Stefanborkos

'1141725' door Stefanborkos '1141725' door Stefanborkos

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Bedankt.

Stefanborkos

Timanfaya. Voordat deze side uit de lucht gaat, Wil ik nog even een wondertje plaatsen. Voordat hier het einde van een prachtige site gaat beginnen, Moet ik dan ook velen van de door mij geplaatste foto's bedanken. Voordat dit onwenselijke plaats zal gaat vinden, Bedankt lieve mensen en het gaat jullie allemaal goed. Voordat wij deze foto's van soms een onwerkelijke wereld gaat verdwijnen, Bedankt voor alles met een zwaar gevoel. Dus daarom mijn allerlaatste foto van een bijzonder moment, Een moment van eenzaamheid in een zeer verlaten streek. Dus daarom het Parque Nacional de Timanfaya. Bedankt.

'1141702' door Stefanborkos '1141702' door Stefanborkos

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Door het dorre gras

Stefanborkos

Eresos. Ver weg van alles en iedereen, Hoe mooi kan dat zijn. Ver weg van alle drukte, Alleen zijn in de natuur. Ver weg maar echt nooit alleen, Zo kreeg ik ineens van een bewoner een komkommer. Ver weg en kruipende door het dorre gras, Zo zag de wereld er ineens anders uit. Beladen met dit uitzicht, Ver weg om weer verder te gaan.

'1141646' door Stefanborkos '1141646' door Stefanborkos

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Bewondering

Stefanborkos

De grote binnenzee. Bewondering om zo maar ergens te stoppen, In dit walhalla van een vogel paradijs. Bewondering om in alle rust dit groen en blauw te aanschouwen, Het klotsen van het water dat is een dichtbij geluid. Bewondering om een toch verlaten binnenzee te zien, Met zijn toch groene oevers aan elke kant. Bewondering voor dit alles met de hoogste berg in zicht, Helaas je kan niet alles in een foto plaatsen. Maar toch het blijft een bewondering hoe dan ook. Het blijft een bewondering aan een stille weg.

'1141595' door Stefanborkos '1141595' door Stefanborkos

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Op weg naar een...klo

Stefanborkos

Op weg naar een klooster. Het was een heerlijke weg met bijna geen verkeer. De weg naar Sigri. Het was een punt met prachtige vergezichten overal. De weg naar Sigri aan zee. Het was een zeer zonnige dag met enkele wolken. Maar die er waren zorgden voor prachtige schaduwen op het landschap. Bijna verloren op een weg naar ander menselijk leven, Zie je zo eens op een topje van een berg een klooster. Het was op een weg naar de versteende oude boomstammen. Helaas gesloten voor ik dacht onderhoud en dat moet ook gebeuren. Maar deze weg was echt super mooi, Dan maar op weg naar een klooster.

'1141217' door Stefanborkos '1141217' door Stefanborkos

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Het bewaarde

Stefanborkos

Lesbos. Een eiland vol met rust en ruimte, Waar je hier ook gaat. Een eiland afwisselend groen en kaal, Waar je ook bent. Een eiland boordevol geschiedenis, Wat je kunt ontdekken. Een eiland met een grote binnenzee, Wat je toch echt eens moet zien. Lesbos met het bewaarde.

'1141109' door Stefanborkos '1141109' door Stefanborkos

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Volop zon met vele...

Stefanborkos

Het eiland La Palma. Volop in de zon, Dat is hier in november. Volop strand en boten, Dat is hier bij de hoofdstad. Volop genieten overal, Dat is het ook hier. Volop het bijzondere eiland verkennen, Dat moet je hier zeker ook doen. Volop zon met vele wolken.

'1141056' door Stefanborkos '1141056' door Stefanborkos

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Hoog

Stefanborkos

Het eiland La Palma. Het is hoog zeer hoog, En wel boven de boomgrens. Het is hoog zeer hoog, Hier nog enig groen maar verder was er natte sneeuw. Het is hoog zeer hoog, En je bevind je in de mist van de wolken. Het is hoog en zeer hoog, En rechts in de diepte verscholen ligt de Caldera. Het is november, Hoog wie dat leuk zal vinden.

'1141019' door Stefanborkos '1141019' door Stefanborkos

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Groen en wolken

Stefanborkos

het eiland La Palma. November en toch een zeer goede temperatuur. November en toch een heel bijzonder eiland. November bij ons is Sint en Piet al aangekomen. November en hier staat kerst al voor de deur. November een goed moment om dit eiland te bezoeken. November hier wisselt het landschap van groen en wolken. La Palma een onbetwist mooi verschillend eiland.

'1140980' door Stefanborkos '1140980' door Stefanborkos

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Verlichting

Stefanborkos

La Palma. Op het eiland La Palma is het nu goed vertoeven, Goede temperaturen en in de avond is toch een terrasje mogelijk. Ook hier staat de kerst voor de deur, En alles zal ook in deze sferen omgetoverd worden. Natuurlijk is een stadswandeling in de hoofdstad dan onvermijdelijk. Ook hier een stadsbeeld vol met licht.

'1140950' door Stefanborkos '1140950' door Stefanborkos

EgypteAswan

EgypteAswan

Het spel van zwemmen

Stefanborkos

Even zwemmen. Dat was de leuze van de jongeren om een graantje mee te pikken, Een graantje van de vele toeristen. Het is wel het mooiste deel van de Nijl om te bezoeken. Na het verlaten van het groene eiland van Lord Kitscher. Vanaf hier varen bootjes af en aan langs grote rotsen, Met als achtergrond die grote bergen met zand. Het spel van de vele jongens die hangen aan je boot. Het spel van wie is de eerste. Het spel van zwemmen.

'1140723' door Stefanborkos '1140723' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Achter de stammen

Stefanborkos

Rheezerveen. Wat is er niet mooier dan een oud verlaten bos, Een bos met oude bijna vergane bomen en groene stammen, Dus zomaar even een duik in een donker bos, Geen mens te zien want is dit interessant? Nou voor mij wel om zijn grillige vormen, En door de laatste bladeren beukt nog even het zonnelicht. Achter de stammen.

'1140688' door Stefanborkos '1140688' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Kan het nog geler...w

Stefanborkos

Rheezerveen. Een gouden gloed op een landelijk pad, Iets mooiers kan je in dit jaargetijde niet bedenken. Een gouden gloed van de verkleurde bladeren, En dat door de nu lage zonnestand. Een gouden gloed tot ver in de verte, En zomaar even op je pad. Een gouden gloed. Kan het nog geler worden?

'1140511' door Stefanborkos '1140511' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Alles vretende koeien

Stefanborkos

Vechtpark Hardenberg. Wij zijn er dol op, Die grazende grote koeien. Natuurbehoud zo zal men dat noemen, Over het algemeen ben ik daar echt niet mee over eens. Waar eens de mooiste wilden bloemen groeiden en bloeiden, En waar het loof zijn gang kon gaan en de insecten hun ding konden doen. Van dat alles is echter alles bijna verloren en je ziet alleen een pad met grote keutels, Jammer toch dat dat zo moet gaan met die afgevreten twijgen en het vertrapte groen. Afgevreten takken die toch een herfstig tintje geven. De herfst in een toch nieuw natuurgebied. En dat alles door die alles vretende grote zware koeien.

'1140360' door Stefanborkos '1140360' door Stefanborkos

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Als de zon opkomt

Stefanborkos

Los Cancajos. Het is vroeg, heel vroeg. En het duister veranderd in iets licht. Dan zijn de lava rotsen nog zwart en duister, Het bonken van het slaande water van de oceaan is nog steeds te horen. Je voelt je eenzaam in deze beginnende morgen heel alleen, Dat gevoel wil ik wel even weergeven met al die aanrollende golven. Die golven met daarboven het beginnende van een nieuwe dag, Die dagen en golven die alsmaar doorgaan. Nu heel vroeg in de morgen. Als de zon opkomt.

'1140205' door Stefanborkos '1140205' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De regenboog

Stefanborkos

Hardenberg. Na snikhete plakkerige dagen, Slaat ook hier de regen weer toe. Naast zon en donkere wolken, Staat ook hier de herfst weer voor de deur. Verdorde velden zijn weer groen geworden, En de temperatuur is flink weer gedaald. Toch heeft dat alles zijn bekoring, Met als gevolg dit ronde lijnenspel. Een boog die door het licht zomaar ontstaat, Geboren door de zon en regenstraaltjes o zo mooi. Zomaar geboren uit een land voor mijn voeten, Totdat de avond valt. Die regenboog.

'1140043' door Stefanborkos '1140043' door Stefanborkos

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Zomaar een dorp tegen

Stefanborkos

Lesbos. Wie Lesbos aan zal doen moet echt een auto huren. Wie dat zal doen zal echt de rust ervaren. Wie er van zal houden om verlaten plekken te ontdekken. Geen lawaai van toeristen en locale bevolking. Geen gedoe van overdreven uitgaansplekken. Geen haast maar lekker onthaasten is hier zeker. Daarom een foto van zomaar een dorp als zovele. Daarom een echt Griekse foto met talrijke huisjes. Daarom moet je hier echt met een auto komen. Het rustige leven van alledag is hier nog te ervaren. Het heeft naast bebouwing ook prachtige uitzichten overal. Het is soms buitenaards zo heerlijk rustig ook op de wegen. En dan opeens, Daar is ie weer. Zomaar een dorp tegen een heuvel.

'1140026' door Stefanborkos '1140026' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wolken

Stefanborkos

Hardenberg. Wolken, Je ziet ze overal. Wolken, Soms groot, soms klein. Wolken Waar je ook bent. Wolken. Soms aardig, soms dreigend. Wolken, In een ochtend of avond kleur. Wolken, Die ook de sneeuw, hagel en regen dragen. Wolken, De aardse fenomeen. Wolken.

'1139942' door Stefanborkos '1139942' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Het boze gezicht

Stefanborkos

Hardenberg. Keien in verschillende vormen, Die vind je aan de oevers van de Vecht. Keien die dienen als vermaak op klim en spring locaties, En trimmen kan je hier dus volop. Keien als kunstwerken rusten op zijn plek, Wel of niet om te inspireren zo staan ze overal. Keien met een bedoeling, En iedereen mag zien wat men ziet, Keien met vele gezichten, Zoals deze hoge met een niet vrolijk gezicht. Het boze gezicht van een klim kei. En echt niemand heeft het topje gehaald, Daarom noem ik dit het boze gezicht.

'1139924' door Stefanborkos '1139924' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Even snoepen

Stefanborkos

Hardenberg. Omdat het nuttig is, Omdat het nodig is, Omdat het leven is, Omdat het kleurig is, Omdat het klein en dapper is. Zonder bloemen geen leven, Zonder insecten geen bestuiving. Even snoepen.

'1139922' door Stefanborkos '1139922' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Dwalende wolken

Stefanborkos

Ootmarsum. De Tankenberg op de route van Fleringen naar Ootmarsum. De berg met zijn uitzichten over het land naar Enschede en Duitsland. De berg met zijn 100 jaar oude oriëntatietafel van de ANWB. En dat even onder dwalende wolken.

'1139590' door Stefanborkos '1139590' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wie zaait zal oogsten

Stefanborkos

Pis potjes in het blauw. Voor jaren geleden zag ik een dergelijke muur met deze tere bloemen, En wel bij het binnenmeertje in Agios Nicolaos op Kreta. En na al die jaren zocht ik het zaad van deze kleurrijke bloem, En nu geeft het kleur aan een saai balkon klimmend in de hoogte aan 2 coniferen. Kleuren paars tot rose die blinken in de ochtendzon. Wie zaait zal oogsten.

'1139354' door Stefanborkos '1139354' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Niet het einde

Stefanborkos

Delden - kasteel Twickel. De oude fruitbomen dragen vruchten. Dat is elk jaar zo zijn gang, Helaas gaat deze site voor ons sluiten. Met mede gevoelens voor andere leden. Met pijn in mijn hart ga ik daarom nu ook niets meer plaatsen. En mijn bedankje voor de vele reacties al die jaren blijft groot. Jammer maar zo zij het en daarom nu mijn laatste foto. Enkel vruchten aan een oude boom. Met als doel blijf gezond en maak op een andere manier je leven mooi. Want foto's blijven we maken waar dan ook. Dus daarom deze vruchten. Vruchten die laten zien dat dit niet het einde is.

'1139319' door Stefanborkos '1139319' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De paden op

Stefanborkos

Delden - kasteel Twickel. Alles keurig in de rij, Zo staan die grote potten. Alles nagenoeg in bloei, En jammer dat je de geuren hier niet kunt ruiken. Ik weet dat ik niet de allerbeste fotograaf ben, Maar ik zal toch zeker deze site erg missen. Ik weet dat ik jaren lang mijn plaatjes met succes hier heb kunnen plaatsen, Jaren lang met mijn eigenzinnig verhaal. Dus wij blijven doorgaan. Met de paden op en de lanen in.

'1139309' door Stefanborkos '1139309' door Stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Appeltjes van oranje

Stefanborkos

Delden - kasteel Twickel. Alleen de geur van bloesems van de citrusbomen doet wonderen, En dat in de formele tuin vlak naast het kasteel. Alleen die oude bomen zien er fris en fruitig uit en gelukkig maar, Met zijn groene vruchten en enkele zijn al oranje. Die appeltjes van oranje.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >