Scubasheila

'313326' door Scubasheila '313326' door Scubasheila

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Mission Beach

Scubasheila

Mission Beach is een bescheiden badplaatsje en ligt 230 km ten noorden van Townsville en 130 km ten zuiden van Cairns. Omringd door weelderige palmbomen (rainforest) kan je hier genieten van schitterend zandstranden, maar het wordt desondanks niet zo druk bezocht als bijvoorbeeld Cairns. Dit laatste is typisch, aangezien iedereen die met de auto de noord naar zuid (of omgekeerd) route aflegt, Mission Beach zal passeren. Het is prima zo.. De laatste keer dat ik er was (januari 2010) was het regenseizoen in volle gang, waardoor het past echt opvalt dat Mission Beach weinig faciliteiten heeft te bieden. Schijn de zon echter wel in deze periode (en 40 graden met een luchtvochtigheidspercentage van 96% wordt hier zo gehaald), dan moet je je inhouden om niet de oceaan in te springen. Een hele opgave met zo'n privé strand! Maar tegelijk met de zomer, heerst het niet ongevaarlijke kwallenseizoen. De regel in Australië is: als je de lokale mensen niet het water in ziet gaan, ga jij ook niet!

'313320' door Scubasheila '313320' door Scubasheila

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Cherry blossom

Scubasheila

De Elf Fantasy Fair is niet alleen een walhalla voor de fantasy liefhebber (in de breedste zin van het woord), maar ook voor de fotograaf. Tijdens dit grootste fantasy evenement van Europa lopen de meeste bezoekers rond in de mooiste kledij. De één draagt een schitterend en uitgebreid kostuum, de ander is juist subtiel, maar weet met enkele kleine details net zo goed indruk op me te maken (en samen met mij velen anderen). Tijdens de EFF draait het eigenlijk alleen om er even tussen uit zijn, ontspannen en ondertussen genieten van muziek, lekker eten en kleurrijke mensen. Ik merk overigens wel dat ik, sinds ik terug ben van mijn half jaar reis, ik meer heb met portret fotografie en me daar meer het meest mee bezig houd.

'312089' door Scubasheila '312089' door Scubasheila

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Geduldig werk

Scubasheila

In één van de vele tempels die Luang Prabang rijk is, werden jonge monniken aan het werk gezet. Deze jongeman stond in een houding die veel westerse mensen niet lang kunnen vol houden, het onkruid te verwijderen. Je vraagt je af of de jongen niet iets anders voor handen had dan deze onhandige, grote schep. Maar misschien is daar expres voor gekozen, zodat je langzaam moet werken, waardoor je tegelijk beter kan mediteren.

'312007' door Scubasheila '312007' door Scubasheila

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Night Queen

Scubasheila

Tijdens de Elf Fantasy Fair, het grootste fantasy evenement van Europa, 'verkleed' je je niet zomaar. Dit kostuum van deze dame is met liefde gemaakt en daar komt veel bij kijken: een uniek ontwerp bedenken, bijzondere stoffen zoeken, bepaalde sieraden vinden, details maken (zoals de 'handschoen'), nadenken over geschikte details (de zwarte lenzen), de visagie bepalen (oefenen om straks zorgvuldig aan te brengen), het kostuum in elkaar naaien... Men begint meestal een jaar vantevoren. En het bijzondere is dat de kostuums vaak maar één keer worden gedragen. Volgend jaar zal deze dame er weer heel anders uit zien!

'312006' door Scubasheila '312006' door Scubasheila

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Black Angel

Scubasheila

Deze Zwarte Engel liep rond tijdens het jaarlijks terugkerende fantasy evenement: Elf Fantasy Fair. Dit is het grootste fantasy evenement van Europa en begin april werd het dan ook bezocht door zo'n 13.000 bezoekers per dag! Het vindt plaats op de kasteelgronden van Kasteel de Haar in Haarzuilens, wat dan tijdelijk de naam 'Elfië' draagt. Niet alleen fantasy liefhebbers komen hier graag, het is ook een must voor iedereen die van portret fotografie houdt.

'312005' door Scubasheila '312005' door Scubasheila

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Red Eye Geisha

Scubasheila

De jaarlijks terugkerende Elf Fantasy Fair is hét evenement voor liefhebbers van gothic en fantasy, zoals ikzelf. En dus komt er ook jaarlijks weer foto's terug van deze bijzondere gebeurtenis. Zo'n 2 weken terug kon je je vergapen aan zelf gemaakte kostuums in een schitterende omgeving. Het landgoed van kasteel de Haar in Haarzuilens verandert 2 dagen in Elfië. Je hoeft niet ver weg te gaan om te reizen in een unieke wereld! Mensen die het niet kennen noemen het wel eens een soort carnaval. Maar ik kan je garanderen dat het meer is. Dit is niet zomaar verkleden.. de gedetailleerde kostuums worden met liefde gemaakt een jaar vantevoren gemaakt. Het gaat ook niet om het ontvluchten van iets, maar de EFF is er ter onspanning! De paraplu in combinatie met de rode lenzen van deze dame, nodigde me uit om deze compositie te kiezen.

'307394' door Scubasheila '307394' door Scubasheila

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

US of USA

Scubasheila

De vele pretparken in Orlando zullen waarschijnlijk niet een populaire bestemming zijn onder de reisreporters. En alhoewel ik het liefst met een backpack op pad ga, ben ik ook graag te vinden in een pretparken. Dus ja... Orlando is dan een walhalla voor me en ik kan me er kostelijk vermaken. Dit jaar bezoek ik voor de 4e keer in Universal Studios en de vele Disney parken om er Halloween te vieren. Pittige achtbanen, wereldse sferen in Animal Kingdom, spookachtige sferen tijdens Halloween, geweldige attracties en dat samen met vrienden. Ja.. ik heb er zin in. Ik geloof best dat het merendeel er niets voor voelt om een weekje rond te huppelen in deze omgeving, maar misschien kan het jullie wel interesseren dat je zelfs in deze over de top Amerikaanse pretparken ook best mooie dingen kan fotograferen!

'307027' door Scubasheila '307027' door Scubasheila

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

The Maheno

Scubasheila

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en is bereikbaar per ferry. Fraser mag alleen betreden worden met 4WD auto's. Het strand vormt de snelweg en deze is niet zonder gevaren: badgasten die heen en weer lopen, kuilen die over het hoofd worden gezien, onervaren 4WD bestuurders, snelheidduivels.... Regelmatig komen hier ongevallen voor met een dodelijke afloop (zie ook mijn andere foto met uitgebreidere uitleg hierover). Langs de snelweg kan je Maheno scheepswrak niet missen. Dit schip was een hospitaalschip voor Nieuw Zeeland tijdens WOI. Het schip is echter gebouwd in 1905 in Schotland als luxe vervoersschip voor reizigers. In 1935 vond men het schip te gedateerd en werd het onbruikbaar verklaard. In hetzelfde jaar werd de Maheno vanuit Melbourne naar Japan gesleept/getrokken voor metaal hergebruik. Het schip werd echter overvallen door een zware storm. Pas dagen later werd het schip naar het zand eiland gedreven en daar ligt 't nog steeds. Het schip is ontzettend vervallen en borden verbieden je daarom om te dichtbij te komen. Helaas zijn er altijd mensen die deze waarschuwing negeren. Zelf heb ik afstand gehouden, want dit schip is ook op een paar meter geweldig te fotograferen!

'307013' door Scubasheila '307013' door Scubasheila

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Kingston's boarders

Scubasheila

Net buiten Hobart vind je Kingston. Kingston heeft nauwe banden met Nederland. Na WOII (vanaf 1950) emigreerden hier vele Nederlanders naar toe en het gebied werd 'Little Groningen' genoemd. Tegenwoordig heet dat Firthside en misschien maar goed ook. Op een gegeven moment kan geen Australiër dat woord meer uitspreken. Het gebied waar Kingston onderdeel van is deelt een zustergemeenschap in Nederland, genaamd Grootegast. Kingston is in ieder geval een populaire bestemming als je de stad wilt ontvluchten. Het is nog niet echt ontdekt door internationale toeristen. Deze Tassie jongens kunnen dus even tot rust komen, zonder zich te haasten om de golven met iedereen te delen.

'477579' door Scubasheila '477579' door Scubasheila

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Verkeersregel

Scubasheila

Dit is de meest korte tip die ik ooit gegeven heb, maar het is toch belangrijk om daar niet te laat achter te komen (hebben we ervaren). Hoe onlogisch het ook mag klinken, maar in Nieuw Zeeland geldt de volgende verkeersregel: Lange bocht gaat voor korte bocht !!! Ja, jullie lezen het goed. Dit houdt dus echt in dat jij op de hoek van de weg staat te wachten (terwijl je alle ruimte al hebt), tot die auto schuin aan de overkant de bocht eens kan nemen.

'306878' door Scubasheila '306878' door Scubasheila

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Pueblo de Taos

Scubasheila

Taos Pueblo behoort toe tot de Peublo stam van de Native Americans. Volgens de (blanke) Amerikanen, is het politiek correct om deze mensen Native Americans te noemen. Echter liet Pottery Flower, een vriendelijke Indiaanse dame die ons openhartig meer vertelde over het leven in haar dorp, ons weten dat zij en haar stam helemaal geen moeite hebben met het woord 'indiaan'. Voor Taos Pueblo betaal je bezoekersgeld, maar je kan een gratis rondleiding krijgen onder leiding van een gids. Deze dame vertelde wat over de geschiedenis en over de rol Toas Pueblo in de huidige maatschappij. Opvallend vond ik het om te horen dat vrouwen niet in het bestuur mochten zitten. Andere dingen vond ik weer bijzonder om te weten, zoals de bezoekregeling van de begraafplaats. Deze begraafplaats is alleen toegankelijk op het moment dat iemand begraven wordt. Daarna mag men de plek niet meer betreden, zoals wij dat gewend zijn in Nederland.

'306854' door Scubasheila '306854' door Scubasheila

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Milford Sound

Scubasheila

Het voordeel van het zuider eiland van Nieuw Zeeland, is dat je alleen maar hoeft na te denken of je linksom of rechtsom over het eiland wilt reizen. Je kan vrijwel niets missen, omdat alles op de route ligt van je gekozen pad. Iedereen die op het zuider eiland is geweest, zal ook de bekendste fjord van het land bezocht hebben. De fjord is ongeveer 16 km lang tot aan open zee en 100 tot 450 meter diep en de rotsen zijn ongeveer 1200 meter hoog. Niet alleen Milford Sound is schitterend, maar de route er naar toe vind ik zelf al een hoogtepunt! Volgens insiders (ik heb 'm zelf niet gelopen) is de Milford Track de mooiste wandelroute ter wereld. Miford Sound is het eindpunt. Stop ook een regenjas in je tas als je hem wel wilt lopen! Met gemiddeld 6813 mm regenval per jaar verdeeld over 182 dagen per jaar, is het de natste plaats van Nieuw Zeeland.

'306825' door Scubasheila '306825' door Scubasheila

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Verlaten strand

Scubasheila

Nog een paar daagjes en het is exact een jaar geleden dat ik thuis kwam van een 6-maandse wereldreis. Leuk dus om door het plaatsen van foto's herinneringen op te halen. Maar door 6 maanden te backpacken, vergeet je wel eens wáár je wat hebt gezien. Zo ook dit verlaten strand op het zuider eiland van Nieuw Zeeland. Het enige wat ik me kan herinneren is dat het mooie uitzicht er voor zorgde dat we stopten. We volgden een paadje naar het strand en konden vervolgens genieten van dit uitzicht. Typerend voor Nieuw Zeeland is dat hoe mooi de stranden ook zijn, je bent vaak de enige die er op dat moment van geniet. Geweldig is dat toch? Misschien dus maar beter ook, dat ik me niet precies meer kan herinneren waar ik deze foto heb genomen!

'296247' door Scubasheila '296247' door Scubasheila

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Akaroa

Scubasheila

Akaroa is een stad op Banks Schiereiland in de regio Canterbury op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De stad is in 1840 gesticht door een kleine groep Franse kolonisten. Akaroa is makkelijk te bezoeken vanuit Christchurch en is tegenwoordig vooral in trek voor het spotten van de Hector dolfijn. De route er naar toe alleen al is de moeite waard (door schitterende vergezichten) en de wolken maakt de kleine pier een mysterieus plekje.

'295466' door Scubasheila '295466' door Scubasheila

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Sluis en Stuw

Scubasheila

De sluis- en stuwcomplex in Driel (foto) behoort tot één van de drie unieke stuw complexen in Nederland. De stuw bij Amerongen moet de waterstand tussen Driel en Amerongen op peil houden. Als weinig water aangevoerd wordt via de Rijn dan zorgt het sluiten van de stuw ervoor dat het water in het achterland niet te laag komt te staan. Op die manier blijft voldoende zoetwater voor landbouw beschikbaar en blijft de vaarweg voldoende diep voor de scheepvaart. Bij teveel water kan de stuw uit de rivier gehaald worden zodat water snel richting zee stroomt. Personeel kan dan aan de andere kant van de rivier komen via een kabel en onderhoud tunnel onder de stuw door. Logischerwijs staan op dit moment de sluizen open!

'295463' door Scubasheila '295463' door Scubasheila

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Meinerswijk

Scubasheila

Meinerswijk maakt deel uit van het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinderswijk dat gelegen is aan de zuidoever van de Nederrijn. Het gebied ligt tussen het centrum van Arnhem en Arnhem zuid en wordt vrijwel geheel omringd door de Rijn. Meinerswijk kent een rijke geschiedenis die zelfs terug gaat tot het Romeinse Keizerrijk. Een pijlerdam, enkele dijken en een handvol bunkers stammen uit de tijd van de Koude Oorlog en waren onderdeel van de IJssellinie. Normaliter is een groot gedeelte van Meinerswijk alleen toegankelijk per voet of de fiets. Door de huidige stijging van de Rijn zijn de paden echter ondergelopen en van het vele gras is bijna niets meer over. Met kaplaarzen ben ik zo ver mogelijk het gebied in getrokken om te genieten van de rust en het schitterende uitzicht!

'277949' door Scubasheila '277949' door Scubasheila

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Borobudur

Scubasheila

De Borobudur in Yogyakarta is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en is opgebouwd als een grote stupa met een basis van 123 bij 123 meter. De stupa heeft negen etages welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stupa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Deze staat symbool voor het Nirwana. De kleine stupa's vertegenwoordigen van onder naar boven de weg die een boeddhist moet afleggen om uiteindelijk in het Nirvana te worden opgenomen. De open gaten in de onderste stupa's staan op hun punt (de weg is nog onzeker) en in de bovenste stupa's vlak, horizontaal (de weg is duidelijk, het geloof stevig). Als je door de gaten van de stupa een buddha kan aanraken, ontvang je het eeuwige geluk. De Borobodur is één van mijn favoriete tempels ter wereld en is 's ochtends op haar mooist. Er zijn minder toeristen en meer lokale mensen, omdat 's ochtends de Borobudur nog steeds dient als gebedsoord.

'277923' door Scubasheila '277923' door Scubasheila

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Surf on!

Scubasheila

Sinds ik mijn eerste surfles kreeg van 2 Australiërs ben ik enigszins verslaafd. Ik vermaak me dan ook altijd op Kuta, waar je geïnspireerd raakt door surfers uit verschillende landen van verschillende niveaus. Dit is dan ook een typisch 'straatbeeld' van Kuta. Zelfs de scooters die je kan huren beschikken over een haak, waar je jouw plank mee kan vervoeren!

'277764' door Scubasheila '277764' door Scubasheila

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Choeung Ek

Scubasheila

In een monument, een witte toren met glazen ramen kijken deze schedels je tegemoet, gesorteerd naar kinderen/volwassenen en man/vrouw. Een heftige foto, maar het moet de wereld herinneren aan de heftige geschiedenis van Cambodja. Dankzij Pol Pot, een Cambodjaans dictator (van 1975 tot 1978) en leider van de Rode Khmer vonden duizenden mensen de dood in Choeung Ek, ook wel de Killing Fields genoemd. Choeung Ek is een agrarisch gebied ongeveer 17 km ten zuiden van Phnom-Penh. Gevangenen van Tuol Sleng (een voormalig schoolgebouw) werden hiernaartoe gebracht en omgebracht. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen te slaan of door ouderen met hun geweren te slaan. Ook doodbloeden werd veel toegepast. Minimaal 17.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979. Choeung Ek was slechts één van de vele killing fields in Cambodja. Ieder die hier geweest is zal net zoals ik, de schokkende beelden die je gezien hebt, nooit vergeten. Van alle bereisde landen heeft Cambodja de meeste indruk op mij gemaakt. Deze foto is wellicht niet voor iedereen geschikt om te bekijken, maar het is niet iets om onze ogen voor te sluiten.

'277418' door Scubasheila '277418' door Scubasheila

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Fraser's Highway

Scubasheila

Op het grootste zandeiland ter wereld, is dit strand een snelweg. In de verte zie je de auto's aan komen scheuren. Het populaire Fraser Island is bereikbaar per ferry en mag alleen betreden worden met 4WD auto's. Het is dan ook een drukke business met autoverhuurbedrijven of organisaties die reizigers 1 t/m 3 dagen een tour geven op het eiland in een 4WD bus. Deze bijzondere snelweg is niet zonder gevaren: badgasten die heen en weer lopen, kuilen die over het hoofd worden gezien, onervaren 4WD bestuurders, snelheidduivels.... Regelmatig komen hier ongevallen voor met een dodelijke afloop. Zo begrepen wij dat er in december 2009 (een maandje voordat wij er waren) een jongen was omgekomen door een ongeluk met zijn gehuurde 4WD. Maar in 2010 zijn er dodelijke ongevallen gebeurd. Het eiland is de moeite waard om te bezoeken, maar doe dat verstandig! Geen ervaring.. boek een tour. De overheid is eindelijk aan het overwegen om de toegestane snelheid te verlagen naar 60 km p.u. (i.p.v. 80), een minimum leeftijd in te stellen om te mogen huren met een minimum aantal jaren rijervaring.

'277416' door Scubasheila '277416' door Scubasheila

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Vuile snoet

Scubasheila

In Luang Prabang huurden we een motorbike (wat voor 14 USD per dag erg prijzig is), zodat we de vrijheid hadden om de omgeving te verkennen. Onderweg reden we voorbij een dorpje, waar we besloten te stoppen. De vriendelijke bewoners kwamen ons tegemoet en de kinderen waren gek op mijn camera. Het contrast tussen deze spelende kinderen en die van de steden zijn groot. Zo spelen ze hier langs de weg, in het vuile zand. De kleding zit vol gaten en zelfs na een stevige wasbeurt zullen de vele vlekken niet meer te verwijderen zijn. In hun blote billetjes rennen de kinderen rond, maar uiteraard lijkt het hen niet te deren. De grote glimlachen doet iedereen smelten! Dit jongetje bekijkt vanaf een afstandje hoe ik aan de slag ga met mijn camera.

'277195' door Scubasheila '277195' door Scubasheila

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Daintree

Scubasheila

Daintree NP en Tasmanië vind ik de mooiste gebieden van Australië. Helaas is het met 34 graden en een luchtvochtigheid van 95% moeilijk uit te houden in en om Daintree NP. Cape Tribulation, bereikbaar per ferry, is een plaats in dit schitterend gebied en het is me daarom nooit gelukt om hier langer dan 2 nachten te blijven. Niets word droog en de matrassen in de hostels zijn vochtig. Een duik in het frisse water lijkt uitnodigend, maar vergis je niet. Tegelijk met het zomerseizoen begint ook het seizoen van de gevaarlijke pijlstaartroggen. Zwemmen in de (open) oceaan is alleen mogelijk als je je binnen de speciaal aangebrachte netten bevind. En ook dan kan de veiligheid niet 100% gegarandeerd worden. En als je denkt dat je alleen maar op de roggen hoeft te letten, dan heb je het mis. Je bevindt je ook nog in het woongebied van de krokodillen!

'275365' door Scubasheila '275365' door Scubasheila

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Little Princess

Scubasheila

Afgelopen weekend kon ik niet naar de meeting van RR, omdat het tijd was voor mijn favoriete event; Elf Fantasy Fair. Al jaren wordt dit grootste fantasy evenement georganiseerd in april op het terrein van kasteel de Haar, maar in september is Arcen de locatie. Vele toeristen bezoeken Nederland om een deel uit te kunnen maken van 'Castlefest'. Tijdens dit fantasy evenement waan je je voor 2 dagen in een andere wereld en gelukkig scheen het zonnetje. Omringd door o.a. elfjes, steampunk liefhebbers, heksen, goblins, lolita's, victoriaanse jonkvrouwen en goths, kan je als fotograaf (en fantasy liefhebber) hier je hart ophalen. Absoluut één van Nederlands mooiste evenementen! Voor mij weer een reden om mezelf in een corset te rijgen en voor anderen een reden om eindelijk eens een echte prinses te zijn! Klik op de foto voor een scherpere versie.

'275364' door Scubasheila '275364' door Scubasheila

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Madame Mystique

Scubasheila

Afgelopen weekend kon ik niet naar de meeting van RR, omdat het tijd was voor mijn favoriete event; Elf Fantasy Fair. Al jaren wordt dit grootste fantasy evenement georganiseerd in april op het terrein van kasteel de Haar, maar in september is Arcen de locatie. Vele toeristen bezoeken Nederland om een deel uit te kunnen maken van 'Castlefest'. Tijdens dit fantasy evenement waan je je voor 2 dagen in een andere wereld en gelukkig scheen het zonnetje. Omringd door o.a. elfjes, steampunk liefhebbers, heksen, goblins, lolita's, victoriaanse jonkvrouwen en goths, kan je als fotograaf (en fantasy liefhebber) hier je hart ophalen. Absoluut één van Nederlands mooiste evenementen! En voor mij weer een reden om mezelf in een corset te rijgen! Klik op de foto voor een scherpere versie.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >