Schenkel

'1140856' door Schenkel '1140856' door Schenkel

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Op de rand

Schenkel

Na een hele klim sta je op eens gevaarlijk op de rand van de Bromo vulkaan.Het ruikt hier niet echt aangenaam en gevaarlijk is het ook best wel!!. Maar het uitzicht is prachtig ook al is bewegen best eng.Je loopt tenslotte echt op de rand van de vulkaan. Je moet echt wel goed te been zijn goede stevige schoenen aan hebben.

'1138985' door Schenkel '1138985' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Vakwerk

Schenkel

Dit kom je tegen als je aan de wandeling begint vlakbij Gulpen.Als je rechtdoor loopt is het klimmen geslagen maar het is te doen.Dirk wilt altijd het zwaarste eerst lopen en als je dan op de terug weg bent loopt het makkelijker.Ga je rechtsaf loop je naar Slenaken wat een prachtige wandeling is wel op en neer.En links ga je naar Gulpen. Deze echte Limburgse vak huizen staan dus op een pracht plek .

'1138984' door Schenkel '1138984' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Korenbloem

Schenkel

Hoe blauw mooi kan zijn.Je ziet ze tegenwoordig steeds meer langs b.v de dijk hier maar ik zag hem in Limburg begin mei.Ik hou er van!! Vroeger was dit een algemeen akker onkruid,maar groeit nu langs wegen in héél Europa.Je ziet hem ook nog wel in de diverse tuinen.De plant is één jarig,een hoge stengel en talrijke blauwe bloemen.De buitenste bloemen zien er stralend en opvallend uit. Je moet maar eens opletten als je ergens wandelt.

'1138767' door Schenkel '1138767' door Schenkel

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Oer Hollands

Schenkel

Ik hou er van ik hoop jullie ook.Gewoon de oer hollandse zwart met witte koe.Daar is momenteel veel over te doen .Wat de uitkomst gaat zijn moeten we nog afwachten .Persoonlijk zou ik het héél erg vinden als ze gaan verdwijnen.Ze zijn hier trouwens al een stuk minder te zien.Veel weilanden zijn leeg!!.

'1138678' door Schenkel '1138678' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Vlakte

Schenkel

Verschillende groene vlakken in het mooie Limburgse land.Heerlijk op een bankje zitten en genieten van al het moois wat Limburg te bieden heeft.Het lijkt een beetje op Slowakije vinden wij.Al zijn daar de heuvels soms iets hoger.

'1138649' door Schenkel '1138649' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Geel

Schenkel

De natuur is prachtig maar je moet het wel willen zien.We wandelen langs de Geul het kleine riviertje in Limburg dat vorig jaar groot nieuws werd.Je kan je als je het ziet niet voorstellen dat hier zo,n gigantische overstroming was.Nu een prachtig veld vol met gele bloemen echt genieten dus!!

'1138343' door Schenkel '1138343' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Orchideeéntuin

Schenkel

Ben je in de buurt van Valkenburg in het voorjaar breng dan een bezoekje aan de Orchideeéntuin in het Gerendal..Hier kan je op je gemak wandelen tussen deze prachtige bloemen.Je kan het treffen dat er een paar staan in de bloei maar soms tref je het slechter. Deze tuin vind je op een prachtige plek er is altijd iemand aanwezig die je over deze prachtige bloemen kan vertellen.Er bloeien steeds weer zeldzame exemplaren is héél afwisselend en voor macro liefhebbers echt de moeite waard. Heb je alles gezien dan kan je heerlijk wandelen in het Gerendal. Het is open van 10 uur -1700 Alleen open tijdens de bloei van de orchideen Open vanaf 1 Mei -half juni Kijk de openingstijden zelf even na op hun site zodat je niet voor niks komt. Deze tuin bestaat al sinds 1958 en ligt op een graslandhelling in dit mooie Limburgse landschap.Is van Staatsbosbeheer dus er word goed voor gezorgd. Net buiten de tuin staan bankjes om even lekker uit te rusten De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig Er zijn een aantal trappen en de paden zijn smal. Niet toegangelijk voor mensen met bv een rolstoel. Op de site van staatsbosbeheer vind je alles over deze prachtige tuin.

'1138200' door Schenkel '1138200' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Groen

Schenkel

Wat is er mooier dan bezig zijn in de natuur.En daar dan optimaal van genieten.Een mooi stukje Limburg en zo groen,heerlijk toch.Dus gewoon doen hoor als je tijd hebt. Wandelen is goed voor je mindset en dat heeft iedereen nodig op zijn tijd,toch? Zuid Limburg is daar zo geschikt voor.

'1138164' door Schenkel '1138164' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Meidoorn

Schenkel

Weer zo,n geniet momentje.De Meidoorn staat in bloei en dat ruik je wel.Een zware zoete lucht komt op ons af je moet er wel van houden .Véél mensen krijgen hier snel hoofdpijn van,zo iemand ben ik dus ik loop snel door.

'1138145' door Schenkel '1138145' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Overzicht

Schenkel

Het is toch net buitenland hier in Zuid-Limburg.Wat een afwisseling in het landschap en dat gewoon hier in Nederland.Een mooie blauwe lucht er bij wat wil een mens nog meer.Even uit rusten voor de lunch.Gewoon op de grond zitten dat kan hier best niemand heeft last van je.

'1138125' door Schenkel '1138125' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Pluisjes

Schenkel

We wandelen gedeeltelijk op het Landgoed Altenbroek in Voerendal,Belgié.Auto staat in Noorbeek geparkeerd netjes op de parkeerplaats en vanaf daar kan je zo hier naar toe wandelen.Hier ervaar je nog rust en ruimte,vogels die fluiten en een roofvogel vliegt hoog in de lucht. Dit weiland kunnen we niet overslaan! Een veld vol met Paardebloem pluisjes,vroeger ging je erbij zitten en blazen maar.Maar dat is er hier niet bij het hele veld is af gezet,helaas. Neem altijd iets te eten en drinken mee je komt hier weinig of niks tegen op het Landgoed. Op het Landgoed kan je verblijven in prachtige kasteelkamers.Het kost wat maar oke dan heb je ook wat.

'1138103' door Schenkel '1138103' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Landelijk

Schenkel

Nog een stukje van onze wandeling net voorbij de beruchte Keuterberg.De Keuterberg is voor wielrenners de hel van het zuiden zo stijl!!.Wij namen daarom de rechterkant en wandelde ook berg op maar gelukkig niet zo stijl.Hier staan normaal veel koeien en schapen .Nu zagen we een veld vol met Alpaca,s.Ze stonden net iets tever weg voor een foto. Wat zo heerlijk is als je hier in mei bent dat je zo weinig toeristen tegen komt.

'1138058' door Schenkel '1138058' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Overzicht

Schenkel

Even stil staan loont ,welke richting zullen we verder gaan.Eerst even om ons heen kijken over het prachtige dal.We lopen rustig verder vlak langs de bomenrand.Wat een mooie plekken toch.

'1138032' door Schenkel '1138032' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Groen

Schenkel

Zo groen en zo stil is het hier.Echt we komen géén mensen tegen hier in het Gerendal.Weer zo,n prachtig wandel gebied waar veel bomen overgroeid zijn door klimop.Hier zien we ook bomen die door natuur geweld geveld zijn.Ja dan maar er over heen klimmen.

'1137975' door Schenkel '1137975' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Yellow

Schenkel

Ook dit is Limburg.Veel bloesem was er niet meer maar er stonden nog wel veel paardenbloemen en madeliefjes overal.Heerlijk zo landelijk !! We waren onderweg naar de Orchideeen tuin .De natuur blijft ons toch trekken

'1137944' door Schenkel '1137944' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Schotse Hooglander

Schenkel

We parkeren de auto bij het plaatsje Stokhem,een buurtschap van Wijlre in de gemeente Gulpen-Wittem.Hier begint onze wandeling.Ons pad word al snel verspert door een Schotse Hooglander die niet van wijken weet.Oke dan klimmen wij maar over een boom iets verder zodat hij geen last heeft van ons. We gaan verder langs de Geul net voorbij de camping daar slaan we linksaf.Nu kunnen we kiezen of de beroemde Keuterberg op of toch maar rechts aan houden.Ja,het word toch maar rechtsaf en heerlijk wandelen we verder door het Geuldal. Als we uitgewandeld zijn lopen we langs de wijngaarden van Stokhem,net of we in Frankrijk zijn.

'1137918' door Schenkel '1137918' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Knop

Schenkel

Een prachtige bloem knop staat op open springen.Je komt ze in Zuid- Limburg regelmatig tegen.Soms middenop het veld maar ook vaak langs de kant van de weg. Een teer geheel en iets waar je soms gewoon voorbij loopt. Je vind ze ook vaak op kalk houdende grond en dat is er hier genoeg. De klaproos mooi rood en familie van de donker gekleurde papaver

'1137901' door Schenkel '1137901' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

De Geul

Schenkel

Een wandeling langs de Geul is altijd mooi.Zeker nu de natuur op zijn moois is.Je kan je niet voorstellen dat dit rustige kalme kleine riviertje uit zijn oevers treed.Helaas gebeurde dit vorig jaar juli wel.Veel dingen zijn nu aangepast om dit tevoorkomen.

'1137869' door Schenkel '1137869' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Wandelen

Schenkel

Wat een aanrader om een weekje weg te gaan naar Zuid-Limburg.Heerlijk weer dus dat zat wel mee en wat een prachtige natuur. Hier lopen we vlakbij Gulpen.Het landschap is zo afwisselend heel vaak kom je niemand tegen zo rustig.

'1137678' door Schenkel '1137678' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Schoolreis

Schenkel

Wat is er veel te vertellen en te leren over Verona.Deze groep was op school reis en zij kregen uitleg over deze mooie stad.Eerst gingen ze met ze allen naar het beroemde balkon van Romeo en Julia daar vielen ze ons het eerste op.En later hier op de trappen zagen we ze weer.Toen ging het over de Arena van Verona. Het waren geen Italianen maar duitsers.

'1137585' door Schenkel '1137585' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Werelderfgoed

Schenkel

Oke wij gingen naar Verona om het romantische decor zelf te gaan zien.Is dat gelukt ja hoor!!!Maar Verona heeft zoveel meer tebieden dan allleen het bekende balkon van Romeo en Julia.Prachtige gebouwen,oude markten je raakt niet uit gekeken.En als je dan nog verdwaald word het nog leuker. De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Mijn tip, neem water mee en trek goede wandelschoenen aan.

'1137555' door Schenkel '1137555' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Verona

Schenkel

Verona de stad waar je zeker een keertje geweest moet zijn!! De stad ligt in het noorden van Italie.en is de hoofdstad de de provincie Verona in de regio Veneto.Er is hier zoveel te zien dat een dag eigenlijk tekort is. Rond de Arena van Verona zijn vele dure terrassen waar je iets kunt gaan drinken.Mijn tip doe dit niet ga een van de leuke straatjes in en kijk daar is plek genoeg en nog goedkoper ook.

'1130665' door Schenkel '1130665' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Klimmen

Schenkel

Niet zo heel ver van het bekende Garda meer vind je deze plek.Het prachtige kerkje Santuario Madonna della Corona. Nu ik dit schrijf denk ik Corona!!! Het ligt bij de plaats Spiazza en was vroeger een bedevaartsoord.Het is een hele klim om er tekomen en hier de laatste trap om in het kerkje tekomen maar echt de moeite waard.

'1108251' door Schenkel '1108251' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Selfie brug

Schenkel

De meest bekende brug van Venetie is wel de Rialto brug.Hier lopen héél veel mensen over heen en dat moet je ook gewoon doen als je daar een keertje bent.Tegenwoordig heeft het de bijnaam Selfie brug hier worden door veel mensen een selfie gemaakt met op de achtergrond een schitterend uitzicht over het Canal Grande. Deze brug werd eind 16e eeuw gebouwd en verving daarmee een houten brug waarvan het middelste deel kon worden opgehaald.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier