RobGerritsen

profiel RobGerritsen

Naam

Rob

Reviews

0

Foto's & tips

23

Blogs

0

Lid sinds

22 January 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Noorwegen

Over mij

Reizen is al van jongs af aan een levenslust. Mijn eerste grote reis was naar Canada. Maar vooral mijn reis in 1978 over land naar India was geweldig, wat een goede ervaring was dat. Vooral Afghanistan vond ik geweldig. Samen met mijn vrouw heb ik daarna vele landen bezocht, waarbij Nepal een beetje ons 2e thuis is geworden. Verre en zware reizen naar moeilijk bereikbare streken, zoals Dolpo (Nepal), heb ik af en toe ook kunnen maken. Naar Spitsbergen, de Mount Kailash in Tibet en IJsland in de winter ben ik alleen geweest, mijn vrouw dacht dat dat te zwaar voor haar zou zijn. Samen zijn we in 2018 naar Cuba geweest, een geweldige ervaring!

Mijn Motto

''Veel zien is mooi, veel ervaren nog beter. Liever op een plek me helemaal thuis voelen dan heel veel voorbij zien komen.''

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Laat een reactie achter

11 reactie(s) bij "RobGerritsen"

 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 04 May 2020 | 17:44:45

  Geeft me wel een mooi beeld van de verhoudingen. TX

 • profile image comment
  Door RReintjes• geplaatst op 02 May 2020 | 18:18:37

  Beste Rob,
  Bedankt voor je reactie. Voor jou ter informatie meld ik dat 99% van mijn (bus) foto's vanuit een rijdende bus zijn gemaakt.
  gr. Rob

 • profile image comment
  Door Menno Schaefer• geplaatst op 22 Feb 2020 | 23:43:13

  Rob gefeliciteerd met de titel, en dank je voor je reactie. De oostkant en het noorden van Spitsbergen daar zijn de bergen soms zelfs plat en doen ze de naam geen eer aan. Maar het westen en ook we als Nederlanders zaten op Smeerenburg daar zijn de bergen veel hoger en spitser inderdaad. gr Menno.

 • profile image comment
  Door ThijsVDenBurg• geplaatst op 11 Feb 2020 | 20:53:54

  Van harte met de titel Nieuwkomer van de week

 • profile image comment
  Door E.J.• geplaatst op 04 Feb 2020 | 18:56:28

  Gefeliciteerd als nieuwkomer van de week. Veel plezier hier.

 • profile image comment
  Door ErwinenManon• geplaatst op 04 Feb 2020 | 16:41:56

  Leuk dat je nieuwkomer van de week bent geworden, gefeliciteerd! ik ben benieuwd naar je andere foto's, zo te lezen heb je prachtige reizen gemaakt!

 • profile image comment
  Door Jomo01• geplaatst op 04 Feb 2020 | 14:38:18

  Proficiat als nieuwkomer van de week!!

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 04 Feb 2020 | 11:37:41

  Van harte met je titel Nieuwkomer vd week, veel plezier op de site!

 • profile image comment
  Door Dreamer666• geplaatst op 04 Feb 2020 | 10:44:38

  Proficiat als nieuwkomer van de week !!

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 04 Feb 2020 | 10:22:15

  Van harte gefeliciteerd met je eretitel Rob. Ben benieuwd naar meer foto's van je bijzondere reizen.

 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 04 Feb 2020 | 09:41:05

  Beste Rob, hartelijk welkom op onze Community. Super dat je je profiel al hebt uitgebreid en je meteen een aantal reisfoto's met ons allen hebt gedeeld. We hopen dat je hier genoeg nieuwe reisinspiratie zult vinden van andere Communityleden en dat je deze zelf ook met ons zult delen. We hebben je voor deze week uitgeroepen tot de nieuwkomer van de week! Gefeliciteerd met de titel en de groeten van de redactie.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (23)

'1113593' door RobGerritsen '1113593' door RobGerritsen

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

Chefchaouen

RobGerritsen

Chefchaouen is een prachtig stadje, gelegen tegen een steile berghelling van het Rifgebergte. Het wordt de blauwe stad genoemd en inderdaad het maakt zijn naam helemaal waar. Het is wel mooi blauw, niet om er toeristen mee te trekken, maar het blauw heeft al een lange geschiedenis. En dat zie je. Het wordt ook goed onderhouden in, zo lijkt het, de oorspronkelijke kleuren blauw. Dat, in combinatie met de meestal marokaans geklede mensen, (spijkerbroeken zie je nog weinig), de smalle steile straatjes en de pleintjes met winkels, maken de stad een bijzondere ervaring.

'1121654' door RobGerritsen '1121654' door RobGerritsen

IJsland

IJsland

Jokul Sarlon

RobGerritsen

Ijsschotsen, grote, kleine, allen drijven ze langzaam naar de zee. En van de gletscher beken de volgende al weer af. Een stille maar heel krachtige beweging.

'1113284' door RobGerritsen '1113284' door RobGerritsen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Het kerkje van Vik

RobGerritsen

Vik in voor IJsland een aardig plaatsje, maar veel te beleven valt er niet. Maar vanaf de kerk, die wat boven het dorp ligt, heb je wel een geweldig uitzicht. En de omgeving is prachtig, dus een paar dagen hier vertoeven is helemaal niet verkeerd. Zeker niet als er sneeuw ligt, waardoor de contouren van het landschap extra mooi uitkomen, als tenminste niet alles onder de sneeuw ligt.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1109391' door Dreamer666 '1109391' door Dreamer666

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Op het randje

Dreamer666

Palouse Falls State Park is een relatief onbekend park bij vele reizigers. Het is een klein park met als hoofdattractie de waterval. Je kunt ook de canyon in wandelen maar het pad naar beneden is vrij steil en niet zonder gevaar. De foto werd gemaakt op de bovenste rand van de canyon. Om goed zicht op de waterval te hebben moet je echt wel op het randje gaan staan. Dit is niet voor mensen met hoogtevrees.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik