Sanderopreis

'544140' door Sanderopreis '544140' door Sanderopreis

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Herfst in Vallée de..

Sanderopreis

Heerlijke herfstkleuren in Vallée de la Clarée tijdens een heldere dag in het najaar. De lariksen in dit smalle dal kleuren in de maand oktober prachtig goud/bruin, Een blauwe lucht en witte wolkjes maken het plaatje voor mij compleet.

'544073' door Sanderopreis '544073' door Sanderopreis

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Kamperen onder de...s

Sanderopreis

Wat slaapt het toch heerlijk in een tentje onder de sterren. In Vallee de la Claree is relatief weinig lichtvervuiling, waardoor het er goed mogelijk is de melkweg te zien en fotograferen. En in de herfst hoef je niet te wachten tot laat in de avond of diep in de nacht. Tussen zeven en acht is de melkweg al goed te zien!

'543942' door Sanderopreis '543942' door Sanderopreis

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Vallée de la Clarée

Sanderopreis

Het riviertje Clarée in Vallée de la Clarée tijdens een heldere dag in de herfst. De lariksen in dit knusse dal met de meanderende rivier kleuren in de maand oktober prachtig goud/bruin. Een wandeling langs de oever, of hoger in de bergen, is in het najaar daardoor echt een feest.

'542454' door Sanderopreis '542454' door Sanderopreis

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Les Drus tijdens...zo

Sanderopreis

Bergwandelaar kijkt bij het beroemde meertje Lac de Cheserys, boven Argentiere, naar het laatste zonlicht op Les Drus. Ook de beroemde bergen bij Chamonix, zoals Mont Blanc en Aiguille du Midi, zijn zichtbaar.

'542451' door Sanderopreis '542451' door Sanderopreis

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Lyon met uitzicht op.

Sanderopreis

Vieux Lyon met de beroemde basiliek Notre-Dame de Fourviere net na zonsondergang. Gezien van iets boven amfitheater des Trois Gaules in de gezellige wijk Croix-Rousse. Deze laatste wijk is echt een aanrader voor wie een bezoek wil brengen aan deze stad van de Rhone en Saone!

'523626' door Sanderopreis '523626' door Sanderopreis

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Mont Granier

Sanderopreis

De laatste zonnestralen van de dag schijnen nog net op Mont Granier, in de bergen van de Chartreuse, Frankrijk. Tijdens een sneeuwschoentocht/microavontuur was dit moment geweldig om mee te maken. Geen mens te zien en de witte wereld helemaal voor ons alleen. De overnachting in ons 3-seizoenen tent zou fris worden, maar dit uitzicht was dat zeker waard!

'520961' door Sanderopreis '520961' door Sanderopreis

Frankrijk

Frankrijk

Silhouet van de...Ver

Sanderopreis

Silhouet van de kliffen en bomen aan de westkant de Vercors, Frankrijk, net na zonsondergang. Op een korte winterkampeertocht eind december door dit heuvelachtige gebied was de sneeuw ver te zoeken, maar dat maakte de buitenervaring niet minder mooi.

'512291' door Sanderopreis '512291' door Sanderopreis

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Ofaerufoss waterval

Sanderopreis

De tweetraps Ofaerufoss waterval in de Eldgja canyon, in het groene binnenland van IJsland. Gedurende vrijwel de gehele dag dat ik in deze unieke, vulkanische canyon wandelde regende het. Maar toen ik voor de tweede keer langs de indrukwekkende waterval liep was het niet alleen lang genoeg droog om een aantal long exposure foto's te nemen, ook de meestal massaal aanwezige toeristen waren er even niet. Dubbel geluk geluk op een natte dag dus.

'512290' door Sanderopreis '512290' door Sanderopreis

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Porsmork sunset

Sanderopreis

Na dagen van regen, dichte bewolking en een zware storm, eindelijk weer wat zon tijdens een kleurrijke zonsondergang op de top van de Valahnùkur. Dit is het eindpunt (voor sommigen beginpunt) van de bekende en daardoor zelfs in het naseizoen erg drukke Laugavegur wandelroute op zuidelijk IJsland.

'512289' door Sanderopreis '512289' door Sanderopreis

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Licht in de duisterni

Sanderopreis

Na dagen met slechts regen en zeer dichte bewolking breekt bij Alftavatn de zon eindelijk door de wolken. Prachtig stuk van de bekende en zeer drukke Laugavegur wandelroute op zuidelijk IJsland. Dit maakte al het slechte weer wel aardig goed.

'453866' door Sanderopreis '453866' door Sanderopreis

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Herfst in een oude...

Sanderopreis

Heerlijke herfstkleuren op een mooie, zonnige en iets wat mistige namiddag in het bos bij Gasselte. Deze prachtige oude laan met bomen buigt flauw naar links om vervolgens weer rechtdoor te gaan, dieper het bos in. Ik had geluk met timing: licht en weer waren bijna perfect.

'449525' door Sanderopreis '449525' door Sanderopreis

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Verlaten laan en...zo

Sanderopreis

Verlaten laan op landgoed Vosbergen, waarbij de zonnestralen indoor de bomen schijnen en het blad bijna voorjaars groen lijkt. Doordat de lucht van deze nazomer ochtend mooi vochtig was, door een mistig begin van de dag, zijn de zonnestralen extra zichtbaar.

'449523' door Sanderopreis '449523' door Sanderopreis

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Kust bij Ribeira da..

Sanderopreis

Lange sluitertijd opname van markante rotsformatie in de atlantische oceaan bij Ribeira da Janela, Madeira. Tijdens deze zonsopkomst was het relatief hoog water, waardoor ik de stenen op de voorgrond minder goed, en zonder groene algen, in beeld kon krijgen dan de bedoeling was. Ook de wolkenlucht liet me een beetje in de steek, maar het was toch een heerlijk om al fotograferend de zonsopkomst mee te maken op deze mooie locatie. Genomen met LEE 6 ND hard grad filter.

'441625' door Sanderopreis '441625' door Sanderopreis

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

Midzomernacht zon...b

Sanderopreis

Lange sluitertijd opname met LEEBig Stopper van midzomernacht zon boven meer Karats in Zweeds Lapland. Na een wandeltocht met veel sneeuw(!) in de periode van midzomernacht, tijdens de kanotocht wel veel zon en warm weer. Parchtig meer voor een tocht met de kano van ongeveer een week. Met veel wildernis, erg goede vis mogelijkheden en mooie kampeerplekken.

'431697' door Sanderopreis '431697' door Sanderopreis

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

Winterkamperen bij de

Sanderopreis

Tent in de sneeuw met een nachtelijke hemel bij de berg Nallo, in Zweeds Lapland. Tijdens deze mooie avond klaarde het weer na een forse storm op en kregen we een aantal prachtige, zonnige en koude dagen. Deze foto is vlak voor de vorige uit deze serie genomen. Alleen daar stond mijn vriendin op, hetgeen niet is toegestaan op deze site. Vandaar dat ie nu is verwijderd.

'419263' door Sanderopreis '419263' door Sanderopreis

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Jachthaven in de mist

Sanderopreis

Mistige zonsopkomst bij jachthaven Cnossen aan het Leekstermeer. Vlak voor zonsopkomst was het te mistig om het ochtendrood te fotograferen, maar ik besloot op de zon te wachten mijn geduld werd beloond. Opname genomen met LEE 0.6 ND filter.

'419262' door Sanderopreis '419262' door Sanderopreis

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Herfst rivier

Sanderopreis

Lange sluitertijd opname met een LEE Big Stopper in de bergen van val Grande tijdens de herfst. Het is een heerlijk gebied om een weekje te wandelen in het najaar. Een combi met het prachtige Lago Maggiore is makkelijk gemaakt.

'366585' door Sanderopreis '366585' door Sanderopreis

Zwitserland

Zwitserland

Steenman ('rots' in..

Sanderopreis

Zicht op de prachtige bergen van de Urner Alpen, vanaf de Bergsee, net na zonsopkomst in een week dat het hier eigenlijk alleen slecht weer was. Soms moet je een beetje geluk hebben. De toppen zijn v.l.n.r. Gletschhorn, Tiefenstock (beide heb ik vanaf de andere kant ook beklommen) en Dammastock.

'366581' door Sanderopreis '366581' door Sanderopreis

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Mistige zonsopkomst..

Sanderopreis

Mistige zonsopkomst bij een rij keien in een slenk in het nieuwe natuurgebied 'De Onlanden', bij het Leekstermeer. Ik stond tot mijn knieën in het water om de foto te kunnen nemen.

'308181' door Sanderopreis '308181' door Sanderopreis

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Molen tijdens mistige

Sanderopreis

Zondagmorgen. Al een korte nacht gehad door de zomertijd. En er dan vroeg uit om foto's te gaan maken. Makkelijk ging het niet, maar gelukkig was ik nog net op tijd om deze 'gouden' zonsopkomst bij de Noorder molen vast te leggen.

'258695' door Sanderopreis '258695' door Sanderopreis

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Victoria Bridge

Sanderopreis

Een warme zonsondergang weerspiegelt in de rivier die onder Victoria bridge rustig naar Locht Tulla stroomt. De volgende dag was de warmste mei dag ooit gemeten in Schotland.

'258693' door Sanderopreis '258693' door Sanderopreis

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Scottish sunset

Sanderopreis

Zonsondergang in de Schotse hooglanden na een uitzonderlijk warme mei dag vlakbij Victoria bridge. De beroemde West Highland Way komt over deze oude brug die vlakbij Loch Tulla ligt.

'215372' door Sanderopreis '215372' door Sanderopreis

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Mistige Helper

Sanderopreis

Molen 'De Helper' tijdens een koude en mistige zonsopkomst. Ik dacht eerst dat mijn vroege opstaan niet beloond zou worden omdat er nauwelijks mist leek te zijn. Maar eenmaal bij het Paterswoldsemeer viel dat gelukkig reuze mee. Het was een heerlijke ochtend om buiten te zijn, vooral met een camera in de hand.

'215362' door Sanderopreis '215362' door Sanderopreis

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Oranje mist

Sanderopreis

Molen bij natuur- en recreatiegebied Kardinge, net buiten de stad Groningen. Op een heldere, koude ochtend hingen er lage mistbaken boven de grond. De opkomende zon zorgt dan voor een prachtig kleurrijk spectakel. Maakt het vroege opstaan meer dan goed:-)

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik