Sanderruben

profiel Sanderruben

Naam

Sander Ruben

Reviews

1

Foto's & tips

27

Blogs

7

Lid sinds

14 June 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Oman

Fav. stad

Quito

Over mij

Een jaar of tien geleden stonden wij, mijn man Maarten en ik, voor de keuze ; onze baan opzeggen, huis verhuren of verkopen, backpack inpakken en voor langere tijd op reis of ieder jaar op reis en een nieuw land/nieuwe landen ontdekken.

De keuze is uiteindelijk op het laatste gevallen en sindsdien hebben we al behoorlijk wat van de wereld gezien. Tijdens onze reizen proberen we zoveel mogelijk lokale mensen te ontmoeten en mee te krijgen hoe zij hun leven leiden.

Ik hoop hier veel van wat we hebben meegemaakt met jullie te kunnen delen en hiermee zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren!

Kijk ook eens op www.travelfeverr.com voor mijn blogs en www.maartenensanderreizen.webnode.nl voor onze reisverhalen.

Vragen ; stel ze gerust.
Mijn foto's gebruiken ; vraag eerst even.

Mijn Motto

'Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest – Dalai Lama'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

Canon EOS 500D

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (27)

'559553' door Sanderruben '559553' door Sanderruben

KaapverdiëSanto Antão

KaapverdiëSanto Antão

Wandeling in de Valle

Sanderruben

Santo Antão ; HET wandel eiland bij uitstek in Kaapverdië. Geen saaie wandelingen, maar wandelingen langs rotspartijen, stijle klippen, idyllische dorpjes en groene valleien waar je gemakkelijk de locals kan tegenkomen. Één van de mooiere wandelingen is de afdaling vanuit de Cova krater de Vallei van Paúl in, waarbij je langs de suikerriet plantages en groguestokerijen loopt via smalle kronkelpaden en uiteindelijk in Ribeira Grande uitkomt. Onderweg kwamen wij deze local tegen die met zijn ezel goederen van een lager gelegen dorp naar boven bracht.

'561408' door Sanderruben '561408' door Sanderruben

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Vietnamees centimeter

Sanderruben

Deze spoorlijn loopt dwars door Hanoi en wanneer er een trein passeert, gebeurd dit onder luid getoeter en soms op maar enkele centimeters langs de huizen! Erg indrukwekkend om mee te maken...!

'559687' door Sanderruben '559687' door Sanderruben

OmanNizwah

OmanNizwah

Modderhuisjes en...da

Sanderruben

Oman ; mijn favoriete reisbestemming tot nu toe! Een prachtig, veelzijdig land met de meest vriendelijke mensen die ik ooit op reis ben tegengekomen. Op deze foto is een oude man in een traditionele Omaanse dishdasha te zien met een kumah als hoofddeksel. Hij loopt net buiten het dorp Misfat Al A'briyeen, kortweg Misfat of in het Omaans ook wel Misfah genoemd met op de achtergrond het mooie bergmassief Jebel Shams. Het dorp is autovrij en staat vol met modderhuisjes en dadelplantages waar je tussendoor kan lopen. In het dorp zie je veel oude mensen die nog altijd hard aan het werk zijn of even uitrusten in de schaduw. Vanuit het dorp heb je ook een mooi uitzicht over de dadelplantages in Al Hamra. Wanneer je een mooie plek zoekt om te overnachten, kijk dan eens bij Hotel The View, een klein stukje verder rijden, gebouwd tegen en deels in de bergwand met, hoe kan het ook anders met zo'n naam, een prachtig uitzicht!

Laatste blogs (7)

Na een aantal weken door Bolivia rond gereisd te hebben, zaten we iedere avond weer te genieten van de kwaliteit van het eten. Steeds zeiden we weer tegen elkaar ; "wow, wat smaakt dat heerlijk".Hiero... Lees meer

Veel mensen kennen Copacabana alleen van het plaatsje in Brazilië waar het altijd feest is en de temperaturen een stukje hoger liggen dan in de Boliviaanse variant. De Boliviaanse variant is naar onze... Lees meer

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik