Durban

Door de ideale ligging aan de Indische Oceaan, de prachtige stranden en het aangename klimaat is Durban een geliefde vakantiebestemming voor zowel de lokale bevolking als voor internationale toeristen. Het Waterfront (Golden Mile) is een mooie boulevard waaraan zich vele hotels, restaurants en pretparken hebben gevestigd. In het centrum vind je de reusachtige City Hall en het Gateway Theatre of Shopping dat zich een van de grootste winkelcentra van het zuidelijk halfrond mag noemen.

Informatie over Durban

Beste foto's & tips van Durban

'455912' door Bommel '455912' door Bommel

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Black tip reef shark

Bommel

Dit jaar een paar prachtige duiken gemaakt bij Altwal Shoal, KwaZulu Natal. Het plan was om (zonder kooi) te gaan duiken met Tiger Sharks, maar die kwamen helaas niet voorbij. We werden we steeds omringd door 10, 20, 30 reef sharks. Ook erg indrukwekkend. Ze doen natuurlijk niks, maar ze dwingen wel respect af door hun grootte, vorm en snelheid!

'409314' door JanFeitsma '409314' door JanFeitsma

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Het spelen van...walv

JanFeitsma

Met een klein bootje zijn wij eerst op tonijnen gaan vissen bij St Lucia. Hierop aansluitend gingen wij langs de route varen waar de walvissen zwommen. Door de enorme golfslag was het bijzonder moeilijk om een goed plaatje te schieten. Hierdoor heb ik de camera op de sport stand gezet, opdat ik veel foto's achterelkaar kon schieten. De golfslag was behoorlijk hoog niet alleen door de wind maar ook door het klappen van de zwaarden van de walvissen. Het was een bijzondere ervaring om deze geweldige dieren van zo dichtbij te bekijken.

'487848' door Jenny '487848' door Jenny

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Voodoobenodigdheden..

Jenny

Als men hier in het westen denkt aan voodoo is dat vaak niet in positieve zin, waarschijnlijk voortkomend uit het gebruik van voodoo in enge films en enkele huiveringwekkende krantenberichten over duiveluitdrijving. Het is in principe echter een positieve "religie", men bidt tot de goden om een goed doel te verwezenlijken zoals de genezing van een zieke, de voorspoedige levensloop van een kind of het hervinden van harmonie binnen een gemeenschap. In Durban zagen we deze dame met een verzameling zongedroogde dieren, het is een soort "openlucht apotheek" waar diverse diersoorten in z'n geheel of in gedeelten te koop zijn. Priesters en "doe-het-zelvers" zien deze dieren als medicijnen die, naast het bidden, nodig worden geacht om mensen te genezen of om hun problemen op te lossen (Foto gemaakt vanuit de bus, ze zijn hier niet gek op pottenkijkers. Geopend zijn de details beter zichtbaar).

Laat kaart zien

Laatste Durban artikelen

Billenknijpen: 's werelds engste bungeeschommel

Zuid-Afrika staat bekend om haar ongeëvenaarde natuur en goede wijnen, maar wist je ook dat je er ’s werelds hoogste en engste schommel vindt? Voor deze ‘Big Rush’-schommel moet je eerst de hoogste boog van het Moses Mabhida-voetbalstadion in Durban beklimmen, om jezelf er vervolgens met 140 kilomet...

Zuid-Afrika staat bekend om haar ongeëvenaarde natuur en goede wijnen, maar wist je ook dat je er ’s werelds hoogste en engste schommel vindt? Voor de...