SourOnTour

10
Namibië Sossusvlei
SourOnTour was hier 30 Sep 2019
Google je op afbeeldingen van Namibië dan zie je voornamelijk foto’s van de oranje zandduinen van Sossusvlei. Het is, ondanks dat het er voor Namibische begrippen druk kan zijn, zéker een must see. Je verblijft in Sesriem en daar is ook de ingang. Die gaat bij zonsopkomst open. Wil je de meute voor zijn? Verblijf dan op de nwr campsite binnen de poort van Sossusvlei. Dan mag je iets eerder naar binnen en kan je zelfs de zonsopgang zien vanaf Dune 45. Dodevlei/deadvlei is ook erg indrukwekkend om te zien. Hiervoor rijdt je helemaal tot het einde van de geasfalteerde weg. Dan moet je door dik zand, waarvoor een 4x4 noodzakelijk is. Heb je die niet, dan stap je hier over naar een 4x4 shuttle. En vergeet niet Big Daddy Dune te beklimmen. De hoogste duin, die je vanzelf wel ziet als je bij deadvlei bent. Ook hier bovenop zal je niet de enige zijn, maar het uitzicht is magisch!
Stad
  • Erg fotogeniek
  • Onwerkelijk mooi
  • Voor Namibische begrippen wat druk
Review geplaatst op 2019-12-02
9
Botswana
SourOnTour was hier 30 Sep 2019
In oktober 2019 bezocht ik de landen Namibie en Botswana en daar had ik maar liefst vier weken de tijd voor. Eerst ging het door Namibie, waar de wegen nog goed te noemen zijn (gravelwegen), maar door Botswana veranderde dit. Zand, zand en nog meer zand, dus het ging met een slakkengangetje door Chobe en Moremi heen. Maar wat een desolate gebieden zijn dit (tenminste in oktober). Als selfdrivers kom je hier nauwelijks andere toeristen tegen. Wel soms safarivoertuigen van lodges, maar dat is het dan ook wel. In Botswana voel jij je nog een echte ontdekkingsreiziger. Voordat je door Chobe en Moremi rijdt moet je zorgen dat je genoeg water, brandhout, eten en brandstof hebt, want de dagen dat je door deze wildernis rijdt kan je het meeste wel vergeten. Wat een avonturen hebben we hier mee gemaakt. Een olifant die vlak langs jouw campingplekje loopt, een hyena die even komt buurten als het kampvuur net is gedoofd en twee geelsnaveltokken die je ruitenwisser slopen. Ik vond het vooral ook heel bijzonder dat er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Etosha in Namibie, geen hekken om de parken van Chobe en Moremi staan. Ik snap dat dat helaas noodzakelijk is om de dieren te beschermen, maar je hebt toch in Botswana meer een wildernis idee. Ik vond het fantastisch om hier doorheen te hebben gereden. We zagen zelfs twee luipaarden en ook een leeuwenfamilie met maar liefst vijf welpjes! Zo gaaf om te mogen meemaken.
Land
  • Weg van de massa
  • Zeer weinig toeristen in oktober
  • Veel wilde dieren
  • Dit is nog échte wildernis
  • Zeer slechte 'wegen'
Review geplaatst op 2019-11-14
10
Namibië
SourOnTour was hier 30 Sep 2019
De verwachtingen waren hoog toen ik afreisde naar Namibië, een land dat ik gecombineerd heb met Botswana. En de hoge verwachtingen zijn meer dan overtroffen! Door Namibië reisde ik ongeveer 2,5 week en bezocht daar Windhoek, Sossusvlei, Damaraland, Etosha en de Caprivi strook. Dé trekpleisters van Namibië zijn Sossusvlei en Etosha en deze mag je ook absoluut niet overslaan als je hierheen reist. Maar vergeet vooral ook niet de minder druk bezochte plekken te bezoeken. Damaraland wordt soms alleen maar als tussenstop aangedaan, maar ik reisde er in vier dagen doorheen. Hier kom je nauwelijks andere toeristen tegen, die zie je pas weer op de campsite. Die trouwens stuk voor stuk super klein zijn en niet te vergelijken zijn met een Europese campings. Ook de caprivistrook is niet zo druk bezocht, terwijl dit een mooi contrast vormt met het droge midden en zuiden van het land. Door caprivi loop de Okavango rivier en hier valt ook meer regen als in de rest van het land. Hierdoor is het hier groener. Sla het Mahango game reserve niet over, want dat is prachtig en ongerept. Wij reden er met een selfdrive safari op een ochtend doorheen (3 uurtjes ongeveer) en kwamen helemaal niemand tegen! Wel natuurlijk een heleboel wildlife en daar doe je het natuurlijk voor.
Land
  • heel veel 'niets'
Review geplaatst op 2019-11-09
8
Slowakije Bratislava
SourOnTour was hier 30 Jun 2019
Afgelopen weekend ben ik in Bratislava, Slowakije geweest en ik had niet echt een idee over wat ik van deze stad en dit land kon verwachten. Met mam pakte ik vrijdag in Eindhoven het vliegtuig en na slechts 1,5 vliegen landen we in Bratislava. Hier huren we een autootje en rijden naar hotel River view Residence met uitzicht op de Donau zoals je misschien al verwacht had ;) Het hotel ligt direct achter de burcht van Bratislava, dus niet te missen. Op het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over de Donau, het daarachter liggende bos en de communistische buitenwijken van Bratislava. Ook kan je daar de brug met de UFO zien liggen. Voor mij een perfecte ligging van het hotel, lekker rustig gelegen, maar toch binnen 10-15 minuten wandelen en je staat midden in het oude centrum. Er zijn een aantal gezellige pleintjes en veel terrasjes waar je een lekker drankje of hapje kunt doen. Veel gebouwen zijn in pastelkleuren geschilderd en de stad is erg schoon. Ook vind je er een aantal grappige standbeelden waarvan ik hier op de site nog foto's van zal delen.
Stad
  • binnen no time zit je midden in de natuur
  • veel gezellige terrasjes
  • grappige standbeelden
  • mooie pastelkleurige gebouwen
  • compact dus makkelijk in 2 dagen te bezoeken
  • een redelijk kleine stad
Review geplaatst op 2019-07-19
10
Panama bocas-del-toro
SourOnTour was hier 31 Aug 2017
Tijdens een rondreis die startte in de hoofdstad van Panama (Panama-stad) en eindigde in de hoofdstad van Costa Rica (San José) bezocht ik ook Bocas del Toro. Dit is een provincie in het noorden van Panama, dichtbij de grensovergang naar Costa Rica. Hier ligt een eilandengroep waarvan het grootste eiland ook Bocas del Toro heet. Hier verbleef ik zelf. Veel toeristen bezoeken Bocas del Toro vanaf het Costa Ricaanse dorpje Puerto Viejo de Talamanca. Ik kwam juist vanaf de 'andere kant', Panama-stad, met een binnenlandse vlucht. Maar dit is ook mogelijk met een busverbinding. Dit is wel een lange rit, dus hier moet je zin en tijd voor hebben. Of als je natuurlijk met een klein budget reist. Op de eilandengroep hangt een ontzettend relaxte en ontspannen sfeer en is ook ideaal om je rondreis mee af te sluiten. Even lekker niets doen. Maar je kunt hier ook veel leuke uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de onbewoonde eilandjes Cayo Zapatilla met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en witte stranden. Hier kan je fijn snorkelen en ook dolfijnen spotten. Ook luiaarden zijn we onderweg met het bootje tegengekomen toen we langs de mangroven voeren. Duiken is ook iets wat je hier goed kunt doen. Of bijvoorbeeld naar red frog beach of starfish beach, maar daar ben ik zelf niet geweest. Eten en drinken kan je prima op het 'drukste' eiland Bocas del Toro. Lekker aan het water met een mooi zicht op de vele kleine bootjes die af en aan varen.
Regio Blog
  • Capitan Caribe restaurant
  • Snorkelen en duiken
  • Diverse uitstapjes mogelijk
  • Heel relaxte sfeer
  • Capitan Caribe heeft geen uitzicht op zee
Review geplaatst op 2019-06-21
10
Griekenland nauplion
SourOnTour was hier 31 Aug 2016
In september 2016 maakte ik een rondreis door het vaste land van Griekenland. Een super mooie reis met veel mooie highlights. Eén daarvan was de stad Nauplion/Nafplion (en nog meer schrijfwijzes mogelijk), gelegen in het noordoosten van de Peloponessos. Het stadje ligt nog geen 2 uurtjes rijden van de Griekse hoofdstad Athene, waarbij je ook voorbij het kanaal van Korinthe komt. Ook zeker een stop waard! Of een bungeejump vanaf de brug het kanaal in ;) Nafplion ligt op een mooi gelegen schiereilandje met direct achter de stad een heuvel met daarop het Palamidi kasteel, dat je zeker moet bezoeken. Hier kan je naar toe met een heleboel traptredes, of gewoon via de andere kant met de auto. Aangezien het kasteel zelf nogal groot is, wandel en klim je hier nog genoeg, vandaar dat ik de auto aanbeveel ipv de trappen. Na het bezoek aan Palamidi heb je keuze genoeg voor een lekker drankje op een van de vele gezellige terrassen aan het water. Nafplion is gezellig druk, maar niet overlopen door toeristen. Ben je op rondreis door het vaste land van Griekenland, plan dan zeker 2 of 3 nachten in voor dit charmante plaatsje.
Stad
  • erg mooi gelegen stad
  • palamidi kasteel
  • gezellige terrasjes aan het water
  • niet te druk
  • geen shop-stad (ik vind dit geen minpunt)
Review geplaatst op 2019-06-08
7
Senegal fathala-game-reserve
SourOnTour was hier 31 Dec 2018
In januari 2019 was ik in Gambia voor de zon, de zee en om te surfen. Een redelijke relaxvakantie dus. Maar om nu naar een land te gaan en helemaal niets ervan te zien, dat vind ik ook niets, dus heb ik twee dagen gepland met een lokale gids. Een dag om wat van Gambia te gaan zien en één dag om naar Fathala Game Reserve in Senegal te gaan. Vanuit Gambia is het niet heel erg ver weg, maar houd rekening met een lange reistijd. Drie uur enkele reis is niet zo gek. Eerst rijd je naar de hoofdstad van Gambia, Banjul, waar je het veer over de Gambia rivier neemt. Dit laden en lossen duurt allemaal lang en het is interessant om het dagelijkse Gambiaanse leven hier te zien. Andere toeristen hebben wij niet gezien hier. Nadat je de rivier bent overgestoken (30 minuten) rijd je naar de Gambiaans-Senegalese grens, waar je moet wachten op een aantal stempels in je paspoort. Dit kan best een tijdje duren. Eenmaal de grens over is het nog maar 5 kilometer naar Fathala Game Reserve. Eenmaal aangekomen vertrekken we in een 4x4 met chauffeur en gids. De gids vertelt veel over het park en de dieren die er rondlopen. Je vind er apen, giraffen, zwijnen, antilopes, veel vogels en zebra's. Ook is er één mannelijke, witte neushoorn. Hier hebben ze een vrouwtje bijgezet, maar zij wilde niet paren, waarna hij haar heeft dood gemaakt. Einde Romeo en Juliet. Het heeft nog even geduurd eer onze gids de giraffen had gevonden, maar eenmaal daar, zijn we te voet naar ze toe kunnen lopen, gaaf!
Highlight Blog
  • Leuk safari park
  • Fijne gids
  • Goede organisatie
  • Niet heel erg groot
Review geplaatst op 2019-02-24
9
Griekenland Pilion
SourOnTour was hier 31 Aug 2016
Gelegen ten oosten van Volos en het vaste land van Griekenland vind je het schiereiland Pilion. Dit is tevens de naam van een hoge berg in dit gebied. Zelf verbleef ik in het kleine idyllische dorpje Portaria, ongeveer 15 km ten oosten en vele meters hoger dan de stad Volos. In het dorpje heb je gezellige terrasjes die liggen op pleintjes in de schaduw van platanen. Ook voor een lekker hapje kan je hier goed terecht, vaak met uitzicht over Volos en de bijbehorende baai.
Regio
  • Verscholen baaitjes
  • Gezellige kleine dorpjes
  • Veel natuur
  • Bergachtig gebied, dus rijden kan een uitdaging zijn.
Review geplaatst op 2018-12-05
8
Oostenrijk dachstein-west
SourOnTour was hier 30 Nov 2017
Ben je op zoek naar een Oostenrijks skigebied weg van de massa, ga dan naar Dachstein-West. Dit is nog niet ontdekt door veel mensen en je kunt er heerlijk rustig skiën (of snowboarden). Het gebied is redelijk uitgestrekt en je hebt zeker 50 kilometer aan pistes. Deze zijn veelal rood, maar qua moeilijkheidsgraad is dit ook voor de beginner best goed te doen. Aan restaurantjes op de pistes geen gebrek en die wat ik zelf geprobeerd heb, waren allemaal prima. Mede omdat het er rustig is en de pistes niet te lastig zijn is het gebied ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen.
Regio
  • veel restaurants met lekker eten
  • betaalbaar
  • rustig skigebied
  • weinig aprés ski
Review geplaatst op 2018-11-20
10
Costa Rica Cahuita NP
SourOnTour was hier 30 Sep 2017
Vorig jaar heb ik een fantastische rondreis door Panama en Costa Rica mogen maken. Vanaf de kant van Bocas del Torro in Panama ben ik Costa Rica ingekomen en daar heb ik drie nachten in Puerto Viejo de talamanca overnacht. Vanuit hier is NP Cahuita, dat ongeveer 15 kilometer noorderlijk ligt, goed bereikbaar met het OV. NP Cahuita is een klein park, maar heel mooi gelegen en je kunt er (natuurlijk met wat geluk) veel dieren zien. Ook heb je, zoals bij elk NP, de mogelijkheid om met een gids door het park te lopen. Dan zie je gegarandeerd nóg meer dieren, maar ik koos ervoor om dat deze keer niet te doen. Je kunt niet verdwalen in het park, omdat er maar één route doorheen loopt. Deze route loopt tussen de oceaan en de jungle in, iets dat ik heel bijzonder vond. Aan beide zijdes dus een prachtig uitzicht. Ook heeft dit als voordeel dat je halverwege de route een duik kunt nemen om een beetje af te koelen en te genieten van het mooie strand. Tijdens de wandeling had ik het geluk dat er een gezin voor mij liep waarvan de man erg goed was in het spotten van dieren. Zo heb ik twee wasberen, luiaarden, veel mooie vlinders, verschillende vogels en ontzettend veel apen (mét kleinjes!) mogen zien in dit park. Al met al dus een echte aanrader voor jouw bezoek aan Costa Rica. Denk bij een bezoek aan voldoende water, een goede camera, een verrekijker en een handdoek, dan kom je een heel eind :D
Highlight
  • Goed bereikbaar (ook vanuit Puerto Viejo)
  • Kans op het spotten van veel dieren
  • Prachtige ligging
  • Klein, dus geen lange hikes mogelijk
Review geplaatst op 2018-11-16
9
Denemarken Noord Jutland
SourOnTour was hier 30 Jun 2018
In de zomer naar Denemarken met een klein tentje en met een cabrio bleek een heel goed idee te zijn. Lekker door Jutland touren met het dak open en elke avond tot heel laat buiten kunnen zitten, omdat de zon pas heel laat onder gaat. Over langs de weg vind je picknickplaatsen, iets dat de Denen veel blijken te doen en waar wij ook geregeld gebruik van hebben gemaakt. In het Noorden van Jutland is vanalles te zien en te doen. Erg leuk voor de kinderen (en grote kinderen) is Farup Sommerland, een pretpark en waterpark in één en helemaal niet druk. Ook niet in de zomervakantie! Ook is het aan te raden om een dagje door de kop van Jutland te touren. Hier kan je naar Skagen gaan, de plek waar twee zeeën bij elkaar komen. Ook is hier een interactief vogelmuseum wat erg leuk was opgezet. Rijd je verder, via de westkust terug, dan kom je vanzelf langs Rabjerg Mile, twee lopende zandduinen die je kunt beklimmen. Erg mooi om een stukje 'woestijn' te ervaren in Denemarken. Ten slotte kan je de dag afsluiten met een bezoekje aan de vuurtoren Knude Fyr, tenminste als je snel gaat. Binnenkort is deze vuurtoren 'opgegeten' door de elementen en is hij niet meer te bezoeken. Mooi om te zien hoe de natuur zo'n grote invloed heeft op het westen van Jutland.
Regio
  • Lange dagen en korte nachten
  • Rust en ruimte
  • Niet zo duur als dat je denkt ;)
  • Dichtbij
  • drukte bij Skagen ivm cruiseboten
Review geplaatst op 2018-11-12
8
Denemarken jutland
SourOnTour was hier 31 May 2018
Afgelopen zomer ben ik 10 dagen met een tentje en een cabrio door Jutland gereisd. Ideaal was het prachtige weer van afgelopen zomer, wat kamperen en rijden in een cabrio natuurlijk fantastisch maakt. Ook de korte reisafstand naar Denemarken is een groot voordeel, en al helemaal als je iets meer in het noorden van het land woont dan ik (Roermond). De rondreis door Denemarken startte in Ribe, een oud, knus en rustig Vikingdorpje in het zuiden van Jutland. Zeker een bezoekje waard. Daarna verder naar het vogeleiland Fano, waar je mooi kunt fietsen en wandelen. Fano heeft aan de westkant één enorm groot zandstrand, dat je helemaal voor je alleen kunt hebben. Ook is het goed mogelijk om over dit strand te rijden of zelfs te fietsen. Met wind tegen viel dit nogal tegen, maar de ondergrond is hard zat. Meer naar het noorden vind je nationaal park Thy waar je goed kunt wandelen en fietsen. Het dorpje Klitmoller dat hier ook ligt, noemt zich 'Cold Hawaii', prima om te golfsurfen, maar denk aan een dikke wetsuit. Helemaal in het noorden, in de kop van Jutland, vind je diverse mooie bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Skagen waar twee zeeën bij elkaar komen, Rabjerg Mile waar twee wandelende zandduinen zijn en Rubjerg Knude Fyr, een vuurtoren die er afgelopen zomer nog stond, maar binnenkort verdwenen zal zijn. De zee en wind hebben een enorme invloed op de kustlijn van Denemarken en dit zorgt ervoor dat de vuurtoren binnenkort geen bodem meer heeft om op te staan.
Regio
  • Dichtbij
  • In de zomer zijn de dagen heerlijk lang
  • Prachtige langgerekte stranden
  • Niet zo duur als dat iedereen denkt :D
  • Ruimte
  • Rust
  • Geen spectaculaire natuur
  • Niet goedkoop
Review geplaatst op 2018-11-04
10
Griekenland Meteora
SourOnTour was hier 31 Aug 2016
De meteorakloosters in het binnenland van Griekenland is zo'n bezienswaardigheid die je eigenlijk niet kunt overslaan. Een zestal kloosters verdeeld over puntige rotspartijen, waar je mooi kunt wandelen, de kloosters kunt bezoeken en een prachtige zonsondergang kunt zien. Het beste is het om een overnachting te plannen, zodat je vóór de drukte en touringcars uit alle mogelijke richtingen kunt genieten van de rust en het mooie uitzicht. Bijkomend voordeel van een overnachting is dat je, als je geluk hebt, een mooie zonsondergang kunt aanschouwen vanaf de achterkant van de rotsen.
Highlight
  • Prachtige ligging
  • Mogelijkheid tot mooie wandeling
  • Indrukwekkende kloosters
  • Het kan er druk zijn
Review geplaatst op 2018-10-28
9
Portugal Sintra
SourOnTour was hier 31 Aug 2018
Ondanks dat ik absoluut niet houd van plaatsen die plat worden gelopen door toeristen, sprak deze plek mij wel heel erg aan. Het dorpje Sintra is enorm druk en het paleis van Sintra ook, maar hoe verder je weg van het stadje gaat, hoe minder toeristen. Sintra ligt ongeveer 30 autominuten ten noorden van Lissabon en is een dorpje (waar ik overigens alleen gegeten heb) met daarachter een prachtig heuvel- en bosachtig gebied met vele paleizen, kastelen en landhuizen. Zelf heb ik in deze regio een bezoek gebracht aan Quinta da Regaleira, Monseratte en Playa da Ursa. Quinta da Regaleira is een grote bosachtige tuin met allemaal verborgen gangen, trappen en grotten. Ook vind je er een diepe put (initiation well) en het woonhuis waar de tuin bijhoort. Het deed mij een beetje aan Indiana Jones denken. Je kunt hier makkelijk een halve dag spenderen. Mijn volgende stop was het paleis van Monseratte, waar ook weer een grote tuin bij hoorde die ingedeeld was in verschillende thema's. Jammer dat het niet de juiste tijd was voor de rozen, want de rozentuin lag er wat triestig bij. Een perfecte afsluiter van deze dag was het wat lastig te bereiken strand Ursa Beach. Maar wat een must see als je in deze omgeving en goed ter been bent! Een flink klim naar onder, maar dan heb je ook een waanzinnig mooi strand bijna voor jezelf. De uitdagende klim naar onder speelt hier ongetwijfeld een rol bij.
Stad
  • Geweldig mooi strand in de buurt
  • Mooie tuinen, kastelen, paleizen
  • Prachtige groene omgeving
  • Weinig parkeerplaatsen
  • Heel toeristisch
Review geplaatst op 2018-10-21
8
Spanje Puerto de Mogán
SourOnTour was hier 28 Feb 2018
Puerto de Mogan in Gran Canaria is een oud vissersdorpje in het zuidwesten van het eiland. Ook al is Gran Canaria natuurlijk een eiland dat zeer druk bezocht is door toeristen, zijn hier ook nog plaatsjes te vinden die niet geheel overlopen zijn door toeristen. Een voorbeeld hiervan is Puerto de Mogan dat klein strandje heeft en een leuke haven met genoeg gezellige restaurants en barretjes. Achter de haven is het ontzettend leuk wandelen tussen de wit geverfde huizen met gekleurde accenten. En als je in de juiste periode daar bent bloeien de bloemen hier hartstikke mooi. Nog verder landinwaarts, tegen een helling aan, wonen mensen die wat minder te besteden hebben. Kleine huisjes, dicht op elkaar gebouwd, waar een trap tussen naar boven loopt naar een uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je mooi uit over de stad, de haven en het strand. En met een beetje gelukt zie je hier een mooie zonsondergang.
Stad
  • Relatief rustig dorpje
Review geplaatst op 2018-06-21