Riennavaplus

'226257' door Riennavaplus '226257' door Riennavaplus

ItaliëRome

ItaliëRome

" arrivederci & Los..

Riennavaplus

Afgelopen jaar waren we met 2 maten op deze brug in Rome. Er was een mooi strijklicht van opzij zoals je kunt zien. Helaas hebben we die 2 maten na het bezoek van de brug niet meer gezien omdat ze alle andere bruggen het dorp gingen en moesten meten... kregen zelfs niet eens een bedankje voor de lift en ook de foto's hebben we in het album niet meer terug gezien. Soms is vriendschap een illusie :-( (O ja, we willen nog even de groeten doen aan Rene en Willy en Berry, ook al houden we helemaal niet van voetbal) Los Ballos & Arrivederci, het was een fijne vakantie. Gr. M&R

'224361' door Riennavaplus '224361' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Goodmorning China...

Riennavaplus

Prachtig uitzicht vanuit onze hete luchtballon, met vaag de schaduwen van de Karsttoppen op de achtergrond. De zon kruipt langzaam vanachter de "inienimie" met groen bedekte bultjes vandaag om ons daarna een hele dag te verwennen met een heerlijke en aangename temperatuur.

'224099' door Riennavaplus '224099' door Riennavaplus

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Paradijsje

Riennavaplus

Een wandeling rondom Zhaoxing in Yunnan gaf ons een verscheidenheid aan uitzichten over rijstterrassen. Dit bruggetje in typisch Chinese bouwstijl ligt er idyllisch bij. Vaak zijn dit soort bruggen gemaakt zonder dat er een spijker aan te pas komt.

'223679' door Riennavaplus '223679' door Riennavaplus

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Achter de Geraniums..

Riennavaplus

Als er iets is in China waar wij Nederlanders nog iets van kunnen leren is het... OuderenZorg. Waar wij veelal onze grijze en soms kwijlende oudjes wegstoppen in verzorgings/bejaarden huizen, zagen we de Chinese (en bijna overal elders ter wereld) oudjes gezellig de Geraniums verzorgen en water geven ;-) Aandoenlijk niet...?

'473747' door Riennavaplus '473747' door Riennavaplus

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Waarom reizen en...ve

Riennavaplus

Kijktip: interviews en film: waarom reizen en vertrekken? 5 kunstenaars geven het gevoel weer van "onderweg zijn" Je kan online interviews en de film bekijken. [url="http://www.beatsenboeddha.nl/" target="_blank"]http://www.beatsenboeddha.nl/[/url] Het is een initiatief van Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) die nog meer interessante uitzendingen heeft, ook online te bekijken (zie TV-archief). [url="http://www.boeddhistischeomroep.nl/" target="_blank"]http://www.boeddhistischeomroep.nl/[/url]

'223441' door Riennavaplus '223441' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Pipi ???....

Riennavaplus

In de serie " Inpakken & meenemen naar Holland" hier.... het Verlegen Chinese Meisje. We kwamen haar tegen in Zhaoxing en ze was mateloos geinteresseerd in die rare mensen met camera (kon ze geen ongelijk geven ;-).

'223312' door Riennavaplus '223312' door Riennavaplus

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

"Kei skun" Brabant...

Riennavaplus

Gisteren met de trein zo'n beetje heel Nederland door geweest maar nergens ligt er zoveel sneeuw als in Brabant... ons "Kei skun" Broabant. Dus uiteraard met wanten en muts de fiets op en het bos in. Tegen het einde van de middag zakte het zonnetje door de bomen naar beneden en leek het alsof er een oranje vuurtje brandde tussen de met rijp en sneeuw bedekte takken. Tja... daar hoort een "Schrobbelaer" bij ;-))

'473712' door Riennavaplus '473712' door Riennavaplus

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Paalkamperen: legaal.

Riennavaplus

Paalkamperen is legaal vrij kamperen op een primitief kampeerterrein, speciaal voor fietsers en wandelaars. Ze zijn dus niet met de auto bereikbaar en bevinden zich vaak langs een Lange-Afstands-Wandelpad. Meestal is er alleen een waterpomp aanwezig, waarmee grondwater (niet drinkbaar) kan worden opgepompt. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Je mag je tent opzetten binnen 10 meter van de paal. Kamperen mag 72 uur. In de wintermaanden mag je er ook kamperen, echter de waterpomp wordt meestal weggehaald om te voorkomen dat het kapot vriest. Staatsbosbeheer heeft enkele plaatsen in de natuur waar je mag staan. Mooie plekken. Er is een brochure verkrijgbaar (daar staan ook een aantal plekken in die je niet op de website vindt) [url="http://www.staatsbosbeheer.nl/Overnachten/Kampeerterreinen/Zoekresultaten.aspx?AccommodationType=Kampeerterreinen&campingtype=Vrij+kamperen" target="_blank"]Staatsbosbeheer[/url] [url="http://wildkamperen.nl/wiki/Paalkampeerterrein" target="_blank"]Paalkampeerterrein[/url] [url="http://maps.google.nl/maps/ms?msa=0&msid=107774995736421229686.000462173554c11e8cad8&ct=docsearch&cd=2&cad=docsearch,cid:2931018707171597466" target="_blank"]Paalcampings Google Maps en GPS coordinaten[/url]

'222649' door Riennavaplus '222649' door Riennavaplus

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Ouwe Snoeperd...

Riennavaplus

"Bedenk goed .... wat je met je laatste Rolo doet" Gestationeerd op zn vaste stekkie naast de snoepautomaat in het oude havenstadje Diafani, zat deze ouwe snoeperd alles in de gaten te houden.

'222425' door Riennavaplus '222425' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Hoogtepunt 2009...

Riennavaplus

Het hoogtepunt van 2009 (voor ons beiden) was toch wel onze reis naar China in mei. We hadden er expres voor gekozen om de hele toeristische plaatsen en attracties te mijden en met een drietal binnenlandse vluchten zagen we het echte Chinese leven in de provincie dorpjes en stadjes in het zuiden van China. We mochten kennis maken met de rare, grappige maar o zo vriendelijke bevolking van Yunnan & Guangxi... een ervaring om nooit te vergeten. Met deze foto van een prachtig verlichte windbrug van Chengyang willen we iedereen een fotogeniek en gezond 2010 wensen. De Tips & Foto's hier op RR (die soms van ongekende kwaliteit zijn) waren in ieder geval voor ons een bron van inspiratie maar zullen het ons in 2010 weer moeilijk gaan maken een keuze te maken voor onze volgende trip ;-)

'473696' door Riennavaplus '473696' door Riennavaplus

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Cahuita NP:...wandelr

Riennavaplus

Cahuita National Park is een verrassing. Wij kwamen van Tortuguero NP aan de Noordkust van Costa Rica en reden zo'n 150 a 200 km naar het aan de noordkust gelegen reggaedorpje Puerto Viejo de Talamanca. In Puerto Viejo hadden we een leuk houten huisje met hangmat en huiskat. Er waren fietsen te huur. Eerste dag fietsten we richting Panamese grens. De dag erna zijn we naar NP Cahuita gereden. Er schijnen 2 ingangen te zijn, een ingang bij het dorp (gratis) en een officiele ingang waar je een paar dollar betaalt. Wij hadden de laatste (geloof dat het Puerto Vargas heette) . De entree lag redelijk diep in het bos verscholen. Van daaruit kun je een mooie wandeling maken over de trails (senderos), maar ga vooral naar het water, want je vindt er veel wild hout en palmbomen die over de witte/beige strandjes en water buigen. Neem de tijd aan de bounty-strandjes, want het is echt relaxen. Terwijl je de wandeling maakt kom je diverse groepen kapucijner-aapjes tegen, die niet echt schuw zijn (let op je spullen/camera). Totale wandeling duurt 2 uur en je kan hem natuurlijk langer maken door afentoe te pauzeren. [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/costa_rica/caribische_kust/reisreporter/tip/11722/overnachten_in_een_mooi_houten_huisje_met_hangmat.html" target="_blank"]Puerto Viejo de Talamanca[/url] [url="http://www.travelmarker.nl/bestemmingen/amerika/costa_rica/bezienswaardigheden/cahuita.htm" target="_blank"]Info Cahuita[/url] [url="http://costa-rica-guide.com/Natural/Images/Cahuita.png" target="_blank"]Lokatie Cahuita[/url] [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/costa_rica/caribische_kust/reisreporter/fotos/140634.html" target="_blank"]Foto Cahuita 1[/url] [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/costa_rica/caribische_kust/reisreporter/fotos/128308.html" target="_blank"]Foto Cahuita 2[/url] [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/costa_rica/caribische_kust/reisreporter/fotos/165103.html" target="_blank"]Foto Cahuita 3[/url]

'222333' door Riennavaplus '222333' door Riennavaplus

NoorwegenZuid- en westkust

NoorwegenZuid- en westkust

A place to stay

Riennavaplus

Fietstocht door Zuid en Midden Noorwegen. Onderweg regelmatig vrij kamperen. Deze foto is gemaakt in omgeving van Evje. Het werd pas schemerig tegen 23 uur. Tent opzetten en de ketel boven het vuur, zo zou het altijd moeten zijn.

'221705' door Riennavaplus '221705' door Riennavaplus

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Smile a day keeps the

Riennavaplus

In het lampionnendorpje Lijiang was het overal klederdracht. Oude vrouwtjes aan het dansen. Blauwe petjes. Bescheiden mensen. Er werd ook gelachen, a smile a day keeps the doctor away. Oorspronkelijke uitdrukking is "an apple a day........"

'221134' door Riennavaplus '221134' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Oude Takkenbos....

Riennavaplus

Hoe krom is een Chinees? Nou.... heul krom!! Dit lieve mensje zag dat we een foto van haar maakten en verontschuldigde zich omdat ze er zo oud en rimpelig uitzag. Toen we zeiden dat ze juist prachtig (en lief;-) was, deed ze haar mutsje af en probeerde haar beste gezicht op te zetten. Tuurlijk vonden we deze foto mooier...

'219907' door Riennavaplus '219907' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Did you have your cok

Riennavaplus

Iedere dag kwam zagen we haar wel een keer langs schuifelen... zo krom als een hoepel. In het prachtige Zuid Chinese landschap van Yangshuo en leunend op haar (te lange) stok, schoof ze voetje voor voetje voorbij. En zooooo lief....

'219674' door Riennavaplus '219674' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Stairway to Heaven...

Riennavaplus

De rijstterassen van de Dragons Backbone lopen langzaam vol met water en worden ingeplant met de opgekweekte rijstplantjes. Tis ff zoeken maar ergens op de foto loopt er een klein Chineesje die de akker aan het omploegen is :-)

'219241' door Riennavaplus '219241' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Mood Indigo II...

Riennavaplus

Iedere dag als we vanuit ons lampionnen hotel richting hoofdstraat liepen, kwamen we deze vrouw tegen. Achter haar naaimachientje zat ze in het donker, de hele dag de Indigostoffen (die waren geverfd door dorpsbewoners) te verwerken in prachtige kleding en doeken. Toen we haar uiteindelijk wilden fotograferen zette ze wel eerst haar brilletje af...

'473586' door Riennavaplus '473586' door Riennavaplus

ItaliëRome

ItaliëRome

Il cinema italiano

Riennavaplus

Italiaanse Cinema.....er zijn een hoop Italiaanse films. Deze 2 zijn onze favoriet. Il Postino gaat over Mario Ruoppolo, die op het Italiaanse eilandje Salian woont. Hij is op zoek naar werk. Op een dag wordt hem een baantje als postbode per fiets aangeboden. Zijn voornaamste klant is Pablo Neruda, de bekende Chileense dichter. Mario komt in de ban van de poezie, al was het maar om zijn Beatrice te veroveren met woorden. Zijn leven verandert op slag met de woorden van de poezie. Hij voelt zich sterker. De afloop is een beetje tragisch. De sfeer op een Italiaans eiland is goed te voelen in de film. [url="http://nl.wikipedia.org/wiki/Il_postino" target="_blank"]http://nl.wikipedia.org/wiki/Il_postino[/url] [url="http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk160/postino.html" target="_blank"]http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk160/postino.html[/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=XXCC7SdJW1o" target="_blank"]http://www.youtube.com/watch?v=XXCC7SdJW1o[/url] La meglio gioventù (De beste jeugd) is een film van Marco Tullio Giordana. Hij is in meerdere delen op TV uitgezonden. De dvd versie bestaat uit 2 delen, totaal 6 uur. De rode draad in dit familie epos bestaat uit de relatie tussen de 2 broers Matteo en Nicola. De een is redelijk succesvol met familie en werk, de ander een beetje een outcast, op zoek naar iets "anders". Als ze jong zijn lopen hun levens nagenoeg parallel, later ontstaat er een kloof. Terwijl de film voortkabbelt, krijg je ook een beetje een idee over het leven in Italie van de 60-er jaren tot aan de eeuwwisseling. [url="http://nl.wikipedia.org/wiki/La_meglio_gioventù" target="_blank"]http://nl.wikipedia.org/wiki/La_meglio_gioventù[/url] [url="http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk252/meglio.html" target="_blank"]http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk252/meglio.html[/url] [url="http://www.cinema.nl/films/534137/la-meglio-gioventu" target="_blank"]http://www.cinema.nl/films/534137/la-meglio-gioventu[/url] Een 3e aangrijpende film: Respiro Een film over een vrouw die minofmeer verstoten wordt en haar heil zoekt in een grot. Speelt zich af op een eilandje vlakbij Sicilie, mooie zomerse en droge beelden van het eiland. [url="http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk242/respiro.html" target="_blank"]http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk242/respiro.html[/url] Hier een website over Il cinema italiano: [url="http://www.italiaansefilms.nl/" target="_blank"]http://www.italiaansefilms.nl/[/url] ciao

'218943' door Riennavaplus '218943' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Evenwichtsbalk..

Riennavaplus

Na een glibberige tocht over natte paadjes en met alg begroeide stenen (incl. glijpartij met gescheurde nagel) komen we uiteindelijk toch weer in de bewoonde wereld van Zhaoxing. Onderweg zien we hoe het wel moet ..

'218377' door Riennavaplus '218377' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Boodschappen doen...

Riennavaplus

Zhaoxing... bij uitstek het dorp om prachtige foto's te maken. Massa-toerisme kennen ze hier nog niet en de enkele vreemdeling die hier logeert wordt met open armen ontvangen. Deze foto is gemaakt vanuit ons vaste ontbijtstekkie (bananenpannekoek, koffie en vers fruit) en is er 1 uit de vele snapshots die we daar stiekem maakten ;-) Op de achtergrond de karakteristieke daken.

'217840' door Riennavaplus '217840' door Riennavaplus

SpanjeValencia

SpanjeValencia

L'Umbracle...

Riennavaplus

Weekendje Valencia. Met een beetje handig boeken vlieg je er voor een paar euro heen met Ryanair (vanuit het keigave Einhovúh). Wij hadden er 2 stoere citybikes gehuurd om zo de stad en strand te verkennen. We waren erg onder de indruk van de "Ciudad de las Ciencias" Hier het L'Umbracle, dit is een overkapte, groene zone die de parkeergarage afdekt, in de botanische tuin worden beelden en sculpturen tentoongesteld.

'473521' door Riennavaplus '473521' door Riennavaplus

Nepal

Nepal

Gadhimai-festival -..

Riennavaplus

[b]Hoe ver mag het gaan als het om tradities, geloof & cultuur van een land gaat? [/b] Hebben de tip al eerder geplaatst maar er reageert niemand en dat vinden we raar. Het hoeft geen "sterren" reactie te zijn maar probeer eens te onderbouwen waarom dit bloedvergiet wel of niet plaats mag/moet vinden. Proberen een (gezonde) RR discussie uit te lokken ;-)) ---- 200.000 dieren worden barbaars geofferd voor een onbekende god... en ook daar staan mensen/toeristen met een fotocamera in de hand. Teken de petitie... [url="http://gadhimaifestival.petities.nl" target="_blank"]http://gadhimaifestival.petities.nl[/url] KATHMANDU - Honderdduizenden hindoes zijn dinsdag bijeengekomen bij een tempel in Zuid-Nepal om er het Gadhimai-festival bij te wonen. Ondanks protesten van dierenrechtenactivisten gaat het festijn, waarbij ruim tweehonderdduizend dieren zullen worden geofferd, gewoon door. Het Gadhimai-festival wordt elke vijf jaar door vele duizenden hindoes uit India en Nepal bijgewoond. Dit jaar vindt het feest plaats op 24 en 25 november; er zullen naar verwachting meer dan tweehonderdduizend buffels, varkens, geiten, kippen en duiven worden geofferd. Traditie De organisatie van het festival zegt niet te willen buigen voor de ‘bemoeienissen’ van dierenrechtenactivisten en religieuze groeperingen, die al demonstraties hebben gehouden in Kathmandu en in de buurt van waar het festival wordt gehouden, in het district Bara, in zuidelijk Nepal. Het gaat volgens de organisatie om een eeuwenoude traditie die niet verloren mag gaan. Gadhimai De deelnemers aan het ritueel geloven dat dierenoffers aan de hindoe-godheid Gadhimai een einde zullen maken aan het kwaad en voorspoed zullen brengen. Velen komen helemaal vanuit de Indiase deelstaat Bihar naar het festival, omdat het offeren van dieren in sommige delen van Bihar is verboden. Niet alleen dierenrechtenactivisten zijn tegen de religieuze slachtpartij. Ram Bahadur Bamjan, een Nepalese tiener die door velen wordt gezien als een reïncarnatie van Boeddha, heeft zich ook tegen het offerfeest uitgesproken. Oordeel zelf: [url="http://1.bp.blogspot.com/_EH7OLLQBtRc/SwxxAdApqNI/AAAAAAAAEvw/mr5-IV37_Ro/s1600/Gemunu_Amarasinghe_Nepal.jpg" target="_blank"]Barbaars[/url] [url="http://www.dewoudenberger.nl/page/Nieuws-detail/Massale-dierenslachting-in-Nepal.456305.news" target="_blank"]Barbaars 2[/url]

'216966' door Riennavaplus '216966' door Riennavaplus

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Echt wel blauw...

Riennavaplus

Desolaat landschap... veel steen met hier en daar een (aangeplante) olijfboom en een wit met blauw kerkje. Op de brommert even bij alle kerkjes een kaarsje aangestoken ;-) Dagtaak !!

'216614' door Riennavaplus '216614' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Magisch

Riennavaplus

Yangshuo. Na een lange klim naar Moonhill, waar chinese vrouwtjes keihard meeliepen om cola of water aan ons te slijten en wij ze hadden afgeschud, kwamen we bij Moon Hill. Er bleek nog een achteraf-paadje te zijn via welke je helemaal op de top kon komen door het struweel. En daar was het even "klik". Groene punten.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >