Robat

'1096561' door Robat '1096561' door Robat

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Vechtende zebra's

Robat

Tijdens onze privé rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe in de maanden september, oktober ontzettend veel wild gezien. Het gras is kort, de waterplassen gevuld en daardoor veel drukte op de drinkplaatsen. Deze vechtende zebrs's kwamen we tegen bij een drinkplaats. Tientallen olifanten en zebra's vochten om een plaats bij ( of in ) het water. Op een gegeven moment zag je aankomen, dat er wat broeide tussen de zebra's. Door het stof krijgen de zebra's nog meer accent. Ook al is het hoogseizoen, je komt op de wegen bijna niemand tegen. Prachtig land en een echte aanrader.

'310313' door Robat '310313' door Robat

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Dans bij de Colca...C

Robat

Tijdens een etentje in een plaatselijk restaurant kwamen we terecht in een dansavond. En natuurlijk werd ik er weer tussenuit gepikt om mee te gaan dansen. De man had een fantastisch mooie hoed op. Met allerlei bandjes werd hij op zijn plaats gehouden.

'310311' door Robat '310311' door Robat

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Dans in Travelers Res

Robat

Tijdens ons verblijf in het fantastische Travelers rest Hotel werd er op een avond gedanst door een plaatselijke dansgroep. De volgende ochtend moesten we vroeg op, voor de "once in a lifetime experience" , het gorillabezoek. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Je permit is niet goedkoop, maar je krijgt spijt als je in Uganda bent en je bent niet naar de gorilla's geweest.

'310307' door Robat '310307' door Robat

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Hoofddeksel van de...

Robat

De paradijsvogel is beschermd, maar helaas worden zijn veren nog steeds gebruikt voor allerlei hoofddeksels en andere attributen. We hebben het genoegen gehad deze prachtige vogels te bewonderen in de Baliemvallei. De papua's zelf beweren, dat ze er niet meer op jagen. Laten we hopen, dat ze de waarheid spreken.

'302560' door Robat '302560' door Robat

IndiaKashmir

IndiaKashmir

Groentemarkt op het..

Robat

Tijdens ons verblijf in Srinagar verbleven we op een traditionele houseboat. Prachtige boten, voorzien van veel houtsnijwerk. Elke boot heeft zijn eigen Shikara ( peddeltaxi) Het Dal Lake ,ook wel genoemd: The jewel in the crown of Kashmir. 's Ochtends vroeg kun je met de shikara naar de groentenmarkt gevracht worden. Alleen de tocht ernaar toe is al geweldig. Ter plekke, een kakafonie van schreeuwende mensen. Ze maken ruzie om een of twee okra's meer of minder. Een belevenis om mee te maken. 's Avonds wilden we Srinagar in en liepen op ons gemak door de straten. Onze chauffeur haalde ons weg uit de stad. Te onveilig. Er waren de laatste maanden al een paar mensen ontvoerd.

'302555' door Robat '302555' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Waterhalen in Leh

Robat

In de kleine straatjes van Leh kwamen we dit knulletje tegen. Hij had een grote jerrycan bij zich. Deze werd helemaal gevuld met water. Hoe ver hij moest wisten we niet, maar dat het eigenlijk te zwaar was, was duidelijk. Hij sleepte de jerrycan over de tsraat, daarbij door niemand geholpen.

'302472' door Robat '302472' door Robat

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Wild zwijn met een...

Robat

Prachtig gezicht als de wilde zwijnen met hun staartje in de lucht ervandoor gaan. Op een gegeven moment landde er een een Carmine Bee-eater op de rug van het zwijn. Insectenpikkers. Ze jagen ze ook niet weg, ze ervaren dit als prettig. Ik vond het wel een mooi plaatje.

'302468' door Robat '302468' door Robat

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Vogel in Serengeti

Robat

Een close up van een van de prachtiggekleurde vogels in Tanzania. De Lilac-breasted Roller.( kreeg net de naam door van een mederesireporter.) Tanzania is rijk aan vogels. Deze ging er echt voot zitten. De felle kleuren vormen een prachtig contrast met de omgeving.

'302461' door Robat '302461' door Robat

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Kind van de...Hadzabe

Robat

Op bezoek bij de Hadzabe stam. Ontzettend vriendelijke mensen. Wij waren gelukkig met z'n tweeen. We haden alle tijd om het dorp en de mensen te bekijken en te fotograferen.

'300984' door Robat '300984' door Robat

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

Man in Riobamba

Robat

Riobamba, eigenlijk San Pedro de Riobamba is de hoofdstad van de provincie Chimborazo in Centraal Ecuador. Het ligt in de Chambo rivier vallei van de Andes en ligt op een hoogte van 2754 m, 200 km ten zuiden van Quito. Deze man zat naast me op een bankje en wachtte op de bus.

'300189' door Robat '300189' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Vriendelijke vrouwen.

Robat

Op onze tocht door de Nubra Vallei kwamen we af en toe mensen tegen. Meestal waren ze erg vriendelijk. Deze twee trokken onze aandacht vanwege de gesluierde vrouw. Niet minder vriendelijk.

'300183' door Robat '300183' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Monnik wacht op Dalai

Robat

Tijdens het bezoek van de Dalai Lama wachtte deze monnik met zijn kadakh op His Holyness. Voor derdere info over onze persoonlijk ontmoeting met de Dalai Lama, zie mijn blog : Fotograaf van de Dalai Lama

'300181' door Robat '300181' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Lama Wangchuk op...Th

Robat

Tijdens ons bezoek aan het Thaktokfestival, samen met Lama Thupstan Wangchuk zag hij in een van de stalletjes deze witte Yak. Hij vond het prachtig. De lama zorgde ook voor goede plaatsen tijdens het festival.

'300175' door Robat '300175' door Robat

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Fietstaxistandplaats.

Robat

De combinatie met het reclamebord boven de fietstaxistandplaats bij The Red Fort maakt deze foto voor mij bijzonder. Prachtig om te zien hoe op het reclamebord de auto in tegenovergestelde richting geduwd wordt.

'299129' door Robat '299129' door Robat

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Mkinderen helpen bij.

Robat

Tijdens onze vakantie in Bali in Villa Senja( fantasisch, zie tip) liepen we elke ochtend over het strand en keken naar het binnenhalen van de vis. De kinderen van de vissers hielpen altijd mee met het op het strand trekken van de bootjes. Ook de vissen in de manden doen, was een van hun taken. Daar tussendoor was er altijd tijd voor een lolletje.

'298893' door Robat '298893' door Robat

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Red footed booby

Robat

De red footed booby, een prachtvogel. net als de blue footed en de blackfooted booby. Prachtig om te zien hoe ze elkaar het hof maken. Ze maken dan een soort dansje met hun pootjes. De kleuren van de poten zijn opvallend.

'298871' door Robat '298871' door Robat

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

Danser in The...Trave

Robat

Al meer dan 10 jaar beheert Habari travel het oude en beroemde hotel waar Dian Fossey (wereldwijd bekend van de film ‘Gorilla’s in de mist’) kind aan huis was. Het hotel bestaat uit tien met Afrikaanse kunst gedecoreerde kamers en is gelegen aan de voet van de Virunga vulkanen. Deze spectaculaire omgeving biedt u tal van mogelijkheden voor wandelingen. Vele wetenschappers waaronder Walter Baumgartel (overleden in 1997 en eigenaar in de jaren 50) hebben in dit kleine en knusse hotel hun voetsporen liggen.Van hieruit ga je naar de onvergetelijke ontmoeting met de berggorilla’s. 's Avonds was er een plaatselijke dansgroep. Op de foto een van de dansers in een bijzondere pose.

'298868' door Robat '298868' door Robat

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Meisje van de Hadzabe

Robat

Bij Lake Eyasi leven bijvoorbeeld nog ‘bosjesmensen’, Hadzabe genaamd. Stammen die niet makkelijk te vinden zijn, maar door sommige reisorganisaties geld krijgen om toeristen iets van hun overlevingsmanieren te leren kennen. Dit fascinerende volk leeft enkel en alleen van de jacht en het verzamelen van bessen en vruchten. Een vaste verblijfplaats kennen ze niet. De kleine ‘bosjesmensen’ zitten met een lap stof of dierenhuid om het middel geslagen midden op de dag in de zon en zijn daardoor ook heel donker van kleur. Ze spreken nog hun eigen ‘kliktaal’ en maken gifpijlen om hun prooi te doden. Zo moeten wij eeuwen geleden ook overleefd hebben… De mannen steken een marihuanapijp op en stikken bijna in hun hoest, een angstaanjagende aanblik (en geluid), maar voor de Hadzabe de gewoonste zaak van de wereld. Net als het vuur maken met stokken en droge bladeren en pijl-en-boog schieten. Dit meisje lag zo mooi op de schouder van moeder.

'298446' door Robat '298446' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Dalai Lama in Leh

Robat

Tijdens de inauguratie van een schoollokaal in Leh was ik de persoonlijke fotograaf van Lama Thupsten Wangchuk, de directeur van de school. Een hele eer vond ik. Als enige buitenlander. Ik viel natuurlijk wel op met mijn witte krullen. Ook de Dalai Lama viel die vreemde eend in de bijt op en richtte het woord tot mij tijdens zijn speech. Later kwam het tot een persoonlijke ontmoeting. Iets om nooit meer te vergeten.

'298442' door Robat '298442' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Biddende man op straa

Robat

Op een hoek van een straat in Leh troffebn we deze biddende man aan. Een paraplu, niet vanwege de regen, maar vanwege de hitte. De mannen lopen rond met gebedsmolens en/ of gebedsketting.

'298434' door Robat '298434' door Robat

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Uitzicht over Potosi

Robat

Vanuit dit restaurantje, had je een prima uitzicht over de stad. Potosi ligt nogal hoog en ik had dan ook veel last van de hoogte. Via een plaatselijke apotheek kreeg ik tabletten, die me op de been hielden. Potosí is een stad in Bolivia, in het gelijknamige departement. Deze stad dankt zijn ontstaan aan de ontdekking van zilvererts in de Cerro Rico (Rijke Berg) in 1544. De stad Potosi ligt zeer hoog (4090 meter) en claimt de titel van hoogste stad ter wereld. Anno 2006 had de stad circa 140.000 inwoners. Potosí werd in april 1545 gesticht onder de naam "Villa Imperial de Carlos V" door Juan de Villarroel. Het zilvererts werd direct op grote schaal ontgonnen, om als zilver naar Spanje te worden verscheept. Zeer waarschijnlijk is een groot deel van de "Zilvervloot", die Piet Hein op de Spanjaarden buit maakte, uit Potosí afkomstig. Omstreeks 1672 was de bevolking naar bijna 200.000 zielen gestegen en werd de stad met zijn vele kerken een van de grootste en rijkste van Zuid-Amerika. Er werd zelfs een Munt opgericht, de "Casa de Moneda", om het zilver ter plaatse tot munten te slaan. Ook kwamen er waterreservoirs om de dorst van de uitdijende bevolking te lessen.

'298368' door Robat '298368' door Robat

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Vrouw van de Maasai

Robat

beugeltjes zijn nog niet geintroduceerd bij de Maasai. Gelukkig eigenlijk. Dit is nog een echte smile. We waren alleen in het dorp en de mooie kleuren van de Maasai zorgden uit voor veel fotomateriaal. Overal vriendelijke mensen.

'298365' door Robat '298365' door Robat

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Nog twee monniken

Robat

Weer twee monnikjes in een klooster. Ik krijg er geen genoeg van. Ze blijven natuurlijk ( gelukkig) gewoon kind en halen net zoveel kattekwaad uit als de kinderen elders. Alleen ze hebben andere kleding aan en worden af en toe tot de orde geroepen door een oudere monnik.

'298363' door Robat '298363' door Robat

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Meisje van de Hadzaba

Robat

Op bezoek bij de Hadzaba stam. De mensen in het dorpje zijn erg vriendelijk en de meisjes willen graag op de foto. De tatoeages in het gezicht ( of beter gezegd: lttekens) zag je bij veel vrouwen. Om hun enkels en hals veel koperen ringen en in de oren grote schijven.