Saskiahamminga

'1121711' door Saskiahamminga '1121711' door Saskiahamminga

SpanjeBilbao

SpanjeBilbao

Guggenheim Bilbao

Saskiahamminga

Het Guggenheim museum in Bilbao is een absolute aanrader als je in Baskenland bent. Zeker ook met kinderen is dit prachtige en bijzondere museum een bezoek waard. De enorme museumzaal met het reusachtige kunstwerk van Richard Serra, maar vooral ook de verrassende en interactieve kunstwerken en tentoonstellingen spreken zowel jong als oud tot de verbeelding. Hier lopen we door een ruimte waar je schaduw in verschillende kleuren op de muur geprojecteerd wordt; zeer vermakelijk om hier een paar mooie poses aan te nemen!

'1121709' door Saskiahamminga '1121709' door Saskiahamminga

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra's in droog...Et

Saskiahamminga

Een groepje zebra's sjokt over de kurkdroge vlakte van Etosha National Park in Namibië, onderweg naar water. We zijn vlakbij een waterplaats en zien overal dieren: impala, zebra's, struisvogels, gnoes, we zijn er stil van. Zo mooi! Het Nationaal Park Etosha is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika en het grootste wildpark van Namibië. Er wordt gezegd dat het één van de beste plekken in zuidelijk Afrika is om de Big Five te zien. Wij kwamen mensen uit Zuid-Afrika tegen die dit bevestigden. Zij gaven aan dat de kans op het spotten van wildlife hier groot is als gevolg van de schaarse begroeiing. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld.

'1121592' door Saskiahamminga '1121592' door Saskiahamminga

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Schotland in de herfs

Saskiahamminga

Schotland is altijd mooi, maar in de herfst toch wel het allermooist. Helaas kunnen we er dit jaar in ons favoriete jaargetijde niet naartoe, dus genieten we van de foto's en herinneringen. Niks mooier dan te wandelen of kanoen door de Schotse Hooglanden, omringt door herfstkleuren, rust, ruimte en af en toe een burlend edelhert, en dan aan het einde van de dag op te warmen in een pub en een heerlijke pie te eten. Hier verbleven we in een cottage valkbij bij Fort Augustus en Loch Ness. Hopelijk volgend jaar weer...

'1121591' door Saskiahamminga '1121591' door Saskiahamminga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Poserend damhert

Saskiahamminga

Alsof hij voor ons stond te poseren, dit mooie damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Trots en onverschrokken staat hij daar, terwijl wij vol bewondering naar hem kijken. Overal om ons heen horen we burlende herten en zien we ze rennen of liggen, prachtig en indrukwekkend om te zien!

'1121557' door Saskiahamminga '1121557' door Saskiahamminga

SpanjeBilbao

SpanjeBilbao

De spin bij Guggenhei

Saskiahamminga

Als je in Bilbao bent is een bezoek aan het Guggenheim museum natuurlijk een 'must'. Alleen al rondom dit gebouw lopen is een bezienswaardigheid op zich. Het glimmende gebouw zelf natuurlijk, maar ook de Puppy aan de achterzijde, en dit prachtige kunstwerk aan de voorzijde aan de rivier: Mamá. Deze metalen reuzenspin van tien meter hoog is van de Franse kunstenaar Louise Bourgeois. Onder de spin hangt een mandje met eieren, indrukwekkend om te zien.

'1121527' door Saskiahamminga '1121527' door Saskiahamminga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Op safari in eigen...

Saskiahamminga

Gisteren ben ik voor de allereerste keer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest. Na alle enthousiaste verhalen en prachtige foto's hier in de Columbus Community kon ik natuurlijk niet achterblijven. En wat was het mooi! Asof we op safari in eigen land waren. We hebben heerlijk gewandeld door het prachtige gebied en werden omringt door burlende damherten. Indrukwekkend om te zien en om te horen. Jammer was dat mijn zoon mijn fotocamera overnam ;-) , waardoor ik af en toe echt moest 'smeken' om ook een foto te mogen nemen. En wat een feest was dat: de damherten leken bijna voor ons te poseren...Snel nog een keer in de hoop ook vossen te zien!

'1121137' door Saskiahamminga '1121137' door Saskiahamminga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Nationaal Park...Zuid

Saskiahamminga

Afgelopen weekend bezocht ik Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal / Haarlem. Dit is een van de grootste duingebieden van Nederland. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, en genieten van een afwisselend duinlandschap. Onderweg kom je kleine meertjes, stukken bos, steile duinen, open vlaktes en mooie uitzichtpunten tegen. Ook kun je hier veel dieren spotten, zoals damherten, konijnen en Schotse hooglanders. Maar ook vogels en mooie duinbloemen of andere planten. Af en toe hadden we het gevoel in Schotland te lopen, zo mooi!

'1121105' door Saskiahamminga '1121105' door Saskiahamminga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Buitje op komst

Saskiahamminga

Afgelopen weekend verbleef ik in Bloemendaal en maakte een heerlijke strandwandeling. Mooie Hollandse luchten en een flinke wind. En goed de lucht in de gaten houden en doorlopen: er is een 'buitje' op komst!

'1121104' door Saskiahamminga '1121104' door Saskiahamminga

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Leukste Tourist offic

Saskiahamminga

Dit is wel een van de leukste Tourist offices die ik ooit ben tegen gekomen, en zeker de leukste van Canada: deze stoere oude VW bus, omgedoopt tot plaatselijke, mobiele VVV. In het hoogseizoen tref je deze bus aan in Tofino, en kun je er met al je vragen terecht.

'1120801' door Saskiahamminga '1120801' door Saskiahamminga

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Muurschildering...boe

Saskiahamminga

Op een muur op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Mimosastraat vind je een enorme muurschildering van een boekenkast. De muurschildering heeft een bijzonder verhaal: de afgebeelde boeken zijn de lievelingsboeken van mensen uit de buurt. De Utrechtse kunstenaar, JanIsDeMan, heeft voordat hij de schildering maakte aan de buurtbewoners gevraagd om hun favoriete boek in te leveren, zodat ze deze konden verwerken in de muurschildering. Het resultaat is heel mooi om te zien!

'1120773' door Saskiahamminga '1120773' door Saskiahamminga

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Herfst in Schotland

Saskiahamminga

We wandelen langs de oever van een klein meertje in de buurt van Fort Augustus en Loch Ness. Een prachtig en veelzijdig gebied. Deze periode van het jaar gaan we het liefst richting Schotland. De prachtige herfstkleuren, de burlende herten, de geur, de rust en 's avonds na een lange wandeling opwarmen in een pub of bij de haard. Helaas zit dat er dit jaar niet in, en genieten we van de herfstkleuren in Nederland en de herinneringen...Hopelijk volgend jaar weer!

'1120768' door Saskiahamminga '1120768' door Saskiahamminga

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Gezellig Honfleur

Saskiahamminga

Honfleur is een gezellig havenplaatsje in Normandië, op de zuidelijke oever van de monding van de Seine tegenover Le Havre, waar de Seine in het Kanaal uitkomt. In Honfleur vind je gezellige terrasjes en winkeltjes en wandel je langs de schilderachtige haven. Met een beetje geluk komt er net een vissersboot terug van zee en kun je de verse vangst bewonderen. Leuk om te bezoeken als je deze kust bezoekt.

'1120636' door Saskiahamminga '1120636' door Saskiahamminga

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Kewarra Beach

Saskiahamminga

Uren lopen we over het prachtige en rustige strand van Kewarra Beach, vlakbij Palm Cove. Mijn zoon en ik zoeken schelpen en kijken of er nog andere spannende dingen zijn aangespoeld. Af en toe komen we een local tegen die de hond uitlaat, maar verder zijn we alleen. Wat een rust en ruimte. We vinden een handje vol mooie schelpen en zien een kleine aangespoelde haai, spannend om te zien. Wat een mooie plek...hier denken we graag aan terug!

'1120634' door Saskiahamminga '1120634' door Saskiahamminga

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Mont Saint-Michel

Saskiahamminga

Tijdens een bezoek aan Normandie of Bretagne kan een wandeling naar de Mont Saint-Michel eigenlijk niet ontbreken. Mont Saint-Michel is een wereldberoemd klein, rotsachtig getijdeneiland, met daar bovenop een Middeleeuws stadje. Vanaf het parkeerterrein wandel je, met steeds het bijzondere eiland in het vizier, in een half uurtje naar de ingang. En wat een sprookjesachtige aanblik, zo mooi om te zien. We hadden de tip gekregen eind van de middag te gaan, dan is het minder druk. Door corona hadden we ook een kleine hoop dat het niet zo druk zou zijn, maar helaas, ook in deze tijd bleek het binnen erg druk. Ook veel Fransen nemen het ervan, nu veel buitenlandse toeristen wegblijven, om nu een keer binnen te kijken. Na een paar meter keken we elkaar aan en dachten hetzelfde: dit voelt niet goed. En binnen een paar minuten stonden we weer buiten. Maar een mooi uitstapje was het wel, wat een bijzondere plek!

'1120609' door Saskiahamminga '1120609' door Saskiahamminga

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Vancouver island

Saskiahamminga

We varen van Vancouver richting Vancouver Island, om een rondreis te gaan maken van 3 weken met een camper over dit schitterende eiland. We zijn hier al eerder geweest en verheugen ons op wat er komen gaat. We turen over het water of we misschien een walvis of een orca zien en genieten van de rust en prachtige omgeving. Wat hou ik van Vancouver Island, zo mooi en ongerept.

'1120606' door Saskiahamminga '1120606' door Saskiahamminga

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De iconische...Eiffel

Saskiahamminga

Afgelopen zomer sloten we onze vakantie af met een overnachting in Parijs. Een verrassing voor onze 13-jarige zoon, die zó graag de Eiffeltoren in het echt wilde zien. We sliepen in een hotel op een steenworp afstand van deze iconische toren en zodra we ingecheckt waren liepen we er naartoe. Zoon door het dolle heen, maar ook wij keken onze ogen weer uit. Het was lang geleden dat we hier waren, en waren vergeten hoe immens groot en indrukwekkend de Eiffeltoren eigenlijk is. Prachtig. En door de coronacrisis bleek het ook nog eens heel rustig te zijn en konden we zonder ook maar een minuut in de rij gestaan te hebben naar boven. Wat een mooie afsluiting van de vakantie en mooie herinnering voor ons alle 3!

'1120592' door Saskiahamminga '1120592' door Saskiahamminga

NoorwegenHordaland

NoorwegenHordaland

Wandelen in nationaal

Saskiahamminga

Tijdens onze rondreis door Noorwegen bezoeken we het nationaal park Folgefonna, het vijfentwintigste Noorse nationale park dat de op twee na grootste en meest zuidelijke gletsjer van Noorwegen (de Folgefonnagletsjer) beschermt. Hier kun je schitterende wandelingen maken en de gletsjer bezoeken. In het Visitor Centre van het plaatsje Rosendal aan de Hardangerfjord kun je prima tips krijgen over waar je kunt wandelen of mooie bergweggetjes kunt vinden. Ondanks dat het hoogseizoen was kwamen we hier niet of nauwelijks andere reizigers tegen. Het gebied is ruig en onherbergzaam, erg indrukwekkend en geweldig om hier te rijden en te wandelen. Zo ruig en zo mooi...

'1120590' door Saskiahamminga '1120590' door Saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Het Drenkelingenhuisj

Saskiahamminga

Het is de meest fotogenieke plek van Vlieland (al zijn de Wadden sowieso al erg fotogeniek...): het Drenkelingenhuisje op de Vliehors, 'De Sahara van het Noorden genoemd. Dit huisje staat hier ondertussen al meer dan een eeuw. Vroeger was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys. In 1953 is het huisje voor het laatst gebruikt. Tegenwoordig kun je met de Vliehors Expres, een gele open truck, het drenkelingenhuisje bezoeken. Een leuk uitstapje tijdens je verblijf op Vlieland. Het huisje is ingericht als juttersmuseum: je vindt hier een bijzondere verzameling van aangespoelde spullen, van surfplanken, spenen, haaien op sterk water tot heuse flessenpost.

'1120482' door Saskiahamminga '1120482' door Saskiahamminga

SpanjeBilbao

SpanjeBilbao

Het Guggenheim museum

Saskiahamminga

Alleen het gebouw van het Guggenheim museum in Bilbao is al geweldig om te zien. Het is bijna helemaal van titanium en schittert in het zonlicht. Het heeft vreemde vormen, je kunt ernaar blijven kijken. Maar ook van binnen is het museum prachtig om te zien, echt een aanrader! Op Wiki lees ik: "Het gebouw is een museumstuk op zich door zijn deconstructivistische architectuur. Het is voor het publiek geopend sinds 1997 en de kunstwerken die tentoongesteld worden variëren van moderne kunst (popart) tot werken van gerenommeerde artiesten als Picasso. De permanente collectie wordt verspreid over de vijf musea en geeft een overzicht van de plastische kunst in de twintigste eeuw. Ze bevat kunstwerken van artiesten zoals Salvador Dalí, René Magritte en Andy Warhol. Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Frank Gehry en heeft een tentoonstellingsoppervlakte van 11.000 vierkante meter. Het gebouw is grotendeels bedekt met schubvormige titaniumplaten die ervoor moeten zorgen dat het gebouw honderd jaar kan schitteren. De vele glazen wanden zijn geconstrueerd om de vele kunstwerken te beschermen tegen warmte en beschadiging door zonlicht. Dit alles maakt dit gebouw tot een van de grootste kunstwerken van de hedendaagse architectuur. De architect Frank Gehry is een vertegenwoordiger van het deconstructivisme. Dit is een moderne bouwstijl waarbij de bouwwerken een verwarrende collectie willekeurig bij elkaar geplaatste vlakken en verwrongen lijnen lijken die samen de indruk wekken dat de constructie ieder moment in elkaar kan zakken."

'1120467' door Saskiahamminga '1120467' door Saskiahamminga

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Plaza de la...Constit

Saskiahamminga

Tijdens een verblijf in de Baskische stad San Sebastian mag een bezoek aan het Plaza de la Constitución in de oude stad niet ontbreken. Dit is een prachtig en gezellig plein vol terrasjes. Maar wat vooral opvalt, zijn de geel wit gekleurde balkons met de sfeervolle luiken en een nummer. Deze balkons stammen nog uit de tijd van de stierengevechten die hier vroeger plaats vonden en zeer geliefd waren. De balkons werden verhuurd per nummer. Zo had men een eerste klas uitzicht op het bloederige festijn.

'1120463' door Saskiahamminga '1120463' door Saskiahamminga

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

De Amerikaanse...begr

Saskiahamminga

Tijdens een verblijf in Normandie is een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer een 'must'. De Normandy American Cemetery and Memorial, is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die sneuvelden bij de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats ligt aan zee bij de D-Day landingsstranden en is een indrukwekkende plek. Ook onze zoon (13) liep hier stilletjes rond en keek zijn ogen uit. Onwerkelijk en indrukwekkend. Op de begraafplaats liggen 9 387 Amerikaanse soldaten begraven waarvan één soldaat uit de Eerste Wereldoorlog.

'1120408' door Saskiahamminga '1120408' door Saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Strandhuisje op Texel

Saskiahamminga

Op het Waddeneiland Texel staat, vlakbij strandtent Kaap Noord, met uitzicht op Vlieland, een rij schattige strandhuisjes. Deze huisjes zijn privé-bezit en dienen veelal als opslag voor de stoere kitesurfers of catamaran zeilers. Ze zijn allemaal verschillend en in verschillende kleuren geschilderd, of zoals deze, voorzien van een mooi gedicht.

'1120350' door Saskiahamminga '1120350' door Saskiahamminga

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

De mooie meren van...

Saskiahamminga

Tijdens ons verblijf in Jasper rijden we op een middag naar Patricia en Pyramid Lake. Twee prachtige meren, net even buiten Jasper. Een heerlijke plek om een paar uur aan het water te vertoeven: omringt door de schitterende natuur en de rust. Je kunt hier zwemmen, vissen, een kano huren of prachtig wandelen. Ook heb je grote kans om beren, elanden of herten te spotten.

'1120347' door Saskiahamminga '1120347' door Saskiahamminga

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ochtendlicht

Saskiahamminga

Iedere ochtend voordat ik thuis aan het werk ga maak ik een wandelingetje bij ons in de buurt, de ene keer om het park heen en de andere keer dwars door het park. Het is dan nog stil, de vogels kwetteren en je ziet in deze periode de bomen langzaam verkleuren. Ook de zon staat weer lager in de periode, wat prachtige zonnestralen geeft door de bomen heen. Zo mooi kan het zijn, gewoon thuis om de hoek!

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 43 | Community toppers

On top of Lassen Peak Foto: JoshuaX

1. Topreview: Kloven in Marokko door Agrotewal
2. Topfoto & tip: On top of Lassen Peak door JoshuaX
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: ManonVerijdt
5. Nieuwkomer: DeOpschepper

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik