Ronnevinkx

profiel Ronnevinkx

Naam

Ronne Vinkx

Reviews

0

Foto's & tips

13

Blogs

0

Lid sinds

30 April 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Over mij

Designer, developer, photographer, traveler, cyclist, runner

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

Nikon D7100

Overige

Nikkor lenzen: 10-24, 10.5 fisheye, 18-55, 50, 55-300, 70-200 f2.8, 105 macro, 2.0x converter

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (13)

'432416' door Ronnevinkx '432416' door Ronnevinkx

LibanonBeiroet

LibanonBeiroet

Beiroet

Ronnevinkx

Beiroet, een fantastische stad vol met open, warme en tolerante mensen. In het kader van een concert van de Red Hot Chili Peppers maakte ik een weektrip naar deze plaats, waarbij het 's avonds rondstruinen nabij de Corniche boulevard een terugkerende bezigheid was.

'433978' door Ronnevinkx '433978' door Ronnevinkx

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Laguna Torre

Ronnevinkx

Laguna Torre, het eindpunt van weer een wandeltocht vanuit El Chaltén, Patagonië. Deze tocht is voor iedereen prima te doen en biedt zoals wel vaker in Patagonië voor elk wat wils: vogels, rivieren, (kleine) beklimmingen, rotsen, bossen, open velden en tot slot heerlijk koud bergwater uit Laguna Torre. We hadden geen geluk met de wolk die pal tegen de Cerro Torre aan bleef hangen, maar dat mocht de pret niet drukken.

'432409' door Ronnevinkx '432409' door Ronnevinkx

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Monte FitzRoy

Ronnevinkx

De foto is gemaakt bij Laguna Capri, waar je een goed uitzicht hebt op de Monte FitzRoy. Een paar dagen van tevoren was ik hier 's middags en was het licht knoerhard. Ik besloot deze ochtend vroeg op te staan om zo te profiteren van het licht bij zonsopgang. Na 50 min. stevig doorwandelen vanuit El Chalten kwam ik aan bij het meer en was de Monte FitzRoy gelukkig duidelijk te zien. Ik heb een grijsfilter gebruikt om het water "glad" te maken.

Ik ben fan van (16)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (17)

'457226' door Jan10e '457226' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Dwergkameleon

Jan10e

Om precies te zijn de Kaapse Dwergkameleon. Is maar 15 cm lang incl. zijn staart. De tong rolt echter twee keer zijn lichaamslengte uit zijn bek als er een prooi gespot is. Komt alleen in de buurt van Kaapstad voor. Ik was hier in Durbanville. Zeg maar een buitenwijk van Kaapstad. Het stadje heeft behalve het lokale museum met wisselende exposities een luxe koffieshop met heerlijke taarten en chocolade en in de boekenwinkel kun je gesigneerde boeken kopen van Deon Meyer (o.a. 13 uur, 7 dagen en Duivelspiek). Bovendien ligt het midden in de wijnregio en komen er bekende wijnen vandaan. Op zondag ergens lunchen en van de omgeving genieten. Een perfect dagje in de Kaap...

'454123' door Ellentimmerhuis '454123' door Ellentimmerhuis

Maleisië

Maleisië

Jungle in Borneo

Ellentimmerhuis

We liepen een trail in de jungle van Borneo. Het was super warm en er waren hier en daar wat bloedzuigers die ons lastig vielen maar we genoten volop van de prachtige natuur. 1000 tinten groen in de jungle van Borneo!

'453748' door Neretslok '453748' door Neretslok

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Quito

Neretslok

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt tussen twee Andesbergruggen in. De stad is dan ook vrij smal (enkele kilometers), maar wel heel langgerekt (40 km). Op de foto het uitzicht over een deel van de stad, vanaf de heuvel Panecillo (met het Mariabeeld).

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik