Saskiahamminga

'1141806' door Saskiahamminga '1141806' door Saskiahamminga

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Het mooie Cresta meer

Saskiahamminga

Afgelopen week hebben we een weekje geskied in Laax, Zwisterland. Aangezien de sneeuwcondiities, en ook het weer, wat tegenvielen, hebben we ook prachtige wandelingen gemaakt. Het leek soms wel lent. Hier wandelden we rond de 'Crestasee', een prachtig meer vlakbij het plaatsje Flims. Het was windstil en de weer spiegeling in het kraakheldere meer was adembenemend.

'1141177' door Saskiahamminga '1141177' door Saskiahamminga

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Kunstwerkje op het...

Saskiahamminga

Tijdens een wandeling op het strand van Katwijk ontdekte ik deze kwal. Zo mooi blauw, op z'n kop. Het leek wel een kunstwerkje, zo in de zon (al zwem ik er 's zomers liever niet tegenaan)!

'1141176' door Saskiahamminga '1141176' door Saskiahamminga

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Staten Island Ferry

Saskiahamminga

Van de zomer bezochten we voor het eerst New York. Wat een geweldige en veelzijdige stad. Een leuke tip voor een gratis uitje, met geweldig uitzicht op de zo beroemde skyline van Manhattan en op het Vrijheidsbeeld, is een overtochtje met de gratis Staten Island Ferry. Je vaart dan in zo'n 20 minuten naar Staten Island. Blijf vooral op het achterdek staan, dan heb je het beste uitzicht! Wij werden een tijdje begeleid door de waterpolitie, wat toch een spannende dimensie aan onze overtocht gaf. Maar na een tijdje meevaren ging hij er weer als een speer vandoor.

'1140500' door Saskiahamminga '1140500' door Saskiahamminga

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

De vuurtoren van Vlie

Saskiahamminga

Een mooie vuurtoren meer dichtbij huis is natuurlijk de mooie rode vuurtoren van Vlieland, de Vuurduin. Vanaf het 40 meter hoge Vuurboetsduin heb je prachtig uitzicht op het dorp, de Noordzee en zoals hier de Waddenzee. Als het helder is zie je naast de buureilanden Texel en Terschelling ook de Friese en Noord-Hollandse kust. De Vuurduin is met 16,8 meter hoogte de kleinste vuurtoren van de Nederlandse Waddeneilanden. Omdat de duin waarop hij gebouwd is al hoog genoeg was, hoefde de Vuurduin niet zo hoog te worden als de andere vuurtorens van de Wadden.

'1140499' door Saskiahamminga '1140499' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Fort Amherst...Lighth

Saskiahamminga

Onze eerste nachten op Newfoundland verblijven we in een Airbnb naar 'Fort Amherst Lighthouse', een mooie rood-witte vuurtoren aan de kust bij St. John's. Vanaf hier heb je schitterend uitzicht op zee en kun je in het voorjaar zelfs ijsbergen zien langs drijven. Ook zien we regelmatig grote schepen uit de haven en vissersboten voorbij varen. Een hele bijzondere plek! De vuurtoren werd in 1982 buiten gebruik gesteld en in 2014 tot erfgoed verklaard. Het is momenteel beschermd en de gebouwen rond de vuurtoren zijn eigendom van de familie van een voormalige bewaarder (bron; Wiki) Bij mist gaat de misthoorn nog steeds iedere 15 seconden om schepen te waarschuwen voor de klif. Ook wij hebben dit mogen ervaren, midden in de nacht...("part of the charm of this accomodation") :-)

'1140467' door Saskiahamminga '1140467' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Onze 'voortuin' in...

Saskiahamminga

Afgelopen zomer ontdekten we mooi Newfoundland. We verbleven in een aantal Airbnb's die stuk voor stuk uniek bleken te zijn, op prachtige locaties. In dit huisje, aan de kust vlakbij Trinity, was dit onze voortuin. We zagen walvissen de baai inzwemmen, zeearenden naar vis duiken en genoten van de rust en een knapperend kampvuur. Hier gaan we graag nog eens naar terug!

'1140464' door Saskiahamminga '1140464' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Walvissen kijken op..

Saskiahamminga

Vanuit het plaatsje Bay Bulls op Newfoundland maken we een boottochtje naar Witless Bay Ecological Reserve. We gaan daar de vele vogels spotten die daar broeden. Onderweg hopen we op zee nog bultrugwalvissen te zien, die hier nu migreren. En wat hadden we geluk en hebben we er veel gezien! Als we links keken, hoorden we rechts weer een 'psssss', en dook er weer een walvis op, zo mooi! Deze liet mooi zijn staart zien toen hij onder dook.

'1140421' door Saskiahamminga '1140421' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Nestje bouwen

Saskiahamminga

Voorzichtig wandelt deze schattige papegaaiduiker langs ons heen en verzamelt stukjes gras en mos. We zitten bij 'Elliston's Puffin Viewing site' op Newfoundland. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op kliffen waarop vele papegaaiduikers nestelen. Je hebt hier de kans om deze leuke vogels van heel dichtbij te zien (zoals ze zelf zeggen 'closest view of puffins, from the land, in all of North America'). Ga rustig op de rand van de klif zitten, camera in de aanslag, en met een beetje geluk landen ze, zoals bij ons, voor je neus.

'1140419' door Saskiahamminga '1140419' door Saskiahamminga

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Wandelen door Ibiza..

Saskiahamminga

Als je op Ibiza bent is het een must om Dalt Vila, het oude stadscentrum van Eivissa, Ibiza Stad, te bezoeken en door de smalle straatjes te wandelen. Dit oudste stadsgedeelte van Eivissa staat sinds 1999 op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO en is omgeven door enorme oude muren uit de 16e eeuw. Eivissa was een van de eerste steden van Europa. Al in 654 voor Christus werd de stad gesticht door de Carthagers. Je loopt door een wirwar van smalle steile straatjes, met winkeltjes, restaurantjes en kleine terrasjes. Maar ook wonen hier gewoon mensen, hangt de was buiten te wapperen, staan buren met elkaar te kletsen en spelen kinderen op straat. De tijd lijkt hier stil te staan en je krijgt echt een vakantiegevoel. Net buiten de stadsmuur heb je veel leuke straatjes met winkeltjes, veel restaurantjes en uitgaansgelegenheden verborgen achter gekleurde deuren, die 's avonds laat pas open gaan.

'1140403' door Saskiahamminga '1140403' door Saskiahamminga

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Punta de Sa Pedrera

Saskiahamminga

Afgelopen week was ik een paar dagen op Ibiza. We maakten een mooie korte wandeling nabij het strand van Port des Torrent, langs de prachtige rotskust. Deze plek heet ‘Punta de Sa Pedrera’, en is ook een oude steengroeve. Hier werden vroeger stenen uitgehakt voor de muur die om Dalt Vila gebouwd is, rond het oude stadsgedeelte van Ibiza stad. De uitgehakte rechthoekige stukken in de rotsen zijn nog goed te zien, en staan in verbinding met de zee. Een prachtige plek, waar je ook mooi van de zonsondergang kunt genieten.

'1140402' door Saskiahamminga '1140402' door Saskiahamminga

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Zonsondergang in New.

Saskiahamminga

Na een dag vol indrukken in 'the city that never sleeps' gaat langzaam de zon onder. Wat is New York een geweldige stad, bruisend, vol energie. Terwijl we teruglopen naar ons hotel om even bij te komen voordat we weer uit eten gaan, zien we de zon prachtig schijnen door deze straat. Wat een mooi einde van de dag!

'1140219' door Saskiahamminga '1140219' door Saskiahamminga

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Top of the Rock

Saskiahamminga

We staan bovenop het beroemde uitkijkpunt op Rockefeller Center: Top of the Rock middenin New York. Vanaf 259 meter hoogte heb je schitterend uitzicht over de stad en hier Central Park. Volgens veel mensen heb je hier het beste uitzicht over de stad, omdat je ook de beroemde Empire State Building kunt zien. Wij wilden ook graag het park zien, dus dan is Top of the Rock ook een goede keuze. Via de ingang op de 50th Street tussen 5th en 6th Avenue en een lift met een transparant dak wordt de bezoeker naar de 68e verdieping gebracht.

'1140218' door Saskiahamminga '1140218' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Papegaaiduiker op...N

Saskiahamminga

We zitten op de rots bij het plaatsje Elliston op Newfoundland, waar vele duizenden papegaaiduikers (puffins) nestelen. Ze duiken in het water, hobbelen koddig langs ons en fladderen over. Wat zijn ze toch super leuk om te zien!

'1140109' door Saskiahamminga '1140109' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Boothuisjes op...Newf

Saskiahamminga

Rondreizen op Newfoundland is volop genieten: de rust, de enorme ruimte, de natuur, het vele wildlife en de gekleurde huizen langs de kust zijn een lust voor het oog. Zelfs de eenvoudige boothuisjes hebben hier een vrolijke uitstraling.

'1139973' door Saskiahamminga '1139973' door Saskiahamminga

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

New York in de ochten

Saskiahamminga

Iedere ochtend haal ik, tijdens ons verblijf in New York, 's ochtends vroeg een ontbijtje bij een bakkertje in de buurt van ons hotel. Een korte wandeling, in mijn eentje, door de dan nog koele stad, wat voelt dat heerlijk! Op de hoek haal ik een paar croissantjes, fruit en koffie, en loop dan weer terug naar ons hotel. Geweldig om je op deze manier even helemaal onderdeel te voelen van deze inspirerende stad.

'1139972' door Saskiahamminga '1139972' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

De kust van...Newfoun

Saskiahamminga

Ons huisje aan de kust bij Trinity op Newfoundland staat aan een baai. Een prachtige plek, met turquoise helder water, en af en toe komt er zelfs een walvis de baai inzwemmen. Bald eagles vliegen over en duiken naar vis. Een schitterende plek om een paar dagen te verblijven!

'1139897' door Saskiahamminga '1139897' door Saskiahamminga

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

One World bij het 9/1

Saskiahamminga

Zo indrukwekkend en onwerkelijk om hier te staan. Bij het 9/11 Memorial in New York, op Ground Zero. Dit is het herdenkingsmonument voor de 2983 slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001 en voor de slachtoffers van de eerdere bomaanslag op het WTC op 26 februari 1993. Al hun namen staan in het brons gegraveerd. Het monument werd op 11 september 2011 geopend voor het publiek. Op de plek waar eerst de Twin Towers stonden tref je nu twee enorme waterbakken die het hart van het monument vormen. Naast het monument staat de 541 meter hoge wolkenkrabber One World Trade Center. De bouw van het One World Trade Center startte op 27 april 2006 en de opening vond plaats op 3 november 2014 (bron: Wiki). Als je hier staat ben je wel even stil, wat een beladen plek.

'1139889' door Saskiahamminga '1139889' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

De kust van...Newfoun

Saskiahamminga

Een typisch beeld van Newfoundland: de leuke gekleurde huisjes en de mooie kust. Het landschap van het eiland in het oosten van Canada is heel gevarieerd, met blauwe fjorden, ruige kliffen, meren en uitgestrekte bossen. Langs de kust kom je veel mooie vuurtoren en deze kenmerkende, vaak gekleurde, houten huizen tegen.

'1139881' door Saskiahamminga '1139881' door Saskiahamminga

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Gedichten in het zand

Saskiahamminga

Op het strand van Vlieland rijden 2 grote trucks, de Vliehors Express, waarmee je een leuk uitstapje kunt maken naar de Vliehors, de enorme zandvlakte op het eiland. Sinds oktober 2003 rijdt de Vliehors Expres met hele speciale banden. Als de trucks over het zand rijden verschijnt er een gedicht in het zand. Deze gedichten worden ingestuurd naar aanleiding van een jaarlijkse wedstrijd, en de winnende gedichten worden in de banden gesneden en wisselen dus regelmatig. Het hier gefotografeerde gedicht is: 'Leef op het ritme van de zee zonder het tikken van de tijd.' Altijd weer leuk om deze gedichten te lezen en bij weg te mijmeren tijdens de zonsondergang.

'1139876' door Saskiahamminga '1139876' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Fort Amherst...Lighth

Saskiahamminga

Onze eerste nachten op Newfoundland verblijven we in een Airbnb naar 'Fort Amherst Lighthouse', een mooie rood-witte vuurtoren aan de kust bij St. John's. Vanaf hier heb je schitterend uitzicht op zee en kun je in het voorjaar zelfs ijsbergen zien langs drijven. Ook zien we regelmatig grote schepen uit de haven en vissersboten voorbij varen. Een hele bijzondere plek! De vuurtoren werd in 1982 buiten gebruik gesteld en in 2014 tot erfgoed verklaard. Het is momenteel beschermd en de gebouwen rond de vuurtoren zijn eigendom van de familie van een voormalige bewaarder (bron; Wiki)

'1139875' door Saskiahamminga '1139875' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Papegaaiduikers op...

Saskiahamminga

Uren hebben mijn zoon (15) en ik op het uitzichtpunt bij Elliston gezeten om de koddige papegaaiduikers te bewonderen en vast te leggen (manlief met minder geduld ging dan een stukje wandelen). We verbleven een paar dagen bij het plaatsje Trinity en bezochten vanuit hier 'Elliston's Puffin Viewing site'. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op kliffen waarop vele papegaaiduikers nestelen. Ga rustig op de rand van de klif zitten, camera in de aanslag, en met een beetje geluk landen ze voor je neus. Geweldig om deze vogels van zo dichtbij te kunnen bewonderen. Wat hebben we genoten!

'1139853' door Saskiahamminga '1139853' door Saskiahamminga

CanadaAlberta

CanadaAlberta

Kanoën op Red Deer...

Saskiahamminga

Van de zomer verbleven we een paar dagen op het land van vrienden van ons vlakbij Dinosaur Provincial Park, in de Badlands van Alberta. Niet de meest voor de hand liggende bestemming voor mensen die West - Canada bezoeken, maar ook zeker de moeite waard! Hier maakten we een kanotocht over de Red Deer River, waarbij we genoten van het bijzondere landschap langs te river, en speurden we naar bevers langs de oever.

'1139848' door Saskiahamminga '1139848' door Saskiahamminga

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

St. Patricks Cathedra

Saskiahamminga

Als we bovenop Rockefeller Center staan, de Top of the Rock, en we kijken naar beneden, valt mij opeens een prachtige kathedraal op. Het blijkt het beroemde St. Patrick’s Cathedral, gelegen op Fifth Avenue. St. Patrick’s stamt uit de 19de eeuw en is de grootste neogothische kathedraal in Noord-Amerika. Een heel apart gezicht, zo tussen het beton van de wolkenkrabbers. Ook van binnen is de kathedraal prachtig, en zeker een bezoekje waard.

'1139846' door Saskiahamminga '1139846' door Saskiahamminga

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Mooi Newfoundland

Saskiahamminga

Afgelopen zomer bezochten we mooi Newfoundland. Dit is, samen met Labrador, de meest oostelijke provincie van Canada. Zo’n 20% van de bevolking woont in de hoofdstad St. John’s. Daarnaast woont de bevolking verspreid over het eiland in kleine vissersdorpjes en gemeenschappen. Het landschap is heel gevarieerd, met blauwe fjorden, ruige kliffen, meren en uitgestrekte bossen. Langs de kust kom je veel mooie vuurtoren en de kenmerkende, vaak gekleurde, houten huizen tegen. Dit huis staat bij het plaatsje Elliston. Het is een prachtige bestemming, waar we niet of nauwelijks andere Europese reizigers tegenkwamen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier