Sr-fotografie

'539806' door Sr-fotografie '539806' door Sr-fotografie

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

Pieken en dalen

Sr-fotografie

Goed plannen is het wel, want toen ik aankwam zat ik letterlijk met mijn hoofd in de wolken. Het leek goed te gaan, maar de laatste 40 meter omhoog ging dwars door een wolk toen ik aankwam. De top van de jungfraujoch en de omgeving was verstopt. Bij erg bewolkt of regenachtig weer is het geen aanrader. Gelukkig trok het af en toe even open en wat een machtig uitzicht heb je dan. Top of Europe op 3517 meter hoog. Beetje toeristisch is het wel, maar als je de eerste trein neemt dan valt het nog wel mee. Op de top is een heel centrum waar je wel een paar uur kan rondlopen. Sneeuw ligt er ook genoeg. Opwarmen met koffie of een ander warm drankje als je weer naar binnen gaat, want buiten is het door de hoogte flink koud.

'539367' door Sr-fotografie '539367' door Sr-fotografie

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

Klein in de grote...w

Sr-fotografie

Heel veel reizen heb ik al gemaakt, maar landen in Europa zaten er nog niet veel bij. Blij verrast door Zwitserland. Dichtbij en zo mooi. In de Jungfrau regio kan je met een (meer)dagenpas reizen per trein, bus of gondel tussen alle toppen van de bergen. Er zijn een paar hele bekende, maar ook de wat minder bekende (voor mij) waren supermooi. Deze foto is genomen in de buurt van große Scheidegg. Letterlijk met mijn hoofd in de wolken. We hadden vaak bewolking en soms bestond het uitzicht alleen maar uit wit en waren de toppen van de bergen verstopt. Gelukkig met wat wind waaide de wolken verder en kwamen er de prachtigste uitzichten achter vandaan. Onder andere deze, waar ik me heel klein voelde in de machtig grote wereld met hoge bergen. Je zal toch maar in dat huisje wonen en met dit uitzicht (of met je hoofd in de wolken) elke dag wakker mogen worden. Ik weet niet hoe lang ik dat als stadsmeisje uit zou houden, maar adembenemend uitzicht is het zeker.

'534820' door Sr-fotografie '534820' door Sr-fotografie

Nederland

Nederland

Heel veel herten II

Sr-fotografie

Omdat mijn vorige hert van de Amsterdamse waterleidingduinen niet topscherp was, hier een nieuwe poging. Herten genoeg en dus ook foto's. Dit hert lag relaxed tussen een hele grote groep een beetje rond te kijken.

'534797' door Sr-fotografie '534797' door Sr-fotografie

Nederland

Nederland

Heel veel herten

Sr-fotografie

Bij de Amsterdamse waterleidingduinen hoef je niet bang te zijn om geen herten te zien. In alle soorten en maten kwamen ze voorbij. Prachtige dieren!

'534695' door Sr-fotografie '534695' door Sr-fotografie

Nederland

Nederland

Amsterdamse...waterle

Sr-fotografie

Al heel lang stond deze bestemming op mijn verlanglijstje. Dichtbij maar nog nooit geweest. Toen ik er was kwam deze mooie vos voorbij. Zeker de moeite waard en niet alleen om de vossen.

'534687' door Sr-fotografie '534687' door Sr-fotografie

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Vanaf de grond

Sr-fotografie

Af en toe dwaal ik door alle verre bestemmingen en zie de prachtigste foto's en verhalen voorbij komen. Mijn verlanglijstje van landen die ik graag nog zou bezoeken is nog heel lang. Tijdens al mijn reizen heb ik enorm genoten van cultuur, natuur en alles wat anders is dan thuis. Afgelopen jaar was een verre reis helaas geen optie. Pas toen ik de omgeving en een aantal plaatsen in Nederland bezocht besefte ik maar al te goed dat we dagelijks ook heel veel moois voorbij rijden zonder het zelf te beseffen. De klaproos stond vlakbij mijn huis prachtig af te steken tegen al het groen er omheen. Ik ben nog lang niet klaar met reizen, maar loop in de tussentijd de mooie dingen dichtbij huis niet meer zomaar voorbij.

'534663' door Sr-fotografie '534663' door Sr-fotografie

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Adembenemend uitzicht

Sr-fotografie

Hier wil je eigenlijk niet weg. Rustig zitten en genieten van de stilte en het prachtige uitzicht. De Lofoten was niet de mooiste locatie van Noorwegen, maar staat zeker in mijn top 5.

'534662' door Sr-fotografie '534662' door Sr-fotografie

ZwedenLaponia

ZwedenLaponia

On the road

Sr-fotografie

De wegen waren recht en in juni nog zeker niet druk. Hoe hoger je komt, hoe meer rendieren er staan te kijken. Ook het landschap veranderd. Naarmate je meer noordelijker komt, maken de vele bomen plaats voor struiken en stenen. Prachtig om doorheen te rijden al worden de afstanden met een rondreis wel heel groot. Maar met uitzichten en af en toe een stop voor een wandeling of mooi uitkijkpunt is het zeker geen straf om een paar uur in de auto door te brengen.

'534383' door Sr-fotografie '534383' door Sr-fotografie

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Zo klein en zo mooi i

Sr-fotografie

Even eruit, maar toch makkelijk bereikbaar. In de vlindertuin van Blijdorp is het niet alleen qua temperatuur, maar ook qua flora en fauna beleving echt vakantie. Tropische vlinders en bloemen overal. Een ultieme locatie voor een fotograaf, al zitten de vlinders niet echt stil, maar ook voor kinderen een beleving van zoveel moois dichtbij. Van rups tot vlinder is hier zichtbaar in alle stadia van ontwikkeling. Leerzaam ook nog eens.

'511959' door Sr-fotografie '511959' door Sr-fotografie

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Nederlands landschap

Sr-fotografie

Elk bos in Nederland was wel weer supermooi de afgelopen tijd. Deze boom staat in Landgoed Clingendael in Den Haag. Zie ook mijn andere foto. Heerlijk om zo in eigen land even een 'uit' gevoel te hebben.

'511926' door Sr-fotografie '511926' door Sr-fotografie

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Landgoed Clingendeal

Sr-fotografie

Een uitje voor elk moment van het jaar. In de herfst wel erg mooi met al die kleuren. Bos, park, mooie bruggen en waterpartijen. Veel vogels maar ook een kinderboerderij en Imker zijn er. En een Japanse tuin, maar die is maar beperkt open in het voor- en najaar. In de herfst is het echt prachtig met alle kleuren van het najaar.

'503685' door Sr-fotografie '503685' door Sr-fotografie

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Kleurcarnaval

Sr-fotografie

Als je er niet bent tijdens het carnaval van Brazilië zijn er genoeg shows waar je een klein beetje een indruk kan krijgen van de grootsheid en pracht en praal van dit spektakel. Muziek en dans en de kostuums zijn om je ogen uit te kijken.

'503609' door Sr-fotografie '503609' door Sr-fotografie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Tijd voor?

Sr-fotografie

Heel veel mensen op straat in India. Soms vroeg ik me wel af wat men aan het doen was. Was deze mevrouw op iemand aan het wachten of zat ze op het stoepje voor haar huis mensen te kijken? Ik zal het nooit weten, maar dit plaatje ging mee naar huis.

'503608' door Sr-fotografie '503608' door Sr-fotografie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Oogcontact

Sr-fotografie

Dit moment lijkt geposeerd maar duurde slechts een seconde. Ik drukte precies op het goede moment af om de blik van deze meneer te vangen.

'503284' door Sr-fotografie '503284' door Sr-fotografie

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Afspraakje

Sr-fotografie

In India hoef je niet bij iemand thuis af te spreken om bij te kletsen. De combinatie van het onderonsje, de kleuren en het bord museum art vond ik wel een plaatje waard

'503279' door Sr-fotografie '503279' door Sr-fotografie

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Japanse tuin in...Ned

Sr-fotografie

Helaas niet het hele jaar open, maar van april tm juni zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan de Japanse tuin in Clingendael.

'503198' door Sr-fotografie '503198' door Sr-fotografie

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De drie molens

Sr-fotografie

Nederland is zo mooi. Steeds meer moderne windmolens, maar de oude windmolen blijft toch een echt beeld van een Nederlands landschap. Veel van de dingen van vroeger bestaan niet meer. Ik hoop dat de oude Nederlandse molen nog lang het landschap mag sieren.

'503096' door Sr-fotografie '503096' door Sr-fotografie

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Hangjongere

Sr-fotografie

Op een afstand duidelijk te horen, maar gelukkig kwam hij zich ook even laten zien. Dit zijn echt wel helemleuke apen. De kleintjes slingerde handig door de bomen. Net zo snel als ze gekomen waren, waren ze ook weer verdwenen.

'503053' door Sr-fotografie '503053' door Sr-fotografie

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Nieuwsgierig

Sr-fotografie

Deze neusbeer was nieuwsgierig. Zijn vriendjes waren net zo brutaal trouwens. Ze liepen overal rond het hotel en plunderde waar ze konden. Toch blijven ze zo leuk om te zien.

'502832' door Sr-fotografie '502832' door Sr-fotografie

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Chichen itza

Sr-fotografie

Als je het van dichtbij ziet en bedenkt hoe oud het is en hoe het vroeger eruit moet hebben gezien dan is dat bijan niet voor te stellen dat het er al zo lang staat. Enorm indrukwekkend en niet alleen door de grootte.

'502807' door Sr-fotografie '502807' door Sr-fotografie

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Flippers on the move

Sr-fotografie

Dolfijnen blijven altijd een van mijn lievelingsdieren. Als ze dan tijdens een boottocht langs komen zwemmen is het enorm genieten van deze soepele kunstzwemmers. Springen deden ze ook.

'502656' door Sr-fotografie '502656' door Sr-fotografie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Kleurrijke

Sr-fotografie

Meestal hou ik er niet van als mensen duidelijk gaan poseren voor de foto. Het spontane is er dan een beetje af. Bij deze vriendelijke man maakte het niet uit. Een kleurrijk portret is het geworden.

'502608' door Sr-fotografie '502608' door Sr-fotografie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Transport maximaal...

Sr-fotografie

In Nederland klagen dat het OV zo vol zit. Als je het vergelijkt met India en andere landen hebben we best nog heel veel ruimte over. Op een scooter gaan bij ons maximaal twee mensen. Op deze foto zaten er drie op een scooter en er waren scooters die nog voller zaten met zelfs kinderen ertussen. Het is maar wat je gewend bent.

'502606' door Sr-fotografie '502606' door Sr-fotografie

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Ijsvogel

Sr-fotografie

Deze ijsvogel wilde wel even poseren. Ik blijf het prachtige beestjes vinden en had ze in India niet verwacht tegen te komen. Een onverwacht plaatje dus.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier