SourOnTour

'1108196' door SourOnTour '1108196' door SourOnTour

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dikke knuffel

SourOnTour

Natuurlijk sla je Etosha niet over als je naar Namibië gaat. Zelf vond ik het minder bezochte westen van Etosha het mooiste. Qua landschap én wat betreft het aantal wild dat ik daar zag. Maar met dat laatste moet je natuurlijk altijd geluk hebben. Bij campsite Olifantsrus hebben ze een geweldige uitkijkpost met direct daaraan vast een waterpoel. Een drukte van jewelste was het daar (qua wildlife dan, niet met toeristen). Vanaf de uitkijktoren had je een geweldig mooi overzicht. Onderin de toren kan je oog in oog staan met onder andere de kolossen van olifanten. Wel veilig met een dikke glasplaat er tussenin.

'1107811' door SourOnTour '1107811' door SourOnTour

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Jakhals in Etosha

SourOnTour

Deze jakhals kon ik mooi van dichtbij fotograferen in het bekende Etosha NP in Namibië. Dit was in de buurt van een waterpoel waar veel olifanten aan het drinken waren. Ook de jakhals had dorst, maar moest netjes op zijn beurt wachten. Hij probeerde telkens dichterbij te komen, maar eenmaal te dichtbij werd hij door de olifanten weg gejaagd. Mooi tafereel om te mogen zien!

'1107319' door SourOnTour '1107319' door SourOnTour

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Boze blik

SourOnTour

He’s not amused 😠 🦛 😂 Dit nijlpaard kwam ik tegen bij Third Bridge, Moremi in Botswana. Ik was super blij om hem te zien, maar dat was niet helemaal wederzijds geloof ik 😂 Tijdens een avontuurlijke roadtrip door Namibië en Botswana had ik vooral stof en zand gehapt en nauwelijks water gezien. Maar in Moremi is altijd water en dus ook nijlpaarden. We sliepen in onze daktent nog geen 50 meter verwijderd van een plas waar deze herriemakers in liepen (zwemmen doen ze niet heel veel). ‘s avonds en ‘s nachts werden er een hoop aparte geluiden gemaakt door familie nijlpaard.

'1107144' door SourOnTour '1107144' door SourOnTour

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

Wakker worden in een.

SourOnTour

Iedereen een gelukkig, gezond en reislustig 2020! Vandaag werd ik nét wat anders wakker dan vorig jaar ergens in oktober. Toen werd ik wakker in een boomhut aan de rand van de Okavango rivier, met dit uitzicht. Geweldig toch? De dag ervoor zat ik zeker vier uur aan een stuk met mijn verrekijker en camera het vele wild aan de overkant van de rivier te bewonderen. Geen wildpark met hekken eromheen, maar nog echte wildernis. Daarvoor kan je goed terecht in de Caprivistrook in Namibië. Zeker een aanrader voor het nieuwe reisjaar!

'1106840' door SourOnTour '1106840' door SourOnTour

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Één en al oor

SourOnTour

Ik ben één en al oor papa. Hoe lief dan! Deze schatjes kwam ik tegen in Chobe, Botswana. Net na de grensovergang van Namibië naar Botswana vind je Chobe riverfront. Het mooiste (groenste) stuk van Chobe, of in ieder geval in de droge tijd. Het is er prachtig om een selfdrive safari te maken, maar een 4x4 is een must! En wat ervaring met het rijden hiervan ook.

'1106273' door SourOnTour '1106273' door SourOnTour

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Zonsondergang

SourOnTour

Prachtige Afrikaanse zonsondergang in Namibië. Tijdens onze avontuurlijke roadtrip door Namibië en Botswana vond ik de zonsondergang elke keer weer een cadeautje. Deze keer zetten we onze 4x4 Toyota Hilux met daktent neer op campsite Hoada in Namibië. De campsite ligt in het noorden van Damaraland, richting de westelijke ingang van Etosha. Op de campsite hebben we een eigen ‘keukentje’, douche en wc. Deze laatste tussen twee flinke keien in en zonder deur! Zodat je een zelfs tijdens je toiletbezoek kunt genieten van de mooie natuur. Om van de zonsondergang te kunnen genieten was er bovenop een rotspartij een provisorisch barretje gemaakt. Hier bestelden we een koud biertje en genoten daar van dit uitzicht

'1106151' door SourOnTour '1106151' door SourOnTour

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Home sweet home

SourOnTour

Vanochtend een lekkere wandeling gemaakt in Limburg, nationaal park de Meinweg. Het zonnetje scheen eindelijk nog eens een keer, dus dan is de weg naar buiten snel gevonden. De Meinweg is een prachtig nationaal park ten Oosten van Roermond en zeker een bezoek waard. Dus boek jouw weekendje weg en kom lekker wandelen/fietsen in midden Limburg.

'1105936' door SourOnTour '1105936' door SourOnTour

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Leeuwen welpje <3

SourOnTour

Wát een snoepje! Dit leeuwen welpje in Savuti in Botswana. Als ik nog plaats in mijn koffer had, dan was hij mee naar Nederland gekomen ;) Mijn man en ik verbleven twee nachten op campsite Savuti in Chobe NP. ‘s avonds hadden wij bij een waterplaats al een leeuwenfamilie gezien. Dit was fantastisch, maar we moesten ze ‘delen’ met wat andere safarivoertuigen. Ook hebben we ze maar 20 minuten kunnen aanschouwen. De zon ging namelijk onder en dan moet je weer terug op de campsite zijn. De volgende ochtend héél erg belachelijk vroeg stonden we al voor zonsopgang weer klaar om Savuti te ontdekken. Het plan was om direct weer naar de waterplaats te gaan. Ongeveer een kilometer voordat we daar aankwamen, zagen we wéér de leeuwenfamilie. Maar deze keer hadden we de familie voor ons zelf. Zó magisch als je met zijn tweeën in je huurauto naar een familie leeuwen met vijf welpjes kunt kijken! Dat hebben we dus ook wel een uur volgehouden. Spelende welpjes die over elkaar rollen, geweldig! Deze was net uitgespeeld en daarom kon ik dit mooie plaatje schieten.

'1105683' door SourOnTour '1105683' door SourOnTour

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Statige...secretarisv

SourOnTour

Deze grote, statige secretarisvogel liep in Savuti, Botswana voor mijn lens. Fantastisch om hem/haar te zien lopen over de stoffige vlakte. Dit is trouwens de enige van deze soort die wij hebben gezien.

'1105457' door SourOnTour '1105457' door SourOnTour

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

“boom” in Deadvlei

SourOnTour

Klik op de foto voor het complete plaatje... Deadvlei zoals hij niet snel wordt gefotografeerd. De meest gangbare foto’s worden genomen van de versteende bomen die op de witte kleivlakte staan. En het is er echt prachtig en onwerkelijk mooi. Toen ik over de kleivlakte heen liep zag ik deze ‘boom’ gegraveerd in de klei staan. Voorheen liep er water naar deze vlakte, waardoor hier bomen hebben kunnen groeien. Toen het water niet meer tot hier kon komen, zijn de bomen dood gegaan. En door het extreme droge en warme klimaat hier, maken schimmels en bacteriën geen kans om de bomen af te breken.

'1105387' door SourOnTour '1105387' door SourOnTour

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Vogel in Moremi

SourOnTour

Een prachtige grote vogel in Moremi, Botswana. Moremi is het meest oostelijke deel van de Okavangodelta. Ook is dit het enige deel van de delta dat je als selfdriver kunt bereiken. En dan nog alleen maar in het droge seizoen. Ik was er in oktober en dat is het einde van het droge seizoen. Een dikke aanrader om te doen in Moremi is een mokoro trip. Een mokoro is een uitgeholde boomstam waarmee de bewoners zich door de delta kunnen verplaatsen. Inmiddels zijn de boomstammen vervangen door duurzamere glasvezel exemplaren. Hiermee worden toeristen door de delta gevaren. Dit heb ik ook gedaan en het was heerlijk rustig. Buiten het gezoem van insecten hoor je niets. Ik zie tijdens mijn trip wel een aantal vogels en olifanten, maar geen enkele andere toerist. Een heerlijk ontspannende tocht die ik iedereen aanraad!

'1105140' door SourOnTour '1105140' door SourOnTour

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Tussen bounty-strand.

SourOnTour

Als je Costa Rica bent, bezoek dan zeker ook het kleine Cahuita NP. Dat ligt in de buurt van het minder druk bezochte dorpje Cahuita. Een drukker, maar nog altijd heel relaxt en laidback dorpje is Puerto Viejo de Talamanca. Een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan NP Cahuita. Door dit park kan je een wandeling van een paar kilometer maken en gegarandeerd ga je er veel beesten ziet. Je loopt het grootste deel van de tijd met de zee en het strand aan de ene kant. En de groene jungle aan de andere kant. Ook fijn om halverwege even een duik te nemen in het helderblauwe water.

'1104725' door SourOnTour '1104725' door SourOnTour

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Zonsondergang Savuti

SourOnTour

Onderweg terug naar campsite Savuti in onze Toyota Hilux stopten we bij een waterplaats. Daar waren een aantal olifanten aan het drinken en er liepen een paar jakhalzen omheen. Ondertussen zakte de zon langzaam en werd de lucht steeds mooier en roder. De olifanten werden hoe langer hoe minder interessant ;) en dat leverde deze foto op.

'1104598' door SourOnTour '1104598' door SourOnTour

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Contrasten in...Sossu

SourOnTour

De Sossusvlei in Namibië wordt ontzettend vaak gefotografeerd, maar wordt daardoor niet minder mooi. Ik was er vorige maand en vond het er prachtig. Die contrasten tussen de blauwe lucht, de knalrode zandduinen en de schaduwen, wow! En dan de beklimming van ‘Big Daddy Dune’ als afsluiter, met uitzicht op deadvlei. Waar ik zeker ook nog foto’s van zal gaan delen hier.

'1104417' door SourOnTour '1104417' door SourOnTour

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Hanging around in...B

SourOnTour

Er zijn weinig dieren waar ik zó lang naar kan blijven kijken als naar apen. Op selfdrive safari door Botswana kwam ik ook door Chobe. In het noorden heb je Chobe riverfront, dat er heel anders het ziet qua natuur als het zuidelijker gelegen Chobe forest of Savuti. Één groep apen zag ik in Chobe riverfront. Velen slingerend in de boom, maar deze had geen zin in de drukte en bekeek het zich allemaal op zijn gemak.

'1104335' door SourOnTour '1104335' door SourOnTour

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Luchtballonnen bij...

SourOnTour

Sossusvlei in Namibië is een magische plek en heb ik afgelopen oktober bezocht. Vanaf Sesriem is het een uurtje rijden naar Sossusvlei en halverwege maakten we een stop. De zon was net boven de horizon uit en er vlogen twee luchtballonnen over de rode bergen. Deze foto maakte ik tegen de zon in en was al bijna in zwart-wit. Thuis heb ik hem helemaal zwart-wit gemaakt en ik vind het een plaatje. Net als de geweldig mooie rode zandduinen en deadvlei trouwens, waar nog wel een aantal foto's van voorbij gaan komen hier.

'1102248' door SourOnTour '1102248' door SourOnTour

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Paarse heide

SourOnTour

Een paar weken geleden stond de heide in bloei waardoor deze prachtig paars kleurde. Zelf woon ik aan de rand van NP de Meinweg, nabij Roermond. Het is hier ontzettend mooi wandelen, iets wat ik dan ook geregeld doe. Maar een keer per jaar moet je hier dus zeker gaan wandelen. In augustus, als de heide machtig mooi paars kleurt. Ik wil op deze manier nog maar eens laten zien dat je voor mooie natuurverschijnselen zeker niet per se ver op reis hoeft te gaan. Vaak liggen er pareltjes zat, direct bij jou om de hoek.

'1102071' door SourOnTour '1102071' door SourOnTour

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Prachtig overnachten

SourOnTour

Op dit afgelegen plekje, met uitzicht op de Pacuare rivier in Costa Rica, heb ik mogen overnachten. Als afsluiter van onze toch al fantastisch mooie reis door Costa Rica, deden we een twee daagse rafttour. De eerste dag was spannend, omdat ik dit nog nooit had gedaan. Op het einde van de middag komen we aan land bij ons onderkomen voor de komende nacht. Hutjes met een dak en muggengaas als ‘muren’ met gordijnen ervoor. Hierdoor heb je dus vanuit je bed een prachtig uitzicht op de jungle en de kronkelende Pacuare rivier. Een prachtig plekje midden in de natuur. Die avond regent het hard en we voelen zelfs de aarde licht schudden (een mini aardbevinkje). Onze gidsen zijn de volgende dag razend enthousiast omdat de rivier niet meer blauw, maar bruin kleurt en een stuk wilder is. De tweede dag wordt dus nóg uitdagender, slik! Maar tussen de stroomversnellingen in is er ook tijd om te genieten van al de mooie natuur waar we aan voorbij glijden.

'1102070' door SourOnTour '1102070' door SourOnTour

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Prachtig overnachten

SourOnTour

Op dit afgelegen plekje, met uitzicht op de Pacuare rivier in Costa Rica, heb ik mogen overnachten. Als afsluiter van onze toch al fantastisch mooie reis door Costa Rica, deden we een twee daagse rafttour. De eerste dag was spannend, omdat ik dit nog nooit had gedaan. Op het einde van de middag komen we aan land bij ons onderkomen voor de komende nacht. Hutjes met een dak en muggengaas als ‘muren’ met gordijnen ervoor. Hierdoor heb je dus vanuit je bed een prachtig uitzicht op de jungle en de kronkelende Pacuare rivier. Een prachtig plekje midden in de natuur. Die avond regent het hard en we voelen zelfs de aarde licht schudden (een mini aardbevinkje). Onze gidsen zijn de volgende dag razend enthousiast omdat de rivier niet meer blauw, maar bruin kleurt en een stuk wilder is. De tweede dag wordt dus nóg uitdagender, slik! Maar tussen de stroomversnellingen in is er ook tijd om te genieten van al de mooie natuur waar we aan voorbij glijden.

'1101966' door SourOnTour '1101966' door SourOnTour

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Wolken en wadden

SourOnTour

Afgelopen zomer was ik lekker weg in eigen land. Ik bezocht Groningen, verder weg van Limburg kan je binnen Nederland niet gaan. In Pieterburen startte onze wadlooptocht. Dit is echt zo’n dingetje dat je als Nederlander een keertje gedaan moet hebben. Het was een bijzondere ervaring, helaas zonder veel wadvogels of zeehonden, maar mét een prachtig zonnetje dat net door de wolken piepte.

'1101951' door SourOnTour '1101951' door SourOnTour

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Drie op een rij

SourOnTour

Hartstikke leuk dat dit drietal zo mooi wilt poseren voor mijn camera. Tijdens een mooie wandeling in Pretzfeld in Beieren kom ik deze drie vlinders tegen. De wandeling is een rondje van 10 kilometer dat in het begin lekker steil omhoog gaat. De route gaat door het bos en we hebben een mooi uitzicht over de dorpjes die onder ons liggen. Gelukkig gaat de route ook weer omlaag, dus onze conditie wordt niet meer teveel op de proef gesteld. We komen aan in een dorpje en hebben honger. Laat hier nu net een bakkerij zijn. Een lekker warm broodje én een mooie foto van drie vlinders is de beloning van deze wandeling.

'1099947' door SourOnTour '1099947' door SourOnTour

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Mr & Mrs Ooievaar

SourOnTour

Zó ontzettend leuk en mooi om te zien! Twee ooievaars in een nest in een klein gezellig dorpje in het noorden van Beieren. Ik maakte een roadtrip over de Burgenstrasse die door het oosten van Duitsland loopt. Hier zag ik veel lege ooievaarsnesten, maar gelukkig was deze bemand! En ze deden ook nog even een dansje voor me, of wat ooievaars dan ook doen in een nest ;)

'1099942' door SourOnTour '1099942' door SourOnTour

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Beautiful Bamberg

SourOnTour

Het raadhuis van Bamberg ligt er prachtig bij als ik samen met mijn man dit charmante stadje in Beieren bezoek. We reden een deel van de 'Burgenstrasse' die deels door Duitsland loopt. Een prachtige autoroute door het noordelijke deel van Beieren. Wij deden verschillende leuke stadjes, burchten en kastelen aan, maar Bamberg was toch wel een toppertje. Veel leuke bruggetjes en mooie gebouwen hebben we mogen zien, waarbij het raadhuis midden op deze brug wel echt een plaatje was.

'1099145' door SourOnTour '1099145' door SourOnTour

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Man at work in...Brat

SourOnTour

Super grappig! Dit beeld midden in de winkelstraat van Bratislava. De reden waarom het is geplaatst en of het beeld nog voor iets staat is onduidelijk, maar toch hoort er een komisch verhaal bij. Toen dit beeld werd geplaatst werden er al direct veel foto’s van gemaakt door toeristen. Maar de auto’s en leveranciers van de winkels zagen het beeld soms over het hoofd, omdat het zo laag bij de grond is. Maar liefst twee keer werd het beeld onthoofd door een onoplettende chauffeur. Naar aanleiding hiervan is het verkeersbord ‘Man at work’ geplaatst, zodat hij zijn hoofd niet meer kwijt raakt. Dit lijkt te werken en het bord maakt het gehele plaatje compleet.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier