Saskiahamminga

10
Canada Vancouver Island
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2014
Het landschap van Vancouver Island is wonderschoon. De enorme bossen, de bergen, de omliggende zee. Voor natuurliefhebbers is dit een geweldige bestemming, waar je veel wildlife zult zien (beren, vogels, herten, elanden, maar ook walvissen, zeeleeuwen en orca's), maar ook geweldig kunt wandelen. Ieder uitzicht weer lijkt een ansichtkaart op zich...Een van mijn favoriete plaatsjes op het eiland is Tofino, een schilderachtig vissersdorpje waar een relaxte "surfcultuur"hangt, waar je vele surfshops ziet en veel watersportmogelijkheden te vinden zijn. Vlakbij Tofino vind je Long Beach. Dit 10 km lange strand aan de ruige westkust van het eiland is onderdeel van Pacific Rim National Park. Het prachtige strand, vol aangespoelde, verweerde boomstronken, trekt jaarlijks vele stoere surfers. Dit wordt wel een van de beste surfplekken van Noord Amerika genoemd. Heerlijk om over Long Beach te wandelen en de surfers gade te slaan. De zee is te ruig en te koud om hier te zwemmen, maar vervelen zul je je hier niet...
Regio
  • Ruige en ongerepte natuur
  • Gezellige, relaxte dorpjes
  • Mooie ruime campgrounds
  • Veel, heel veel wildlife
  • Wisselend klimaat misschien? Verder geen minpunten :-)
Review geplaatst op 2016-08-29
8
Noorwegen Hordaland
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2015
In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Regio
  • Schitterend uitzicht
  • Mooie wandeling
  • Erg druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2016-08-29
10
Oman Ash Sharqiyah North Governorate
Saskiahamminga was hier 30 Nov 2013
Tijdens onze reis door Oman verblijven we ook een nacht in een tenthuisje vlakbij Ras al Jinz. Hier vind je het Ras al Hadd schildpaddenreservaat aan de oostkust van het Arabisch schiereiland. Het is een dor en rotsachtig gebied, waar je kamelen langs de weg ziet lopen, knabbelend aan de kale takken van een verdwaalde boom. Het strand hier is heel bijzonder, met prachtige oranje, afgesleten rotsformaties, maar vooral beroemd vanwege de met uitsterven bedreigde groene schildpad. Je kunt hier van dichtbij meemaken dat de zeeschildpadden aan land komen en hun eieren leggen. Het schildpaddenreservaat is in 1996 opgericht door het koninklijk huis. We boeken een excursie in het nabij gelegen centrum, Ras AI Jinz Turtle Centre, dat in 2008 speciaal is opgericht om de groene schildpad te beschermen. 's avonds en 's nachts mag je alleen onder begeleiding van een gids het strand op. De opbrengst van de 'excursies' komen ten goede van de bescherming van deze indrukwekkende dieren. 's Avonds mag je geen foto's maken, ter bescherming van de dieren. Het is ook geweldig om 's ochtends vroeg terug te keren naar het strand, en de sporen van de grote schildpadden in het zand te zien, en de schillen van de uitgekomen eieren. Een prachtige en bijzondere plek: absoluut de moeite waard om te bezoeken.
Regio
  • Schitterende natuur
  • schildpadden heel dichtbij
  • Super leuke accommodatie in tenthuisje
  • Af en toe een bus vol toeristen
Review geplaatst op 2016-08-29
9
Namibië Oshikoto Region
Saskiahamminga was hier 30 Jun 2016
Etosha is een immens groot National Park, vol wildlife, stoffige gravelwegen en mooie waterplaatsen. Doordat Etosha vrij kaal is, is het ook een populaire bestemming van Zuid-Afrikanen voor het bewonderen van wildlife. Er zijn weinig bomen en struiken, waardoor je veel dieren ziet. En als je dieren ziet is het direct in veelvoud: niet 1 zebra, nee gelijk 100 zebra's, niet 1 olifant, nee, direct 25 olifanten. Heel indrukwekkend; je blijft foto's maken. Doordat het zo droog is tref je veel dieren bij waterplaatsen, de drinkplaatsen, en doordat het zo groot is, is het is er nooit echt druk met auto's. De waterplaatsen zijn deels natuurlijk ontstaan, en deels kunstmatig aangelegd. Een groot gedeelte van Etosha bestaat uit de Etosha zoutpan: een spierwitte uitgestrekte zoutvlakte, omgeven door droog bushveld. Er zijn diverse kampen waar je kunt overnachten: Dolomite, Onkoshi, Namutoni, Halali en Okaukuejo, een aantal met accommodaties zoals huisjes, maar ook vaak met camping, winkeltjes en een tankstation.
Regio
  • Veel wildlife
  • Enigszins gebaand pad
Review geplaatst op 2016-08-27

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik