Stan de Haas Fotografie

profiel Stan de Haas Fotografie

Homepage

Naam

Stan de Haas

Positie

100

Score

4573

Reviews

1

Foto's & tips

5

Blogs

4

Lid sinds

18 juli 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Madagaskar

Fav. stad

Cape Town

Over mij

Ik ben gespecialiseerd in reisfotografie met panoramafotografie in het bijzonder en mijn klanten zijn vooral te vinden in de wellness- en leisurebranche.

De basis van mijn ontwerpen zijn vaak enorme levensechte visuals op wanden en/of ramen in een gekozen thema. Deze visuals zijn opgebouwd uit tientallen tot honderden foto’s waardoor er een ongekend scherp en realistisch beeld ontstaat. Ik heb inmiddels een unieke beeldbank opgebouwd van zelfgemaakte, rechtenvrije panoramafoto’s van bestemmingen van over de hele wereld.

De thema’s variëren van jungle en tropical island tot ijsbergen en woestijn. Ik heb bijna 100 landen bezocht; die hoop ik dit jaar nog te halen ;)

Als je mijn foto's wilt gebruiken, vergeet dan niet om aan mij toestemming te vragen.
Kijk ook eens op mijn instagram account:
www.Instagram.com/stan_de_haas_photography

Mijn Motto

'Je bent langer dood dan je leeft'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

Canon Mark1DS

Overige

Fuji Film GFX 50S

 

14 reactie(s) bij "Stan de Haas Fotografie"

 • profile image comment

  Ik ben nu al heel nieuwsgierig, zal over een kleine twee jaar zeker mijn ervaringen delen van Sri Lanka en de Malediven.

  Door nathaliebeersma • geplaatst op 2018-08-14 19:54:10
 • profile image comment

  Dan adviseer ik je om bij de foto naast een goede tip (die niet zo duidelijk in de blog vooorkomt) te verwijzen naar de blog met een teaser (het verhaal achter de foto) zodat men ook de blog gaat lezen. Bij de blog kan je ook foto's plaatsen waar je zelf op staat zodat het wat persoonlijker wordt. . De mooiste foto's waar je niet op staat (of enkel heel klein) plaats je dan dubbel. Je foto's zijn heel mooi dus blijf vooral plaatsen!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-08-13 21:40:22
 • profile image comment

  Helaas kun je een blog niet meer aanpassen of verwijderen, dat kan alleen de webmaster doen. Ze zal wel reageren maar dat kan soms wel een paar dagen duren.

  Door aticketto • geplaatst op 2018-08-07 19:52:08
 • profile image comment

  Hi Stan, het is inderdaad normaal gesproken niet de bedoeling om foto’s te plaatsen waar jezelf ook op staat. Echter bij een blog is dat geen probleem, dan wordt er een uitzondering gemaakt. Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2018-08-07 19:30:50
 • profile image comment

  En ook nog een rode ster, van harte gefeliciteerd!!

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-08-04 19:53:06
 • profile image comment

  Bijna verplicht in Jamaica... ((o:

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-08-02 07:57:05
 • profile image comment

  Dag Stan, de reportage op Jamaica is gemaakt door Hans Moerkens, een van de ambassadeurs van Columbus. Wij gaan af en toe op pad voor het magazine. Fijne avond, Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-07-30 18:36:59
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je topfoto- en tip!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-07-26 16:46:20
 • profile image comment

  Volgens mij is dit het: https://palauaviation.wordpress.com/scenic-flights/ het was heel rustig daar toen wij er waren en mijn vriend mocht zelfs een tijdje sturen. Het was wel dicht maar op die site zie ik dat het ook open kan. Ik kan niet terugvinden of het dezelfde club is maar er was er maar 1 op dat vliegveld.

  Door iKat • geplaatst op 2018-07-25 11:01:42
 • profile image comment

  Erg benieuwd naar jouw foto's van Palau als je terug bent (hoop dat je er wat van plaatst), heel veel plezier met de voorpret!

  Door iKat • geplaatst op 2018-07-24 11:25:31
 • profile image comment

  Graag gedaan

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-07-21 10:48:51
 • profile image comment

  Hoi Stan. Gefeliciteerd met de topfoto.

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-07-21 09:37:41
 • profile image comment

  Hallo Stan. Prachtige foto's. Heel aparte fotografie. Tip van mij. Je kunt beter niet onder je eigen foto's terugreageren want dat ziet de persoon voor wie het bedoelt is niet terug. Ga naar zijn of haar persoonlijke pagina en laat daar het bericht achter zoals ik nu bij jou doe. Ook waardeert iedereen het als je actief op de site bent en ook bij andere een wberichtje en dit vind ik mooi aanvinkt onder de foto. Groetjes Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-07-21 08:08:18
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met de topfoto van de week.

  Door hansdewildt • geplaatst op 2018-07-20 20:58:43

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'909847' door Stan de Haas Fotografie '909847' door Stan de Haas Fotografie

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heaven on earth

Stan de Haas Fotografie

El Nido staat bekend als backpackers plaats op het eiland Palawan. Het wordt gerekend tot het mooiste eiland van de Filipijnen en volgens insiders van de hele wereld. Omdat ik voor mijn werk foto’s moeten kunnen maken zonder mensen erop, sloeg de schrik me om het hart toen ik de vele bootjes klaar zag liggen in de haven van El Nido. Toen ik hiernaar informeerde bleek dat iedere ochtend om 09.00 uur de boten vol met toeristen op excursie gaan naar de prachtige eilanden in de omgeving volgens vaste routes. Deze excursies worden aangeduid met toer A,B, C of D. Het was niet moeilijk om een lokale visser bereid te krijgen om een zelfde toer voor mij privé te verzorgen maar dan om 07.30 uur. Het is natuurlijk iets duurder dan met tienen op een boot maar dan heb je wel een toptrip! Op deze manier lukte het me om de grote groepen steeds voor te blijven zodat ik de maagdelijke eilandjes kon fotograferen. De foto die ik heb uitgekozen is gemaakt op ‘hidden beach’ waar de schipper een heerlijke vis van de gril met groenten als lunch voor me maakte. Hier voelde ik me als God in Frankrijk..

'962592' door Stan de Haas Fotografie '962592' door Stan de Haas Fotografie

MaledivenAddu Atoll

MaledivenAddu Atoll

De oorspronkelijke...

Stan de Haas Fotografie

In 2016 ging ik voor een fotoshoot opnieuw naar de Malediven, naar Mark Kouwenberg, een oud collega duikinstructeur van mij die enkele jaren geleden is verhuisd naar Maradhoo. Dit eiland ligt in het Seenu Atoll, het meest zuidelijke atol van de Malediven! Op dit eiland leeft de lokale bevolking en er zijn géén resorts. Toeristen zie je er mondjesmaat. Het is ook groot (1500 meter lang en 500 meter breed) Het verkeer(!) bestaat voornamelijk uit brommertjes en af en toe een auto. Mark heeft er een pension voor zijn gasten, Aquaventure Manta Lodge geheten. Voor het eten heeft hij een deal gemaakt met lokaal restaurant Palm Village, het beste restaurant op het eiland. Hij ontvangt iedere week een tiental duikers die niet voor de luxe resorts komen maar voor de mooiste duikstek van de Malediven: Manta Point! Deze duikstek staat bekend om de vele mantaroggen. Maar ook diverse soorten haaien, waaronder de tijgerhaai(!) worden regelmatig gezien. Toen ik het eiland ging verkennen op zoek naar fotolocaties kwam ik op een strand dat letterlijk vol lag met afval en grote hoeveelheden plastic. Dit was zo’n trieste aanblik! Ik had natuurlijk ook al eerder gehoord over de problematiek rondom de plastic soep in de oceanen maar nu zag ik met eigen ogen wat voor een schade dit aanricht. Wat een ontgoocheling! Mark vertelde me dat hij met grote regelmaat schoonmaak acties organiseert onder de lokale bevolking en ze helpt in het bewustwordings proces dat je niet alles zomaar in de zee kan dumpen. Maar hier kon ik natuurlijk niet de gewenste foto’s maken die ik voor ogen had. De volgende dag zijn we naar 2 aangrenzende eilandjes gevaren. Eerst naar een Canareef, een luxe resort en daarna naar een onbewoond eilandje. Enkele weken geleden was daar tijdens een flinke storm, zijn Dhoni boot gestrand. Mark wilde een plan de campagne maken om het schip terug naar Maradhoo te krijgen. Tijdens deze trip werden we vergezeld door tientallen dolfijnen en eenmaal aangekomen ontwaarde zich een paradijslijk plaatje voor me. Hier heb ik spontaan een prachtige fotoshoot kunnen doen en de resultaten sieren nu de wanden van zwembad Merwestein in Nieuwegein. Maar telkens als ik de foto’s zie, moet ik denken aan de vuilnisbelt op de Malediven. De regering heeft helaas meer oog voor het grote geld die de resorts met zich meebrengen dan voor de lokale problematiek van de bewoners. Wat zal er over 10 jaar nog over zijn van de oorspronkelijke Malediven?!

'920041' door Stan de Haas Fotografie '920041' door Stan de Haas Fotografie

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Kamelenrace bij de...

Stan de Haas Fotografie

Mijn zoon mocht dit jaar voor de eerste keer met mij mee als assistent voor een fotoshoot naar Jordanië. Ik zou daar panoramafoto’s gaan maken bij Petra en in de woestijn van Wadi Rum. Ons contact liep via ‘Film Production in Jordan’ die ons begeleidde. Net toen wij uit de woestijn terugkeerden zagen we dat er grote tenten en een podium werden opgebouwd. Een drietal passerende bedoeïenen vertelden ons dat in verband met de verjaardag van koning Abdullah (30 januari) de volgende ochtend een kamelenrace gehouden werd. Diverse bedoeïenenstammen vanuit de verre omtrek zouden daar aan mee doen. De race zou om 11.00 uur starten. Voor ons reden genoeg om de volgende ochtend terug te keren om dit spektakel mee te kunnen maken. Er deden naar schatting zo’n 25 kamelen aan de race mee die over een afstand van 5,8 km ging. De start was op een random plek in de woestijn en eindigde bij het opgebouwde tentenkamp. Bij de start hadden zich inmiddels naar schatting zo’n 70 terreinwagens verzameld, voornamelijk kingcaps afgeladen met opgetogen supporters en familieleden. Wij hadden zelf een Mitsubishi Pajero en onze gids/chauffeur had er erg veel zin in.. Na het startschot vertrokken niet alleen de kamelen, maar ook alle jeeps die lukraak meereden als een soort van rijdende tribunes! Schuddend en schreeuwend denderden de auto’s met de passagiers over het ruige terrein. Grote stofwolken vormden de contouren van deze bizarre groep. De aanblik deed me denken aan een scéne uit ‘Mad Max’ De kamelen galoppeerden in volle vaart over het parcours. De jockeys bereden de kamelen zonder zadel waardoor ze ongecontroleerd op de ruggen van de kamelen stuiterden, aangemoedigd door de rijdende menigte. Met een stok of zweep sloegen ze wild links en rechts op het achterwerk van hun kameel. Het was een wonder dat er niemand vanaf viel want dat zou catastrofale gevolgen hebben gehad met al die jeeps erom heen! Na het passeren van de groep sprongen we weer in de auto om vervolgens de hele meute weer in te halen zodat we opnieuw stelling konden nemen om weer foto’s te kunnen maken. Dit hebben we in totaal 3 x kunnen doen tot aan de finish. Schuimbekkend en uitgeput kwamen de eerste kamelen over de finish. De jockeys werden binnengehaald als ware helden door een uitsluitend mannelijke menigte. Er werden zelfs enkele pistoolschoten in de lucht afgevuurd! Maar niemand keek daar van op. Na de officiële toespraken van lokale hoogwaardigheidsbekleders volgden de prijsuitreikingen. De mannen droegen voornamelijk witte gewaden met op hun hoofd een tulband. (Keffiyeh) Het zag er prachtig uit. Na een uurtje werden de eerste kamelen al weer achter in de kofferbak gepropt om weer terug te keren naar hun kampement. Toen ook wij weer in onze auto stapten zagen we pas wat een puinhoop we tijdens de rit in onze auto hadden gemaakt. Door alle kuilen en bulten lagen koffers en proviand dusdanig door elkaar alsof de complete inhoud van de jeep door een blender was gegaan. Een onvergetelijke ervaring die illustreert hoe puur het leven in de woestijn is. En mijn zoon? Die heeft in een week meer meegemaakt dan thuis in een heel jaar;) Tip: plan je reis rondom een nationale feestdag zodat je ook getuige kan zijn van lokale festiviteiten vol cultuur en traditie.

Laatste blogs (4)

Voor een openbaar binnenzwembad had ik een ontwerp gemaakt waarbij de bezoeker het gevoel zou krijgen zich midden in de jungle te begeven. Ik had hiervoor een foto in gedachte van een mooie touwbrug d... Lees meer

Stel je bent een Japanner... Je hebt vakantieplannen en uiteindelijk besluit je niet weer naar een Aziatisch land te gaan maar een échte verre reis te ondernemen. Afrika trekt je niet bepaald; zo v... Lees meer

Mijn fans (0)

Er zijn nog geen mensen fan van jou

Je bent nog geen fan van een reporter.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (2)

'947794' door elisleem '947794' door elisleem

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Melkweg boven het...k

elisleem

Op zo'n 5u rijden ten zuiden van Windhoek tref je nabij Keetmanshoop het Quiver Tree forest aan. DIt bos staat vol met kokerbomen, de bekendste bomen van Namibië. Naast dit bos ligt Quiver Tree camping, de ideale uitvalsbasis om het bos te bezoeken. Aangezien er hier bijna geen lichtvervuiling is, kan je de melkweg spotten met het blote oog. Het kokerboomwoud zorgt voor een ideale voorgrond voor een foto van de melkweg! Dit zuidelijke deel van Namibië wordt door veel mensen overgeslagen. Nochtans zijn hier met het kokerboomwoud, Fish River Canyon en Kolmanskop verschillende plaatsen die zeker en vast de moeite zijn te bezoeken.

'364885' door iKat '364885' door iKat

Palau

Palau

Seventy Islands vanui

iKat

Een Cessna vliegtuigje boeken op het vliegveld van Airai voor een geweldige rondvlucht die je nooit meer zult vergeten. Ademloze plaatjes trekken aan je voorbij. Als je geluk hebt mag je nog even zelf sturen bij ABA Sky.

Je hebt nog geen favoriete blogs