Saskiahamminga

9
Spanje Picos de Europa NP
Saskiahamminga was hier 30 Jul 2021
In Noord-Spanje, op nog geen 40 km van de Atlantische kust ligt Spanjes meest spectaculaire gebergte: Picos de Europa. Dit is een ruig, indrukwekkend bergmassief, met loodrechte bergwanden, diepe dalen en prachtig grillige toppen waarboven je vrijwel continue gieren ziet cirkelen. De hoogste punt is Torre Cerredo met 2640 m. Het ‘Parque Nacional Picos de Europa’ bestaat vooral uit gebergte. In de groene dalen zie je boomgaarden, boerderijen en gezellige authentieke dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan en waar je heerlijk kunt eten. Wij verbleven in een hotel bij Fuente De, vlakbij de kabelbaan Teleferico Fuente. Je neemt deze kabelbaan, die het laatste stuk langs een loodrechte bergwand glijdt, naar het startpunt op een hoogte van ruim 1800 meter. Vanaf hier kun je de mooiste wandelingen maken. Zorg wel dat je 's ochtends op tijd bij de kabelbaan bent (of juist einde middag), mocht je in het hoogseizoen zijn: het kan er druk zijn. Eenmaal boven heb je spectaculair uitzicht (als je niet de pech hebt dat het mistig is). Je kunt kiezen uit meerdere wandelingen, variërend van een uur tot ruim een halve dag. Aanraders zijn wandelingen naar Puertos de Áliva en Horcados Rojos, met spectaculaire uitzichten op de ruige pieken van het nationaal park Picos de Europa. Wij liepen vanaf het einde van de kabelbaan Fuente De helemaal naar beneden, een schitterende wandeling van ruim 14 km, van zo'n 4,5 uur. Een pittige tocht, maar absoluut de moeite waard!
Highlight
  • Naast wandelen kun je er ook allemaal andere activiteiten ondernemen, zoals kanoen, canyoning, fietsen of paardrijden
  • Nog niet platgelopen door toeristen (al is het een populaire bestemming bij Spanjaarden zelf)
  • Mooie en gezellige dorpjes waar je ook lekker kunt eten
  • Veel flora en fauna te zien
  • geweldig wandelgebied
  • Prachtige ongerepte natuur
  • Bij de kabelbaan Fuente De kan het erg druk zijn hebben we ons laten vertellen (in coronatijd viel dat erg mee) en in het gezellige dorpje Potes ook (vrij toeristisch, maar wel leuk)
  • Het weer kan onbestendig zijn, zoals eigenlijk in alle bergachtige gebieden
Review geplaatst op 2021-08-30
9
Groot-Brittannië Belfast
Saskiahamminga was hier 16 Apr 2008
Een aantal jaar geleden bezochten wij de bijzondere stad Belfast. Komende zomer hopen we er weer terug te gaan. De Noord-Ierse hoofdstad staat natuurlijk bekend om 'The Troubles' en dat is ook precies een van de redenen waarom deze stad zo interessant is om te bezoeken. Wij lazen ons vooraf uitgebreid in over de achtergrond van de troubles, de bloedige strijd tussen de katholieken en protestanten in in Noord-Ierland. Van deze strijd zijn nog veel 'restanten' te zien in de stad: indrukwekkende 'murals', muurschilderingen die de onvrede en geschiedenis van 'the troubles' laten zien, stoepranden geschilderd in de kleuren van Groot-Brittannië, of, afhankelijk in welke wijk je loopt, in de kleuren van Ierland. Je kunt nu prima door de wijken lopen, maar je kunt ook een 'black cab tour' boeken. Tijdens een rondrit met één van de beroemde zwarte taxi’s reis je naar de wijken met de indrukwekkende muurschilderijen en komt alles te weten over de achtergronden van The Troubles. Maar Belfast heeft ook een hele andere, mooie en gezellige kant. Prachtige oude gebouwen, zoals het stadhuis en St. Anne's cathedraal, veel gezellige pubs, leuke winkelstraten, groene parken en natuurlijk het mooie Titanic Belfast. Dit museum, op de plek waar de Titanic ooit gebouwd werd, is al een ware attractie op zich. In 9 gallerijen met special effects en interactieve tentoonstellingen kom je meer te weten over het echte verhaal van de Titanic.
Stad
  • Leuke stedentrip tijdens een rondreis door (Noord-)Ierland
  • St. George Market: gezellige weekend (food)markt
  • Het prachtige Cityhall
  • Belfast Castle
  • Schitterende omgeving: prachtig landschap en bergen, ruige kustlijn
  • Gezellige pubs en binnenstad
  • Titanic Experience
  • Veel geschiedenis, met name over the troubles: indrukwekkende murals en memorials
  • Belfast is niet heel groot (wat ook een pluspunt kan zijn)
  • Het kan regenen :-) Neem je regenjas mee
Review geplaatst op 2021-05-16
9
Canada Peter Lougheed Provincial Park
Saskiahamminga was hier 28 Jul 2018
Tijdens onze rondreis door de Rocky Mountains verbleven we ook een aantal dagen in prachtig en ruig Peter Lougheed Provincial Park. Dit is een minder bekend gebied in de Rockies, en dus ook een stuk minder druk. Je komt hier vooral Canadezen tegen, en beduidend minder Europeanen. In dit gebied staan avontuur en outdoor-activiteiten centraal. Peter Lougheed Provincial Park is een van de grootste provinciale parken in Alberta. Het ligt in Kananaskis Country op zo'n 90 kilometer ten westen van Calgary. Er zijn een aantal mooie en ruime campgrounds, je kunt er vissen op onder meer Upper en Lower Lake, je kunt er meerdaagse wandeltochten maken, kanoën, mountain-biken en paardrijden. Tijdens een van onze wandelingen zagen we zelfs 2 jongens met ski's op hun rug de berg op klimmen, richting een van de gletsjers. Ook qua wildlife is het hier genieten; je kunt hier zwarte beren, grizzlies, elanden, herten, cougars, berggeiten en wolven tegenkomen. Wij hadden het geluk zelfs oog in oog met een laplanduil te staan. Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan dit gedeelte van Canada!
Regio
  • Mooie ruige natuur
  • Veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, kanoen, vissen en paardrijden
  • Mooie ruime campgrounds (staatscampings)
  • Veel wildlife
  • Minder druk dan de 'gebaande paden' in de Rockies
  • Mocht je van campgrounds houden met veel faciliteiten en een restaurant; dan moet je hier niet naartoe gaan ;-)
Review geplaatst op 2021-02-28
9
Costa Rica Tortuguero
Saskiahamminga was hier 27 Nov 2004
Tortuguero National Park was een van de hoogtepunten van onze reis door mooi Costa Rica. Alleen toegankelijk per boot of vliegtuigje, dwars door het dichte, groene regenwoud. Tortuguero is sinds 1975 een beschermd nationaal park aan de Caribische Zee waar zeeschildpadden in de zomer eieren leggen op het strand. Er leven wel meer dan vierhonderd verschillende vogelsoorten in het natuurgebied en je kunt ook veel andere dieren en insecten tegenkomen. We zagen diverse soorten apen, krokodillen, bijzondere hagedissen en prachtige kikkertjes. Er zijn prachtige en simpele lodges waar je kunt verblijven, omringt door de geluiden van het regenwoud. Rond ons huisje (bij Mawamba Lodge) zagen we boomkleefkikkers, grote spinnen, prachtige vogels en hagedissen, en de meest bijzondere bloemen. Je kunt met een gids en een bootje door het regenwoud op avontuur, waar de gids de meest bijzondere dieren aanwijst, die je alleen nooit gespot zou hebben. Ook 's avonds kun je met een gids een wandeling maken door het dichte woud naast de lodge: met een zaklamp weet hij de meest bijzondere (en angstaanjagende) insecten en slangen aan te wijzen. Hier willen we zeker nog eens terug om dit prachtige gebied aan onze zoon te laten zien. Trek voor Toruguero zeker 3 dagen uit.
Highlight
  • Je kunt prachtige tochtjes maken dor het regenwoud
  • Heerlijke temperatuur
  • Je kunt hier zeeschildpadden op het strand bewonderen
  • Veel wildlife en prachtige fauna
  • Mooie lodges midden in de natuur
  • Adembenemende natuur
  • Je moet niet te bang zijn voor spinnen en dergelijke :-)
  • Het kan heel hard regenen (regenwoud...)
Review geplaatst op 2021-01-27
8
Spanje Bilbao
Saskiahamminga was hier 10 Aug 2020
Als je in Spaans Baskenland bent is Bilbao een echte aanrader om te bezoeken of een paar dagen te verblijven. Het is de tiende stad van Spanje, heeft 350.000 inwoners, ligt in een prachtig bergachtig gebied en wordt steeds populairder. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad is het Guggenheim museum. Met de komst van het museum in 1997 kwamen de toeristen naar de stad en met het geld dat zij uitgaven kon de stad opgeknapt worden. Het museum is absoluut een bezoek waard, maar ook de buitenkant is indrukwekkend om te zien. Hier staan bijzondere kunstwerken, zoals de puppy, helemaal begroeid met bloemen en een gigantische spin. Ook het historische centrum van Bilbao, Casco Viejo, is erg leuk om doorheen te slenteren; de gebouwen zijn indrukwekkend en kleurrijk en je kunt overal heerlijk eten in de kleine straatjes of op de gezellige pleintjes. Wij gaan hier zeker terug!
Stad
  • Prachtig opgeknapt gebied rond Guggenheim waar je ook mooi langs het water kunt wandelen
  • Gezellige oude stad met leuke straatjes en pleinen
  • Heerlijk eten en gezellige barretjes
  • Niet te heet
  • Niet te druk
  • Guggenheim museum
  • Het kan hier eerder regenen dan je in Spanje wellicht gewend bent
  • Waarschijnlijk kan het 'hoogzomer' druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-13
9
Nederland Nationaal Park Zuid-Kennemerland / Het Kraansvlak
Saskiahamminga was hier 11 Oct 2020
Afgelopen weekend bezocht ik Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal / Haarlem. Dit is een van de grootste duingebieden van Nederland. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, en genieten van een afwisselend duinlandschap. Onderweg kom je kleine meertjes, stukken bos, steile duinen, open vlaktes en mooie uitzichtpunten tegen. Ook kun je hier veel dieren spotten, zoals damherten, konijnen en Schotse hooglander. Maar ook vogels en mooie duinbloemen en andere planten. Af en toe hadden we het gevoel in Schotland te lopen, zo mooi! Echt een aanrader, zo dichtbij huis.
Stad
  • Ook zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan
  • Natuurmonumenten heeft veel wandelingen beschikbaar (en organiseert activiteiten)
  • Na een wandeling door de duinen kun je ook nog strandwandeling meepakken
  • Je kunt hier damherten en Schotse Hooglanders spotten
  • Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen
  • Prachtige natuur
  • Parkeerterrein kan druk zijn heb ik begrepen (hadden wij nu geen last van).
Review geplaatst op 2020-10-14
8
Nederland Drenthe
Saskiahamminga was hier 01 May 2020
Afgelopen periode verbleven we onverwacht een paar dagen in een Natuurhuisje in Drenthe, vlakbij Norg. Onbekend gebied voor ons, maar wat hebben we genoten, en wat is Drenthe een verrassend mooie en veelzijdige provincie. Bekend om de mooie ongerepte natuur, de bossen en de heide, maar ook zeker geschikt voor een mooie kanotocht. Hier maakten we vanuit het dorpje Annen een kanozwerftocht over de rivier De Hunze. Je peddelt door smalle slootjes langs het prachtige natuurgebied ‘De Duunsche Landen’. En met een beetje geluk kun je zelfs een bever spotten... je kunt deze tocht reserveren via Breeman Recreatie in Annen.
Regio
  • Dichtbij huis, in eigen land
  • je kunt kiezen uit diverse types kano en kayak
  • Op zoek naar bevers
  • Mooie natuur
  • Ongerept en rustig
  • Je moet af en toe in en uit de kano om een ander slootje of andere rivier te bereiken
  • Je kunt typisch Nederlands weer hebben :-)
Review geplaatst op 2020-05-26
9
Canada Telegraph-cove
Saskiahamminga was hier 01 Jul 2016
Tijdens onze rondreis met onze knusse camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in het plaatsje Telegraph Cove. Het dorpje ligt zo'n 210 kilometer ten Noordwesten van Campbell River. dus voor veel mensen ligt dit gehucht te ver buiten de route, maar voor ons was het verblijf hier een van de hoogtepunten van onze reis. Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje brengen we uren door, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, vergapen ons aan de enorme vissen die stoere vissersmannen aan land brengen en genieten van de ongerepte natuur, waar bald eagles boven je hoofd zweven en de tijd stil lijkt te staan. Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten: in cabins of huisjes langs het water, of op een van de 2 campgrounds. Er zijn vele mogelijkheden om te gaan vissen of georganiseerd of niet georganiseerd, het water op te gaan op zoek naar orca's, walvissen, zeeleeuwen en ander wildlife. Een prachtige plek om op Vancouver Island van de gebaande paden af te gaan.
Stad
  • Rustig
  • Heel veel wildlife, zowel op land als in zee
  • Leuke vernachtingsmogelijkheden
  • Koffie drinken op de steiger terwijl orca's langszwemmen
  • Gezellig dorpje met rode huisjes en leuk haventje
  • Prachtige natuur
  • Slim om van te voren slaapplek te reserveren
  • Misschien beetje uit de route als je maar kort hebt op Vancouver Island
Review geplaatst op 2020-05-13
9
Chili Patagonie
Saskiahamminga was hier 31 Dec 2015
Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest: Isla Magdalena in het uiterste Zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas boek je eenvoudig een boottocht naar dit eilandje Isla Magdalena, op zo’n 35 km afstand van deze stad. Kaartjes kun je onder andere kopen bij het tourist office. Het is zo'n 2 uur varen over de Straat van Magellaan, waar het flink kan spoken. Isla Magdalena is een klein eiland en een National Park, waar maar liefst zo’n 120.000 pinguïns leven en broeden. Met name tussen de maanden oktober en maart zijn hier veel pinguïns te zien. We kunnen onze ogen niet geloven; het strand staat vol pinguïns! We mogen een uur rondlopen op het eiland. Er loopt een pad, dat is afgezet door touwen, zodat je niet in de holen stapt waar de pinguïns hun nest hebben. Verder is het niet bewoond, er staat alleen een vuurtoren met een huisje. Zover je kijkt: pinguïns…We zien schattige donzige kuikens, vrolijk langs waggelende volwassen pinguïns, overal om ons heen. We lopen rond met een enorme glimlach op ons gezicht: wat een bijzondere plek! Na een tijdje rondlopen gaan we op de grond zitten en kijken rustig hoe de dieren zich gedragen en rondhobbelen. Een moeder en kuiken komen ook nog even nieuwsgierig ons bekijken en waggelen langzaam langs. Met pijn in ons hart stappen we na een uur weer op de boot. Wat een goede beslissing om Isla Magdalena te bezoeken; deze tocht was echt een geweldig en onvergetelijk einde van onze prachtige reis door Chili.
Regio
  • Laagdrempelige manier om veel pinguins te zien als je geen geld en tijd hebt om naar Antarctica te gaan
  • Prachtig gebied
  • Als in een National Geographic Docu...
  • Veel pinguins!
  • Vooral tussen oktober en maart geschikt om te bezoeken
  • Het kan onstuimig weer zijn in dit gebied
Review geplaatst op 2020-01-21
9
Noorwegen Folgefonna-glacier
Saskiahamminga was hier 30 Jun 2018
In Folgefonna National Park, in de Noorse provincie Hordaland, kun je prachtig wandelen. Voor de beetje geoefende wandelaar is de tocht richting de Botnabrea Glacier een aanrader. Om bij het begin van de wandeling, die zeker 3 uur duurt (enkele reis...), te komen rij je eerst een prachtige route over kronkelweggetjes door een werkelijk schitterend berglandschap. Je waant je hier alleen op de wereld, zo rustig is het. We moeten op de weg alleen oppassen voor overstekende schapen, die je dan brutaal aankijken "wat doe jij hier?". Aan het eind van de weg, bij een electriciteitscentrale (Jukla Power Plant) parkeren we de auto en beginnen vol goede moed aan de tocht. Rugzakje op, proviand mee. In een boek dat in een klein houten kastje op een paal ligt moeten we onze naam schrijven en welke datum we zijn gaan wandelen. Just in case... De wandeling begint vrij vlak, maar als snel wordt de route erg steil en klimmen we sommige stukken op handen en voeten. Het is moeilijk het pad te vinden en we vervolgen de route vooral op gevoel. Onze zoon vindt het prachtig, maar wij vinden het op een een gegeven moment toch wel een beetje gevaarlijk worden. Na 1,5 uur klimmen rusten we uit naast een sneeuwveld, maken een paar mooie foto's, en gaan dan toch maar terug. Helaas hebben we de Botnabrea Glacier dus niet van dichtbij gezien...Maar wat een prachtige tocht! Dus mocht je die kant op gaan: doen en graag een foto van de Botnabrea gletsjer maken voor ons...
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Blog Autoroute Natuurgebied
  • Voor de geoefende wandelaar een leuke tocht
  • Avontuur!
  • Je voelt je alleen op de wereld
  • Prachtig berglandschap
  • Het weer kan snel omslaan, let op!
  • De route is best steil en soms lastig te vinden
Review geplaatst op 2019-12-20
8
Australië Brisbane
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2019
Brisbane is een verrassend leuke stad om te bezoeken. Veel mensen blijven hier maar kort op doorreis langs de Oostkust van Australie, maar dat is eigenlijk jammer. Het is de hoofdstad van Queensland en is met 2,2 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Australië, na Sydney en Melbourne. Maar de stad voelt niet groot aan; de sfeer is gemoedelijk en relaxt. De subtropische stad ligt rondom de Brisbane River tussen heuvels en staat bekend om het zachte klimaat. Er is dan ook een kunstmatige zandstrand midden in de stad, er zijn gezellige marktjes, uitgaansgelegenheden en zelfs plekken om de barbecuen. Het is ook leuk om de 'Brisbane' letters op te zoeken langs de South Bank. De enorme letters zijn oorspronkelijk in 2014 neergezet voor de G20 top die hier toen was. Ze bleken zo populair dat ze deze hebben laten staan (en vervangen door letters van sterker materiaal). Het is ook leuk om in Brisbane de Story Bridge die over de Brisbane River ligt te beklimmen. Je kunt er overheen rijden, maar ook onder begeleiding van een gids de brug beklimmen en zo de stad vanaf tachtig meter hoogte zien terwijl je op het hoogste punt van de brug staat, heel gaaf!
Stad
  • Gezellige marktjes
  • Gratis met de ferry over de rivier
  • Veel gezellige barretjes en restaurants
  • Kunstmatig zandstrand in de stad
  • Relaxte en vriendelijke sfeer
  • Heerlijk weer (meestal)
  • Kan druk zijn met toeristen
Review geplaatst op 2019-10-30
9
Australië Kakadu NP
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2019
In Kakadu National Park bezoeken we, samen met 'wildman Chizo', een bevlogen gids die groot fan is van dit gebied, Ubirr. Deze magische plek, zeker voor de aboriginals, is een steenformatie en gebied in het Nationaal park Kakadu in het Noordelijk Territorium van Australië. Delen van de film Crocodile Dundee zijn hier opgenomen, vertelt Chizo ons. Dit gebied staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is vooral bekend door de rotsschilderingen van de aboriginals. Ubirr ligt ongeveer 40 km van Jabiru en is in periodes van hevige regen beperkt is toegankelijk. Er is een wandelroute die bezoekers leidt langs de belangrijkste rotsschilderingen. Na een warme en zeer interessante wandeling langs de rotstekeningen beklommen we een enorme rots, vanaf waar we schitterend 360 graden uitzicht over de omgeving hadden, zo mooi! In de verte zagen we wilde zwijnen drinken bij een waterplas en ontelbare vogels vliegen. Wat een mooi gebied. Chizo vertelde ons niet te dicht bij een grote opstaande rots te komen: deze is heilig voor de oorspronkelijke bewoners en het wordt niet gewaardeerd hier naartoe te lopen.
Highlight
  • Met gids is het nog interessanter: die kan veel vertellen over de oorspronkelijke bewoners en de rotstekeningen
  • Echt Australie- outback gevoel
  • Wildlife (zoals kleine rots kangeroos en wilde zwijnen)
  • Veel rotstekeningen
  • Niet druk
  • Prachtig landschap
  • Het kan er heel warm zijn (wij waren er in hun winter (juli / aug) en dan is het goed te doen (maar nog steeds erg warm)
Review geplaatst op 2019-09-25
9
Australië Daintree NP
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2019
Een absolute aanrader als je in Queensland bent. Even weg van de relatieve drukte van de (prachtige) kust kun je hier heerlijk verdwalen in het dichte en groene regenwoud. Het Daintree regenwoud is het oudste regenwoud op de wereld. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij gingen een middag met een lokale gids het regenwoud in, die ons vertelde over de bijzondere planten, de oorspronkelijke bewoners en ons liet zien welke planten en bomen giftig zijn voor de mens (veel!) en welke geneeskrachtige werking hebben. Heel bijzonder en super interessant. Er zijn vanuit de regio vele leuke uitstapjes te boeken naar het regenwoud: met een gids op stap, kajakken, canopy tochten, op zoek naar krokodillen, noem maar op. Het bijzondere aan dit regenwoud is dat het op een aantal plekken letterlijk grenst aan de schitterende stranden, wat het een nog mooiere bestemming maakt, met het Great Barrier Reef zo dichtbij. Ook de bedreigde vogel de kasuaris loopt hier rond. Je wordt gewaarschuwd rustig te rijden door vele borden langs de weg.
Highlight
  • Rust
  • veel te doen
  • de stranden vlakbij
  • Wildelife, zoals krokodillen, vogels, insecten
  • Zo groen, schitterende natuur
  • het kan er regenen :-)
Review geplaatst op 2019-09-08
9
China Hongkong
Saskiahamminga was hier 30 Jun 2019
Volgens onze zoon "het mooiste wat hij ooit gezien had": de Symphony of Lights in Hongkong. Deze betoverende lichtshow op de skyline van de stad kun je iedere avond om 20.00u bekijken in de Victoria Haven. Op een aantal plaatsen langs het water kun je ook de bijbehorende muziek erbij horen, van het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Dit is in de omgeving van het Hong Kong Cultural Centre in Tsim Sha Tsui en bij het Golden Bauhinia Square in Wan Chai. Je kunt ook de app downloaden en de muziek zelf beluisteren. Deze lichtshow wordt wel een van de meest spectaculaire lichtshows ter wereld genoemd. Het is adembenemend om de lichten en kleuren boven op de gebouwen te zien flitsen en bewegen op de muziek. Wij genoten ervan tijdens een tussenstop naar Australië, een prachtige belevenis!
Stad
  • ook leuk met kinderen
  • veel te doen!
  • heerlijk eten
  • Lekker chaotisch
  • Totaal andere cultuur
  • Indrukwekkende lichtshow
  • druk
  • Vochtig warm buiten, airco koud binnen
Review geplaatst op 2019-09-04
9
Nederland Utrecht
Saskiahamminga was hier 31 May 2019
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik