RenskeSpijkers

'565361' door RenskeSpijkers '565361' door RenskeSpijkers

Dominicaanse RepubliekPunta Cana

Dominicaanse RepubliekPunta Cana

Een vroege ochtend...

RenskeSpijkers

Omdat soms, tussen alle verre reizen je ook wel eens toe bent aan een weekje vakantie boekte wij een strandvakantie naar de Dominicaanse Republiek. Mijn camera is voor het eerst in jaren maar 1 dag in gebruik geweest.. om de vroeg opkomende zon te fotograferen..

'562784' door RenskeSpijkers '562784' door RenskeSpijkers

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Roadtrip door Eifel

RenskeSpijkers

Een paar dagen in de omgeving Eifel verraste ons totaal! Wat een mooie regio om met je eigen auto rond te rijden! De routes langs de moezel zijn prachtig en met uitstapjes naar wat oude dorpjes of een kasteel zoals deze heb je in 3/4 dagen echt een hele leuke trip!

'560394' door RenskeSpijkers '560394' door RenskeSpijkers

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Onwerkelijk mooi

RenskeSpijkers

Wat is Yellowstone NP een bijzonder mooi en indrukwekkend park. Na een avond plus nacht flinke sneeuwbuien werden we deze ochtend toch getrakteerd op de zon en verdween de sneeuw snel. Houd hier dus altijd rekening mee als je in juni dit park bezoekt. En dan heb je nog de drukte in het park. Wil je in het park overnachten? (advies is om minimaal 3 nachten te verblijven om alles op je gemak te kunnen zien). Zorg dan zeker dat je alles ruim vooraf hebt geboekt! En met ruim bedoel ik zeker 2 a 3 maanden. Wij hadden een grote RV en boekte in April de laatste plek op de camping. Dat is dan ook meteen het enige nadeel aan het park.. de drukte.. maar wat is het er mooi! Op deze foto; Norris Geyser Basin

'557090' door RenskeSpijkers '557090' door RenskeSpijkers

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Roadtrip langs de...M

RenskeSpijkers

Je bent er zo vanuit Brabant... De grens over en voor je het weet zit je tussen de wijngaarden en word je wakker aan de Moezel. Wij verbleven in een lekker hotel maar zagen al snel dat deze omgeving een echt 'camper walhalla' is! Over een jaartje of 30 gaan we deze plek zeker nog eens opzoeken met onze camper ;)

'554936' door RenskeSpijkers '554936' door RenskeSpijkers

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

La Boca

RenskeSpijkers

La Boca.. de wijk waar de Tango is ontstaan. Een bijzonder wijkje.. mooie gekleurde huizen, smalle straatjes, kinderen spelend op straat maar ook een wijk waar je als toerist eigenlijk niet buiten de begaande paden kunt gaan. En dat voel je ook meteen als je dat wel doet...

'554449' door RenskeSpijkers '554449' door RenskeSpijkers

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Lake Pehoe

RenskeSpijkers

Dit meer is ook met slechte weersomstandigheden een prachtige plek om rondom te wandelen. Zorg dat je eigen vervoer hebt om zo alle plekjes op je eigen tempo te ontdekken. Kampeer op een van de bijzondere plekjes die het park te bieden heeft en geniet van de hoge golven, wind, zon in regen. 4 seizoenen in 1 dag is hier wat je elke dag zult ervaren!

'553363' door RenskeSpijkers '553363' door RenskeSpijkers

Chili

Chili

Een onbekend pareltje

RenskeSpijkers

Als je vanuit Santiago naar het zuiden gaat rijden ben je bijna geneigd om rechtstreeks door te vlammen naar Pucon. Want dat is wat eigenlijk alle reiswebsites met routes aangeven. Wij besloten om wat langer van het mooie weer te genieten rondom Santiago en zijn in een langzaam tempo afgezakt naar het zuiden. Onze eerste stop bracht ons op deze plek: Reserva Nacional Radal Siete Tazas. In dit park vind je een aantal simpele campings aan een prachtige rivier. Een stukje verder vind je deze prachtige waterval waar je ook met een prima wandeling helemaal naartoe kunt lopen om een duik te nemen in het koude water!

'552728' door RenskeSpijkers '552728' door RenskeSpijkers

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Drama van Torres

RenskeSpijkers

Na een heftige bosbrand in 2011 is de natuur in Torres del Paine nog steeds aan het herstellen... Toch zorgt de natuurschade ook voor spectaculaire uitzichten. De verbranden bomen en bossen steken uit tussen de groene heuvels met op de achtergrond de dramatische pieken van het NP.

'551583' door RenskeSpijkers '551583' door RenskeSpijkers

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

De Dwaze Moeders

RenskeSpijkers

Ik had al wel wat gelezen over deze vrouwen.. Al ruim 40 jaar wordt er op Plaza de Mayo elke donderdag gedemonstreerd. De Overgrootmoeders en inmiddels kinderen en kleinkinderen vragen hiermee aandacht voor de verdwenen kinderen tijdens de Argentijnse 'vuile' oorlog. Het was niet eens onze bedoeling om deze demonstratie te bezoeken maar ineens stonden we daar op donderdagmiddag op Plaza de Mayo tussen een grote groep mensen met spandoeken, megafoons en vlaggen. Ik werd gegrepen door het moment.. ik heb eerst eens even staan luisteren en kijken.. vervolgens probeerde ik de emotie van het moment toch vast te leggen. Ik heb al diverse demonstraties gezien in diverse landen. Maar deze demonstratie maakte zeker de meeste indruk!

'551343' door RenskeSpijkers '551343' door RenskeSpijkers

ArgentiniëFitz Roy Range

ArgentiniëFitz Roy Range

De weg naar Fitz Roy

RenskeSpijkers

Het stukje asfalt naar het dorpje El Chalten is misschien wel het meest indrukwekkende stukje asfalt van Patagonië.. Maar dan moet je wel geluk hebben natuurlijk! Want de kans dat deze bergtoppen verborgen zijn in een dik pak van wolken is groot! Wij hadden dus geluk! En toen we El Chalten weer achter ons lieten waren de toppen van Fitz Roy inderdaad verstopt tussen de wolken..

'550870' door RenskeSpijkers '550870' door RenskeSpijkers

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres verrast!

RenskeSpijkers

Het waaide deze dag zo ontzettend hard dat we besloten om een paar kleine wandelingen te doen. Vanaf de waterval loopt er een pad naar een uitzichtpunt. Een uurtje wandelen volgens de planning maar omdat we na elk heuveltje of na iedere bocht zo verrast werden met de uitzichten hebben we er iets langer over gedaan. Door de wind verranderde de lucht elke 5 minuten en zo zaten we of in een fiks maar kort regenbuitje of in de stralende zon.

'550820' door RenskeSpijkers '550820' door RenskeSpijkers

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Patagonie is een...er

RenskeSpijkers

Net terug van een geweldige roadtrip door Patagonië. We zijn er wel achter dat Patagonië niet alleen een bestemming is maar vooral een hele ervaring...

'540785' door RenskeSpijkers '540785' door RenskeSpijkers

PolenWarschau

PolenWarschau

Paleis onder het...ko

RenskeSpijkers

Niet alleen de voorkant van dit paleis is een plaatje.. ook de achterkant is de moeite waard om te bekijken. Je kunt gratis de tuin bezoeken van dit paleis.

'540702' door RenskeSpijkers '540702' door RenskeSpijkers

PolenWarschau

PolenWarschau

Het bankje

RenskeSpijkers

Midden op de grote markt in Warschau staan een aantal bankjes. Een perfecte plek om even te gaan zitten en de tijd te nemen om rond je heen te kijken. Voor mij zat dit stel wat zachtjes meezong met de muzikanten die op het plein allerlei Poolse liederen zongen.

'540641' door RenskeSpijkers '540641' door RenskeSpijkers

PolenWarschau

PolenWarschau

Verrassend Warschau

RenskeSpijkers

Een algemene tip: ga naar Warschau! Wat een super leuke stad voor 3 of 4 dagen! Bijzonder aan deze stad is dat het "oude" gedeelte van de stad pas jaar oud is. Doe een gratis wandeltour met 'Orange umbrella' en de gids neemt je mee in de geschiedenis van Warschau. Deze foto maakte ik op zondagochtend. Het zonlicht maakte dat de temperatuur heerlijk was en daar leek deze muzikant ook echt van te genieten samen met zijn muziek.

'535036' door RenskeSpijkers '535036' door RenskeSpijkers

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Manhattan vanaf de...

RenskeSpijkers

De tweede keer NY. Ik was echt heel erg benieuwd of de stad nog nét zo indrukwekkend zou zijn als 7 jaar geleden. En ja! Absoluut! Het blijft een heerlijke stad met ontzettend veel hoogtepunten ;) Toen ik in 2009 voor de eerste keer de oceaan overvloog met mijn Sony pocketcameraatje wist ik nog niet dat ik fotograferen zó leuk zou vinden. Dus mijn doel voor mijn tweede bezoek was om zoiezo de stad opnieuw vast te leggen. Ik heb deze foto een belangrijke tip die niet perse voor deze foto geld maar meer in het algemeen. Ga (als je kunt) nooit in het weekend van 'the 4th of july' naar New York. Echt waar.. het was bizar druk! Overal! En soms zo druk dat het gewoon niet leuk was...

'533401' door RenskeSpijkers '533401' door RenskeSpijkers

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

RenskeSpijkers

Wanneer je de kermis rondom de watervallen even wegdenkt en je fantaseert dat deze watervallen zich nog in de pure natuur bevinden sta je naar een geweldig mooi plaatje te kijken. Ik vond het echt jammer dat er zo'n kermis van is gemaakt maar ik moet ook zeggen dat het ondanks deze gekheid toch de moeite waard is! Deze foto heb ik gemaakt aan de Canadese kant. Het water stroomt door het gebouw en door deze kracht wekken ze energie op. Waarschijnlijk niet eens genoeg om alle casino's en pretparken er omheen te voorzien van elektriciteit maar toch ;)

'526895' door RenskeSpijkers '526895' door RenskeSpijkers

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Kokomo

RenskeSpijkers

Als je op Curacao verblijft is het bijna een must op een autootje te huren. Je kunt het eiland heerlijk op eigen tempo ontdekken en het zijn allemaal korte afstanden. Vanuit Jan Thiel waar wij verbleven reden we binnen een dik half uurtje naar Kokomo Beach. Een strandje waar je heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

'526498' door RenskeSpijkers '526498' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Voor de zon

RenskeSpijkers

Na een lange middag binnen de muren van het changdeokgung paleis zagen we de zon wegzakken. Voor een kleine entreeprijs kun je hier heerlijk door prachtige tuinen wandelen.

'526344' door RenskeSpijkers '526344' door RenskeSpijkers

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Playa Kalki

RenskeSpijkers

Het kleine, maar prachtige strandje Playa Kalki vind je helemaal in het noord-westen van het eiland. Je kunt hier gratis parkeren en er is een klein restaurantje aanwezig voor een droogje en een natje. Het strandje is niet overladen met toeristen maar omdat het klein is kan het al snel druk zijn, Met een beetje geluk tref je nog zeeschildpadden die vanaf het naastgelegen strandje Playa Forti komen kijken of ook op dit strandje nog wat vis(afval) te halen is. Wanneer je in de schaduw van de bomen ligt en boven je kijkt vliegt de Troepiaal af en aan.

'525959' door RenskeSpijkers '525959' door RenskeSpijkers

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Kleurrijk Willemstad

RenskeSpijkers

Willemstad is niet alleen een kleurrijke stad als de zon schijnt. Ook wanneer de zon onder is kleurt Willemstad in felle kleuren! Voor een gezellige avond en heerlijk eten is een avondje bij de Gouverneur een echte aanrader!

'525756' door RenskeSpijkers '525756' door RenskeSpijkers

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

In de schaduw van...P

RenskeSpijkers

Ga op zondag de straten van Willemstad in! Er liggen geen cruiseschepen in het weekend en op zondag zijn ook nog eens alle winkels dicht. Dit betekent heerlijke rustige straten en het echte zondagsgevoel! Deze mannen zochten de schaduw op in de kleurrijke wijk Pietermaai

'525723' door RenskeSpijkers '525723' door RenskeSpijkers

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Leguaan spotten

RenskeSpijkers

Een ge-wel-dig mooi strand is al een reden om een dagje te vertoeven op Blue Bay. Maar naast dit strand is er ook een leuk restaurantje met ontzettend vriendelijke bediening. Het strand hoort bij een gatedcommunity waar behoorlijk veel Nederlandse pensionada's wonen. Je kunt hier tevens geweldig snorkelen en duiken. De entree is gratis ze noteren alleen wat gegevens van je paspoort dus neem deze mee! We hoefde ook niet te betalen voor een ligbedje omdat we geregeld aan de bar te vinden waren ;) Neem ook zeker je camera mee want naast lekker relaxen kun je in dit gebied prachtige foto's maken. Deze leguaan was duidelijk niet bang voor mensen en bleef mooi op zijn rots zitten.

'517318' door RenskeSpijkers '517318' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Groene Ader

RenskeSpijkers

Wat vroeger een drukke snelweg dwars door Seoul was is nu weer teruggebracht in een beekje wat door Seoul stroomt. De Cheonggyecheon is nu een groene ader die dwars door de drukke stad stroomt. Je kunt er heerlijk wandelen en je ziet er veel Koreanen genieten van hun pauze.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier