Schenkel

'1138032' door Schenkel '1138032' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Groen

Schenkel

Zo groen en zo stil is het hier.Echt we komen géén mensen tegen hier in het Gerendal.Weer zo,n prachtig wandel gebied waar veel bomen overgroeid zijn door klimop.Hier zien we ook bomen die door natuur geweld geveld zijn.Ja dan maar er over heen klimmen.

'1137975' door Schenkel '1137975' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Yellow

Schenkel

Ook dit is Limburg.Veel bloesem was er niet meer maar er stonden nog wel veel paardenbloemen en madeliefjes overal.Heerlijk zo landelijk !! We waren onderweg naar de Orchideeen tuin .De natuur blijft ons toch trekken

'1137944' door Schenkel '1137944' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Schotse Hooglander

Schenkel

We parkeren de auto bij het plaatsje Stokhem,een buurtschap van Wijlre in de gemeente Gulpen-Wittem.Hier begint onze wandeling.Ons pad word al snel verspert door een Schotse Hooglander die niet van wijken weet.Oke dan klimmen wij maar over een boom iets verder zodat hij geen last heeft van ons. We gaan verder langs de Geul net voorbij de camping daar slaan we linksaf.Nu kunnen we kiezen of de beroemde Keuterberg op of toch maar rechts aan houden.Ja,het word toch maar rechtsaf en heerlijk wandelen we verder door het Geuldal. Als we uitgewandeld zijn lopen we langs de wijngaarden van Stokhem,net of we in Frankrijk zijn.

'1137918' door Schenkel '1137918' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Knop

Schenkel

Een prachtige bloem knop staat op open springen.Je komt ze in Zuid- Limburg regelmatig tegen.Soms middenop het veld maar ook vaak langs de kant van de weg. Een teer geheel en iets waar je soms gewoon voorbij loopt. Je vind ze ook vaak op kalk houdende grond en dat is er hier genoeg. De klaproos mooi rood en familie van de donker gekleurde papaver

'1137901' door Schenkel '1137901' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

De Geul

Schenkel

Een wandeling langs de Geul is altijd mooi.Zeker nu de natuur op zijn moois is.Je kan je niet voorstellen dat dit rustige kalme kleine riviertje uit zijn oevers treed.Helaas gebeurde dit vorig jaar juli wel.Veel dingen zijn nu aangepast om dit tevoorkomen.

'1137869' door Schenkel '1137869' door Schenkel

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Wandelen

Schenkel

Wat een aanrader om een weekje weg te gaan naar Zuid-Limburg.Heerlijk weer dus dat zat wel mee en wat een prachtige natuur. Hier lopen we vlakbij Gulpen.Het landschap is zo afwisselend heel vaak kom je niemand tegen zo rustig.

'1137678' door Schenkel '1137678' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Schoolreis

Schenkel

Wat is er veel te vertellen en te leren over Verona.Deze groep was op school reis en zij kregen uitleg over deze mooie stad.Eerst gingen ze met ze allen naar het beroemde balkon van Romeo en Julia daar vielen ze ons het eerste op.En later hier op de trappen zagen we ze weer.Toen ging het over de Arena van Verona. Het waren geen Italianen maar duitsers.

'1137585' door Schenkel '1137585' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Werelderfgoed

Schenkel

Oke wij gingen naar Verona om het romantische decor zelf te gaan zien.Is dat gelukt ja hoor!!!Maar Verona heeft zoveel meer tebieden dan allleen het bekende balkon van Romeo en Julia.Prachtige gebouwen,oude markten je raakt niet uit gekeken.En als je dan nog verdwaald word het nog leuker. De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Mijn tip, neem water mee en trek goede wandelschoenen aan.

'1137555' door Schenkel '1137555' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Verona

Schenkel

Verona de stad waar je zeker een keertje geweest moet zijn!! De stad ligt in het noorden van Italie.en is de hoofdstad de de provincie Verona in de regio Veneto.Er is hier zoveel te zien dat een dag eigenlijk tekort is. Rond de Arena van Verona zijn vele dure terrassen waar je iets kunt gaan drinken.Mijn tip doe dit niet ga een van de leuke straatjes in en kijk daar is plek genoeg en nog goedkoper ook.

'1130665' door Schenkel '1130665' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Klimmen

Schenkel

Niet zo heel ver van het bekende Garda meer vind je deze plek.Het prachtige kerkje Santuario Madonna della Corona. Nu ik dit schrijf denk ik Corona!!! Het ligt bij de plaats Spiazza en was vroeger een bedevaartsoord.Het is een hele klim om er tekomen en hier de laatste trap om in het kerkje tekomen maar echt de moeite waard.

'1108251' door Schenkel '1108251' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Selfie brug

Schenkel

De meest bekende brug van Venetie is wel de Rialto brug.Hier lopen héél veel mensen over heen en dat moet je ook gewoon doen als je daar een keertje bent.Tegenwoordig heeft het de bijnaam Selfie brug hier worden door veel mensen een selfie gemaakt met op de achtergrond een schitterend uitzicht over het Canal Grande. Deze brug werd eind 16e eeuw gebouwd en verving daarmee een houten brug waarvan het middelste deel kon worden opgehaald.

'1108165' door Schenkel '1108165' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Pakjes boot

Schenkel

Genoeg te zien als je door Venetie loopt.Bootjes varen af en aan voor het vervoer van etenswaar en dranken voor de diverse restaurants daar.Maar ook de goederen voor de mensen die nog in Venetie wonen moeten bezorgt worden en ja dat doet de dhl boot.Bij ons per auto maar daar per boot,leuk om tezien natuurlijk.

'1104804' door Schenkel '1104804' door Schenkel

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Arena

Schenkel

De Arena van Verona is na het Colloseum in Rome en het amfitheather van Capua het op twee na grootste amfitheather van Italië.In vroegere tijden diende het als toneel voor de gladiatoren en dierengevechten.In de middel eeuwen werd het omgebouwd tot een vesting,in de 12de eeuw werd hij beschadigd door een aardbeving,van de originele buitenmuren zijn slechts delen bewaard gebleven. Sinds 1913 komen er in de arena prachtige kunstwerken aan bod.De eerste opvoering was Aida van Verdi ook nu nog het meest gezien..De arena biedt plaats aan ongeveer 25.000 toeschouwers en beschikt over een geweldige akoestiek. Ook nu komen hier nog steeds in de zomer heel veel mensen genieten van voornamelijk opera .Kaartjes zijn vaak nog verkrijgbaar op de avond van de opera zelf bij de avond kassa.Maar wil je een speciale plek moet je er vroeg bij zijn. Bij ons bezoek aan Verona werden de geluidsinstallaties en alles wat daarbij hoort juist verwijderd,het seizoen is namelijk afgelopen en begint in het voorjaar weer.

'1104729' door Schenkel '1104729' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Bedevaartsoord

Schenkel

Even weg van het Garda meer naar een plek waar je totaal tot rust komt.We brengen een bezoek aan Santuario Madonna della Corona..Dit is de meest bekendste en meest bezochte bedevaartsoord in de buurt van het Garda meer. Het ligt bij de plaats Spiazza..De bergketen vormt als het ware een kroon om deze religieuze plek die gewijd is aan Maria,vandaar de naam Madonna della Corona. Bijna zwevend tussen hemel en aarde ,op een hoogte van 774 meter ,ligt deze plek verborgen te midden van de rotsen van de Monte Baldo. Vanaf deze bijzondere locatie heb je een prachtig uitzicht op de vallei waar de Adige doorheen stroomt.Volgens oude geschriften zouden hier rond het jaar duizend al kluizenaars geleefd hebben. Het kerkje dateert van rond 1522 en werd verschillende malen uitgebreid en gerenoveerd.Vanaf 1625 werd het een pelgrimsoord.De laatste uitbreiding vond plaats in 1975. Je komt hier via een weg naar beneden al wandelend of een afdaling maken via allerlei trappen wat soms best stijl is en je zeker goede schoenen nodig hebt.Op deze wandelweg kom je prachtige beelden tegen van de Kruisweg!Ook kan je tegen vergoeding met een pendelbusje.Tickets voor de pendelbus kan je kopen bij het restaurant boven waar de wandelweg begint.Ook in het busje zijn tickets tekoop maar omdat het best druk kan zijn is het beter die boven vast tekopen.

'1104388' door Schenkel '1104388' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Aan de kade

Schenkel

We kunnen geen afscheid nemen van het mooie Venetié.Lopen nog eventjes langs het water en bekijken dit prachtige schip.Eind van de dag als de bemanning terug is varen ze weer uit naar een volgende bestemming. Net als wij ,wij gaan terug naar het Garda meer maar wat hebben we genoten van Venetié.

'1104321' door Schenkel '1104321' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Canal Grande

Schenkel

Van lopen door Venetie word je best moe en hongerig dus moet er iets gegeten worden.We vinden een mooi plekje aan het Canal Grande.Bovenin het restaurant met een leuk balkon en een prachtig uitzicht. Hier varen veel gondels langs maar ook bootjes met allerlei produkten die voor verkoop nodig zijn maar ook voor de mensen die nog in Venetie wonen.Helaas trekken veel vaste bewoners weg omdat ze Venetie te druk vinden worden.

'1104075' door Schenkel '1104075' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Stil

Schenkel

Venetie in oktober is voor ons gelukkig rustiger dan in de zomer.We maken een stop aan het water.Met zo,n prachtige achtergrond is het echt genieten.De paar gondels of andere bootjes die hier varen zijn te verwaarlozen maar maken de foto net af. Er is genoeg te zien hier in Venetie.Een prachtig historisch centrum waar je gemakkelijk in kan verdwalen.Het is zeker verstandig om met een gids hier rond te lopen.

'1104026' door Schenkel '1104026' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Bloemen

Schenkel

We wandelen door de straatjes van Malcesine aan het Gardameer.Het is hier heerlijk weer en dat in oktober dat maakt het ook wel weer gezellig want het is hier aardig druk.Wij zijn gek op bloemen dus hier kan je niet aan voorbij gaan.Altijd mooi om tezien.

'1103756' door Schenkel '1103756' door Schenkel

OostenrijkInnsbruck

OostenrijkInnsbruck

4 kleuren

Schenkel

Even een tussenstop maken in Oostenrijk voor de lunch.Insbruck een bekende plaats met prachtige vergezichten.Bergen om ons heen en de wat frisse lucht maken dat het net is als of we op winter vakantie zijn maar dat is echt niet zo.

'1103603' door Schenkel '1103603' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Blauw

Schenkel

Wist je dat het Gardameer het grootste meer is van Italie.Het prachtige landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water,de oleanders,de citroenbomen en de cypressen. Ik geloof dat het hier bijna altijd druk is maar met zo,n klimaat niet verwonderlijk.Je hebt aan het meer prachtige oude plaatsjes waar het nog genieten is met een capuccino heerlijk zittend aan het meer. De omtrek van dit meer is ongeveer 158 kilometer er is veel watersport mogelijk hier. Maar ook de omgeving van dit meer is prachtig.

'1103531' door Schenkel '1103531' door Schenkel

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Rijke historie

Schenkel

De dag begint met mist maar gelukkig komt later het zonnetje te voorschijn. Venetié is één van de drukst bezochte steden van Italie.Vooral in de zomer maanden moet je hier niet zijn.De combinatie van een rijke historie en daardoor veel interessante bezienswaardigheden maken van Venetie een populaire bestemming. Er staat bv een prachtige kathedraal aan het San Marcoplein de Basilica di San Marco. Maar vergeet de andere mooie oude gebouwen niet er zijn er hier genoeg. Ook de gondelvaart staat hier nog steeds hoog aangeschreven en moet iedereen eigenlijk één keer in zijn leven meemaken.

'1103408' door Schenkel '1103408' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Castello de Sirimione

Schenkel

Wat een leuk dorp is dit plaatsje Sirimione aan het Garda meer.Dit dorp is het druks bezochte dorp aan het Gardameer.. Een van de bezichtigen daar is het Castello de Sirimione.De entree daar is indrukwekkend omdat je door een poort naar binnen moet.De leuke straatjes en pleinen zijn erg leuk om door tewandelen. Dit kasteel zelf is te bezichtigen (tegen betaling).Je kan dan de trappen beklimmen naar de top van het kasteel waar je beloond word met een fraai uitzicht over het Gardameer.

'1103355' door Schenkel '1103355' door Schenkel

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Genieten

Schenkel

We zijn in het kleine plaatsje Malcesine aan het Gardameer in Italie..Deze gemeente in de Italiaanse provincie Verona telt 3498 inwoners.Maar in de zomer komen daar nog een hoop toeristen bij.Het is een schattig schilderachtig plaatsje met leuke straatjes en doorkijkjes..Het heet niet voor niks Parel van het Gardameer.

'1101407' door Schenkel '1101407' door Schenkel

NoorwegenZuid- en westkust

NoorwegenZuid- en westkust

Bloemen

Schenkel

We lopen samen door de straatjes van het kleine plaatsje Sand.Ons oog valt op de prachtige bloemenpracht.Dus even een foto maken met op de achtergrond ons hotel.Wat een apart moment gevangen!!

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 20 | COMMUNITY-TOPPERS


Neretva. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Neretva door Canipel
2. Review: De Hortus Alkmaar door Agrotewal
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Ad Jonker

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik