Sanine

'537180' door Sanine '537180' door Sanine

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Madrid, de Europese..

Sanine

Eén van de vele mooie gebouwen in Madrid... Graag wil ik geheel Madrid als TIP aankaarten. Het is een stad met een goede sfeer, warm klimaat en een hart voor goed eten. Ondanks dat Madrid meer dan 300 km van de kust gelegen is, kom je al visliefhebber zeker aan je trekken. Mijn man heeft zelfs voor het eerst een lepel uit een zee egel genomen, wat zeker een aanrader blijkt te zijn! (toch nog een tip...) Zorg dat je tot laat uitslaapt, laat ontbijt en luncht want het diner begint pas rond 22:00 in Madrid, waarna er wordt door gefeest tot de zon al lang weer op is...

'536390' door Sanine '536390' door Sanine

Ierland

Ierland

Beara, het kleine...b

Sanine

Waar iedereen het gevecht aangaat met de tourbussen waar je achter rijdt of moet passeren, besloten wij de kleine broer van de Ring of Kerry te ontdekken: De Ring of Beara. Je komt onder andere azuurblauw water tegen en parkeerplaatsen met hopen om dit rustig vast te kunnen leggen. Ook deze vissershaven passeer je, waar de boten weer rustig aangemeerd lagen.

'523259' door Sanine '523259' door Sanine

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Twee geloven onder...

Sanine

Istanboel heeft prachtige bouwwerken die je gezien moet hebben. Echter torent er één boven de rest uit, de Hagia Sophia. Een kathedraal en moskee onder één dak.Tegenwoordig is het te bezoeken als museum. Beste bezoektijd is buiten het weekend om, in de ochtend als het regent ;-) De foto toont het gedeelte waar de kathedraal, te herkennen aan de Bijbelse afbeelding, overgaat in de moskee. Waar je tevens ook weer de Bijbelse figureren tegenkomt. Ondanks de drukte, werd ik er toch een beetje stil van, zo mooi!

'516684' door Sanine '516684' door Sanine

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Kleedje

Sanine

Als je de drukte van Istanbul, en dan voor namelijk nabij de Grote Bazaar, wilt ontvluchten, duik dan een Moskee in. Vergeet niet gesluierd binnen te gaan. Een doek of sjaal is weer makkelijk te verkrijgen bij... de bazaar. Heb je ook direct een (bruikbare) souvenir te pakken!

'512588' door Sanine '512588' door Sanine

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Sap-Barretje

Sanine

Lopende richting de Grote Bazaar, kwamen wij dit kleurrijk (toeristisch) barretje tegen. Vanwege die kleuren al, zou je hier graag een sapje willen bestellen. Nu zijn ik en partner niet zo van deze toeristisch opgezette dingen en belande uiteindelijk in het cafeetje ernaast vol Turkse oude lampjes aan het plafond (Wat uiteraard niet speciaal voor toeristen op deze manier is ingericht...;-) ) Zo waande we ons in een 1001-nacht tafereeltje met uitzicht op 'Maja's', ook niet verkeerd natuurlijk!

'509045' door Sanine '509045' door Sanine

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Schoenenpoeter

Sanine

Van verre afstand deze schoenenpoetser op de gevoelige lens gezet. (Helaas kon ik/hij het paaltje niet wegpoetsen). Het is een typisch straatbeeld in Istanbul. Zeker met die luie kat die in het zonnetje ligt en het allemaal wel prima vindt. Tip: Er zijn schoenenpoetsers die je als toerist in het oog hebben, je voorbij lopen en 'per ongeluk' hun borsteltje voor je voeten (onder het voorbijlopen) laten vallen. Als jij zo aardig bent deze op te rapen en aan de poetser terug te geven, zal hij uit dank je schoenen willen poetsen en daar vervolgens toch zijn hand voor op houden bij jou als goedgelovige toerist. Maar...ik had hierover al op internet gelezen en na het teruggeven van de borstel ons snel uit de voeten gemaakt! Ik kan mij alleen niet voorstellen dat dit opaatje dat ooit zou doen....toch?

'508960' door Sanine '508960' door Sanine

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Turkse luxe...kerstba

Sanine

De grote bazaar, of eigenlijk: Kapali Carsi, is een leuke chaos om je dagdeel in door te brengen als je Istanbul bezoekt. De bazaar grenst aan de Egyptische bazaar waardoor je uiteindelijk weer bij het water belandt. Vergeet ook niet de moskee bij de ingang van de bazaar te bezoeken om even de drukte te ontvluchten. Deze glazen ballen geven geen licht. Mijn schoonmoeder kwam daardoor met deze benaming. Bij de kleurrijke lampen-kraampjes staan tegenwoordig bordjes met 'verboden te fotograferen' of er wordt een euro gevraagd voor elke foto...

'498925' door Sanine '498925' door Sanine

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Helaas niet alleen op

Sanine

De Gellért heuvel, beschreven als hét uitkijkpunt over de stad Boedapest. Vanaf deze heuvel zie je alle belangrijke gebouwen in één oogopslag: het Parlementsgebouw, het Vissersbastion en de Burcht. Er zijn verschillende manier om de heuvel op te komen, wordt gezegd. Wij waren in de veronderstelling dat je toch echt met de tram en daarna met lijnbussen moest. Na wat tijd kwijt te zijn de juiste buslijnen te vinden, stapten we in. Op een gegeven moment vroegen wij ons af of we wel goed gingen. Hoe hoger wij op de heuvel kwamen des te leger de bus werd. Totdat wij als laatste passagier over waren en maar besloten uit te stappen. Lopende over de westkant van de heuvel werd het stijler naarmate wij dichter bij het uitzichtpunt kwamen. Zouden we echt de enige zijn die de toeristische boekjes hadden gelezen en ons waagden aan de verschillende buslijnen die ons de heuvel op brachten? Natuurlijk niet! Net ná het hoogste punt keken wij niet uit over de verschillende belangrijke gebouwen om de Donau, maar naar tientallen toerbussen met misschien wel een duizendtal toeristen. Het was te mooi om waar te zijn! Op de foto staat het vrijheidsmonument van Boedapest. Een foto van het uitzicht was niet heel goed gelukt, maar het live zien was zeker het busreisje waard!

'497221' door Sanine '497221' door Sanine

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Als uit een...speelgo

Sanine

Vast bij allen wel bekend: Plastic poppetjes, koetjes, schaapjes en boompjes. In tientallen per zakje te koop in de speelgoedwinkel. Nou, strooi deze figuurtjes over een nagemaakt glooiend landschap met rails en bijpassend treintje... en het lijkt net Schotland!

'496766' door Sanine '496766' door Sanine

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Door de ogen van een.

Sanine

Boedapest door de ogen van een kauw (De Burcht Boedapest). KAUW zwart als de nacht onheilspellend licht op wacht fel gezicht stevig op de poten recht vooruit op zoek naar noten ijdeltuit. ogen als karbonkels op een achtergrond van rood hersenkronkels voorspeller van de dood (onbekend, via 101gedichten.nl)

'495283' door Sanine '495283' door Sanine

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Bij het krieken van d

Sanine

Met spoed haalde mijn moeder mij, bij het krieken van de dag, op om mij naar het ziekenhuis te brengen. Omdat ik dacht dat het wel mee viel en dezelfde haast niet kende, kon deze foto nog snel geschoten worden. Resultaat: prachtig plaatje en een blinde darm minder!

'492951' door Sanine '492951' door Sanine

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Friese hoogtepunten

Sanine

Wie Friesland zegt, zegt water (zowel in vloeibare vorm als vast), en platte vergezichten. Nu hadden wij helaas geen Skûtsje (ook weer zo'n Fries begrip) en hoefden wij ook niet onze ijzers onder te binden, maar in een klein sloepje met 5 man voeren wij over de Friese wateren ... Vanáf het water, ergens tussen Joure en Sneek, maakte ik deze foto: het hoogste punt van de (groene) wijde omtrek. Want... Al is Fryslân plat, it hat syn hichtepunten (Al is Friesland plat, het heeft zijn hoogtepunten. )

'492141' door Sanine '492141' door Sanine

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Op grote hoogte

Sanine

Nadat ik mijn stoere, maar bloednerveuze, vriendin had uitgezwaaid en ze alleen nog maar een stipje aan de lucht vormde, was het mijn taak om een andere vriendin, de auto van mijn schoonouders en mijzelf veilig beneden te brengen. Betekende: bergje af, ontelbare offroad haarspeldbochten en smalle weggetjes. Nadat ik de eerste bocht al totaal verkeerd had ingeschat en alleen nog een dal onder ons zag...wist ik dat het nog een spannende tocht werd. Kruipend over de paadjes met 2 handen aan het stuur en niet naar beneden kijkend kwamen ik en mijn vriendin dan eindelijk maar heelhuids beneden aan. Maar waar was onze vliegende vriendin gebleven? Die zat ondertussen al aan haar tweede biertje aan de bar van het hotel... " Het viel reuze mee, paragliden is echt een aanrader!" , riep ze opgetogen uit. " Maar waar bleven jullie zolang??"

'491262' door Sanine '491262' door Sanine

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Op z'n best in...Wint

Sanine

Schotland is op z'n best in de Winter/Lente/Zomer/Herfst?* Deze vraag stelde ik aan een paar (bejaarde, maar zeer kwieke) Britten die met mij + vriend achterin een 4 x 4 zaten gedurende onze Wildlife trip in Cairngorm NP. Het bleek dat onze mede-toeristen ervaringsdeskundigen waren betreft deze specifieke trip en deze dan ook gedurende alle jaargetijden hebben gemaakt. Na het aanschouwen van het Wildlife, de ene mooie ruïne na de andere en al het kleurenpracht, weten wij het antwoord: De Herfst! Maar of je dat nu van ONervaringsdeskundigen moet aannemen.... Wat denken jullie? *(doorhalen wat niet van toepassing is...)

'490431' door Sanine '490431' door Sanine

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Als een paal boven...

Sanine

Pertisau (Tirol), Achensee, Oostenrijk. Ik heb 3 seizoenen in een wintersportgebied te Oostenrijk gewerkt. Nadat je na een hectisch winterseizoen alle vooroordelen over Duitsers, Russen én Nederlanders-op-vakantie hebt kunnen beamen, is het in het 'tussenseizoen' dan eindelijk tijd voor een welverdiende éigen vakantie. In de anders oh-zo druk bezochte wintersportgebieden, kan je in het tussenseizoen een kanonskogel afvuren zonder dat iemand op of om kijkt. Dit weerspiegelt de Achensee (foto) hiermee dan ook perfect. Mijn tip, 'bezoek wintersportgebieden ook eens in het tussenseizoen', staat dan ook als een paal boven water!

'489586' door Sanine '489586' door Sanine

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Als een schilderijtje

Sanine

Met de auto vanaf de boot in Newcastle upon tyne naar de Highlands van Schotland deden we dit landschap aan, genaamd: Queens View. Dit vernoemd naar het bezoek van Queen Victoria aan dit gebied in 1866. Vanaf dit punt heb je uitzicht over Loch Tummel. Op het moment dat ik dit landschap bekeek en het vastlegde op camera vond ik het al een schilderijtje. Dit werd nog meer benadrukt toen ik de foto liet afdrukken bij een Nederlands warenhuisje voor mijn scrapbook over deze reis. Daar werd ik bij thuiskomst opnieuw blij van (Ja,ze bestaan nog, mensen die foto's laten afdrukken :-) )

'488743' door Sanine '488743' door Sanine

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

' Dat doet de deur...

Sanine

Gedurende ons weekje vakantie op Kos, boekten we een dagtripje met de boot naar Bodrum, Turkije. Naast een aantal geschiedkundige gebouwen en een (noodgedwongen) bezoek aan een goudhandelaar, besloten we om ook zonder tourbus de stad te verkennen. We kwamen deze deur tegen die...uh..niks afsluit. Waarschijnlijk vonden de Turken deze deur net zo mooi als ik en hebben ze besloten hem te laten staan. (Daarnaast heeft mijn moeder een 'tik' betreft foto's van deuren, dus kon niet thuiskomen met een verhaal over een eenzame deur zonder er een foto van te hebben!).

'488013' door Sanine '488013' door Sanine

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Toeristisch dorpje Zi

Sanine

Dit plaatje is voor mij typisch Griekenland. Deze setting kwamen we dan ook tegen in het toeristische bergdorpje Zia, welke wij met een Quad bezochten. Een echte aanrader vinden wij Zia niet helemaal omdat dit dorp puur is gericht op toerisme. Welke tip ik wel wil geven is om de Griekse eilanden eens in de lente te bezoeken. De zon doet zijn best om door te komen maar is nog niet erg krachtig. Hierdoor kwamen wij zeeën van bloemen tegen die in hoogzomer al zijn uitgedroogd. Daarnaast begint dan pas het toeristische seizoen. De restaurants zijn nog niet allemaal open maar mocht je voor de deur staan, dan flansen de koks/eigenaren (tussen de verbouwingen door) een heerlijke lunch voor je inelkaar. Dat vind ik dat wel weer puur Griekenland....

'487090' door Sanine '487090' door Sanine

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Earrebarre op het...n

Sanine

Als de Ooienvaar (Earrebarre in het Frysk) is geweest brengt hij nieuw leven en geluk volgens oude volks-verhalen. In 1910 waren er 500 broedparen in Nederland. In 1981 nog slechts drie. Bijna uitgestorven dus. Daarom zijn Thomas en Anne Maarssen in 1984 op maar liefst zes hectare grond in het Friese Spanga 'Het Ooievaarsstation Spanga' gestart. Inmiddels is het uitgegroeid tot een grote privé vogel- en dierentuin. Maar ook in de directe omgeving zijn natuurlijk ook veel ooievaars te bewonderen. Op nummer 5 aan de Spangahoek-weg staan bijvoorbeeld nog twee oude elektriciteitspalen. Overblijfselen uit een andere tijd, maar wél bijzonder geschikt voor ooievaarsnesten. Nu hebben wij het voorrecht om in een dorpje 2 km van Spanga te wonen en wij regelmatig door Spanga heen rijden om van deze prachtige vogel een mooie foto te maken. Tip: Omrijden voor Spanga en breng tevens een bezoek aan het Ooienvaarsstation!

'486761' door Sanine '486761' door Sanine

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Op een heuvel in San.

Sanine

Mijn tip is om zeker een bezoek te brengen aan de stad San Diego. Ik heb in 2008 via EF Talencursussen een cursus Engels gevolgd. Waarom ik voor San Diego koos als plaats om deze cursus te volgen was, naast dat het begint met de eerste 3 letters van mijn naam ;-) , ook omdat het de 5e grootste stad van de VS is maar ook één van de veiligste onder de grote steden. Het centrum is erg schoon en zwervers/bedelaars zijn er niet. Het klimaat is heerlijk, niet zo benauwd als aan de 'Eastside'. San Diego wordt ook wel de Sunshine City genoemd! Deze foto is gemaakt op Mount Soledad en bevat allemaal foto' s van Amerikaanse oorlogsveteranen. Vanuit hier heb je tevens een mooi uitzicht over de stad.

'485870' door Sanine '485870' door Sanine

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Alternative Tour

Sanine

Vanuit Nederland hebben wij vooraf de Alternative tour geboekt via de website alternativebudapest.com. Onze gids liet ons delen van Budapest zien waar je anders niet zou komen. Daarnaast is er erg veel 'Street-art' te vinden waar je anders zo voorbij loopt of je vraagt je af welk verhaal erachter schuilt. De foto was een blinde muur bij een kinderspeelplaats. In dit geval is het opgeleukt om de kinderspeelplaats aantrekkelijker en vrolijker te maken. Via de tour kwamen we ook bij de grootste Ruin bar terecht, 'kert' in het Hongaars. Dit zijn kroegjes in kraakpanden. Szimpla kert is één van de bekendste van Budapest. Je kijkt er echt je ogen uit. De hele kroeg is behangen met allerlei voorwerpen die je nou niet direct verwacht. Dit van etalage poppen tot winkelmandjes. Op het moment dat wij er waren was er ook een marktje en je kon er tarot kaarten laten lezen. De tour kost 15 euro per persoon. Als je ervoor kiest deze niet vooraf te boeken dan kan je spontaan op di, do of za om 15:00 bij de Evangelische kerk te staan op Deák tér.

'485868' door Sanine '485868' door Sanine

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Streetart?

Sanine

Wanneer je niet altijd de hoofdstraten bewandeld, maar eens spontaan een afslag neemt (tip), kom je nog wel eens voor verrassingen te staan. Dit trappengat (?) is al een kunstwerk op zich, misschien onbedoeld... In de buurt van Váci u.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >