SFollings

profiel SFollings

Naam

Susan F

Reviews

0

Foto's & tips

29

Blogs

0

Lid sinds

30 October 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Frankrijk

Fav. stad

Parijs, Londen

Over mij

Beginnend reiziger. Sinds 2011 Europa aan het ontdekken, sinds 2013 actief vaak aan het reizen, eind 2014 op weg naar Azie. Nog weinig gezien, maar ambitie om nog veel te ontdekken.

2012 - Antwerpen, Maastricht, omgeving Lyon (Saint-Genix-Sur-Guiers, Grenoble, Alpe d'huez, Grand Colombier) en Parijs
2013 - Parijs, Zandvoort, Haarlem, Cochem, Londen, Alkmaar, Salou, Barcelona, Brussel en Berlijn
2014 - Borger, Parijs, Disneyland Paris, Versailles, Weert, Apeldoorn, Loenen, Deventer
Gepland: Thailand

Mijn Motto

'"Explore. Dream. Discover." Mark Twain.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

Powershot SX170 IS

Overige

Casio Exilim EX-Z330

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (29)

'432465' door SFollings '432465' door SFollings

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Slotjesbrug

SFollings

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst een van de slotjesbruggen in Parijs gezien. Tijdens mijn vorige trip naar Parijs had ik er geen kunnen vinden, nu kwam ik erachter dat ze er zelfs meerdere hebben! De officiële slotjesbrug is blijkbaar de Pont de l’Archevêché, aan de achterkant van de Notre Dame. Deze foto is genomen op de Pont des Arts. Deze vind je als je vanaf de Notre Dame richting het Louvre loopt. Vanaf de brug heb je uitzicht op het gebouw Institut de France. Het is een erg mooi gezicht, met alle duizenden slotjes eraan. Als je een bosje optilt, krijg je een idee hoe zwaar alles bij elkaar zou wegen. Er is haast geen plek voor nieuwe slotjes, daarom worden ze aan lantaarnpalen en andere slotjes vastgemaakt, in plaats van aan de brug zelf. Naast de 2 eerder genoemde bruggen, zijn er nog een stuk of 2 a 3 bruggen waar slotjes aan kunnen worden gehangen.

'426424' door SFollings '426424' door SFollings

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Hoog uitzicht

SFollings

Een beetje slingeren door de bergen en kijken wat je tegenkomt is de beste tactiek voor het vinden van mooie uitzichten. Een paar dagen eerder hadden we al een uitzicht over Grenoble gehad, toen stonden we op het onderste gedeelte van de bruine bergen links op de foto. Die bleken vanaf dit punt maar heel klein te zijn! Grenoble is een erg mooie stad in het zuidoosten van Frankrijk, nabij Lyon.

'481997' door SFollings '481997' door SFollings

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Avondwandeling in...L

SFollings

Als je 's avonds nog lekker de stad in wilt om een wandeling te maken, maar niet de drukte van de toeristen om je heen wilt, raad ik je aan om naar de Tower Bridge en de Tower of Londen te gaan. Als je 's avonds langs de Big Ben en London Eye loopt, is het daar druk met toeristen en straatmuzikanten. Deze zul je bij de Tower Bridge niet vinden. Er zijn een aantal locals en een paar toeristen hier 's avonds te vinden, meer niet, zelfs in het hoogseizoen. Je kunt lekker langs het water lopen, 's avonds zijn de gebouwen prachtig verlicht. Het mooiste is om aan de kant van the Shard te wandelen langs het water, dus niet aan de kant waar de Tower of Londen staat.

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (42)

'477248' door Angelinek '477248' door Angelinek

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Phi Phi in alle rust.

Angelinek

Als je op Phi Phi bent bezoek dan viewpoint! Wij vonden persoonlijk het eiland zelf tegenvallen omdat het veel te druk was. In de avonduren werd het een soort Salou en overdag vond je er de puinhoop van. Dit is jammer als je voor de schoonheid van het eiland komt. Een kleine oplossing, die je beeld weer iets kan veranderen, is een bezoek brengen aan viewpoint. Je moet hiervoor heel wat traptrede trotseren, maar als je eenmaal boven bent, bij viewpoint 2 (er zijn er 3 totaal) dan ben je alle viezigheid en drukte van het eiland voor even vergeten! Tip: ga net voor zonsondergang naar boven en zie de zon wegzakken achter de bergen, hier kan je heel wat mooie plaatjes schieten. Viewpoint staat op het eiland aangegeven op de borden, veel plezier!

'476997' door Jelle51 '476997' door Jelle51

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Til nooit je matras o

Jelle51

Deze tip is speciaal voor mensen die vaak ver van de gebaande wegen een reis maken. Je slaapt dan vaak in eenvoudige lodges of hotels. Onze laatste twee reizen door India hebben wij vaak in zeer eenvoudige onderkomen geslapen. Soms compleet met muizen en natuurlijk altijd kakkerlakken. Mijn tip is, til nooit je matras op want dan ga je een slechte nacht tegemoet. Ik heb het één keer gedaan. Op het prachtige strand van Yvati zagen wij een kakkerlak onder ons matras verdwijnen. Ik kijken waar deze heen was gegaan. Toen ik het matras op tilde vlogen er ontelbare wezens onder het matras vandaan. Waaronder veel kakkerlakken. Dus nooit doen, we hebben de hele nacht niet geslapen.

'473676' door Defotograafopreis '473676' door Defotograafopreis

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Louvre bij nacht

Defotograafopreis

Het mooie plein bij het Louvre.....overdag razend druk met toeristen maar 's nachts.....heerlijk rustig!! Tijd voor foto's zonder mensen en als je geluk hebt staat er onder de doorgangen naar het plein een saxefonist te spelen. Ik heb het nu nog alle keren meegemaakt dat hij er stond en heb alle keren kippenvel over de rug gehad van de sfeer, het schitterende uitgelichte plein en de gebouwen en de rust. Een echte aanrader maar ga nou niet allemaal tegelijkertijd!!!!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier