Rianne

profiel Rianne

Naam

Rianne Kamphuisen

Reviews

0

Foto's & tips

149

Blogs

4

Lid sinds

11 September 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Namibië

Fav. stad

San Francisco

Over mij

Probeer 1 keer per jaar zo'n drie weken rond te reizen op een nieuwe bestemming. Het liefst zelf om op eigen tempo een land en zijn bevolking te leren kennen. Naar reizen en fotografie heb ik nog 1 andere passie, tennis.

Mijn Motto

'The world is a book, those who do not travel read only one page'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

DSLR-A500

Overige

lenzen: Sigma 10-20,Sony 18-70,Sigma 70-300 en een Sigma 50-500mm. Daarnaast een canon Ixus 70.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (149)

'162271' door Rianne '162271' door Rianne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Koud........

Rianne

Wellicht één van de mooiste (en zwaarste) wandelingen om te maken op La Palma is die naar de Roque de las Muchachos. Helaas kan het hier ook erg koud zijn en dan kun je er alleen met de auto komen.

'251926' door Rianne '251926' door Rianne

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Hallo!

Rianne

Deze Palmato gekko is alleen te vinden in de Namib Desert. Tussen zijn tenen zit, net als bij waterdieren, een vlies. Hiermee kan hij snel over het zand bewegen. De grote ogen worden niet afgeschermd door oogleden. Om de ogen schoon te maken of te bevochtigen likt hij met zijn lange tong over zijn ogen. De gekko leeft van krekels, kevers, termieten en larven. In droge tijden is de gekko in staat om vocht op zijn ogen te laten condenseren, dit likt hij vervolgens op met zijn tong.

'151916' door Rianne '151916' door Rianne

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Flamingo's

Rianne

Nog één laatste foto van deze prachtige dieren in Celestun. De mannetjes kunnen tot 1m80 hoog worden. Pas als je dichtbij bent zie je dit, indrukwekkend... (Groot openen)

Laatste blogs (4)

Ademloos staar ik naar het schouwspel voor me, ik vergeet zelfs mijn fotocamera te pakken en dat is voor mij bijzonder.... Dit is het einde van een geweldige reis door een fantastisch land! Onze re... Lees meer

Zaterdag 21 augustus is het eindelijk zover. Na maanden zoeken, plannen en boeken vertrekken we 21 augustus naar Canada. Samen met mijn partner en twee andere vrienden gaan we 19 dagen door West-Canad... Lees meer

16 Oktober is het dan zover. Dan vertrekken we naar Namibië, na veel puzzelen is de route eindelijk rond en zijn we benieuwd hoeveel RR we tegen ga komen. De route en lodges zijn als volgt: 16-10 V... Lees meer

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (5)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (42)

'478039' door Dreamer666 '478039' door Dreamer666

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Valley of the Gods of

Dreamer666

Ik ben wat aan het rondzoeken geweest op de site hier en zag dat er bijna geen foto’s en geen enkele tip staan over Valley of the Gods. Ik dacht dat dit bekender was ook omdat het gelegen is op de toeristische route naar Monument Valley vanaf Moab. De dirtroad doorheen het gebied begint ten noorden van Mexican Hat. Op highway 163 vanaf Kayenta richting Bluff neem je 5 mijl ten noorden van Mexican Hat Highway 261 richting Natural Bridges National Monument en op die weg kom je de ingang van Valley of the Gods tegen. Je rijdt er dan 17 mijlen op onverharde weg tussen soortgelijke rotsformaties als in Monument Valley, van iets kleiner kaliber, maar toch nog steeds indrukwekkend. Dit park wordt ook nog het kleine Monument Valley genoemd omdat de gelijkenissen groot zijn, maar je moet toegeven dat het wel een beetje minder spectaculair is. Maar het is ook veel minder toeristisch. Wij kwamen slechts 2 wagens tegen. Nog een voordeel is dat je niet moet betalen, wat zeldzaam is in de VS. Ook de weg doorheen het gebied is in veel betere staat dan die van Monument Valley en kan je als het droog is met een gewone personenwagen zeer gemakkelijk doen, maar zoals bij alle dirtroads is een wagen met high-clearance aan te raden. In Monument Valley moet je 5$ inkom betalen en de weg is in erbarmelijke staat omdat de Navajo’s het de toeristen zo moeilijk mogelijk willen maken om zo hun tours met hun jeeps te verkopen. Nadelen als je het zo kan noemen tov Monument zijn accommodatie en algemene nutsvoorzieningen omdat er hier bijna niets te vinden is. Er is slechts 1 bed & breakfast. [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/utah/reisreporter/fotos/314600.html" target="_blank"]foto 1[/url] In dit [url="http://www.youtube.com/watch?v=5x2EibVH7Ks&feature=related" target="_blank"]filmpje[/url] zie je de staat van de weg.

'469585' door Jelle51 '469585' door Jelle51

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Living Desert Tour

Jelle51

Swakopmund is een stadje waar veel Namibiereizigers een tussenstop maen. Het stadje op zich is niet leuk, mar er zijn wel veel actviteten te doen. Zoals Skydiving en Quadbiking. Wij hebben gekozen voor de Living Desert Tour. Een aanrader voor degenen die niet van grote hoogte willen springen of met laawaerige motoren de woestijn in wil gaan. Deze tour geeft je een indruk van wat er leeft in dewoestijn en dan vooral onder het zand. Zo zagen we de sidewinder snake, White lady Spiders, dancing Lizards en natuurlijk de prachtige verkleurmannetjes. Ook de duinen zijn prachtig en als klap op de vuurpijl ga je met een 4 wheel aangedreven jeep een 80 meter hoge duin af SPECTACULAIR. We hebben dit geboekt bij Desert Explorers CC96/407 P.O box 2428 Swakopmund Namibié. Info@namibiadesertexplorers.com. Gewoon doen, het is prachtig.

'400389' door Pkoelewijn '400389' door Pkoelewijn

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Zaterdag is wasdag

Pkoelewijn

Op zaterdag is het hele dorp Amboasary de was aan het doen. Ze gaan zelf in bad, laten de zeboe's drinken en brengen ook een drum water aan land. Vanaf de brug over de rivier zien we een levendig schouwspel.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier