Rinique

'566861' door Rinique '566861' door Rinique

KeniaPwani

KeniaPwani

Leer lokale kinderen.

Rinique

Wees niet bang je met de lokale bevolking te mengen. Kenianen zijn ontzettend vriendelijk en a helemaal als je vriendelijk bent tegen hun kinderen. Hier is reisgenoot Paul onze buurjongen (huurhuis) aan het leren zwemmen. In no-time waren er heel veel vriendjes en andere gegadigden. Zo leren ze dat we ook iets leuks kunnen doen en niet alleen maar snoepjes uit het busje gooien zoals Italianen doen als ze op safari gaan in Kenya.

'562702' door Rinique '562702' door Rinique

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Fietsen in Limburg

Rinique

Gratis nummer om je fiets te 'bestellen'. Veel keus ! Met en zonder kinderstoelen/karren. Tandem of gewoon. Korting vanaf de derde dag. Fietsen zijn in orde en je krijgt een reparatiesetje mee.

'562701' door Rinique '562701' door Rinique

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Fruitland !!

Rinique

Fantastisch als afwisseling van verre reizen : fietsen in eigen land. Fietsen_in_limburg kan je gratis opbellen om je fiets vast te leggen en klaar te zetten. Je neemt de trein om de files te mijden springt op de fiets, gaat eerst langs de VVV (waar je een kaart krijgt bij welke fruitteler je vandaag gratis kan plulken !! ) en : GENIETEN MAAR.

'558360' door Rinique '558360' door Rinique

Bulgarije

Bulgarije

Stone Forest

Rinique

Ons plan om stone forest te bezoeken met het Openbaar Vervoer werd op tripadvisor door locals als onuitvoerbaar afgeschoten : we moesten een taxi nemen zei men. We hebben het toch gedaan en het was een ongelofelijk toffe dag ! We zijn vertrokken vanaf het treinstation in Varna naar Beloslav. Hebben 8 km gehiked naar Stone forest en zijn met bus 43 vanuit Slanchevo. Het was even zoeken naar de bus-uren, die hangen op de deur van de supermarkt. Van Stone forest zelf staan er al veel foto's hier, dus heb ik het treinkaartje erop gezet as ''proof' . We hadden wel een GPS mee : een windows phone met 'here-maps'. gewoon DOEN !

'556268' door Rinique '556268' door Rinique

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Hoort bij 'Kitengela.

Rinique

Wildlife zijn niet alleen de leeuwen (die we gezien hebben in Nairobi National Park) maar ook marabou's. In NNP park zelf zitten er voetbalvelden vol marabou's, op de grond en in de acacia's naast de rivier bij hippo point. Onvoorstelbaar veel. Zijn we klaar met een topsafari, met gids Will Knocker, gaan we bij Kitengela glass kijken , dmv. het oversteken van een hangbrug, zien we deze marabou zitten. Zeker een aanrader om te gaan kijken als je logeert in Silole Cottages of Masai Lodge. Beiden liggen aan de 'onderkant' aan de grens met NNP.

'549765' door Rinique '549765' door Rinique

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Blijf niet in je...al

Rinique

We zijn het binnenland in geweest met piki-piki`s. Lekker achterop een brommer met chauffeur, haar in de wind, zalige temperatuur. Buiten de toeristen actracties en onder de lokale bevolking. We kochten van 2 broertjes die langs de weg stonden met hun cashewnoten op een stuk handdoek alles op. Ze waren superblij. Mijn gasten vonden unaniem dat dit het coolste was wat ze tot nu toe gedaan/gezien hebben hier in Kenya. Laat je in je hotel niets wisjmaken over gevaar en onbetrouwbare piki-piki drivers. Spreek een prijs af voor je opstapt en je hebt de tijd van je leven. Kijk op googlemaps waar je heen wil en onderhandel :) (of de Lonely Planet) Wij gingen bijv. naar een groot ravijn 12 km het binnenland in bij Kilifi.

'482824' door Rinique '482824' door Rinique

KeniaNairobi

KeniaNairobi

Veilige privé...chauf

Rinique

Mijn logies had ik al geboekt en van de eigenaar kreeg ik een telefoonnummer van een locale taxi-chauffeur die in de paar jaar dat hij met hem samenwerkte ALTIJD stipt op tijd was geweest. Kenia kennende had ik daar zo mijn twijfels bij. Bij aankomst stond hij inderdaad op me te wachten en ik heb nog nooit zo'n voorzichtige chauffeur ervaren. Ik vroeg hem dan ook of het zijn eigen auto was waar we mee reden en dat was zo. Voorzichtig rijden verklaard. Ook bij de verschillende afspraken die we later maakten was hij 15 minuten te vroeg !!! Zo mogelijk nog belangrijker : de prijs ligt van tevoren vast en is heel redelijk. UPDATE UBER natuurlijk. Boeken, afzeggen, dan heb je het nummer en kun je 'onderhandelen'.

'460978' door Rinique '460978' door Rinique

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Niet meer bang van...

Rinique

Kleine Kimmie. Tijdens mijn eerste reis waarop ik reisgenoten meenam : Kim en Miet, was haar mama zwanger en verpleegkundige Kim heeft mama toen geholpen. Wat heel leuk was is dat Kimmie dus vernoemd is naar Kim en Miet. Ze is op deze foto net geen jaar en legt per ongeluk haar handje op mijn been. Ze was zo in trance aan't kijken naar haar dansende papa, dat ze helemaal vergeten was om bang te zijn van me. Zo leuk om met een brommer het binnenland in te gaan en de mensen in hun eigen omgeving uit de bol te zien gaan. Op youtube vind je een filmpje : giriama dansers in Konjora :)

'482823' door Rinique '482823' door Rinique

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Midden in de natuur,.

Rinique

Amazing Kenya Retreat biedt op unieke wijze comfort midden in de natuur van Maanzoni in Kenia. Een onvergetelijke belevenis op de savanne. Slechts 40 minuten rijden vanaf de hoofdstad Nairobi. 30 minuten van het vliegveld Jomo Kenyatta International Airport en Nairobi National Park. Je hoeft dus niet de stad in voor accomodatie. Lekkere bedden, zalig eten en RUST. Goede uitvalsbasis om op safari te vertrekken.

'481040' door Rinique '481040' door Rinique

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Kom gerust je hotel..

Rinique

Mag hier maar 400 woorden schrijven ! Bijv. - Bezoek verschillende lokale organisaties die opkomen voor het behoud van dieren..... - Zeiltrips in alle soorten en lengtes(kwa tijd) kunnen georganiseerd worden. Korte om de zonsondergang te bewonderen, met of zonder dinner aan boord, of zelfs helemaal naar Zanzibar. Je kan ook gaan snorkelen of vissen Je kan dan beter even kijken op deze link als je iets zoekt om te doen aan de kust. [url="http://rinique.wordpress.com/wat-2/mogelijke-activiteiten/" target="_blank"]ACTIVITEITEN[/url]

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >