Svangelderen

profiel Svangelderen

Naam

Saskia van Gelderen

Reviews

0

Foto's & tips

94

Blogs

8

Lid sinds

23 December 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Noorwegen

Fav. stad

Venetie

Over mij

Hier: http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/6653/10-reisfavorieten-van-reisreporter-svangelderen.html kun je mijn reisfavorieten vinden, dan weet je meteen alles van me ;-)

Ik ben Saskia van Gelderen, en ik noem mezelf een beeldenjager, ik ben altijd op zoek naar dat ene mooie beeld. En dat kan ik op reis tegenkomen, of zomaar op straat in een bushokje. Ik probeer altijd een camera bij me te hebben om die momenten vast te leggen.

Ik gebruik mijn foto's in mijn werk als illustrator. Mijn manier van kijken geef ik door aan anderen in de creatieve workshops die ik geef.

Ik zie het bij meer reisreporters staan, en ik zet het er ook maar bij: mijn foto's mogen niet zonder mijn toestemming gebruikt worden. Dit is een onnodige opmerking, want dit mag sowieso niet. Maar....tot mijn grote verbazing stond mijn foto 'bootjes in de mekong' ineens op de website van een reisbureau. En die hadden dat niet eerst netjes gevraagd.

Sinds kort ben ik hier ook aan het bloggen, en dat bevalt me erg goed. Het houdt mijn pen soepel, en mijn reisherinneringen levend. Meer lezen? Kijk dan even op mijn website met korte schrijfsels.

Mijn Motto

'De wereld ontdekken = jezelf ontdekken Slecht weer = mooi fotoweer Een goed oog = beter dan een goede camera (al helpt dat laatste wel ;-)'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D70

Overige

Tamron SP AF XR Di 28-75 1:2.8, FinePix S5700

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (94)

'449354' door Svangelderen '449354' door Svangelderen

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Spiegelmeer

Svangelderen

Dit is pas mooi wakker worden. In de ochtendkoude rilde ik nog wat in mijn tentje toen vriendjelief kwam binnenvallen met de mededeling dat het meer buiten zo mooi was. Ik schoot in mijn schoenen, sloeg een trui om me heen, pakte mijn camera en liep de tien meter die tussen mij en het meer lagen. En inderdaad, wat lag het meer er mooi bij, in het blauwe licht van een frisse zomerochtend.

'429560' door Svangelderen '429560' door Svangelderen

NoorwegenZuid- en westkust

NoorwegenZuid- en westkust

Bruisend

Svangelderen

Noorwegen barst van de watervallen, het is slechts één van de dingen waar ik van hou in dit land. Deze trok me, omdat ook niet alleen de waterval zelf mooi was, maar het bruisende water onderin ook zo schitterend was. Hier kan ik heel lang naar kijken.

'426719' door Svangelderen '426719' door Svangelderen

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Zwarte borsten

Svangelderen

Nee, ik heb deze titel niet voor de grap gegeven. Deze foto heb ik gemaakt in een grot die 'grot van de zwarte borsten' heette. In het Italiaans klinkt dit overigens veel indrukwekkender, maar helaas heb ik díe naam niet meer onthouden. Slechts de vertaling is blijven hangen. Het gaat trouwens om een hele kleine grot, midden in het soort natuurpark waar ik eigenlijk liever niet kom. Het soort met hekjes om, in hun ogen, steile paadjes en met bordjes met tips en uitleg. Maar de omgeving was prachtig! Aangezien ik een werkvakantie in de buurt had, had ik niet veel keus welke uitstapjes er gemaakt werden. Zo kwam ik op hele andere soorten plekken dan waar ik normaal kom. Lees: veel toeristischer dan normaal! Op zich ook wel een aparte ervaring.

Laatste blogs (8)

Gillend rennen we over het weiland. De penetrante geur kleeft aan onze kleren, onze huid. Met een grote sprong overbrug ik het slootje. Dan roffelen mijn voeten over het harde asfalt. Bij de bushalte... Lees meer

De zon weerkaatst glanzend op het water. Ritmisch laat ik mijn peddel in en uit het water glijden. De lange dag op het water begint zijn tol te vragen aan de groep. De gezichten in de andere kano's st... Lees meer

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (29)

'482441' door Liana '482441' door Liana

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Sprookjeskasteel...Sc

Liana

De rondleiding start vanaf de binnenplaats van het kasteel. Wees wel op tijd want 5 minuten later gaat de volgende groep en is je ticket niet meer geldig en kom je het poortje niet meer door (ik zag een gezin weg/doorgestuurd worden; misschien dat er ergens nog iets te regelen valt…?) Je wordt verzocht om je rugzak in een van de kluisjes achter te laten maar er zijn te weinig kluisjes voor alle bezoekers dus kun je hem gewoon mee naar binnen nemen; wel op de buik dragen. Je mag helaas niet fotograferen of filmen binnen. Tijdens de rondleiding kom je nog op het balkon van het kasteel terecht (te zien vanaf Hohenschwangau) waarbij je het uitzicht over het dal wel mag fotograferen. De rondleiding in Schloss Neuschwanstein duurt ong 35 minuten en stopte in mijn beleving halverwege het kasteel waarna je zelfstandig via de shop naar de uitgang wordt geleid. In het kasteel een aantal mooie, vrij donkere kamers/zalen gezien, maar de buitenkant van het kasteel blijft het meest sprookjesachtig. De buitenkant en binnenplaats kun je overigens gewoon zonder entree bezichtigen; dus ook de Marienbruecke. Ikzelf was hier achteraf ook tevreden mee geweest. In Hohenschwangau zijn diverse restaurants/eettentjes. Er zijn er verbazingwekkend ook een aantal dicht/leeg. Wij hebben eerst in de bistro van Hotel Muller (naast het ticketcenter) koffie met Schnitte genomen maar je kunt beter naar het restaurant gaan. Je zit daar veel beter, de prijzen zijn nagenoeg gelijk en je kunt kiezen uit verschillende lekkere Kuchen voor dezelfde prijs als een klein klef stukje Schwarzwalder Schnitte uit de bistro. De menukaarten van de verschillende restaurants vond ik schappelijk geprijsd voor zo’n toeristische trekpleister. De souvenirs in Hohenschwangau zelf zijn ietsjes goedkoper dan in de kiosk van Neuschwanstein (de artikelen daar kun je overigens ook via internet bestellen, hou rekening met de verzendkosten buitenland). Parkeerplaats P4 vond ik de meest centrale parkeerplaats maar misschien is deze ook als eerste vol. Wij konden hier met de motor makkelijk parkeren voor € 2,00/dag (auto € 5,00/dag).

'476903' door Nalukai '476903' door Nalukai

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Gezellige, goede (maa

Nalukai

Tijdens ons verblijf in Taghazout (kustplaatsje vlakbij Agadir), verbleven wij (vrienden) in een accomodatie van Surf 'n Stay, opgericht door een aardige, wat oudere man uit Ierland, die immidels geruime tijd (al 15 jaar geloof ik) in Marokko woont. De accomodaties zijn uitstekend. Vooral het surfhouse midden in het dorp is aan te raden. Het is bij verre na niet de Ritz, maar het is super gezellig ingericht. Beneden een klein keukentje (die je niet echt nodig hebt, want uit eten gaan is super goedkoop), 2 slaapkamers met 5 bedden in totaal, een mini badkamertje. Boven nog een bed, een heerlijke lounche room in Marrokaanse stijl. Het beste is het dakterras met uitzicht op het strand en de zee. Vooral 's ochtends vroeg leuk, wanneer de vissers van het dorp de zee op gaan. Ook heerlijk om hier te ontbijten in de zon. Er is een klein hutje op het balkon gemaakt, met twee bedden erin geplaatst. Zo kun je 's nachts heerlijk buiten slapen (wij waren er in November, en het was 's nachts nog warm genoeg)! 1 minuut lopen van het huisje zitten de supermarktjes, de winkeltjes en een koffietentje (van zijn dochter) waar je 's ochtend goed de dag kan beginnen. Omdat je midden in het dorpje zit heb je het idee dat je net iets meer mee krijgt van het allerdaagse leven, wat erg leuk is. Wil je wat meer luxe? Je kunt ook terecht in appartementen iets verder van de winkelstraat vandaan (lees: 3 minuten lopen er vandaan). De eigenaar is ontzettend behulpzaam. Voorbeeldje: toen we een dag eerder terug waren van onze rondreis (en om 11 uur 's avonds officieel geen accomodatie hadden), mochten we bij hem in de logeer kamer en op de banken slapen! Heel fijn. Ook organiseerd hij leuke uitstapjes voor zijn gasten! En zoals de naam al laat raden: je kunt ook surfboards en wetsuits huren. Voot tips en tricks kun je ook bij hem terecht. Hij is al op veel plaatsen in Marokko geweest,heeft veel van zijn gasten gehoord en woont er al 15 jaar. Genoeg ervaring dus :). Voor meer info kijk op: http://www.surfnstay.net/

'452702' door Noiram '452702' door Noiram

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Schouwen

Noiram

Een klein plukje duinen in het zuidelijk deel van Schouwen Duiveland, onder Burgh Haamstede. Net naast het meestbezochte strand bij Westenschouwen, wat op vijf minuutjes lopen afstand ligt. Een wereld van verschil... In de verte de windmolens van de Pijlerdam, een vissersboot drukdoende zijn buit binnen te halen..wat een rust..

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >