Swanny

'514439' door Swanny '514439' door Swanny

Frankrijk

Frankrijk

Viaduct van Millau

Swanny

De hoogste brug ter wereld vanaf de onderkant bekeken. Imposant uitzicht op de mega hoge pilaren. Schitterend bouwwerk over de rivier de Tarn in Zuid-Frankrijk.

'514438' door Swanny '514438' door Swanny

Frankrijk

Frankrijk

Viaduct van Millau

Swanny

Het Viaduct van Millau is een meervoudige tuiconstructie over de rivier de Tarn, in de gemeentes Millau en Creissels in het departement Aveyron in Frankrijk. Het viaduct, op 14 december 2004 geopend, is de hoogste brug ter wereld (in constructiehoogte). Het viaduct bestaat uit acht overspanningen, ondersteund door zeven betonnen pijlers. De middelste stukken overspannen 342 meter, de uiterste overspanningen 204 meter. De brug ligt 270 meter boven de rivier de Tarn. De lengte is 2460 meter. Er zijn zeven enorme brugpijlers gebouwd, waarvan de hoogste 343 meter de lucht in reikt, iets hoger dan de Eiffeltoren. Dit is de hoogste brugpijler ter wereld. Het brugdek is 32 meter breed, en heeft in beide rijrichtingen twee rijstroken en een vluchtstrook. (Wikipedia).

'451276' door Swanny '451276' door Swanny

FrankrijkDe Loire

FrankrijkDe Loire

Saumur

Swanny

Saumur aan de Loire in Frankrijk. Tijdens een kastelentocht langs de Loire dit prachtige stadsgezicht op Saumur en het kasteel gemaakt. Het kasteel is onlangs helemaal gerenoveerd.

'440613' door Swanny '440613' door Swanny

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Plockton

Swanny

Plockton is een vissersdorpje aan de oevers van Loch Carron. Door het milde zeeklimaat is het mogelijk dat een bepaalde Nieuw-Zeelandse palmboom hier kan overleven. De meeste huizen dateren van de 18de en 19de eeuw. Voor een verblijf in Plockton is The Plockton Inn een gezellige en vooral goede gelegenheid met een voortreffelijke keuken.

'437911' door Swanny '437911' door Swanny

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Schotland

Swanny

Typisch Schots landschap in de Highlands in de buurt van Kylesku, Noord Schotland. In het voorjaar kleurt het landschap geel van de bloeiende brem, gecombineerd met de wolkenhemel levert dat een prachtig plaatje op.

'421040' door Swanny '421040' door Swanny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Cape Corse

Swanny

Uitzicht op het schitterende landschap van Corsica. Hier de kust aan de westkant van het schiereiland Cape Corse, Noord Corsica, met de prachtige kustweg en de kleine dorpjes op de hellingen. Langs de hele kust van het schiereiland loopt een kustweg de na iedere bocht weer een nieuw uitzicht biedt. Deze panorama is opgebouwd ut 5 foto's.

'420899' door Swanny '420899' door Swanny

Frankrijk

Frankrijk

Zonnestralen

Swanny

Donkere wolken pakken zich samen boven de omgeving van Vals Les Bains, Ardeche. De zon laat zijn laatst stralen zien voordat de onweersbui losbarst. Een uurtje later is het alweer droog en zitten we weer buiten te genieten van het prachtige uitzicht.

'420895' door Swanny '420895' door Swanny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Zonsondergang

Swanny

Prachtige rode hemel bij ondergaande zon. Aan de kust bij het plaatsje Porto, waar je op een terrasje heerlijk kunt eten met dit mooie uitzicht.

'420783' door Swanny '420783' door Swanny

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Vogels

Swanny

Twee prachtige vogeltjes op een tak, gespot tijdens de game-drive door het Kruger Park. Ik weet alleen niet hoe de vogeltjes heten. Misschien dat een RR het weet.

'420698' door Swanny '420698' door Swanny

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Cheeta's

Swanny

Drie prachtige Cheeta's in het Endonemi Animal Care & Rehabilitation Centre. In dit opvangcentrum worden jonge weesjes (Cheeta's, Afrikaanse Wilde Kat, Serval, Caracal) opgevangen en verzorgd. Daarnaast verzorgen ze de opvang van wilde katachtigen met het doel ze na herstel weer terug te zetten in de natuur. Als bezoeker mag je alleen de dieren zien die niet meer terug de wildernis in kunnen. Deze drie Cheeta's zijn zo tam dat je ze kunt aaien; een onvergetelijke ervaring. Prachtige dieren.

'420622' door Swanny '420622' door Swanny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Zonsondergang

Swanny

Zonsondergang bij Sartene op Corsica. Na een overheerlijke maaltijd op het balkon van het restaurant hadden we dit uitzicht. Corsica is fantastisch en een aanrader voor natuurliefhebbers.

'420329' door Swanny '420329' door Swanny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Capo Rosso

Swanny

Na een lange wandeling kwamen we boven op de top van de Capo Rosso, een rotspunt in zee aan de west kust van Corsica. Het uitzicht richting het eiland was fantastisch. Foto bestaat uit 4 foto's die verticaal op elkaar geplaatst zijn.

'420171' door Swanny '420171' door Swanny

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Familie

Swanny

Een Wrattenzwijn gezinnetje loopt voor de auto uit in het Kruger Park, in een sukkeldrafje, staartjes omhoog; zeer koddig gezicht. Ze bleven zo een tijdje lopen voordat ze in de bush verdwenen.

'420165' door Swanny '420165' door Swanny

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Koedoe

Swanny

Tijdens de safari door het Kruger Park kwamen we heel veel Koedoes tegen. Deze was heel alert en bleef ons lang aankijken, alsof hij poseerde voor de foto. Daar maakte ik natuurlijk dankbaar gebruik van. Zie hier het resultaat.

'419996' door Swanny '419996' door Swanny

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Kruger Park

Swanny

Impala's op de weg in het Kruger Park. Het is bewolkt en niet te warm. In december is alles nog lekker groen en fris. Hebben die dag 4 van de big 5 gezien, prachtig.

'419994' door Swanny '419994' door Swanny

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Impala's

Swanny

Een groepje impala's in het Kruger Park. Het is bewolkt en niet erg warm en de dieren zijn actief. In december is alles lekker groen en fris, prachtige natuur.

'419863' door Swanny '419863' door Swanny

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Zulu danser

Swanny

Tijdens een demonstratie van zulu dansers op straat in Durban. Deze danser gaat er helemaal voor; zijn fanatieke blik zegt genoeg. Het was een prachtige dansvoorstelling.

'419861' door Swanny '419861' door Swanny

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Spelende kinderen

Swanny

Spelende kinderen in een zulu dorpje in Kwazulu-Natal. Het dorpje staan model voor de oorspronkelijke leefgewoonten van de zulu's. Spelende kinderen leveren altijd een mooi plaatje op.

'419860' door Swanny '419860' door Swanny

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Jongetje met ballon.

Swanny

Jongetje in een zulu dorpje in de omgeving van Nomcondo in Kwazullu-Natal. Het dorpje staat model voor de oorspronkelijke leefgewoonten van de zulu's. Bij het bezoek aan het dorpje hebben we ballonnen uitgedeeld aan de kinderen. En dat levert altijd leuke plaatjes op.

'419856' door Swanny '419856' door Swanny

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Lisbon Falls

Swanny

Langs de Panoramaroute door de Blyde Rivier Canyon liggen diverse watervallen. De Lisbon Falls is er een van. De Panoramaroute begint even ten noorden van Graskop en voert langs diverse bezienswaardigheden en uitzichten.

'419854' door Swanny '419854' door Swanny

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

De Drie Rondavels in.

Swanny

Spectaculaire uitzichten in de Blyde Rivier Canyon. Dit is het uitzicht op de Drie Rondavels, genoemd naar de ronde Afrikaanse hutjes. Ten noorden van Graskop loopt de Panoramaroute door het gebied. Langs de route zijn diverse mooie uitzichtpunten en natuurverschijnselen te zien. Zeer de moeite waard.

'387229' door Swanny '387229' door Swanny

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Mausoleum

Swanny

Grafmonument Lang Khai Dinh, in de buurt van Hue. Voor het monument staan betonnen wachters opgesteld in rijen die de trappen naar boven sieren. Helaas was het slecht weer en kwam de regen met bakken uit de lucht. Voor de sfeer overigens geen slechte omstandigheid. De beelden krijgen zo mooi contrast.

'387220' door Swanny '387220' door Swanny

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Cao Dai

Swanny

Een godsdienst in de Cao Dai Tempel in Tay Ninh, Zuid-Vietnam. Een kleurrijke met veel tierlantijnen versierde tempel waar elke dag religieuze diensten worden gehouden. Een vermenging van verschillende religies met een bijzondere geschiedenis. Deze dames houden de wacht en zorgen dat de dienst niet wordt verstoord door toeristen.

'387219' door Swanny '387219' door Swanny

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Bidden voor Cao Dai

Swanny

Een godsdienst in de Cao Dai Tempel in Tay Ninh, Zuid-Vietnam. Een kleurrijke met veel tierlantijnen versierde tempel waar elke dag religieuze diensten worden gehouden. Een vermenging van verschillende religies met een bijzondere geschiedenis.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS
De toppers van week 38 zullen maandag 27/9 bekend worden gemaakt.

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik