Saskiahamminga

8
Spanje Baskenland
Saskiahamminga was hier 19 Jul 2021
Spaans Baskenland, ook wel bekend als ‘País Vasco’, is een prachtige regio in Noord Spanje. Het gebied staat bekend om de bijzondere Baskische cultuur, prachtige landschappen met een schitterende kust, mooie heuvels en je kunt er heerlijk eten en genieten van de Baskische gastronomie. Het is een interessant gebied om te bezoeken: de bewoners zijn erg trots op hun afkomst en voelen zich vooral Bask en daarna pas Spaans. Baskenland heeft een mooi en heuvelachtig binnenland, erg leuke steden als San Sebastián en Bilbao, en een indrukwekkende kust met afwisselend grillige rotsen en heerlijke zandstranden. Groot voordeel van dit gebied is dat het door de ligging aan de Atlantische Oceaan 's zomers niet zo heet is. Er is ontzettend veel te doen en niet zo druk als aan de costa's. Bezoek het Guggenheim museum in Bilbao, geniet van het prachtige stadsstrand in San Sebastián, ga heerlijk pintxos eten in een van de vele gezellige barretjes en restaurantjes of wandel naar het rotseiland Gaztelugatxe. Ook in het binnenland is genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld natuurpark Pagoeta, 25 kilometer buiten San Sebastián of bezoek het verlaten kasteel Castillo de Butrón, vlakbij Bilbao. Dit kasteel dateert uit de Middeleeuwen en is door de eeuwen heen steeds meer uitgebreid door adellijke Baskische families. Je komt er nauwelijks een andere toerist tegen, ziet onderweg geen duidelijke bewegwijzering en je kunt niet naar binnen. Maar alleen al hier rondwandelen is een belevenis op zich.
Regio
  • Bijzondere eigen cultuur, eigen taal, niet het Spanje dat je verwacht
  • Er zijn diverse mooie wandelingen langs de kust
  • Afwisselend: groen binnenland, ruige kust en mooie zandstranden
  • San Sebastian: struinen door de leuke straatjes, genieten van het strand en de watersporten, heerlijk eten
  • Guggenheim Bilbao is een 'must visit' (en eten op een terrasje op het Plaza Nueva)
  • Mooie stranden
  • Je kunt er heerlijk eten en drinken
  • Een stuk minder druk en toeristisch dan de Spaanse costa's
  • Niet zo heet in de zomer
  • Het kan er ook regenen :-)
  • Ook in de zomer kan het op sommige populaire plekken druk zijn (veel Spanjaarden gaan hier in eigen land op vakantie)
Review geplaatst op 2022-04-04
8
Oostenrijk Dachstein Gletsjer
Saskiahamminga was hier 04 Mar 2022
Wat een mooie en spectaculaire plek: de Dachstein gletsjer, 2.700 meter boven zeespiegel, in het Oostenrijkse Steiermark. Zowel in de zomer als in de winter een bezoekje waard voor de outdoor liefhebbers onder ons. Alleen al het tochtje naar boven met de gondel, de 'Dachstein Gletscherbahn' is een spannende ervaring. Je gaat steil omhoog langs de bergwand en na zes minuten sta je midden in een schitterend berglandschap, ben je omringt door de ruige rotsen van het Dachsteinmassief en heb je adembenemend uitzicht over de bergtoppen van Oostenrijk. in de zomer kun je hier heerlijk wandelen en in de winter, maar ook een deel van het voor- en najaar, kun je op de gletsjer skiën en boven langlaufen. Verder kun je er kletteren en de Dachtsein Suspension Bridge bezoeken, de hoogste hangbrug in Oostenrijk. Vanaf deze brug heb je spectaculair uitzicht op het omliggende gebergte. Als je de brug oversteekt kun je nog de glazen 'Treppe ins Nichts' bezoeken en het 'ijspaleis', waar je prachtige ijssculpturen kunt bewonderen in een grot in de gletsjer.
Highlight
  • Mooi gebied om te wandelen
  • Schitterende natuur en vergezichten
  • Relatief dichtbij huis een spectaculair gebied
  • De Suspension Bridge en Treppe ins Nichts zijn spectaculair
  • Je kunt hier ook goed offpiste skien
  • Om te skien is het niet druk en de afdelingen zijn afwisselend voor een klein gebied als deze
  • De rit naar de gondel is prachtig
  • Alleen al het gondeltochtje is de moeite waard
  • Om te skiën kan het flink koud zijn op 3.000 meter hoogte
  • het weer kan snel veranderen, en als het bewolkt is mis je het uitzicht
Review geplaatst op 2022-03-22
9
Canada Northwest Territories
Saskiahamminga was hier 25 Jun 2010
Een van de meest avontuurlijke reizen die we ooit gemaakt hebben; met een kleine pick-up camper over de Dempster Highway naar Inuvik. Deze 725 km lange gravelweg is Canada’s meest noordelijke highway. Deze weg vol scherpe stenen en kuilen, met precies halverwege 1 tankstation, brengt ons over de poolcirkel naar Inuvik. Voor menig reiziger is het trotseren van deze 'magische' weg een droomwens, en ook wij scharen ons in dit rijtje. De Dempster Highway begint 42 km ten zuiden van Dawson en is in 1979 geopend voor verkeer. Op de goede stukken weg halen we “snelheden” van 60 a 70 km p/uur, op de slechte stukken gemiddeld 40 km p/uur. De omgeving is prachtig, dus het is geen straf om hier rustig te rijden. De bestuurder moet echter wel z’n blik goed op de weg houden, om diepe kuilen en stenen op tijd te ontwijken! We staan regelmatig stil, voor een foto of om opspringende stenen door langsrazende trucks te ontwijken. Onderweg zien we een lynx, grizzlyberen en meerdere caribou. Het is onvergetelijk, en een groot avontuur. Jaren geleden schreef ik hierover een blog op deze website, voor de geïnteresseerden: https://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/canada/yukon/blog/8697/over-de-dempster-highway
Regio
  • Prachtige vergezichten en eindeloos landschap
  • Vanuit Inuvik kun je nog gaaf uitstapje per Cessna maken naar Tuktoyatuk, en het poolijs in de verte zien
  • Je rijdt langs uitkijkpunt ' Artic Circle'
  • Avontuur! Er is maar 1 plek onderweg om te tanken en je banden te plakken
  • Je waant nog echt een ontdekkingsreiziger
  • Veel wildlife te zien, zoals beren, elanden, caribou, vossen en zelfs een lynx
  • Mooie ruige natuur
  • In Inuvik is alcoholisme een groot probleem, het is geen gezellig dorpje (maar er is een prima campground)
  • De weg is hobbelig en slecht. Als je een lekke band krijgt moet je zelf je band verwisselen (of zoals wij geluk hebben dat er net hulp langsreed)
Review geplaatst op 2022-02-25
9
Australië Northern Territory
Saskiahamminga was hier 16 Jul 2019
Vlakbij Kakadu National Park, in the Northern Territories van Australië, liggen de Mary River Wetlands. Dit is een schitterend moerasgebied met lagunes en veel watervogels. Het Mary River National Park ligt tussen Darwin en de hoofdingang van het Kakadu National Park, aan weerszijden van de Arnhem Highway. In de wetlands kun je onder meer zee- en zoetwaterkrokodillen, schattige zandwallabies, zwartnek-ooievaars, bee-eters en vele andere bijzondere vogels spotten. Je kunt hier mooie billabong-boottocht maken onder begeleiding van een gids, vissen, wandelen en vogelspotten. Een walhalla voor elke natuurliefhebber en fotograaf. Je kunt het het National Park overnachten n diverse accomodaties en ook kamperen. Wij verbleven in een tenthuis in het prachtige Wildman Wilderness Lodge, een absolute aanrader. Vanuit hier maakten we met een gids een boottocht over de Mary River, die ons alles vertelde over de flora en fauna in dit gebied en over de geschiedenis en gewoonten van de Aborginals, de oorspronkelijke bewoners. Het is een prachtige tocht: we zien meerdere krokodillen, zowel zoet- als zoutwater krokodillen. De zoetwater krokodillen zijn kleiner en hebben een spitse snuit, de zoutwater krokodillen zijn erg groot en hebben een bredere bek. deze zijn ook echt gevaarlijk. Ook zien we een buffel langs het water staan en heel veel soorten vogels. Zeearenden, de jaribu, de zwarthals ooievaar, de bee-eaters, diverse soorten reigers en ibissen, prachtig!
Regio
  • 'Echt' Australië....
  • Nog niet zo toeristisch
  • Prima uitvalsbasis om Kakadu National Park te bezoeken
  • Geweldig voor natuurfotografen
  • Grote kans om echt zoutwaterkrokodillen te zien
  • Prachtige accomodaties om midden in de natuur te verblijven
  • Veel activiteiten mogelijk, van boottochten door de wetlands, 4x4 tochten, wandelingen en vissen
  • Prachtige gebied voor natuurliefhebbers en vogelspotters
  • 's avonds en 's ochtends vroeg kun je last van muggen / insecten hebben
  • Het kan erg warm zijn (viel in onze zomer erg mee)
Review geplaatst op 2022-02-16
9
Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi
Saskiahamminga was hier 26 Dec 2013
Abu Dhabi is een bijzondere bestemming om te bezoeken, zeker in de winter als het niet zo heet is. Er is veel te doen, zoals een bezoek aan de grote moskee, de Etihad Towers, maar ook de woestijn is prachtig. Als je er bent mag een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque zeker niet ontbreken. Deze moskee is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en een van de grootste moskeeën ter wereld. Het enorme complex heeft 82 koepels, 1000 pilaren en vier minaretten, en er kunnen maar liefst 40.000 mensen tegelijk bidden. In de moskee is het grootste handgeweven tapijt ter wereld te vinden, plus de grootste kroonluchter ter wereld: ruim 10 meter in doorsnede en 40 meter hoog. Ook het luxe 5-sterren hotel Emirates Palace is een bezoekje waard. Het hotel ziet eruit als een Arabisch paleis en heeft prachtige groene tuinen, fonteinen, zwembaden, meerdere helicopterplatformen en een 1,3 km lang zandstrand. Binnen blinkt goud, glimmen enorme kroonluchters, spiegelt het marmer en loop je over enorme tapijten. Ook de Etihad Towers zijn indrukwekkend. De laagste is 218 meter hoog en de hoogste toren is 305 meter. Bezoek het “Observation Deck at 300 om een drankje te drinken en te genieten van het prachtige uitzicht. Sluit je verblijf af met een paar nachten woestijn: wij verbleven, vlakbij de grens van Saoudi Arabië, een paar dagen in een mooi hotel in het Empty Quarter. Het is fascinerend om te zien dat de kleuren en structuren van de zandduinen steeds veranderen.
Stad
  • Corniche Beach: heerlijk een dagje naar het strand
  • Louvre Abu Dhabi en Guggenheim
  • In de winter prima temperatuur in de winter (25 graden)
  • Heel fijn: niet te ver vliegen en weinig tijdsverschil
  • De souk en het lekkere eten
  • Bezoek het Formule 1 circuit en Ferrari World
  • Breng een bezoek aan Emirates Palace en de Etihad Towers
  • Bezoek de indrukwekkende Sheikh Zayed Grand Mosque
  • Het Empty Quarter: bezoek de prachtige woestijn
  • Afwisselend stad en woestijn
  • voor sommigen misschien: je kunt niet overal alcohol bestellen (wel in de meeste hotels)
  • misschien soms iets teveel overdaad en luxe...
  • in onze zomermaanden is het hier veels te heet!
Review geplaatst op 2021-12-20
9
Groot-Brittannië Schotland
Saskiahamminga was hier 19 Oct 2019
Ongekend mooi, ruig en mysterieus: de Schotse Hooglanden in het noordwesten van Schotland. Met de bergen, de vele kastelen om te bezoeken, de enorme meren en eindeloze wegen met om iedere bocht weer een adembenemend uitzicht: van de Highlands krijgen wij nooit genoeg! Je kunt er eindeloos wandelen door de bergen of langs de ruige kust zonder een mens tegen te komen, kanoen over uitgestrekte meren op zoek naar het monster van Loch Ness en whisky proeven bij een van de vele distilleerderijen. Je kunt er leuke dorpjes bezoeken, zoals Fort William, waar je na een stevige wandeling in de pub kunt opwarmen en heerlijk pie kunt eten. In het westen ligt de hoogste berg van de UK, de Ben Nevis, met een top op 1.344 meter hoogte. In de Highlands liggen twee Nationale Parken: The Cairngorms en Loch Lomond & The Trossachs. Voor mensen die van het buitenleven en de natuur houden een absolute aanrader!
Regio
  • Prachtige wegen met schitterende uitzichten
  • Je kunt er zowel met de auto (en boot) als met het vliegtuig naartoe
  • Mysterieuze kastelen om te bezoeken
  • In de herfst zijn de kleuren prachtig en zie je burlende herten
  • Eindeloze outdoor mogelijkheden, zoals kanoen, mountainbiken of wandelen
  • Bezoek een whisky distilleerderij
  • Gezellige dorpjes met pubs waar je heerlijk kunt eten of een biertje kunt drinken
  • Schitterende, ruige natuur; bergen en kustlijn
  • Eindeloze wandelmogelijkheden
  • Als je niet van regen houdt moet je er nog even over nadenken misschien...
Review geplaatst op 2021-10-06
9
Spanje Picos de Europa NP
Saskiahamminga was hier 30 Jul 2021
In Noord-Spanje, op nog geen 40 km van de Atlantische kust ligt Spanjes meest spectaculaire gebergte: Picos de Europa. Dit is een ruig, indrukwekkend bergmassief, met loodrechte bergwanden, diepe dalen en prachtig grillige toppen waarboven je vrijwel continue gieren ziet cirkelen. De hoogste punt is Torre Cerredo met 2640 m. Het ‘Parque Nacional Picos de Europa’ bestaat vooral uit gebergte. In de groene dalen zie je boomgaarden, boerderijen en gezellige authentieke dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan en waar je heerlijk kunt eten. Wij verbleven in een hotel bij Fuente De, vlakbij de kabelbaan Teleferico Fuente. Je neemt deze kabelbaan, die het laatste stuk langs een loodrechte bergwand glijdt, naar het startpunt op een hoogte van ruim 1800 meter. Vanaf hier kun je de mooiste wandelingen maken. Zorg wel dat je 's ochtends op tijd bij de kabelbaan bent (of juist einde middag), mocht je in het hoogseizoen zijn: het kan er druk zijn. Eenmaal boven heb je spectaculair uitzicht (als je niet de pech hebt dat het mistig is). Je kunt kiezen uit meerdere wandelingen, variërend van een uur tot ruim een halve dag. Aanraders zijn wandelingen naar Puertos de Áliva en Horcados Rojos, met spectaculaire uitzichten op de ruige pieken van het nationaal park Picos de Europa. Wij liepen vanaf het einde van de kabelbaan Fuente De helemaal naar beneden, een schitterende wandeling van ruim 14 km, van zo'n 4,5 uur. Een pittige tocht, maar absoluut de moeite waard!
Highlight
  • Naast wandelen kun je er ook allemaal andere activiteiten ondernemen, zoals kanoen, canyoning, fietsen of paardrijden
  • Nog niet platgelopen door toeristen (al is het een populaire bestemming bij Spanjaarden zelf)
  • Mooie en gezellige dorpjes waar je ook lekker kunt eten
  • Veel flora en fauna te zien
  • geweldig wandelgebied
  • Prachtige ongerepte natuur
  • Bij de kabelbaan Fuente De kan het erg druk zijn hebben we ons laten vertellen (in coronatijd viel dat erg mee) en in het gezellige dorpje Potes ook (vrij toeristisch, maar wel leuk)
  • Het weer kan onbestendig zijn, zoals eigenlijk in alle bergachtige gebieden
Review geplaatst op 2021-08-30
9
Groot-Brittannië Belfast
Saskiahamminga was hier 16 Apr 2008
Een aantal jaar geleden bezochten wij de bijzondere stad Belfast. Komende zomer hopen we er weer terug te gaan. De Noord-Ierse hoofdstad staat natuurlijk bekend om 'The Troubles' en dat is ook precies een van de redenen waarom deze stad zo interessant is om te bezoeken. Wij lazen ons vooraf uitgebreid in over de achtergrond van de troubles, de bloedige strijd tussen de katholieken en protestanten in in Noord-Ierland. Van deze strijd zijn nog veel 'restanten' te zien in de stad: indrukwekkende 'murals', muurschilderingen die de onvrede en geschiedenis van 'the troubles' laten zien, stoepranden geschilderd in de kleuren van Groot-Brittannië, of, afhankelijk in welke wijk je loopt, in de kleuren van Ierland. Je kunt nu prima door de wijken lopen, maar je kunt ook een 'black cab tour' boeken. Tijdens een rondrit met één van de beroemde zwarte taxi’s reis je naar de wijken met de indrukwekkende muurschilderijen en komt alles te weten over de achtergronden van The Troubles. Maar Belfast heeft ook een hele andere, mooie en gezellige kant. Prachtige oude gebouwen, zoals het stadhuis en St. Anne's cathedraal, veel gezellige pubs, leuke winkelstraten, groene parken en natuurlijk het mooie Titanic Belfast. Dit museum, op de plek waar de Titanic ooit gebouwd werd, is al een ware attractie op zich. In 9 gallerijen met special effects en interactieve tentoonstellingen kom je meer te weten over het echte verhaal van de Titanic.
Stad
  • Leuke stedentrip tijdens een rondreis door (Noord-)Ierland
  • St. George Market: gezellige weekend (food)markt
  • Het prachtige Cityhall
  • Belfast Castle
  • Schitterende omgeving: prachtig landschap en bergen, ruige kustlijn
  • Gezellige pubs en binnenstad
  • Titanic Experience
  • Veel geschiedenis, met name over the troubles: indrukwekkende murals en memorials
  • Belfast is niet heel groot (wat ook een pluspunt kan zijn)
  • Het kan regenen :-) Neem je regenjas mee
Review geplaatst op 2021-05-16
9
Canada Peter Lougheed Provincial Park
Saskiahamminga was hier 28 Jul 2018
Tijdens onze rondreis door de Rocky Mountains verbleven we ook een aantal dagen in prachtig en ruig Peter Lougheed Provincial Park. Dit is een minder bekend gebied in de Rockies, en dus ook een stuk minder druk. Je komt hier vooral Canadezen tegen, en beduidend minder Europeanen. In dit gebied staan avontuur en outdoor-activiteiten centraal. Peter Lougheed Provincial Park is een van de grootste provinciale parken in Alberta. Het ligt in Kananaskis Country op zo'n 90 kilometer ten westen van Calgary. Er zijn een aantal mooie en ruime campgrounds, je kunt er vissen op onder meer Upper en Lower Lake, je kunt er meerdaagse wandeltochten maken, kanoën, mountain-biken en paardrijden. Tijdens een van onze wandelingen zagen we zelfs 2 jongens met ski's op hun rug de berg op klimmen, richting een van de gletsjers. Ook qua wildlife is het hier genieten; je kunt hier zwarte beren, grizzlies, elanden, herten, cougars, berggeiten en wolven tegenkomen. Wij hadden het geluk zelfs oog in oog met een laplanduil te staan. Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan dit gedeelte van Canada!
Regio
  • Mooie ruige natuur
  • Veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, kanoen, vissen en paardrijden
  • Mooie ruime campgrounds (staatscampings)
  • Veel wildlife
  • Minder druk dan de 'gebaande paden' in de Rockies
  • Mocht je van campgrounds houden met veel faciliteiten en een restaurant; dan moet je hier niet naartoe gaan ;-)
Review geplaatst op 2021-02-28
9
Costa Rica Tortuguero
Saskiahamminga was hier 27 Nov 2004
Tortuguero National Park was een van de hoogtepunten van onze reis door mooi Costa Rica. Alleen toegankelijk per boot of vliegtuigje, dwars door het dichte, groene regenwoud. Tortuguero is sinds 1975 een beschermd nationaal park aan de Caribische Zee waar zeeschildpadden in de zomer eieren leggen op het strand. Er leven wel meer dan vierhonderd verschillende vogelsoorten in het natuurgebied en je kunt ook veel andere dieren en insecten tegenkomen. We zagen diverse soorten apen, krokodillen, bijzondere hagedissen en prachtige kikkertjes. Er zijn prachtige en simpele lodges waar je kunt verblijven, omringt door de geluiden van het regenwoud. Rond ons huisje (bij Mawamba Lodge) zagen we boomkleefkikkers, grote spinnen, prachtige vogels en hagedissen, en de meest bijzondere bloemen. Je kunt met een gids en een bootje door het regenwoud op avontuur, waar de gids de meest bijzondere dieren aanwijst, die je alleen nooit gespot zou hebben. Ook 's avonds kun je met een gids een wandeling maken door het dichte woud naast de lodge: met een zaklamp weet hij de meest bijzondere (en angstaanjagende) insecten en slangen aan te wijzen. Hier willen we zeker nog eens terug om dit prachtige gebied aan onze zoon te laten zien. Trek voor Toruguero zeker 3 dagen uit.
Highlight
  • Je kunt prachtige tochtjes maken dor het regenwoud
  • Heerlijke temperatuur
  • Je kunt hier zeeschildpadden op het strand bewonderen
  • Veel wildlife en prachtige fauna
  • Mooie lodges midden in de natuur
  • Adembenemende natuur
  • Je moet niet te bang zijn voor spinnen en dergelijke :-)
  • Het kan heel hard regenen (regenwoud...)
Review geplaatst op 2021-01-27
8
Spanje Bilbao
Saskiahamminga was hier 10 Aug 2020
Als je in Spaans Baskenland bent is Bilbao een echte aanrader om te bezoeken of een paar dagen te verblijven. Het is de tiende stad van Spanje, heeft 350.000 inwoners, ligt in een prachtig bergachtig gebied en wordt steeds populairder. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad is het Guggenheim museum. Met de komst van het museum in 1997 kwamen de toeristen naar de stad en met het geld dat zij uitgaven kon de stad opgeknapt worden. Het museum is absoluut een bezoek waard, maar ook de buitenkant is indrukwekkend om te zien. Hier staan bijzondere kunstwerken, zoals de puppy, helemaal begroeid met bloemen en een gigantische spin. Ook het historische centrum van Bilbao, Casco Viejo, is erg leuk om doorheen te slenteren; de gebouwen zijn indrukwekkend en kleurrijk en je kunt overal heerlijk eten in de kleine straatjes of op de gezellige pleintjes. Wij gaan hier zeker terug!
Stad
  • Prachtig opgeknapt gebied rond Guggenheim waar je ook mooi langs het water kunt wandelen
  • Gezellige oude stad met leuke straatjes en pleinen
  • Heerlijk eten en gezellige barretjes
  • Niet te heet
  • Niet te druk
  • Guggenheim museum
  • Het kan hier eerder regenen dan je in Spanje wellicht gewend bent
  • Waarschijnlijk kan het 'hoogzomer' druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-13
9
Nederland Nationaal Park Zuid-Kennemerland / Het Kraansvlak
Saskiahamminga was hier 11 Oct 2020
Afgelopen weekend bezocht ik Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal / Haarlem. Dit is een van de grootste duingebieden van Nederland. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, en genieten van een afwisselend duinlandschap. Onderweg kom je kleine meertjes, stukken bos, steile duinen, open vlaktes en mooie uitzichtpunten tegen. Ook kun je hier veel dieren spotten, zoals damherten, konijnen en Schotse hooglander. Maar ook vogels en mooie duinbloemen en andere planten. Af en toe hadden we het gevoel in Schotland te lopen, zo mooi! Echt een aanrader, zo dichtbij huis.
Stad
  • Ook zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan
  • Natuurmonumenten heeft veel wandelingen beschikbaar (en organiseert activiteiten)
  • Na een wandeling door de duinen kun je ook nog strandwandeling meepakken
  • Je kunt hier damherten en Schotse Hooglanders spotten
  • Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen
  • Prachtige natuur
  • Parkeerterrein kan druk zijn heb ik begrepen (hadden wij nu geen last van).
Review geplaatst op 2020-10-14
8
Nederland Drenthe
Saskiahamminga was hier 01 May 2020
Afgelopen periode verbleven we onverwacht een paar dagen in een Natuurhuisje in Drenthe, vlakbij Norg. Onbekend gebied voor ons, maar wat hebben we genoten, en wat is Drenthe een verrassend mooie en veelzijdige provincie. Bekend om de mooie ongerepte natuur, de bossen en de heide, maar ook zeker geschikt voor een mooie kanotocht. Hier maakten we vanuit het dorpje Annen een kanozwerftocht over de rivier De Hunze. Je peddelt door smalle slootjes langs het prachtige natuurgebied ‘De Duunsche Landen’. En met een beetje geluk kun je zelfs een bever spotten... je kunt deze tocht reserveren via Breeman Recreatie in Annen.
Regio
  • Dichtbij huis, in eigen land
  • je kunt kiezen uit diverse types kano en kayak
  • Op zoek naar bevers
  • Mooie natuur
  • Ongerept en rustig
  • Je moet af en toe in en uit de kano om een ander slootje of andere rivier te bereiken
  • Je kunt typisch Nederlands weer hebben :-)
Review geplaatst op 2020-05-26
9
Canada Telegraph-cove
Saskiahamminga was hier 01 Jul 2016
Tijdens onze rondreis met onze knusse camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in het plaatsje Telegraph Cove. Het dorpje ligt zo'n 210 kilometer ten Noordwesten van Campbell River. dus voor veel mensen ligt dit gehucht te ver buiten de route, maar voor ons was het verblijf hier een van de hoogtepunten van onze reis. Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje brengen we uren door, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, vergapen ons aan de enorme vissen die stoere vissersmannen aan land brengen en genieten van de ongerepte natuur, waar bald eagles boven je hoofd zweven en de tijd stil lijkt te staan. Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten: in cabins of huisjes langs het water, of op een van de 2 campgrounds. Er zijn vele mogelijkheden om te gaan vissen of georganiseerd of niet georganiseerd, het water op te gaan op zoek naar orca's, walvissen, zeeleeuwen en ander wildlife. Een prachtige plek om op Vancouver Island van de gebaande paden af te gaan.
Stad
  • Rustig
  • Heel veel wildlife, zowel op land als in zee
  • Leuke vernachtingsmogelijkheden
  • Koffie drinken op de steiger terwijl orca's langszwemmen
  • Gezellig dorpje met rode huisjes en leuk haventje
  • Prachtige natuur
  • Slim om van te voren slaapplek te reserveren
  • Misschien beetje uit de route als je maar kort hebt op Vancouver Island
Review geplaatst op 2020-05-13
9
Chili Patagonie
Saskiahamminga was hier 31 Dec 2015
Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest: Isla Magdalena in het uiterste Zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas boek je eenvoudig een boottocht naar dit eilandje Isla Magdalena, op zo’n 35 km afstand van deze stad. Kaartjes kun je onder andere kopen bij het tourist office. Het is zo'n 2 uur varen over de Straat van Magellaan, waar het flink kan spoken. Isla Magdalena is een klein eiland en een National Park, waar maar liefst zo’n 120.000 pinguïns leven en broeden. Met name tussen de maanden oktober en maart zijn hier veel pinguïns te zien. We kunnen onze ogen niet geloven; het strand staat vol pinguïns! We mogen een uur rondlopen op het eiland. Er loopt een pad, dat is afgezet door touwen, zodat je niet in de holen stapt waar de pinguïns hun nest hebben. Verder is het niet bewoond, er staat alleen een vuurtoren met een huisje. Zover je kijkt: pinguïns…We zien schattige donzige kuikens, vrolijk langs waggelende volwassen pinguïns, overal om ons heen. We lopen rond met een enorme glimlach op ons gezicht: wat een bijzondere plek! Na een tijdje rondlopen gaan we op de grond zitten en kijken rustig hoe de dieren zich gedragen en rondhobbelen. Een moeder en kuiken komen ook nog even nieuwsgierig ons bekijken en waggelen langzaam langs. Met pijn in ons hart stappen we na een uur weer op de boot. Wat een goede beslissing om Isla Magdalena te bezoeken; deze tocht was echt een geweldig en onvergetelijk einde van onze prachtige reis door Chili.
Regio
  • Laagdrempelige manier om veel pinguins te zien als je geen geld en tijd hebt om naar Antarctica te gaan
  • Prachtig gebied
  • Als in een National Geographic Docu...
  • Veel pinguins!
  • Vooral tussen oktober en maart geschikt om te bezoeken
  • Het kan onstuimig weer zijn in dit gebied
Review geplaatst op 2020-01-21

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik