Sluth

'1096573' door Sluth '1096573' door Sluth

Costa RicaLimón Province

Costa RicaLimón Province

De Blue Jeans frog

Sluth

We gingen met een zeer ervaren gids op pad. Zonder hem hadden we dit kleine slechts 2cm kleine kikkertje nooit gezien. Hij hoorde het zachte sissend geluid en ging op zoek.,Terwijl wij toekeken, manouvreerde hij het kikkertje naar het wandelpad en als hij weg wilde springen, hield de gids zijn handen er voor. Zo kregen we de foto die we wilden. Ze zitten vaak tussen bladeren op de grond. Het was echt een gelukje. Het kikkertje is zeer giftig. Zijn naam dankt hij/zij aan de blauwe pootjes. In Tortuguero kun je van alles doen. Neem Tom' s Jungle Safari in de arm en de bus haalt en brengt je van je deur in mijn geval San José tot de steiger van mijn B&B Marbella en weer terug voor € 100,00 retour en inclusief een heerlijk ontbijt op de heenreis. De afstand SG naar T. is circa 125 km/vertrek 6uur s'morgens en aankomst circa 11.30u op de kade bij de parkeerplaats/klein busstation Pavlona. Daarna ga je met de boot nog een kleine 45 minuten varen, maar de meeste toeristen hadden een dagexcursie naar Tortuguero Nat Parc. Zodoende kon ik hun 1e deel van de excursie meemaken en werd gelijk een tour begonnen langs de rivier! Fantastisch. Ik had alleen voor transport geboekt. Rond 13.00u werd ik afgezet bij mijn mooie B&B aan de rivier liggend/ 4 nachten met ontbijt € 137,00 Op vrijdagmiddag om 14.30u werd ik weer keurig opgehaald ....toen ging de vaartocht iets sneller ....in de bus die klaarstond en rond 19.30u werd ik weer afgeleverd bij mijn prachtige Hostel THE GARDEN/ € 16,00 incl ontbijt in San José in de regio San Pedro/universiteitsgebied. Het was fantastisch! De mensen, de bus-en bootbegeleiding. Het eiland Tortuguero is geweldig. Klein en voor de echte natuurliefhebbers. Ook het schildpadden seizoen moet prachtig zijn. Ik wil nog een keer terug. Een echte aanrader en s'morgens vroeg uit de veren. Let op; als een excursie $ 20 kost dan komt daar $ 15 bij voor de entree van het park; een afgebakend stuk land op het eiland en incl de rivieren. Het is de gehele dag geldig. Dus ga je in de morgen met een boot mee dan kun je s'middags het park in met of zonder gids. Altijd even vragen ivm de kosten entree. Columbusfactor 4 en 5

'1096528' door Sluth '1096528' door Sluth

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

De groene roodoog...b

Sluth

Deze prachtige kikker kwamen we tegen vlakbij een vijvertje bij de accommodatie. Al eerder heb ik foto 's geplaatst over het regenwoud in het gebied vlakbij Las Horquetas - ongeveer 25 km ten zuiden van Sarapigui en 8 km ten westen van Las Horquetas. Ook hoe makkelijk en goedkoop te bereiken. Elke ochtend wordt er aan birdwatching gedaan rond 6uur en in de avond rond 19.00u een nachtjungle. (om 18.00u is het donker) De eigenaar gaat altijd mee. Heeft laarzen ter beschikking. Het is volpension en dat kost incl overnachting 50 euro. Je hebt je eigen houten huisje op palen met uitstekende schone bedden, prima badkamer en dergelijke. Bovendien een leuk terras met stoel en hangmat. Electr van 6 tot 6u. Altijd en de hele dag voldoende electra voor opladen apparaten. Weinig tot geen internet.

'1096527' door Sluth '1096527' door Sluth

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Een mooie grote vrije

Sluth

De tip staat eigenlijk al genoemd. Vroeg op pad en met Paul de gids. Deze toekan is de Collared Ara of Tucancillo collarejo - 41cm Het is een prachtige zeer rustige omgeving. Geen verkeer of andere geluiden. Alleen de natuur! De bomen zijn ver weg en zeer hoog. Papegaaien, apen, bijzondere soorten vogels en prachtige planten. Een sprookje! Mijn camera met 83x Optische Zoom was top. Heb je echt nodig anders lukt het niet. Het gebied bevindt zich circa 25 km ten zuiden van Sarapigui en 8 km ten westen van Las Horquetas.. Vol pension. Je wordt met de SUV opgehaald 8 en een halve km in 50 minuten vanaf de openbare weg vanaf Restaurant Linda Tica. Dez is heel eenvoudig te bereiken vanaf San José/Cabinos Busstation per openbaar vervoer voor 4 $dollar/70 km. Met een niet SUVauto kun je er niet komen. Je kunt in het gebied alleen wandelen over de verschillende (9 stuks) trails, die de eigenaar heeft uitgezet. Er is ook een mooie waterval,maar daar ben ik niet aan toegekomen. Columbusfactor 4 en 5

'1096471' door Sluth '1096471' door Sluth

Costa RicaLimón Province

Costa RicaLimón Province

Langs de oevers van..

Sluth

Het Nationaal park in Tortuguero is heel mooi. Je weet nooit wat je zult zien. Met de kano of motorboot er op uit. Geweldig. Of in de nacht of lopend het park/ de jungle in. Prachtig!

'1096469' door Sluth '1096469' door Sluth

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Wildlife in kleur

Sluth

In the Ecolodge Yatama vlakbij Las Horquetas kun je het echte wildlife in alle rust beleven olv Paul. Het is zo'n geweldige belevenis. De toekans en papegaaiachtigen spidermonkeys, prachtige kikkers, mooie vogels; het komt allemaal voorbij. Je hebt een houten- en zeer comfortabele hut tot je beschikking. Heerlijk eten en rustige sfeer. Max 25 personen in de accomodatie , maar niet tegelijk. Is geen of moeilijk Internet dus daar moet je even afstand van doen. Beperkt electriciteit maar altijd voldoende om apparaten op te laden.

'1091825' door Sluth '1091825' door Sluth

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Kleurenpalet in Foz..

Sluth

Weer zo'n prachtig gekleurde vlinder. Wie ooit Foz d'Iguazu bezoekt, zal zich verbazen over de enorme hoeveelheid vlinders. Zoveel soorten en kleuren. Ze zitten overal. Op de trapreling of op de grond van de wandelroute, op je handen, op de bankjes die er staan. Je weet soms niet welke je eerst moet bekijken. Dat alles met op de achtergrond de 275 watervallen van Foz d'Iguazu. Ook andere dieren lopen er rond. Kleine neusbeertjes, hagedissen, prachtige vogels, libelles, boven de watervallen overvliegende gieren.

'1091770' door Sluth '1091770' door Sluth

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Kolibrie in actie

Sluth

Tijdens mijn verblijf in Sao José do Rio Preto ( 400 km ten noorden van Sao Paulo) maakte ik een dagwandeling in het Parc Represa de Municipal. Een prachtige omgeving met in het midden een groot meer. Zo'n 65 Capibara's leven daar en samen met allerlei vogels, zoals eenden en ganzen en grote kolonies zilverreigers en aalscholvers. Veel mooI groen en ook deze mooie zijdebloemstruik. Net toen ik zo'n rose bloem op de foto wilde zetten, vloog deze kolibrie uit het niets, zo mijn beeld in! Dat is gewoon geluk hebben.

'1091639' door Sluth '1091639' door Sluth

Brazilië

Brazilië

Zo mooi kan een...kol

Sluth

Het blijft moeilijk om een kolibrie te fotograferen. Ze bewegen hun vleugels zo'n 80x per seconde en rusten over een heel uur berekend, 15 minuten. Net op dat moment moet je je kans pakken, ook al zit ie middenin een struik.

'1091444' door Sluth '1091444' door Sluth

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Dit is 1 van de vele.

Sluth

In deze prachtige omgeving met circa 275 watervallen op het 3landenpunt; Brazilië -Argentinië en Paraguay moet je je ogen goed de kost geven. Dan zie je nog veel meer dan alleen al dat water met vaak regenbogen. Honderden vlinders, neusbeertjes, kleine hagedissen, mooie bloemen en schitterende vogels. Bezoek vooral ook de Argentijnse zijde van de watervallen.

'562368' door Sluth '562368' door Sluth

Suriname

Suriname

Zonsopkomst om 6.30uu

Sluth

In beginsel waren wij naar dit eiland gekomen om de eieren-leggende reuzenschildpadden te zien. De omgeving was prachtig en de logies prima. Echter wij waren te laat (om 2.00uur s'nachts je bed uit} om de schildpadden te zien, die tot ongeveer 4e week juli daar nog zouden moeten zijn. Het beste is om in mei/juni te gaan, dan ben je redelijk zeker dat je ze zult aantreffen. Wij troffen nog wel 2 achtergebleven pas geboren schildpadjes aan. Een was helaas dood en de ander deed zijn best om weg te krabbelen.

'562367' door Sluth '562367' door Sluth

SurinameJungle

SurinameJungle

Diep in de jungle van

Sluth

Tio Boto is een eenvoudig resort, waar je zonder enige luxe een geweldige tijd kunt hebben. Wandelen in de jungle naar de ananasberg om wilde ananas te eten. Afkoelen in de watervallen van Tapawatra en kennismaken met de Marrons-gemeenschap. Overnachten in kleine oorspronkelijk gebouwde Marronhuisjes van 3x4 meter. Leren hoe je met een grote schaal op je hoofd kunt lopen en wat de borduurtechnieken zijn van deze bewoners. Wil je een rituele wassing beleven? Bij TIO BOTO is het allemaal mogelijk.

'504142' door Sluth '504142' door Sluth

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Flying foxje in het..

Sluth

De zwarte foxes zijn ook helemaal zwart, terwijl de rode alleen de rug en de kop rood hebben. Als ze gaan slapen of gewoon wat hangen, dan slaan ze de als het ware wijde cape/vleugels om zich heen. heel grappig.

'504141' door Sluth '504141' door Sluth

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Flying foxes hoog in.

Sluth

Zo hangen ze bij elkaar met honderden tegelijk. Soms wil er eentje tussen dringen en ontstaat er herrie. Het is niet makkelijk om ze een beetje redelijk op de foto te krijgen, want ze hangen heel hoog. Met mijn 50mm optische zoom en geduld lukte dat redelijk alhoewel je wel nekpijn krijgt.

'504140' door Sluth '504140' door Sluth

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Flying Foxes zijn...p

Sluth

Omdat dit zúlke prachtige dieren zijn en zo bijzonder zal ik een aantal foto's plaatsen om er een idee van te krijgen hoe ze daar leven. Ze hangen qua kleur gewoon door elkaar; de rode en de zwarte. Sommigen hangen met een grote groep bij elkaar te slapen en sommige krijsen alles bij elkaar.

'504139' door Sluth '504139' door Sluth

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Flying Foxes overdag

Sluth

Flying foxes (vliegende vossen) hangen overdag met duizenden in bomen in de botanische tuin in Redcliff. Het is een hele bizarre ervaring. Je gelooft je ogen niet als je ze ziet. Er zijn 3 soorten; de rode, de zwart/grijze en er is nog een kleinere soort. Overdag blijven ze tot ongeveer tegenzonsondergang en daarna vliegen ze allemaal weg om voedsel/vruchten te zoeken. Soms wel 50 km. Als ze de vleugels gespreid hebben zijn ze ongeveer 50/65 cm breed. Heel bijzonder. Ze hebben hun vaste stek in deze tuin en leven samen met een grote kolonie witte ibissen, die er ook hun nesten hebben.

'501665' door Sluth '501665' door Sluth

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw Zeelandse pels.

Sluth

Pels zeehonden hebben zoals hun naam al aangeeft, een zeer dichte tweede laag vacht onder hun zichtbare grijsbruine beschermhaar. Mannetjes kunnen als volwassen tot 2.5m in lengte groeien/185 kg en de vrouwtjes tot 1.5.m/50 kg. Het was een heel mooi gezicht om vanaf een aangebracht houten brugwerk, ze te kunnen bekijken in hun eigen leefomgeving, te fotograferen en zonder ze te storen.

'501663' door Sluth '501663' door Sluth

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Scarborough...zonsond

Sluth

De zon was bijna al geheel verdwenen, maar het gloeide als het ware nog na. Ik was verrast over de contrasten en kleuren die deze foto laat zien, zonder enige bewerking.

'501662' door Sluth '501662' door Sluth

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

De Nieuw Zeelandse...

Sluth

Deze prachtige dieren (Otago Peninsula/Oostelijke zijde) zijn een succesverhaal wat betreft het herkoloniseren van een gebied vanwaar ze waren uitgeroeid door Europese zeehondenjagers in de vorige eeuw. Over de afgelopen jaren is er een zeer grote populatiegroei geweest. Ze houden ervan om op een rotsige kustlijn te wonen, dichtbij hun bron van voedsel. Ze leven op ongeveer 100m afstand van de geeloogpinguins en de zeeleeuwen.

'501497' door Sluth '501497' door Sluth

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Vergezicht vanaf de..

Sluth

Op een mooie zondagmiddag gingen wij op verkenningstocht langs de kuststreken bij Brisbane. Je kunt wel blijven fotograferen, zo mooi is het daar! En dan de kleuren. Steeds weer anders en zo blauw, zo blauw.

'501495' door Sluth '501495' door Sluth

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Yellow eyed penguin o

Sluth

Als je deze penguins wilt zien, dan kun je het beste met een wildlife-tour meegaan. Zij hebben afspraken met betreffende boeren/landeigenaren wiens land grenst aan de Pacific Oeaan. Op het strand liggen de zeeleeuwen en op de rotskliffen de zeldzame Nieuw Zeelandse Pels Zeehonden. De penguins waggelen daartussen door als ze uit de Oceaan komen en het afgelopen jaar waren zo'n 148 penguins helaas slachtoffer van ondere andere de zeeleeuwen. Natuurbeschermers houden het goed in de gaten en proberen ze ook te beschermen door nestkasten in de bosjesvegetatie te plaatsen.

'501494' door Sluth '501494' door Sluth

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Yellow eyed penguins.

Sluth

Deze prachtige vogel komt alleen voor in Nieuw Zeeland. De geeloog penguin is de zeldzaamste van alle 19 soorten penguins. Ze worden door de Maori Hoiho = "Schreeuwlelijk" genoemd, vanwege hun meest luide en kenmerkende roep van alle penguins.Ze houden niet van drukke kolonies,zijn verlegen, migreren niet en nestelen in de kust vegetatie en bosjes, waar ze zich verstoppen voor de buren. Ook zijn er nestkasten door natuurbeschermers geplaatst om het broed te beschermen tegen katten, honden, ratten etc. Het totale aantal ligt tussen de 5000-6000.

'501397' door Sluth '501397' door Sluth

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Yellow eyes pinguin.

Sluth

Zullen we ze zien of niet! Dat was de vraag op deze Wildlife-tour op zaterdagmiddag op het schiereiland Otago Peninsula. Het is immers winter. Na een bezoek aan het prive-strand-gebied van een plaatselijke farmer was het zover. 5 zeeleeuwen lagen te kibbelen om het ene vrouwtje en een huilende Nieuw-Zeelandse pelsrob hadden we al gezien en toen kwamen ze uit de oceaan. 4 prachtige yellow eyes pinguins; ze liepen zo langs ons heen.

'491530' door Sluth '491530' door Sluth

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Fauna langs de...fiet

Sluth

Vlakbij het vliegveld van Eelde in Yde - De Punt op de grens met Drenthe ligt één van de mooie fietsroutes van Drenthe. Nooit eerder en ondanks vele verre reizen, kreeg ik zo'n prachtige gekleurde vogel; de fazant met vrouwtje, voor de lens. Ze lieten zich rustig fotograferen en mijn hele dag was zeer geslaagd.

'483172' door Sluth '483172' door Sluth

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Bijzondere planten in

Sluth

Je ogen goed de kost geven langs een niet bekende weg en vooral als jezelf niet hoeft te rijden. Zo reden wij langs de noordkust van West Papua vanaf Jayapura naar het westen. Om bij ons resort te komen moesten we een beetje klimmen, langs en door bossages. Daar zag ik ze. Deze mooie rode bloemen als een soort onkruid langs de weg. De naam heb ik nog niet kunnen vinden.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik