Rsteeghs

'373918' door Rsteeghs '373918' door Rsteeghs

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Mijn hondje bijt...te

Rsteeghs

In Brussel vind je veel prachtige muurschilderingen, vooral die in de wijk Marollen zijn heel bekend (o.a. van Kuifje). De muurschildering op deze foto trof ik echter aan de rand van het centrum, vlakbij een speel/voetbalveldje. Hij is geschilderd op een hoog nogal lelijk gebouw, maar door de schildering komt het gebouw toch tot leven. De afbeelding komt nogal dreigend over, met gekke rode monsters in een zwarte stad, die je elk moment lijken te kunnen gaan bijten. Het kleine meisje dat net langsloopt heeft een speelgoedhondje in haar armen. Het lijkt net alsof ze hem toespreekt en hem zegt: bijt terug!

'373780' door Rsteeghs '373780' door Rsteeghs

Jordanië

Jordanië

Sterk spul he oma!

Rsteeghs

Madaba is een gemoedelijke, levendige en kleurrijke plaats 30km ten zuiden van de hoofdstad Amman en 30km ten oosten van de Dode Zee in Jordanie. De stad staat bekend om zijn eeuwenoude mozaieken en een relatief groot aandeel van Christelijke gelovigen. Het is een leuke plek om een dag doorheen te dwalen, de oude kerk met het wereldberoemde mozaiek van het beloofde land te bekijken (eventjes), de winkeltjes van de drukke soukh te bezoeken, helemaal los te gaan op hoofddoekjes die in in alle soorten en maten te koop zijn en die je ook prima als sjaal kunt gebruiken, te eten bij kleine lokale restaurants waar geen toeristen komen (even zoeken of vragen in het Black Iris hotel, dan heb je kans dat je bij een geweldig bbq restaurant terecht komt), een biertje te drinken op het leuke terras van Ayola midden in de stad, een uitstapje te maken naar Mt. Nebo en de Dode Zee en daarna eenmaal terug in de stad kennis te maken met de lokale bevolking zoals deze lieve oude dame, die - naar haar wazige oogjes en de duizeligheid die ik na het maken van enkele foto's ervoer te oordelen - iets sterkers rookte dan sjek...

'373707' door Rsteeghs '373707' door Rsteeghs

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Kunsten op de...skate

Rsteeghs

Al eerder plaatste ik een foto van deze skatebaan in Brussel. Wat een prachtige baan is dat! Hij is groot, met allerlei hoogteverschillen en helemaal beschilderd met grafitti waardoor hij er echt uitknalt. Hij ligt aan de rand van de levendige volkswijk de Marollen, waar veel kunstenaars, werkplaatsen en aparte boetiekjes te vinden zijn. Deze kunstige skatebaan past er dus perfect tussen. Ik heb er denk ik wel twee uur gezeten, genietend van de kunsten die skaters, fietsers, steppers en rolschaatsers - jong en oud - er vertoonden. Een geweldige, niet toeristische plek om de sfeer van het lokale Brussel te proeven en beleven!

'373476' door Rsteeghs '373476' door Rsteeghs

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Kleurenpracht in Wadi

Rsteeghs

In oktober was ik in Jordanie, wat een schitterend land! De mensen zijn heel vriendelijk, tolerant en gastvrij, ze ontvangen je met open armen. Het eten is heerlijk (pickles, falafel, allerlei dips, aubergines, tomaten, kebabs, versgebakken brood). De markten zijn levendig en kleurrijk. De Rode Zee in het zuiden zee is een prima plek om te snorkelen en te duiken. De Dode Zee in het centrale deel van het land een superspot om te ontspannen en te genieten van een self-made wellness treatment. De bergen en dalen zijn droog en schitterend, met op elk moment van de dag andere kleurschakeringen. De oases zijn juist weer groen en weelderig. Natuurlijk heb je er Petra, het overweldigende wereldwonder. En niet te vergeten het prachtige, stille, uitgestrekte en tot intense rust en tevredenheid stellende Wadi Rum, het woestijngebied in het zuiden. Hier verbleven R. en ik na een mooie jeepsafari in een afgelegen Bedouinenkamp, waar we genoten van de stilte, de immensheid van de natuur en de prachtige kleuren van het zand en de bergen bij zonsonder- en zonsopgang. Bij het wakker worden zaten deze bedoeinen met hun kamelen uit te rusten voor het kamp. ze hadden drie uur gelopen. Het was 6:00uur

'373423' door Rsteeghs '373423' door Rsteeghs

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Koninklijk...schilder

Rsteeghs

Ook het koninklijk Paleis in Bangkok is af en toe aan een nieuw verfje toe. De start van de bouw van het palies startte in 1782 door koning Rama I, de eerste koning van de Chakri-dynastie. Het paleis is gebouwd op een centraal punt vlakbij de Chao Praya rivier die door Bangkok loopt. Het kent vele prachtige gebouwen, het ene nog meer schitterend van al het (blad)goud dan het andere. Ook zijn er verschillende galerijen met beeldende muurschilderingen, die taferelen uit het dagelijks leven vertonen. Toen ik in november 2011 in Bangkok was bezocht ik het paleis en liep onder andere door de galerij op deze foto. De muurschildering was dringend aan een opknapbeurt toe en dat was op dat moment ook aan de gang, gezien de vele potten verf en terpentine die er stonden. De werklui hadden net even pauze. Ik ben er weer! Een tijdje redelijk afwezig geweest hier op RR maar ik ga vanaf nu proberen weer wat vaker mijn 'gezicht' te laten zien!

'369989' door Rsteeghs '369989' door Rsteeghs

MaleisiëSipadan

MaleisiëSipadan

Sea gypsies

Rsteeghs

Pulau Sibuan is een piepklein eilandje in de regio van Pulau Sipadan. Het is een prachtige plek om even helemaal weg van het toerisme te zijn en een dag te snorkelen, te genieten van het witte zandstrand en zeer dichtbij de plaatselijke bevolking te zijn: de sea gypsies. Deze mensen zijn Filipijnse vluchtelingen die niet op het vasteland van Maleisie mogen wonen maar wel op enkele eilandjes voor de kust. Er wonen denk ik ongeveer 100 mensen op dit eilandje. ze zijn gastvrij voor bezoekers en daardoor is het heel makkelijk om direct contact te maken. Ik heb het eiland rondgelopen (ongeveer een uurtje) en heb met diverse mensen gesproken (met handen en voeten), gezien hoe er gevist werd, de rieten hutjes op het strand en de huizen op palen die in zee gebouwd zijn bekeken en met kinderen gespeeld. Deze jongetjes ontmoette ik aan het begin van mijn wandeling. Ze waren op het strand aan het spelen met zand, schelpen en stokken en hadden heel veel plezier. Ze wilden natuurlijk ook heel graag op de foto. Het was een heerlijke, bijzondere dag en de ontmoetingen met deze mensen zullen voor altijd een warm plekje in mijn hart hebben!

'369988' door Rsteeghs '369988' door Rsteeghs

MaleisiëKuching

MaleisiëKuching

Ontmoetingen op de...

Rsteeghs

Sandakan, een stad in het noorden van Sabaj, Maleisisch Borneo, is een leuke plek om een korte stopover te maken tussen Kota Kinabalu en de eilanden in het noordoosten. De stad heeft een kleurrijke haven en veel restaurantjes waar je roti met curries kunt eten, heerlijk! Tijdens een wandeling in de vroege avond van de haven naar een van deze restaurantjes liepen R. en ik langs een laag flatgebouw. Het gebouw was ondanks de sombere, wat verschoten verf toch erg kleurrijk, door de felle blauwe rolluiken en omdat er was te drogen hing, vlaggen wapperden en de flatbewoners de galerij hadden opgezocht om elkaar te ontmoeten voor een gezellig praatje. Ik hou enorm van dit soort taferelen en heb een tijdje staan kijken en foto's gemaakt.

'369984' door Rsteeghs '369984' door Rsteeghs

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Fleurige kapsalon

Rsteeghs

Een kapsalon is vaak de uitgelezen plek om mensen te ontmoeten en even bij te kletsen (roddelen). Terwijl de kappers haren en baarden knippen knipt kun je de laatste nieuwtjes uitwisselen met je buurman of -vrouw op de stoel naast je. Ook de kappers zelf kunnen natuurlijk het een en andere vertellen, want die horen dag in dag uit de nieuwste sappige verhalen. Ook in deze zeer kleurrijke kapperszaak in Bangkok werd heel wat afgekletst (de kappers door hun mondkapjes heen). Soms heel orakelend (zoals de man linksvoor) en zo nu en dan met handen en voeten, je zou haast bang worden dat de kappers tijdens hun uitbundige vertellerij een stukje van je een oor of oog meenemen met hun kappersscharen of scheermessen... Een leuk schouwspel waar ik een paar avonden van buiten naar binnen kijkend van genoot. De laatste avond stapte ik naar binnen om een foto te maken. Een actie die enthousiast werd aangemoedigd, want een foto bij de laatste roddels is natuurlijk geweldig! Erg leuk om mee te maken!

'366567' door Rsteeghs '366567' door Rsteeghs

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Vriendelijkheid

Rsteeghs

Thailand kenmerkt zich nog steeds door mensen met grote glimlachen. Je wordt altijd heel gastvrij ontvangen en geholpen en deze vriendelijkheid is in het hele land te vinden. Zo ook bij deze strandverkoper op Koh Samet, een heerlijk eiland in het zuidoosten van Thailand. De man verbergt zijn gezicht gedeeltelijk onder de voor de strandgebieden kenmerkende brede rieten hoed en (natte) handdoek om koel te blijven onder de felle zon. Maar zelfs dan zie je de vriendelijkheid op zijn gezicht! Hij zwaait de mensen aan wie hij net een stuk fruit heeft gekocht gedag, op naar de volgende klant, die hij met een glimlach tegemoet zal treden.

'359466' door Rsteeghs '359466' door Rsteeghs

Nicaragua

Nicaragua

Bier en salsa

Rsteeghs

Op weg van León naar Corn Islands, een lange bus/bootreis die R. en ik in 3 etappes maakten, was één van onze tussenstops de stad Tegugigalpa, waar geen toerist te bekennen was. Op het eerste gezicht een slaperig stadje met nog wat koloniale invloeden. Na een frisse douche te hebben genomen en het reisstof dat we op hadden gedaan in de chickenbus afgespoeld te hebben, liepen we nog even het stadje in voor een biertje en een hapje eten. Het leek erop dat we niks leuks konden vinden, totdat we op een wel heel mooi binnenplaatsje stuitten met daarin een café/restaurant. (waar ze overigens het lokale bier (Cerveza Toña) schonken in o.a. Duitse stenen bierpullen van de Oktoberfesten...) We aten een hapje en dronken een paar pullen tijdens een kaartspelletje. Naast onze tafel zat een groep Nicaraguaanse jongeren en we raakten met ze aan de praat (zo goed en zo kwaad als dat ging in ons gebrekkige Spaans en hun gebrekkige Engels). En het werd een top-avond! Wat hebben we gelachen, salsa gedanst en bier gedronken met deze gezellige mensen. Live optredens erbij, de avond kon niet meer stuk! En de volgende dag moesten we weer vrolijk de chickenbus in...

'358793' door Rsteeghs '358793' door Rsteeghs

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Bedoeienenmeisje

Rsteeghs

Net terug van een heerlijke week Egypte, Dahab. Een gezellige kustplaats ten oosten van de Sinaï. R. en ik verbleven in een heel fijn kleinschalig hotel, Daniela Village, 4 km ten noorden van Dahab. Tijdens een duiktrip van R. bij de Canyon, waarbij ik op de kant bleef en in een bedoeïenentent een kopje koffie dronk, kwamen er verschillende lieve meisjes naar me toe. Ze wilden armbandjes verkopen, maar ik heb niks gekocht want ik vind dat je dit niet moet aanmoedigen (hoe moeilijk ik het ook vond want de meisjes keken me zo lief en smekend aan...). Een kind hoort te kunnen spelen. Geklukkig zat er een Nederlands stel achter mij met kleine kinderen die een heleboel kleurpotloden en kleurplaten bij zich hadden waar de meisjes zich vol blijdschap bij aansloten. Heel leuk om te zien! De volgende keer zorg ik dat ik ook zoiets meeneem, dan kan ik in plaats van iets bij kinderen te kopen ze iets anders geven waar ze blij van worden. Toen de meisjes afgeleid waren door het kleuren kon ik een paar foto's van ze nemen. Zoals deze van een wat ouder meisje dat een tikje verscholen zat achter een pilaar.

'355323' door Rsteeghs '355323' door Rsteeghs

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Zeeleuwenshow op...ve

Rsteeghs

Portebello is een klein plaatsje op het Otago schiereiland in de buurt van Dunedin. Dit ongerepte schiereiland is heel mooi en ruig en niet heel druk bezocht door toeristen. Je kunt uitstapjes maken om zeeleeuwen en als je veel geluk hebt yellow-eyed pinguis te spotten. R. en ik kozen ervoor om dit op eigen houtje te doen en wandelden door een ongerept verlaten duingebied (richting van Harrington Point) op weg naar het strand om zeeleeuwen te zien. Het strand was breed en lang, de zee ruig en het achterland groen. Wat een prachtplek! In het begin zagen we nog geen zeeleuwen en we waren verder ook de enigen op het strand. Na een fikse wandeling zagen we in de verte uiteindelijk een paar bruine stippen. Zou het? En jawel: er zat een groepje met 2 mannetjes, een wit vrouwtje en een kleintje. De mannetjes waren aan het bekvechten, ze voerden een mooi showtje voor ons op. Dit was geen Artis dus was er ook geen hekje ;) maar we hielden een beetje afstand om de dieren niet te verstoren. Toch konden we tot op zo'n 10 meter afstand komen, erg dichtbij, prachtig! Een strand en ontmoeting om nooit te vergeten!

'345089' door Rsteeghs '345089' door Rsteeghs

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Priegelwerk bij de...

Rsteeghs

Grand Palace Bangkok. Het is onderdeel van de reis naar Thailand die R. en ik eind 2011 maakten dankzij de fotowedstrijd die ik won met Columbus. In 1997 waren we voor het laatst in dit complex en we kijken onze ogen uit. Niet alleen vanwege al het goud dat schittert, maar ook vanwege de enorme drukte. Zagen we hier veertien jaar geleden nog veel Boeddhistische monniken in hun oranje pijen, nu zijn het vooral toeristen die de tempelgebouwen flankeren. Toch blijft het een bijzondere en zeer fotogenieke plek. En door mijn behoefte om altijd net even om de hoek van een veel betreden pad (of tempel) te kijken, kom ik gelukkig ook nog op een plekje waar ik ongestoord met een tempelrestaurateur kan praten. De dame zit op een trap bij een prachtig gedecoreerde tempeldeur en is met een heel precies werkje bezig: het herstellen van het glazen mozaiek van de deur- en muurversiering. Dat betekent: piepkleine stukjes glas snijden, bijvijlen, in de deur zetten met pincet, nogmaals bijschaven en tot slot oppoetsen. Ze wijst naar het stukje deur dat ze gisteren heeft gerepareerd. Ongeveer 20x10 centimeter. Wat een klus! Meer lezen? Ik heb net een blog geplaatst! http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/thailand/bangkok/reisreporter/blogs/5140.html

'344947' door Rsteeghs '344947' door Rsteeghs

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Klein en groot

Rsteeghs

In Tsavo NP, een van de grote wildparken in het zuid-oosten van Kenia, zijn een paar lodges waar je vanaf je kamer uitzicht hebt over de weidse vlaktes van het park. Wij hadden ook dat geluk. Onze lodge was op een rots gebouwd en bood uitzicht op een immens grote groen/rode vlakte met hier en daar een boom, waar meerdere grote kuddes rode olifanten, bavianen en bokken rondliepen. Deze kwamen ook vlakbij de lodge om te drinken uit de waterpoel. Deze olifantmoeder en haar jong hadden dat net gedaan. Later zouden de olifanten ook nog gaan badderen in de poelen. Een fantastisch gezicht!

'344218' door Rsteeghs '344218' door Rsteeghs

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Regenbooggeluk van...

Rsteeghs

2006. Dilli en Simba, zwart en wit, twee dikke vrienden. Samen spelen ze op het strand van het eco-rersort van onze vrienden op Bangka eiland in Noord Sulawesi. Samen komen ze bij me liggen, op mijn niet al te grote handdoek. Samen worden ze wekelijks in bad gedaan om al het zand uit hun vachten te wassen. Samen krijgen ze te eten, de lekkere restjes van het eten uit de keuken van het resort. Samen lopen ze de zee in om van het uitzicht op de regenboog te genieten. Samen blaffen ze hun afscheid, als wij na een paar weken het resort weer verlaten. 2009, we bezoeken onze vrienden opnieuw. Dilli en Simba zijn niet meer samen. Dilli is niet meer..... Simba moet zijn vriendje missen.

'344079' door Rsteeghs '344079' door Rsteeghs

GuatemalaPeten

GuatemalaPeten

Peten Itza...zonsonde

Rsteeghs

Het meer van Petén Itzá ligt in oost-Guatemala, op een uurtje rijden van de beroemde tempelruïnes van Tikal. In het meer ligt een klein eilandje, Flores, dat met het vasteland verbonden is via een brug. Flores is een leuk stadje waar je prima kunt verblijven als uitvalsbasis voor een bezoek aan Tikal. R. en ik verbleven er van oud op nieuw 2008-2009. Een bijzonder moment dus! Het stadje is gezellig en heeft kleine straatjes en trappen om de lichte hoogteverschillen te overbruggen. Voor de jaarovergang van 2008-2009 waren er veel kraampjes op de straten te vinden waar je lekker eten en drinken kon kopen. Op het plein in het midden van het stadje was een groot podium gebouwd, daar zou het feest waarschijnlijk losbarsten die avond. Na gegeten te hebben gingen we erop af. Wat bleek: geen mens te bekennen, het feest (en vuurwerk) zou pas rond 1:00 's nachts beginnen, nadat iedereen om 0:00 uur de kerkdienst om het nieuwe jaar in te luiden had bijgewoond. Maar geen nood: we hebben gewoon genoten van de mooie zonsondergangen die we elke avond bij het meer hadden, zoals deze. En uiteindelijk gingen om 1:00 uur alsnog de voetjes van de dansvloer!

'343720' door Rsteeghs '343720' door Rsteeghs

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Wijs man

Rsteeghs

Deze wijs uitziende man zit op een kleedje bij Pura Lingsar, een van de belangrijkste en heiligste tempels van Lombok. De tempel werd in 1714 gebouwd door Balinese Hindoes toen ze voor het eerst Lombok bezochten. Pura Lingsar is echter niet alleen een hindoe-tempel. Het is een vermenging van het hindoe geloof met Wektu Telu, een religie die wordt aangehangen door de Sasak, de inheemse bevolking van Lombok. Wektu Telu's aanhangers beschouwen zichzelf als moslims, maar volgen niet alle religieuze geboden van de meer orthodoxe moslims. Ze hebben gekozen voor een mengvorm met andere overtuigingen, zoals van het hindoeïsme en de inheemse animistische tradities. Deze tweeledige erfenis maakt Pura Lingsar een belangrijk symbool van eenheid voor alle religies op Lombok (informatie afkomstig van onze chauffeur/gids en Wikipedia). Het is een bijzondere plek, heel stil en de eenvoudige stenen tempelgebouwen worden opgesierd door prachtige rood/zwarte houten deuren. Ook is er een mooie vijver. De toegang tot de tempel is gratis. Donaties zijn welkom en worden door de man op deze foto in ontvangst genomen.

'343688' door Rsteeghs '343688' door Rsteeghs

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Betoverend plekje

Rsteeghs

Een namiddag op Gili Meno, één van de Gili eilanden van Lombok. De zee is na een winderige dag al wat kalmer aan het worden, het blauwe water afgewisseld met witte schuimkopjes. De zon zendt haar laatste stralen naar de felgekleurde vlaggen die wapperen bij een restaurant dat boven het strand is gebouwd. Een bootje ligt te wachten tot het de volgende dag weer uit kan varen om mensen van het vasteland op te pikken. Twee kinderen spelen met blikjes op het strand en bouwen er kleine kasteeltjes mee. Het is een lieflijk tafereeltje op een betoverend mooi plekje en van zulke momenten kan ik intens genieten!

'340849' door Rsteeghs '340849' door Rsteeghs

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Hoog en ver

Rsteeghs

Mijn laatste foto van dit RR jaar! Het is er een die ik gemaakt heb tijdens de vakantie van R. en mij de afgelopen twee weken in Thailand. We waren op weg naar de River Kwai en onze gids (ja, we reisden luxe deze keer ;-) nam ons mee naar het tempelcomplex van Wat Tham Sua (Tiger Cave Temple). Het complex is gebouwd popeen heuvel en bestaande uit drie soorten tempels: een Chinese Pagoda, een Hindoeïstische tempel en een Boeddhistische. Mooi om deze drie uitingen van de bijbehorende geloven bij elkaar te zien. De tempels zijn gebouwd in de 20e eeuw ter ere van een tijger, die hier vroeger kwam schuilen in een grot. Op dit moment leven er al lang geen tijgers meer in dit gebied, maar de tempel wordt nog altijd druk bezocht (door toeristen en monniken). Het uitzicht vanaf de heuvel was prachtig: enorme vergezichten over akkers en rijstvelden. Deze foto maakte ik aan de achterkant van het tempelcomplex, met nog een stukje zichtbaar van de Boeddhistische tempel en op het moment dat er verschillende roofvogels voorbij vlogen.

'340840' door Rsteeghs '340840' door Rsteeghs

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

De vrolijkste!

Rsteeghs

R. en ik zijn gisteren thuisgekomen van onze heerlijke reis naar Thailand. De laatste paar dagen van onze trip verbleven we op Koh Samet, een eiland ten zuidoosten van Bangkok. We waren hier voor het eerst in 1997 en sindsdien is het er wel wat drukker geworden, maar het is nog steeds een heerlijk plekje om de drukte van de steden te ontvluchten en te genieten van witte stranden. We verbleven in dezelfde accommodatie als 14 jaar geleden (TubTim, op een klein en rustig strand). Ons oude hutje stond er nog, maar deze keer verbleven we in een iets nieuwere variant. Wel kozen we voor een simpele hut, zonder airco en zonder warm water. Heb je niet nodig op een eiland. Op het strand kon je eten bij een van de leuke restaurantjes met stoelen en tafels in het witte zand of je kon vers fruit, papaya salade of een gebraden kippetje bestellen bij een van de strandverkopers met de zo typerende rieten hoeden met brede rand om het zonlicht tegen te houden. Een van deze strandverkopers was deze goedlachse dame, die met de voor Thailand zo bekende grote en stralende glimlach haar kippetjes aanprees. Het was twee weken genieten!

'339132' door Rsteeghs '339132' door Rsteeghs

IndonesiëBali

IndonesiëBali

It's a beautyfull day

Rsteeghs

Nog een themafoto voor Doppie en Freddy Mercury. Eentje die mijn gevoel van een prachtige dag weer levendig in mijn herinnering brengt en waar de songtekst van Queen meteen bij me in het hoofd springt: "It's a beautiful day The sun is shining I feel good And no-one's gonna to stop me now, oh yeah It's a beautiful day I feel good, I feel right And no-one, no-one's gonna stop me now, mama Sometimes I feel so sad, so sad, so bad But no-one's gonna stop me now, no-one It's hopeless, so hopeless to even try " Ik heb de foto gemaakt in Amed, voor mij een heerlijke en sprookjesachtige plek op Bali waar de mensen leven van zoutwinning en visserij. Weinig toerisme en wat een fijne sfeer. Elke dag was er mooi!

'339131' door Rsteeghs '339131' door Rsteeghs

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Friends will be...fri

Rsteeghs

Leuk dagthema van Doppie: Freddy Mercury songteksten! Ik doe mee. "Friends will be friends When you're in need of love they give you care and attention Friends will be friends When you're through with life and all hope is lost Hold out your hands cos friends will be friends right till the end" Twee dikke vrienden in Sandakan, Sabah. Ze liepen hand in hand over de pier, druk met elkaar kletsend. Toen ik ze tegenkwam en een praatje met ze maakte wilden ze graag op de foto!

'336669' door Rsteeghs '336669' door Rsteeghs

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Praatmuur

Rsteeghs

Op weg naar Nicaragua maakten R., een vriendin van me en ik een tussenstop in de stad Liberia. Een aardige plaats en leuk om in de avond een beetje doorheen te slenteren, winkeltjes te bezoeken en een leuk restaurantje te zoeken. Tijdens deze zoektocht liepen we langs deze muur, waar mensen op meegebrachte (schommel)stoelen met elkaar of door een telefoon aan het praten waren. Een zeer ontspannen avondbeeld.

'336653' door Rsteeghs '336653' door Rsteeghs

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Straatpraat

Rsteeghs

In een klein stoffig dorp in het zuidwesten van Marokko, niet ver van de kust, maakten R. en ik een tussenstop om een broodje te kopen. R. wipte bij de bakker binnen en ik had even tijd om de straat in te turen en wat foto's te maken. Dit was er een van: een beeld van kleurrijke vrouwen die met elkaar praten, face-to-face en door de telefoon. De vrouw links van de bellende mevrouw luistert goed mee met het gesprek zo te zien (en misschien heeft ze ook wel en half ook bij het gesprek tussen de twee dames links van haar)

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >