaal beeldend object van een meter of vijf hoog, veelkleurig tegen de nachtelijke hemel. Doen wij dat ook niet vaak met onze foto's, datgene wat we zien zo veelkleurig en groot mogelijk uit lichten als afspiegeling van een land, een cultuur. Is dat het dan? Laten we vooral het gewone, het kleine niet vergeten, daar schuilen vaak de grootste schatten.

'459098' door Teunhuisman '459098' door Teunhuisman

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Blinkend goud

Teunhuisman

De gouden bloemenmand was een van de mooiste attracties van China Light. Er zal vast wel een verhaal of een sprookje aan ten grondslag liggen, maar die kon ik niet vinden. Al de objecten van dit festival zijn gemaakt van fijne draadfiguren bespannen met doorzichtige zijde in de van China zo bekende kleuren. De lampen in de figuren geven het een prachtig effect, maar ook overdag zijn ze prachtig. (Uitvergroten a.u.b.)

'458987' door Teunhuisman '458987' door Teunhuisman

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Skyline

Teunhuisman

Gisteravond, koud en helder met een mooi ondergaande zon boven het Gooimeer. De door het licht goudgekleurde rietpluimen verhullen links het Blaricumse strand en rechts de syline van Huizen.

'458974' door Teunhuisman '458974' door Teunhuisman

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Volle glorie

Teunhuisman

China Light in Utrecht sloot gisteren zijn prachtige poort. Wij hebben genoten van de prachtige objecten. Deze draak is al een paar keer eerder langsgekomen. Maar nu een keer in volle glorie! Je kunt echter niet alles hebben, de inzending van de draak in rimpelloos water was ook heel speciaal.

'457603' door Teunhuisman '457603' door Teunhuisman

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Vouwkunst

Teunhuisman

Het light festival in Amsterdam is in volle gang, de boten zitten overvol en overal lopen groepen mensen bewapend met allerhande fototoestellen en statieven om de mooiste foto's te maken. Op deze foto een zogenaamd gevouwen bootje van papier maar nu in het groot en dus allerminst gevouwen. A.u.b. in het groot bekijken.

'457600' door Teunhuisman '457600' door Teunhuisman

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Kersticoon

Teunhuisman

Eerder plaatste ik een foto van een oud kerkje in de velden van Pyrgi. Nu het even primitieve interieur dat door zijn eenvoud van grote schoonheid is. De linkse ingelijste icoon van Maria met Jezus is deze avond op zijn plaats.

'457387' door Teunhuisman '457387' door Teunhuisman

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Duinreservaat

Teunhuisman

Dit duinreservaat van Saharazand ligt in het NO van Fuerteventura en grenst aan Corallejo en de zee. Het is zo'n 12 km lang en 4 km breed. Je kunt er wandelen en genieten van de vergezichten op de vele vulkanen en de vele kleine plantjes of zwemmen en zonnebaden op het wel 20 km lange strand met uitzicht op de eilanden Lobos en verderop Lanzarote.

'457341' door Teunhuisman '457341' door Teunhuisman

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Een van de 50...

Teunhuisman

Dit is een van de vijftig kerken die Pyrgi telt. Daarbij hoort de grote Kerk in het centrum van de stad, maar ook alle oude kerkjes die je soms zo maar in het veld tussen de mastiekbomen tegenkomt. De meesten zitten op slot omdat er geen enkel toezicht is, maar deze stond open en een boer uit de buurt kwam even kijken wat we deden. Moeilijk bereikbaar door het hoge gras en de daarin groeiende distels. Maar er was een paadje door en zo kwamen we bij dit prachtige geveltje uit.

'457290' door Teunhuisman '457290' door Teunhuisman

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Delfts blauw

Teunhuisman

Tijdens 'een paar dagen Delft' logeerden we in hotel Johannes Vermeer. Bij terugkomst in het hotel in de namiddag keek ik uit ons raam op de eerste verdieping naar de Molsgracht waar eenden en waterkippen rondzwommen en nestelden. Ik werd verrast door de weerkaatsing van de kleuren van de muren en lucht in het water, waartussen deze eend zich ophield, dat was beneden niet te zien. Natuurlijk heb ik meteen met mijn telelens een aantal foto's geschoten van wat een schilderij van Vermeer had kunnen zijn.

'457026' door Teunhuisman '457026' door Teunhuisman

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Lopend vuurtje

Teunhuisman

"Wat hoor ik, ligt Alekkos in het ziekenhuis? En gisteren zag ik hem nog in het café zitten!" In het achterland van Kreta gaat het lokale nieuws als een lopend vuurtje door het dorp, zelfs op vier benen. Een buurvrouw komt nieuwsgierig aanlopen om niks te hoeven missen.

'456923' door Teunhuisman '456923' door Teunhuisman

GriekenlandEgeische eilanden

GriekenlandEgeische eilanden

Thassos

Teunhuisman

Als we gaan vliegen mag ik altijd graag aan het raam zitten, je weet immers nooit wat je nog ziet. Dit was een oprechte verrassing met een groot WOW-gevoel. Toen we terug vlogen van Chios naar Düsseldorf vlogen we pal langs Thassos. Gelukkig was aardrijkskunde een onderdeel van mijn studie, zodat ik dit eiland meteen herkende. Aan de overkant links ligt het vliegveld van Kavala op het vasteland, waar Transavia vaak een tussenstop maakte. Rechts ervan de haven waar vandaan je met je huurauto over vaart naar Thassos. Ik heb de foto wat op moeten krikken om alles duidelijk in beeld te brengen. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden. Het was in ieder geval een heel eind naast de gebaande weg!

'456844' door Teunhuisman '456844' door Teunhuisman

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Mannenbank

Teunhuisman

Terwijl hun vrouwen in een van de heiligdommen op Bali zich bezighielden met het transporteren van de offers, zaten deze mannen samen op een bank de tijd te doden met een gesprekje en een dutje. Of ze op de foto wilden? Maar natuurlijk, waarschijnlijk een dankbare onderbreking van het wachten. Een kleurig beeld van de Balinese dracht tegen een tropische achtergrond.

'456811' door Teunhuisman '456811' door Teunhuisman

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Bruidskinderen

Teunhuisman

In Sri Lanka worden bruiloften groots gevierd. De hele familie springt financieel bij. Veel mensen en goed eten horen bij het feest en geeft aanzien. En tegenwoordig ook ontzettend veel foto's en video, het lijkt wel of het hele feest draait om het vastleggen van alle gebeurtenissen. Dit leuke paartje was opgedoft voor het feest in het 'partyhotel' in Panadura waar wij een aantal nachten verbleven. Zij waren al helemaal klaargestoomd voor de fotosessie, zodra ze mijn toestel zagen kreeg ik een prachtige, gemaakte glimlach waar die van Gordon bij in het niet valt. Een heerlijk stel kinderen, waarvan het jongetje naast een stel grote oren een dito stel schoenen heeft.

'456743' door Teunhuisman '456743' door Teunhuisman

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Baby russola's

Teunhuisman

In het Voorster bos staan heel veel paddestoelen, van heel grote vliegenzwammen die iedereen bewondert tot hele kleintjes, die net komen kijken en die bijna niemand ziet. Je moet ze beter maar niet eten, want hun volle naam is braakrussola en dan weet je het al.

'456727' door Teunhuisman '456727' door Teunhuisman

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Circle of Light

Teunhuisman

Dit is mijn derde foto van het Lichtfestival in Amsterdam. Gemaakt vanaf een rondvaartboot. 'Sommige plekken zijn voorbestemd voor een poort. Neem de Melkmeisjesbrug in Amsterdam, die smalle, ranke voetgangersverbinding tussen de Brouwers- en de Herengracht. Waar in je gedachten eigenlijk altijd al een boog zat, omdat ze zo’n mooie toegang biedt tot het centrum van de stad – daar hoort een poort. De Amsterdamse architect Rob van Houten ontwierp speciaal voor de Melkmeisjesbrug Circle of Life, een ring van licht rond de brug die hem op het hoogste punt altijd weer doet voelen alsof hij een stukje boven de stad zweeft.' (Tekst: Light Festival Amsterdam)

'456626' door Teunhuisman '456626' door Teunhuisman

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Bromo-trap

Teunhuisman

Het woord trap kent iedereen, in het Engels betekent het echter zoiets als val(kuil). Voor ons was het dat allebei, we kwamen bekaf bij de trap naar de Bromo aan. We gingen in de stikdonkere nacht te voet (als enigen), met een rammelende zaklamp, van het hotel dwars door de zandzee naar de Bromo. We werden gepasseerd door een heleboel jeeps die ons met hun licht verblindden. Toch zagen we in dat licht ook de weg die we moesten lopen. Onder bij de vulkaan aangekomen moesten we nog een eind over een 'pad' met veel (val)kuilen op weg naar de trap, onderweg gepasseerd door mannen met kleine paardjes met daarop de andere toeristen. We gingen vermoeid de treden op, af en toe rustend in de steeds toenemende zwaveldamp. Bovengekomen zagen we er de zon opkomen (zie foto's in het begin), dan wordt alles zo mooi dat je al je 'ellende' snel vergeet. Ook bij dit uitzicht. Zeer voldaan bezochten we daarna de beneden liggende Hindoestaanse tempel en gingen ook weer te voet (!) terug naar het hotel. (Foto uit 2006, gemaakt met mijn eerste digitale camera, een Ricoh Caplio 1)

'456601' door Teunhuisman '456601' door Teunhuisman

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Korenmolen

Teunhuisman

Ik heb iets met molens, dat zal wel komen omdat ik Nederlander ben. De wind als energiebron is als zo oud als de mensheid, over de hele wereld. Hier een korenmolen op Fuerteventura (= sterke wind), met een door de wind scheefgegroeide palm en de vulkanen op de achtergrond.

'456566' door Teunhuisman '456566' door Teunhuisman

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Inktzwam

Teunhuisman

Ik ben gek op macro. Veertig jaar geleden maakte ik al veel macro-foto's van paddenstoelen en liet die op school aan de kinderen zien. Dat was toen nog heel speciaal! Deze mooie lange herfst bracht me ertoe deze hobby weer op te pakken, maar nu natuurlijk digitaal. Ik ging er helemaal in op en was geen dag meer thuis. Op mindere dagen zat ik de foto's te bewerken, maar gaf me geen tijd ze te publiceren. Het is wel laat in het jaar nu en ik zal me tot een paar beperken. Volgende herfst wellicht meer. Deze geschubde inktzwam stond in het park net achter ons huis. Hij doet zijn naam eer aan.

'456535' door Teunhuisman '456535' door Teunhuisman

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Brutaaltje

Teunhuisman

"Hé, jij daar, heb je brood bij je?' leek hij wel te vragen toen hij recht tegenover mij stond en me aankeek. De eekhoorns op Fuerteventura huizen tussen de rotsen, liefst in de buurt waar mensen komen om zo hier en daar wat mee te kunnen snoepen. Ze zijn vliegensvlug en soms o zo brutaal.

'456436' door Teunhuisman '456436' door Teunhuisman

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Terrasje pikken

Teunhuisman

Ha, heerlijk, vanavond hier in Tampakika op het terrasje een ouzootje drinken met een paar mèzes erbij. Lekker genieten van de zonsondergang over deze traditionele molens! Hé, Teun, wakker worden! We zitten nu weer in Nederland en het regent! Hup, aan het werk.....

'456385' door Teunhuisman '456385' door Teunhuisman

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Opvlieger

Teunhuisman

Beloofd is beloofd. Daarom plaats ik hier het vervolg van mijn pareltje, de vlieg op de parelstuifzwam. Na het maken van nog een paar foto's zag ik op mijn scherm dat er geen vlieg meer op te zien was. Thuis zag ik dat mijn camera prima zijn werk had gedaan en een foto maakte van de opvliegende vlieg. Vangen met mijn handen lukt me bijna nooit, hier had ik dus meer geluk! Voer voor biologen!

'456336' door Teunhuisman '456336' door Teunhuisman

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Pareltje

Teunhuisman

Bij het fotograferen van paddestoelen bij de Tafelberg in Blaricum zag ik een vlieg op een parelstuifzwam zitten. Ik begon van een afstand foto's te maken en hij gaf geen krimp. Dus ging ik steeds dichterbij totdat ik deze macro-opname kon maken. De vlieg was in hogere sferen van de heerlijke zwam of was hij er door bezwelmd? Dat zie je de volgende keer, want toen ik te dicht bij kwam....... Als je goed kijkt zie je naast de hier heel grote haren op zijn rug ook nog heel fijne haartjes aan zijn onderkant, hoe klein moeten die op normaal formaat dan wel niet zijn. Het is zo een echt pareltje.

'456327' door Teunhuisman '456327' door Teunhuisman

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Fleurige vrouw

Teunhuisman

Trots toonde deze fleurige vrouw haar wandelstok met bewerkte kop. Veel oudere vrouwen op de Griekse eilanden dragen zwarte kleding als rouwdracht, omdat er relatief veel mannen omkomen op zee. Deze vrouw in Pyrgi is daarentegen fleurig gekleed en best bereid om na een 'praatje' mooi op de foto te gaan. Ze gaat er eens goed voor zitten.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik