Sigrid de Reus

'1143356' door Sigrid de Reus '1143356' door Sigrid de Reus

Montenegro

Montenegro

1350 traptreden...bek

Sigrid de Reus

Ik was helemaal kapot toen ik de 1350 treden van het fort van Kotor had beklommen. Het prachtige uitzicht over de baai maakte veel goed, maar een even grote verrassing was deze Koninginnepage die keurig netjes bleef zitten zodat ik haar mooi kon fotograferen. De foto maakte ik op 15 september 2022 toen ik in mijn uppie als Adventure Girl (60plus) een jaar over de wereld aan het reizen was. Vanaf 15/6 ben ik weer aan het reizen! Weer low budget, met backpack, alleen nu samen met mijn echtgenoot. Op Polarsteps kun je mijn dagverslagen lezen en de foto's bekijken (onder mijn naam Sigrid de Reus).

'1139231' door Sigrid de Reus '1139231' door Sigrid de Reus

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Oogstrelende...fruits

Sigrid de Reus

Ik ben dol op granaatappelsap en in Istanbul vind je talloze fruitstalletjes die vers vruchtensap verkopen. Om de concurrentie het hoofd te bieden, proberen verkopers hun stalletjes er zo mooi mogelijk uit te laten zien. En zeg nu zelf, hier kun je toch niet aan voorbij lopen? Mjammie. In april 2022 ben ik als 60plusser een Adventure Girl Year begonnen. Vind je het leuk om van dag tot dag met me mee te lezen, volg me dan ook op Polarsteps.

'1139211' door Sigrid de Reus '1139211' door Sigrid de Reus

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Duivenvrouwtjes...bli

Sigrid de Reus

Op 7 april 2022 startte ik als 61 jarige een Adventure Girl Year. Een jaar lang met backpack, low budget en in mijn uppie reizen over de wereldbol. Via foto's laat ik jullie meegenieten. Het is tot nu toe een reis met veel hoogtepunten, maar er waren ook minder leuke belevenissen. Vind je het leuk om m'n dagverslagen te lezen? Volg me dan op Polarsteps! Mijn Adventure Year begon in Istanbul. Sinds de film Home Alone 2 ben ik in de ban van duivenvrouwtjes. Dit duivenvrouwtje, dat op het Taksim Square in Istanbul zakjes voer probeerde te verkopen, zou zo in een film kunnen meespelen. Tegelijkertijd laten haar gelaat en kleding zien dat ze het waarschijnlijk niet gemakkelijk heeft gehad. Het Taksim Square grenst aan Istiklal Street, één van de bekendste (en dus drukke) winkelstraten van Istanbul. Het is een plein vol belevenis. Naast duiven(vrouwtjes) klinken hier de klanken van straatmuzikanten en vind je er regelmatig bruidsparen die er komen voor een fotoreportage.

'1137061' door Sigrid de Reus '1137061' door Sigrid de Reus

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Op avontuur in Petra

Sigrid de Reus

Nog 2 nachtjes slapen en dan ga ik een jaar backpacken en dan kan ik hopelijk mooie nieuwe foto's hier plaatsen. Nu nog een ouwetje van een groepsreis Israël/Jordanië een paar jaar geleden. We gingen naar Petra; ik ontsnapte al snel aan de gids en ook aan alles waar de horden toeristen op afgingen. Verderop bleek een uitgestrekte rotsvlakte te liggen, waar ik heerlijk in een rotsopening zat en genoot van al het moois (daar was geen enkele toerist te zien!). Als je Petra binnenkomt lopen daar allemaal 'uitgedoste' kamelen rond, waar je je tegen betaling op kunt laten vervoeren. Maar op de achteraf plek waar ik me had genesteld, stond ik ineens oog en oog met een jonge kameel (zonder bepakking etc.). Zo ontzettend gaaf! De foto is met m'n mobiel gemaakt en heb zeker een half uur lang dit jonge dier kunnen bewonderen; ik kon zo dicht bij hem komen dat ik 'm kon aanraken, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik de schoonheid van de kameel in een natuurlijke omgeving niet wilde verstoren. Ik heb andere bezienswaardigheden in Petra gemist, maar deze mooie herinnering neemt niemand me meer af!

'1137031' door Sigrid de Reus '1137031' door Sigrid de Reus

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Op weg naar infinity

Sigrid de Reus

Soms geeft de Nederlandse kust een mooi beeld. Ik vind het altijd fascinerend hoe die afdrukken onderwater boven water in het zand doorlopen. De persoon op de foto is mijn echtgenoot en no worries hoor, hij is weer teruggekeerd.

'1136968' door Sigrid de Reus '1136968' door Sigrid de Reus

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Bonte specht in...sne

Sigrid de Reus

De bonte specht in een sneeuwlandschap op zoek naar voedsel. Dat is toch wel een bijzondere foto om te maken op 1 april 2022. Locatie De Veluwe (Ermelo).

'1136967' door Sigrid de Reus '1136967' door Sigrid de Reus

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Winterwonderland in..

Sigrid de Reus

Wat is dat mooi hè?! Als de sneeuw nog vers op de takken ligt en de dooi nog niet is ingetreden. Deze foto is gemaakt op 1 april 2022, vroeg in de morgen op De Veluwe (Ermelo).

'1136958' door Sigrid de Reus '1136958' door Sigrid de Reus

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Maart roert zijn...st

Sigrid de Reus

Sneeuw op de Veluwe op 31 maart 2022, om 18.30 uur 's avonds. Bizar toch? De foto is genomen in Ermelo, waar het heerlijk wandelen is en fietsen is. Voor wie graag wandelroutes met paaltjes loopt is de Romeinse Marskampwandelroute een aanrader. De route is 6 km en de paaltjes zijn goed zichtbaar. Je wandelt door het bos, over de hei, langs de schaapskooi, langs een vennetje en langs grafheuvels. Voor wie meer over de historie en de flora/fauna wil weten, is er ook een boekje over deze route te koop. Er staan een aantal bankjes langs de route en bij de schaapskooi is een voorziening waar je wat kunt nuttigen.

'1136931' door Sigrid de Reus '1136931' door Sigrid de Reus

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Witte reiger in the..

Sigrid de Reus

Vroeger was het een zeldzame vogel, maar tegenwoordig zie je ze steeds meer: de (kleine) zilverreiger, in de volksmond veelal witte reiger. In Nederland zie je ze vaak in het groen of tussen het riet aan de waterkant. Deze stond parmantig in een andere kleursetting dichtbij de kust in de Algarve.

'1136879' door Sigrid de Reus '1136879' door Sigrid de Reus

Israël

Israël

Doop in de Jordaan

Sigrid de Reus

De plek waar de foto genomen is - De Jordaan - ligt op de grens van Israël en Jordanië. De Jordaan ontspringt op de Hermon, loopt door het meer van Galilea en mondt tenslotte uit in de Dode Zee. De rivier is bekend vanwege Jezus' doopsel en veel pelgrims e.a. laten zich dan ook in de rivier dopen. Een bijzondere plek! Toen ik op groepsreis naar Israël ging een aantal jaren terug, gebeurde er iets vreemds met me toen ik weer thuis was: ik had heimwee. Fascinerend want ik ben niet gelovig opgevoed en heb geen Joodse roots, maar op de een of andere manier heeft het land mijn hart veroverd. Het is een prachtig land qua cultuur en natuur. Daarna ben ik nog twee keer teruggegaan met een groepsreis, ben ik Hebreeuws gaan leren en heb nog steeds contact met de gids van toen (die pas nu weer een beetje kan beginnen met gidsen, want door corona heeft de toeristische sector daar jaren stil gelegen). Ik heb sindsdien veel over Israël gelezen en mij is opgevallen dat er nauwelijks boeken met reisverhalen zijn over sec het land zelf, dus los van geloof of politiek. Vanaf 7 april 2022 ga ik een jaar in m'n uppie als 61-jarige Adventure Girl reizen, low budget en met backpack. Ik start in Istanbul, maar ik hoop gedurende dat jaar (najaar?) ook een maand of twee in Israël te kunnen zijn en daar een reisboek of reisverhalen over te kunnen schrijven (met foto's uiteraard) en daarmee te laten zien dat Israël - los van politiek of geloof - echt een prachtig land is met een grote schat en diversiteit aan natuur en cultuur.

'1136852' door Sigrid de Reus '1136852' door Sigrid de Reus

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Duifjes, duifjes kom.

Sigrid de Reus

De Dam is er niks bij! Op 9 maart 2022 maakte ik deze foto op het Plaça Catalunya in Barcelona. Verder een mooi plein hoor, met vele bankjes en centraal gelegen, want van daaruit loop je zo De Ramblas op. Maar wel een overkill aan duiven, mede omdat je er duivenvoer kunt kopen. Er lopen ook geschminkte duivenvrouwtjes rond, met wie je op de foto kunt gaan ..... je moet er van houden. Mijn ultieme foto was een kindje geweest temidden van al die duiven. Helaas niet gelukt vanwege waakzame ouders.

'1136837' door Sigrid de Reus '1136837' door Sigrid de Reus

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Golfslag aan de...Por

Sigrid de Reus

In Portugal is er langs vele plekken aan de kust een prachtige golfslag. Ik ben geen strandganger, maar omdat ik het woeste water indrukwekkend vind toog ik in mijn uppie vaak met mijn camera naar de kust om vast te leggen wat zich daar afspeelde. Foto's van alleen woeste golven, meeuwen spelend met het water, surfers met prachtige sprongen of surfers verdwijnend in de golven ...... maar voor mij spatten van dit beeld de golven het meeste af. Ik maakte de foto aan de kust bij Albufeira.

'1136807' door Sigrid de Reus '1136807' door Sigrid de Reus

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Op de uitkijk bij...A

Sigrid de Reus

Ik vind het altijd leuk om naar vissersbootjes te kijken. Dat vinden deze meeuwen ook, al hebben zij daar vast een andere bedoeling bij! De locatie is de 'vissershaven' van Albufeira, een stukje gelegen voor de eigenlijke (drukke) haven met de zeilschepen.

'1136803' door Sigrid de Reus '1136803' door Sigrid de Reus

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Avondlicht in Lissabo

Sigrid de Reus

Begin november 2021 ging ik met de Flixbus van Albufeira naar Lissabon. Van de busstop in Lissabon naar mijn hostel was het 9 km lopen. Dat leek me met mijn backpack wel te doen, ondanks een miezerige regen. Helaas gaf mijn navigatie slechts een loodrechte lijn van A naar B, maar ach hoe moeilijk kan het zijn ........ Uren later - verdwaald in een wirwar van straten die grotendeels omhoog liepen - klampte ik met de moed der wanhoop een jongeman aan, die overduidelijk medelijden had met een vrouw op leeftijd met een (te) zware backpack, nat van de regen, roodhoofdig van het sjouwen en zichtbaar uitgeput. Hij adviseerde me om terug naar de rivier te lopen omdat ik er in de wirwar aan straatjes nooit uit zou komen. Oef! Onderweg passeerde ik vele fietstaxi's en Übers, maar ik ben van het eigenwijze type dat zich niet wil laten kennen en dat zichzelf graag Adventure Girl noemt op de leeftijd van toen 60, dus ik liep (voorzover je het nog lopen kunt noemen, haha). Toen ik - eindelijk! - bij het hostel aankwam, konden ze daar bijna niet geloven dat ik vanaf het busstation was komen lopen. Na de laatste struggle te hebben genomen - mijn kamer lag 4 hoog, dus vele trappen op met mondkapje - wachtte me daar dit schitterende uitzicht! Dat maakte alles weer goed. Het plein heet Praça Dom Pedro IV en het is dan ook Dom Pedro IV die op het standbeeld prijkt. Het biedt uitzicht op Castelo de São Jorge. Dit kun je (tegen betaling) bezichtigen; dat is op zich leuk, maar wel erg toeristisch. Leuker vond ik de gezellige straatjes en local terrasjes rondom het kasteel. Ik sliep in Rossio Hostel (eigen kamer), wat een gezellig onderkomen was en goed is bevallen. Vanuit deze locatie liggen vele bezienswaardigheden op loopafstand, maar er zijn ook vele OV mogelijkheden.

'1136793' door Sigrid de Reus '1136793' door Sigrid de Reus

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Dierenpracht op...Cur

Sigrid de Reus

Op Curaçao vind je vele hagedissen soorten. Ik blijf het fascinerende dieren vinden, vliegensvlug maar in een onbewaakt ogenblik lekker genietend van het zonnetje. Je ziet ze daar veel op de grond of tussen rotsblokken, maar dit exemplaar ontwaarde ik tussen de bomen. De laatste foto in mijn Curaçao reeks.

'1136778' door Sigrid de Reus '1136778' door Sigrid de Reus

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Dierenpracht op...Cur

Sigrid de Reus

Wow, ik ben nieuwkomer van de week geworden. Wat een eer! Ik hoop vele mooie foto's te gaan plaatsen, maar vooral ook te genieten van foto's, reportages en tips van anderen! Bij deze foto hoort (weer) een verhaal. In november/december 2021 was ik met 1 van onze zoons op Curaçao. Zoonlief wilde graag de Christoffelberg beklimmen. Ik had al enige aarzeling want ik ben lichtelijk allergisch voor toeristische hotspots, maar om geen zeurpieterige ouder te zijn togen wij daarheen. Met de lokale bus wat op zich een aanrader is en vele malen leuker dan een huurauto, mits je van tevoren goed de bustijden uitzoekt want ze rijden niet zo vaak. Aangekomen bij de voet van de berg en een klein stukje 'geklommen' te hebben, wist ik het zeker: dit was niks voor mij. Ik beleef er gewoon geen lol aan om - met velen anderen - als een dolle naar boven te lopen c.q. klimmen om vervolgens weer als een dolle naar beneden gaan. Het moet namelijk met gezwinde pas, want je bent verplicht voor een bepaalde tijd terug te zijn, want daarna mag je de berg niet meer op in verband met de hitte. Waarbij ik niet wil zeggen dat het uitzicht boven niet prachtig zal zijn hoor! Moed bijeen geraapt en zoonlief duidelijk gemaakt dat ik hem zijn avontuur gunde, maar dat ik liever dat stukje weer terugging om hem daar op te wachten. Mijn vasthoudendheid werd daarna dubbel en dwars beloond. Ik deed over het kleine stukje terug in mijn slakkengangetje precies even lang als mijn zoon over de gang naar de top en terug! En wat een natuurschoon tijdens dat kleine stukje. Ik zag prachtige bomen en planten, vele hagedissen, een kolibrie (helaas te snel voor een foto) en toen deze prachtige roofvogel, een Warawara. Onderwijl togen vele mensen - druk pratend met elkaar - het pad op en af. Voor het eerst van mijn leven zag ik een roofvogel zo dichtbij en het zou me toch niet gebeuren dat hij er vandoor ging door al die mensengeluiden! Dus ik stond de hele tijd met mijn vinger tegen mijn lippen te gebaren in de hoop dat mensen stopten met kletsen en vervolgens wees ik in de richting van de roofvogel. Waarna velen in opperste verwondering snel hun mobiel of camera pakten om een foto te maken. Had ik nog een goede daad verricht ook! Ik maakte zelf meerdere foto's, ook wat meer close-ups. Maar voor de plaatsing heb ik toch gekozen voor een foto waar de Warawara zo prachtig in het groen zit, fier maar waakzaam.

'1136701' door Sigrid de Reus '1136701' door Sigrid de Reus

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Dierenpracht op...Cur

Sigrid de Reus

Even een close up van een leguaan, omdat het zulke fascinerende dieren zijn. Ik vind hun huid en kleur echt iets magisch hebben en kan er uren naar kijken.

'1136677' door Sigrid de Reus '1136677' door Sigrid de Reus

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Dierenpracht op...Cur

Sigrid de Reus

Op Curaçao werd ik verrast door een zeer diverse dierenpracht. Van de diverse diersoorten wil ik de komende tijd een paar foto's met jullie delen. Langs de kust (aan de kant van Willemstad) is een lange fiets/wandelboulevard aangelegd. Waarschijnlijk ooit als toeristische trekpleister bedoeld, maar vooralsnog een prachtig maar mislukt initiatief. Wat voor een toerist die geen toerist wil zijn zoals ik een groot geschenk is, want weinigen maken gebruik van dit pad en je kunt er heerlijk wandelen en uren in je uppie aan de kust zitten. De eerste keer dat ik het pad liep en op een dam honderden krabben ontwaarde, was een frustratie. Ik had geen fototoestel bij me en krabben horen, zien, ruiken, voelen (??) je op vele meters afstand en verdwijnen dan vliegensvlug uit je gezichtsveld dus foto's maken met mijn mobieltje werd een mislukt project. Een paar dagen later toog ik terug, nu gewapend met mijn fototoestel. Ik heb talloze mooie foto's, maar koos voor deze foto omdat ik het fascinerend vind hoe snel krabben over de rand de donkerte in kunnen verdwijnen om zich daar dan vervolgens ineengevouwen tijden schuil te houden terwijl de golven om hen heen beuken.

'1136665' door Sigrid de Reus '1136665' door Sigrid de Reus

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Struinen door...straa

Sigrid de Reus

Begin november 2021 waren we in Lissabon. Natuurlijk bezochten we enkele van de hoogtepunten die in gidsen en op websites te vinden zijn, maar het leukst vonden we toch wel het zonder routekaart struinen door de vele smalle straatjes die Lissabon rijk is. We werden verrast door bijzondere straatbeelden, waar de foto getuige van is. En hoe leuk is het om koffie te drinken tussen lokale bewoners en met een alleen Portugees sprekende bediening op plekken waar slechts een paar tafeltjes het straatbeeld kleuren en waar de taart de oven in het kleine keukentje nog maar net heeft verlaten. Een aanrader voor zich geen toerist wil voelen!

'1136650' door Sigrid de Reus '1136650' door Sigrid de Reus

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

'Ons Kloosterpad' in.

Sigrid de Reus

In de zomer van 2021 liep ik als 60 jarige - voor het eerst als backpacker! - in mijn uppie Ons Kloosterpad. Een prachtige wandelroute in 15 etappes door Noord-Brabant, langs kloosters. Als leidraad is er een mooi Bindboek te bestellen met de routekaarten, maar de routes zijn ook te downloaden op de mobiele telefoon. In diverse kloosters is het mogelijk te overnachten. Ik puzzelde vooraf op de overnachtingen zodat ik niet voor verrassingen zou komen te staan en sliep op hele verschillende locaties: kloosters, B&B's, hotel, boshuisjes en zelfs een caravan. Er is zelfs een heuse stempelkaart (geen must, maar voelt toch leuk als je zo'n volle kaart hebt). Het landschap was in 1 woord prachtig, en heel divers. Van bos tot duin, van dorpjes tot langs de Maas, van hei tot weilanden. Als je wilt, deels ook laarzenpaden. Je ontmoet af en toe medewandelaars, maar niet constant (dat vond ik erg prettig) en als je in je uppie loopt en een open blik hebt zie je de mooiste dingen en heb je fijne ontmoetingen. Achter de foto zit een mooi verhaal. Een groep runderen met kalfjes blokkeerde mijn pad. Ik kon er op geen enkele manier omheen en terug lopen was ook geen optie. Overal staan borden dat je ze niet op een kleine afstand moet passeren, dus ik was best een beetje zenuwachtig om er dwars doorheen te lopen. Bovendien zag ik horens en in mijn naïeve onwetendheid (inmiddels weet ik beter ....) dacht ik dat er ook stieren bij waren. De foto heb ik dus pas gemaakt toen ik veilig en wel door de groep heen was gelopen en me op veilige afstand bevond.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier