Renske

'825885' door Renske '825885' door Renske

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Muurschildering ter..

Renske

In het hippe wijkje Tiong Bahru vind je een aantal hele leuke muurschilderingen van de schilder Yip Yew Chong. De muurschilderingen zijn levensgroot en (vrijwel) levensecht. Dit is 'Bird Singing Corner' en laat zien hoe hier vroeger op deze hoek nog vogelkooitjes hingen voor zangwedstrijden. Verderop in de wijk zijn op bepaalde historische plekken meer murals te vinden, zoals ‘Pasar and the Fortune Teller’. In de Tiong Bahru markt/hawker centre zijn juist weer modernere, kleurrijke schilderingen te vinden. De muurschilderingen zitten niet op de meest gangbare routes, dus sla hier en daar eens af tussen de huizenblokken en laat je verbazen door de prachtige muurkunst.

'570090' door Renske '570090' door Renske

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Dracula's verre neef

Renske

De fruit bats (of flying foxes) zien er uit als verre familie van Dracula en zien er met hun enorme vleugels indrukwekkend uit als ze rond de schemering in de lucht verschijnen. Ze doen echter geen vlieg kwaad en eten vooral zaden. Ergens op weg langs het strand Côte d'Or kan je een bezoekje brengen aan het Praslin Museum. Het museum, waar je vooral medicinale planten en lokale kruiden kunt bekijken, stelt niet veel voor, maar je kan daar wel wat dichter bij de fruit bat komen en zelfs voeren. Fruit bats is een lokale delicatesse voor de Seychellois. De fruit bats worden gevangen in valstrikken van visgaren en kan je bijvoorbeeld tegenkomen in elektriciteitspalen.

'567524' door Renske '567524' door Renske

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Kleurrijke wolken...t

Renske

Vanuit het restaurant El Viajero - (alweer) een leuke plek om te borrelen - in de wijk La Latina zag ik in de weerspiegeling van het raam opeens roze, paarse, oranje en rode wolken. Ik had niet meteen door (lag het aan de wijn en vermut?) dat het niet een schilderij was dat werd weerspiegeld in de ruiten, maar dat de lucht écht zo mooi kleurde. Ik greep snel mijn telefoon en rende naar buiten om de kleuren en op de achtergrond de San Francisco el Grande Basiliek nog net op tijd vast te kunnen leggen.

'564999' door Renske '564999' door Renske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst vanaf...M

Renske

Na een vrij heftige, nachtelijke klim naar de top van de vulkaan Batur, werd ik verwend met een schitterende zonsopkomst, waarbij het Batur-meer en de op uitbarsting staande Agung vulkaan mooi werden uitgelicht. Uit mount Agung (de achterste van de twee vulkanen op de voorgrond) stegen kleine rookkringeltjes op die erop duiden dat de vulkaan (zeer) actief was op dat moment. Gelukkig is me een volledige uitbarsting bespaard gebleven. Deze magische zonsopkomst had ik voor geen goud willen missen!

'563414' door Renske '563414' door Renske

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Vissersboot in Negomb

Renske

Negombo is een goede optie om je eerste nacht in Sri Lanka door te brengen. Negombo ligt heel dicht bij het vliegveld, dus je bent er zo en je kan meteen al wat uurtjes op het strand zijn. Het strand is niet zo mooi als de stranden in het zuiden van Sri Lanka, maar er zijn wel veel vissers en vissersboten te vinden die een strandwandeling de moeite waard maken, zoals dit vissersbootje met kleurrijk zeil. Ga vroeg in de morgen in Negombo ook zeker naar de vismarkt en de plek waar de vissen worden gedroogd! Iedere tuktuk-chauffeur kan je daarheen brengen.

'563188' door Renske '563188' door Renske

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Chinese chaos in...Sh

Renske

Shanghai staat natuurlijk bekend om de hypermoderne wolkenkrabbers met neon-verlichting aan de rivier, maar het "oude" China is hier en daar toch nog wel te vinden. Om deze straatjes te vinden moet je wel goed zoeken en vooral buiten het gebaande pad gaan. Ga van de grote wegen af en verdwaal in de wijkjes die dan verschijnen! Deze foto van een chaotisch straatje is gemaakt in een wijkje in de buurt van Dagu Lu (Dagu road), waar je bijvoorbeeld ook een krekelmarktje kunt vinden. En vergeet niet om af en toe omhoog te kijken om te zien wat er allemaal aan de waslijnen hangt. In de winter zie je vaak varkenspoten, worsten en hele kippen hangen tussen de schone was!

'563187' door Renske '563187' door Renske

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Worsten tussen de was

Renske

Mocht je in de winter in Shanghai zijn, vergeet dan niet om af en toe omhoog te kijken! Veel inwoners van de stad gebruiken de koude buitenlucht als natuurlijke ijskast en hangen hun vlees, waaronder deze worsten, lekker buiten aan de waslijn, tussen de schone was. Als je dit eenmaal weet, zie je in de winter aan de hoogste gebouwen aan de buitenkant varkenspoten en ander vlees hangen tussen de was.

'562824' door Renske '562824' door Renske

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Tempelbezoek op 1...j

Renske

Na een mooi oud en nieuw in de nacht van 31 december 2013 op 1 januari 2014 met veel Chinees vuurwerk (dat overigens van grote hoogte op een van de wolkenkrabbers niet veel voorstelt) en veel champagne, vonden we het een goed moment om op nieuwjaarsdag de Jade Buddha tempel te bezoeken. De Jade Buddha tempel is geboud in 1928 en is een oase van rust en bezinning in het altijd hectische Shanghai. Het is mij niet bekend hoeveel bezoekers er op andere dagen in het jaar zijn, maar op 1 januari 2014 was het in elk geval bomvol in de tempel en dat leverde mooie taferelen op.

'462495' door Renske '462495' door Renske

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Eiffeltoren

Renske

Paris je t'aime! Wat een heerlijke romantische stad! Parijs is eigenlijk altijd mooi, dikke wolken of een heerlijk zonnetje; het doet altijd wat met je foto's. De dramatische wolken bij de Eiffeltoren maken het effect lekker dramatisch. Paris...

'449681' door Renske '449681' door Renske

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Regenboog Amsterdam

Renske

Amsterdam levert vaak mooie plaatjes op, al is het maar door de fotogenieke daken van de grachtenpanden. Het Hollandse weer kan daar een schepje bovenop doen door een scherpe regenboog te projecteren boven de gevels.

'440783' door Renske '440783' door Renske

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Zandduin

Renske

Tijdens een safari in de Sahara-woestijn (per kameel) kwamen we er achter waar Windows het achtergrondplaatje van de zandduin heeft gemaakt: hier dus, de West Sahara in Marokko.

'440778' door Renske '440778' door Renske

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Sacre Coeur

Renske

Parijs is eigenlijk altijd mooi, maar als je op het dak van Centre Pompidou staat met een wijntje in de hand en dit licht - precies op de Sacre Coeur - cadeau krijgt, heb je wel heel mooi Parijs!

'383360' door Renske '383360' door Renske

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Dromedarissen in de..

Renske

Vlakbij Merzouga de woestijn in voor een overnachting in een nomadentent levert mooie beelden op van een woestijn met dromedarissen zoals je het op tv ziet.

'383266' door Renske '383266' door Renske

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Zonlicht in de soek

Renske

Af en toe dringt er een straaltje zonlicht door in de soek, op deze foto de mellah (joodse wijk). Doordat het zo stoffig is zie je het contrast goed.

'373658' door Renske '373658' door Renske

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Berlijnse...muurversi

Renske

Berlijn heeft mijn verwachtingen echt overtroffen! Een stad met zoveel kanten! Stoer, robuust, romantisch, gezellig en heel divers. Met name in het oude oostelijke deel is heel veel graffiti en muurkunst. Wat je allemaal wel niet op een muurtje van 2x2 m kwijt kan!!

'373656' door Renske '373656' door Renske

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

'Graffiti' op de...Be

Renske

De hele Berlijnse muur is bedekt met 'graffiti' kunst van over de hele wereld. Het zijn allemaal kleine kunstwerken en zeker de moeite waard om bij stil te staan.

'365966' door Renske '365966' door Renske

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Zonnebloemen

Renske

Als je door Frankrijk rijdt in de zomer glimlachen de zonnebloemen je van alle kanten toe. Begin augustus waren de zonnebloemen in de buurt van Limoux wel aan het eind van hun Latijn, maar deze ene bloem had toch nog de kracht om vrolijk de camera in te kijken! Daar wordt je toch gewoon heel erg blij van!?

'361019' door Renske '361019' door Renske

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Brandenburger Tor

Renske

De laatste dag van de citytrip Berlijn deden we een rondje langs de meest bekende bezienswaardigheden, met als laatste hoogtepunt: de Brandenburger Tor! Het is wel te zien dat we hier echt pas aan het eind van de dag waren met de laaghangende zon.

'334795' door Renske '334795' door Renske

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Turquoise

Renske

'Turquoise' zegt eigenlijk alles al: het gebouw is inderdaad turquoise. Waarschijnlijk is deze naamplaat opgehangen voor mensen die kleurenblind zijn, maar die wel bij het 'turquoise gebouw' moeten zijn. Voor hen is dit bord inderdaad een uitkomst, maar voor iedereen die niet kleurenblind is lijkt me dit bord ietwat overbodig...

'323249' door Renske '323249' door Renske

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Wilde honden en...gir

Renske

Midden op de weg in Tsavo West NP gebeurde dit spektakel: een troep van zo'n 25 wilde honden probeerde deze kleine giraffe te grijpen. Moeder giraffe deed er alles aan om de kleine te beschermen. Uiteindelijk liepen de giraffen de bosjes in. We weten niet hoe het is afgelopen, maar hopelijk heeft de kleine giraffe het er levend van af gebracht!!!

'323243' door Renske '323243' door Renske

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Detail Sagrada Famili

Renske

Een deel van het plafind van de Sagrada Familia. Dit meesterwerk is zonder twijfel een van de mooiste trekpleisters van de stad! En elk hoekje geeft weer een ander beeld, mede door het fascinerende kleurgebruik.

'321643' door Renske '321643' door Renske

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Artiest in Parc Guell

Renske

Bij een van de 'snoephuisjes' van Gaudí bij de entree van Parc Guell zat deze artiest te wachten op zijn mede-muzikanten. De huisjes komen zo uit het sprookje van Hans en Grietje.

'478370' door Renske '478370' door Renske

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Carrer Argenteria

Renske

In de wijk El Born kun je heerlijk shoppen in hippe winkels en grappige boetiekjes, bijvoorbeeld in de straat Carrer Argenteria. In deze straat kan je trouwens ook heel erg leuk en lekker eten. Er zitten heel veel restaurantjes aan deze straat (de ene wat toeristischer en opvallender dan de ander) waar je kun eten. Aan het eind van deze straat zit de Passeig del Born (pleintje tegenover de Antic Mercat del Born): een pleintje met nog meer leuke restaurantjes en kroegjes! Er is voor ieder wat wils in dit deel van de wijk!

'478369' door Renske '478369' door Renske

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Combinatie Sagrada...

Renske

Tijdens een citytrip Barcelona heb je niet veel tijd, maar wil je wel heel veel zien! Aangezien sommige bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen is de Bus Turistic een prima oplossing om toch veel te kunnen zien. Wij zijn op de blauwe route gestapt en door onze volgorde hadden we geen last van eindeloze rijen waardoor je veel kostbare tijd kwijt raakt. Eerste stop: Park Guell (dus niet eerste uitstappen bij de Sagrada Familia, want dan sta je 's ochtends eindeloos in de rij!), vervolgens uitstappen bij Camp Nou (of even afstappen in de wijk Gracia om daar te lunchen). Als je rond een uur of 4 de blauwe route weer neemt vanaf Camp Nou kun je prima nog naar de Sagrada Familia, waar je dan niet meer in de rij hoeft te staan (wij konden rond 5 uur in ieder geval meteen door lopen). Als je niet nog een keer het hele blauwe rondje wilt nemen (duurt in totaal ongeveer 3 uur), kan je vanaf de Sagrada Familia de metro pakken. Door deze (iets verder gelegen) bezienswaardigheden op deze volgorde te doen sta je nergens echt in de rij en kan je wel heel veel zien en doen. Veel plezier!

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik