Reysigers

'1116648' door Reysigers '1116648' door Reysigers

IndiaKerala

IndiaKerala

Voorkeur

Reysigers

Ik heb een behoorlijke voorkeur voor oude deuren,ramen, gevels, etc...... Ik ben hier in Kochi, vroeger Cochin geheten. De stad heeft een aantal sfeervolle wijken. Vooral de Jew Town bezoeken . Het is daar levendig en kleurrijk , talloze cafeetjes en galeries. Maar soms slaan we ook wel eens zijstraatjes in en die zijn vaak nog authentieker.. Zo viel mijn oog ook op deze oude gevel en de scooter maakte het plaatje compleet

'1116609' door Reysigers '1116609' door Reysigers

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Stad met een fijne...

Reysigers

Het was rustig in Sevilla de tijd dat we daar waren. Het is een geweldige stad en er hangt een fijne sfeer. Veel kunst en geschiedenis. Meestal mooi weer in de winter en dus een ultieme winter break. Wil je alles bekijken, heb je toch zeker 3á4 dagen nodig. Sevilla is voor mij één van de mooiste steden.

'1116517' door Reysigers '1116517' door Reysigers

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Ophaaldienst

Reysigers

Mensen lopen langs de Boeddhabeelden en offeren. Deze man haalt de bakjes leeg en brengt het naar een opslagruimte. Ik weet niet wat hij om zijn middel heeft maar het lijkt al lang geen sopje gehad te hebben.

'1116479' door Reysigers '1116479' door Reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Oogsttijd

Reysigers

Twee weken terug is hier in Sauraha het rijst gekapt (zie foto) en er wordt nu alweer nieuwe rijst geplant. Na het snijden van de rijst wordt het land bewerkt, daarna wordt het grondwater opgepompt totdat het land daarmee volgelopen is en wordt weer gestart met de nieuwe aanplant. Alles groeit hier zo ongelofelijk snel. Per jaar twee keer oogsten rijst en daarna koolzaad.

'1116449' door Reysigers '1116449' door Reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Regentijd

Reysigers

Het regen seizoen is begonnen het wordt natter en natter elke dag. Toch zijn er ook nog droge uurtje en die benutten we, nu de lockdown versoepeld is door naar de Rapti rivier te wandelen. Daar laten o.a. neushoorns , krokodillen, wilde zwijnen, herten, etc...zich wel een zien. Er was een neushoorn op dat moment maar die is even uit beeld.

'1116300' door Reysigers '1116300' door Reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Lockdown moeheid

Reysigers

Hij doet een dutje of hij ziet het niet meer zitten. Valt ook niet mee, zijn land is al 3 maanden op slot. Alhoewel de lockdown nu wat versoepeld is, mag je je nog niet van het een district naar het andere verplaatsen. Mensen worden het beu. Geen werk, geen inkomsten en van de overheid moet je het hier niet hebben. De luchthaven gaat open op 5 juli om 23.59 uur. Althans als ze het weer niet verlengen.

'1115993' door Reysigers '1115993' door Reysigers

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Bijkletsen

Reysigers

Heerlijk aan de wandel in Ponducherry. Dit zijn van die gezellige bijpraat plekken voor mannen hier in India. Pondicherry , een charmant plaatsje tot in 1954 een Franse kolonie. Kleurrijke straatjes, historische gebouwen, hippe cafeetjes, indrukwekkende tempels en kerken; hier vind je het allemaal.

'1115816' door Reysigers '1115816' door Reysigers

IndiaAndaman eilanden

IndiaAndaman eilanden

Nog rustig

Reysigers

Hier op de Andaman eilanden is het nog relatief rustig. Niet veel westerse toeristen maar des temeer Indiase toeristen van het vasteland. We maakte standwandelingen van het ene naar het andere dorpje. Heerlijk we hadden het rijk alleen op deze plek. Op het grote strand zie je voornamelijk Indiërs die met Sarai’s en al de zee ingaan. Als je wat verder loopt kom je enkele bikini’s tegen en weer een eindje verder is daar niemand , alleen even oppassen dat je geen zeekrokodil tegen komt. We zijn hier op het Havelock eiland

'1115612' door Reysigers '1115612' door Reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Paradijselijk

Reysigers

Als iemand vraag aan mij, “paradijs bestaat dat “ , zeg ik volmondig, “jazeker “. Dit is zo’n plek op Coron. We huurden hier een bootje met bootsman en een gids en lieten ons over de kristalheldere wateren varen. De temperatuur was aangenaam. Af en toe meerde we aan land, zoals hier op de foto. Voor mij is Coron wel een van de mooiste plekken op aarde.

'1115566' door Reysigers '1115566' door Reysigers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Bedrijvigheid

Reysigers

Kathmandu is bekend om zijn vele Boeddhistische en Hindoeistische tempels en paleizen, waarvan de meeste uit de 17e eeuw dateren, o.a. Durbar Square . Enkele temples zijn verwoest tijden de aardbeving. Een zijstraat van Durbar Square is “Freak Street” . Dat was vroeger een verzamelplaats voor hippies waar veel marihuana gerookt werd. Omdat er meer en meer westerse toeristen kwamen, besloot de regering iets aan de reputatie van de wijk te doen en verlieten de hippies de straat. Tegenwoordig is het een gewone straat met veel bedrijvigheid, ook de omgeving.

'1115513' door Reysigers '1115513' door Reysigers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Oud binnenpleintje

Reysigers

Kathmandu is een drukke stad, overal om je heen veel taxi’s, mensen, tempels en smalle straatjes. Veel getoeter van de auto’s en bellen van de fietsriksja’s die hier rondrijden. We houden ervan om ons buiten de toeristische plekken te begeven, zoals zijstraatjes voor Durbar Square. Durbar Square, is het oude centrum van Kathmandu. Zo kwamen we hier op dit klein binnen pleintje terecht.

'1115455' door Reysigers '1115455' door Reysigers

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Het snijden van bambo

Reysigers

Nageland, een heel bijzondere bestemming. Hier zijn we in het dorpje Sheanghah Chingh , gelegen tussen Mon en Longwe, in het Noord- Oosten van India. Moeilijk om daar te geraken. De weg is ongelooflijk slecht en het duurt dan ook erg lang om daar terecht te komen met een jeep. Tijdens een wandeling door het dorpje ontmoette we deze inwoner die vlijtig bezig was met het snijden van bamboe, welke voor bijna alles daar gebruik wordt,

'1115397' door Reysigers '1115397' door Reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Genieten

Reysigers

In die tijd dat ik dit fotografeerde, besefte we nog niet dat de COVID19 zo’n grote impact zou hebben. Dit is Lakeside in Pokhara. Pokhara is de tweede stad van Nepal, met ruim 300.000 inwoners. Op ongeveer 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu ligt de stad centraal gelegen. Het is een gezellige plaats en een uitvalsbasis voor een trekking, o.a. de Annapurna. De gezelligheid is er vooral rond het Phewa meer. Zoals hier waar we genoten van de zonsondergang.

'1115225' door Reysigers '1115225' door Reysigers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Lockdown

Reysigers

Zomaar een klein pleintje in Kathmandu. Vaak een ontmoetingsplaats voor vooral mannen. Zal op dit moment anders zijn want Nepal zit nog steeds in een strenge lockdown. Ik hoop ze dat er binnenkort verandering in komt want dit houden de mensen niet vol. Ze hebben het hier zwaar. Geopend komt het beter tot zijn recht.

'1115173' door Reysigers '1115173' door Reysigers

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Vol bewondering

Reysigers

Bij de ingang van tempel complex in Sukhothai , een vijver waar dit jongetje bewondering heeft voor de waterlelies . Sukhothai een van de mooiste tempelcomplexen van het land, het Historical Park is vermeld op de UNESCO werelderfgoed lijst. In het park staan 21 historische ruïnes, die pas ontdekt zijn in de 19de eeuw. Binnen een straal van vijf kilometer van het park vind je nog eens 70 ruïnes.

'1114985' door Reysigers '1114985' door Reysigers

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Het Karst gebergte

Reysigers

Alhoewel er veel veranderd is in Vang Vieng is het nog steeds een leuk backpackers plaatsje. Langs de oevers kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Vang Vieng wordt omgeven door het karst gebergte met veel bijzonder grotten. Heerlijke wandelingen hebben we hier gemaakt. Nee, ik heb niet getubt, wat hier veel gedaan wordt. Enne.....nergens heb ik zo’n lekkere broodjes gegeten dan hier.

'1114946' door Reysigers '1114946' door Reysigers

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Spectacular

Reysigers

De Kuang Si Watervallen in Laos liggen op ongeveer een uurtje rijden van de stad Luang Prabang. Dit spectaculaire stukje natuurschoon is een van de hoogtepunten in Noord-Laos . Wel een van de mooiste ter wereld, vinden sommige. Dit komt vooral door het opvallend blauwe water vol mineralen. De waterval bestaat uit meerdere plateaus die elk net even iets anders zijn. Leuk voor een dagtocht je vanuit Luang Prabang.

'1114855' door Reysigers '1114855' door Reysigers

IndiaMadurai

IndiaMadurai

Tamil Hindi tempel

Reysigers

De Indiase stad Madurai is een van de grootste en hoogstwaarschijnlijk oudste steden in de zuidelijke staat Tamil Nadu. Deze tempel de Meenakshi Amman Tempel ligt in het hart van de oude stad . De tempel is bedekt met duizenden kleurrijke afbeeldingen. Je raakt er niet uitgekeken.

'1114683' door Reysigers '1114683' door Reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Verplaatsen

Reysigers

Je hebt planten gekocht maar je moet ze plaatsen op een ander eiland, dan zul je je met de planten moeten laten vervoeren naar de overkant Ik ben hier El Nido,Palawan, een paradijs op aarde, bossen vol wuivende palmbomen, blauw helder zeewater,gigantische rotsinformaties, aardige bevolking, heerlijk eten,mooie zonsondergangen, ongerepte natuur, etc.....

'1114607' door Reysigers '1114607' door Reysigers

IndiaKerala

IndiaKerala

Authentiek

Reysigers

Ik heb een tik, als je het zo mag noemen. Heb een behoorlijke voorkeur voor oude deuren,ramen, gevels, etc...... Ik ben hier in Kochi, vroeger Cochin geheten. De stad heeft een aantal sfeervolle wijken. Vooral de Jew Town bezoeken . Het is daar levendig en kleurrijk , talloze cafeetjes en galeries. Maar soms slaan we ook wel eens zijstraatjes in en die zijn vaak nog authentieker.. Zo viel mijn oog ook op deze oude deur en deze fiets ervoor gestald, maakte het helemaal af.

'1114548' door Reysigers '1114548' door Reysigers

IndiaAssam

IndiaAssam

Aanbidding

Reysigers

Guwahati, soms ook Gauhati is de grootste stad van de Indiase staat Assam, in het noordoosten van India. Guwahati is vooral beroemd om zijn Kamakhya-tempel bovenop de Nilachal-heuvel. Bekend als het meest heilige onder de tantrik-heiligdommen van de Shakti-aanbidding ter wereld, Kamakhya, werd gebouwd in de 10e eeuw door de Koch-koning, Naranarayan en is daarbij een van de oudste tempels van het land Mensen reizen niet alleen uit de andere staten van het noord-oosten maar ook uit verschillende delen van India om deze vereerde tempel te verkennen en er meer over te leren. De Kamakhya-tempel is ook een van de grootste toeristische attracties voor iedereen die Guwahati bezoekt.

'1114488' door Reysigers '1114488' door Reysigers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Romantisch toch

Reysigers

Zonsondergangen in El Nido, Palawan. Ze zijn adembenemende iedere dag weer anders. Heerlijk slenteren door het warme, witte zand , afgewisseld met je voetjes in het zeewater en je daarna neerzetten in een luie stoel van een beach tent. Glaasje wijn en maar genieten. Romantischer kan het niet. Geopend komt het beter tot zijn recht

'1114440' door Reysigers '1114440' door Reysigers

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Knap gedaan

Reysigers

Je staat er van versteld hoe ze dit in godsnaam allemaal voor elkaar krijgen. Opeen gestapelde blokkendoos. Dit is Darjeeling, hoofdstad van het gelijknamige district Darjeeling. De stad ligt in de bergen aan de voet van de Himalaya . Het is tegen de bergen gebouwd en vanuit onze Homestay hadden we een spectaculaire uitzicht. De straatjes zijn small en lopen stijl omhoog. Wel een aanrader om niet in de winter te gaan, want het is daar ijskoud omdat het hoog in de bergen ligt. Wij vonden het daarom na 3 nachtjes wel genoeg. Al vroeg tegen de avond kroppen we tussen het laken en de elektrische deken. Verwarming kende ze daar niet. Evengoed hebben we daar mooie wandelingen gemaakt omdat overdag het zonnetje scheen. Maak daar een ritje in de Toy Train, het is èèn van de hoogtepunten. Het is een UNESCO World Heritage Site en het is een van de leukste dingen om te doen in Darjeeling. De stad is alleen bereikbaar met jeeps.

'1114343' door Reysigers '1114343' door Reysigers

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Snelle groei

Reysigers

Het was net voor de lockdown toen ik dit fotografeerde. Nieuwe aanplant in Sauraha., vlak bij ons verblijf. Onze vlucht zou zijn op 23 maart. 2 dagen daarvoor werd onze vlucht geannuleerd. Toch naar Kathmandu om ons visa te verlengen,(geldig tot 25 maart) maar dezelfde nacht bedachten we ons want het zou de laatste dag zijn dat er nog bussen zouden rijden. In alle vroegte naar de plek waar toeristen bussen stonden die je naar Pokhara of Chitwan konden vervoeren. Gelukkig in de laatste bus hadden ze nog 2 plekjes, na eerst ondervraagd te worden hoelang we al in Nepal waren , etc.. Eenmaal in de bus een diepe zucht en “ nu rijden maar”, riepen we. Zooo blij, weg van Kathmandu, terug naar onze vertrouwde plek in Sauraha, aan het Chitwan Nat Park. Het ging allemaal zo snel, van de ene op andere dag werd veel besloten. Eenmaal daar werden we weer hartelijk ontvangen. En hier zitten we dan in een lockdown, alweer 7 weken. Voorlopig zullen we niet weg kunnen. 4 x geboekt 4x geannuleerd. Gaan nu voorlopig niet meer boeken totdat de luchthaven enkele dagen open is en hopen wat meer zekerheid te hebben. Terugkomend op de foto het is nu 15 mei en over een paar weken zal deze rijst geoogst worden. Zo snel gaat dat ook. Vervolgens wordt er weer nieuwe geplant. De grond is vruchtbaar en op zijn tijd zonneschijn en regen, maar nog even en de regentijd gaat beginnen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Vissers op het Inle meer. Foto: Antwan
Topfoto & -tip: Vissers op het Inle meer door Antwan
Communitylid van de week: MaJata

Onze wedstrijden

DEEL JE MENING EN WIN EEN REIS NAAR NOORWEGEN

Wat zijn jouw reiswensen- en plannen in 2023? En hoe kunnen wij als Columbus Travel daar nóg beter op inspelen met ons tijdschrift en onze website? Deel jouw mening en wie weet belonen we jou met een ferry-overtocht naar Noorwegen voor twee personen met auto! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >


MAAK KANS OP HET ROADTRIPBOEK!

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels en snelheidslimieten over de grens, of wat te doen als je overvallen wordt door wagenziekte? Test jouw autokennis in 7 vragen en hark 1 van de 10 Columbus-boeken '50 Onvergetelijke Roadtrips Buiten de Gebaande Paden' binnen!  Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN HET OOSTENRIJKSE ZILLERTAL

Ben jij een Oostenrijkfan? Beproef je geluk (en je reiskennis) met deze interactieve quiz over de geliefde Zillertal-regio. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met een geheel verzorgde reis naar het Zillertal!  Doe mee >


WIN TWEE VLIEGTICKETS NAAR IJSLAND

Ben jij een Scandinavië-fan? Test je kennis van het Hoge Noorden met deze interactieve quiz en laat je inspireren door Denemarken, Noorwegen, IJsland en Finland. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met twee vliegtickets naar IJsland! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE NAAR BRETAGNE

Hoe goed ken jij de Franse regio Bretagne? Test je kennis met deze quiz én laat je inspireren door onze razende reporters Tim Bilman en Maurice Lede. Haal jij de hoogste score? Dan belonen we jou misschien wel met een vakantie in de regio! Doe mee >